Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 25. kolo 9.-10.9.2012

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

DLOUHÁ VES SI VYBOJOVALA  NÁVRAT  DO 1. B TŘÍDY

 

 

V předposledním kole okresního přeboru se s definitivní platností rozhodlo o vítězi letošního ročníku okresního přeboru .  Bez ohledu na výsledek posledního kola se jím stal tým Tatranu Dlouhá Ves, kterému se tak podařilo po roční přestávce návrat do 1.B třídy. Dlouhoveským  kterým tímto způsobem gratulujeme se tak podařil podobný husarský kousek jako před rokem TJ Žichovice  a již nyní se mohou na   opět těšit místní derby dvou zástupců Sušicka v příštím ročníku této krajské soutěže.

Po podzimu největší adept na postup Sokol Vrhaveč nebude na závěr přeboru , ale zejména na vysokou prohru kterou utrpěl v Janovicích s místní Duklou určitě vzpomínat v dobrém.  Naopak v dobrém bude vzpomínat na své dlouholeté působení v janovická Dukle již nyní bývalý předseda Petr Abel. Ten působil v této funkci  v době, kdy ještě tento tým byl součástí místní vojenské posádky až do letošní VH klubu, který se s nim rozloučil oficiálně  před utkáním a hráči na hřišti pak vysokým vítězstvím.  

Remízou skončilo tradiční derby Týnec – Luby B, když hosté si na krátkou zpáteční cestu domů přibalili bonus v podobě zisku dalšího bodu za úspěšnější střelbu pokutových kopů. Po výhře Sokola Mochtín B ve Velkých Hydčicích si na vyřešení tajenky v případě, že by z 1.B třídy sestoupily dva týmy do okresního přeboru musíme počkat až do posledního kola. Pokud by k tomu skutečně došlo, pak by se rozhodovalo mezi Sokolem Týnec  Mochtínem B. Oba ohrožené celky hrají na hřištích soupeřů. Pokud by oba prohrály, pak při součastné rovnosti bodů jsou na tom lépe Týnečtí , pro které hovoří lepší bilance vzájemných zápasů . Bude-li  bodovat pouze jeden z této dvojice, pak ten neúspěšný bude v případě sestupu dvou kolektivů z Pošumaví z 1.B třídy první na řadě který by doplnil již známou dvojici sestupujících Tatran V. Hydčice a TJ Žihobce.

Nicméně ještě vyhráno nemá při teoretické variantě ani Velký Bor. Pokud by  nebodoval v Nezamyslicích a  Týnec i Mochtín B v posledním kole získají po třech bodech , pak  by nakonec to  byl Velký Borod, který by to nakonec odskákal!  Ve hře je také další varianta, kdyby všechny tři ohrožené týmy měly stejný počet bodů, pak by rozhodovala minitabulka sestavená ze vzájemných zápasů této trojice.  Zkrátka moudří budeme až po  posledním kole , do té doby je to jen a jen na všech zainteresovaných jak to nakonec dopadne. 

 

V.HYDČICE - MOCHTÍN B  0 : 1(0 : 1)

Branky: 41.  Novák Zdeněk. Rozhodčí: Abraham Josef. ŽK 3:1. Diváků: 40.

 

JANOVICE – VRHAVEČ  5 : 1 (1 : 1)

Václav Slivoň

Předposlední kolo OPM v Janovicích mělo mít nádech tak trochu fotbalového svátku , protože již tradičně domácí tým naplánoval jedno utkání pod světly a právě Vrhaveč byla více než atraktivní soupeř . Bohužel v týdnu STK musela přeložit zápas na 17 hod . Nicméně i přesto měl zápas velmi dobrou diváckou kulisu . Na úvod celý klub poděkoval za dlouholetou práci bývalému předsedovi klubu Petrovi Abelovi, který provedl i slavnostní výkop.

Soupeř začátek zápasu zvládl o hodně lépe než domácí tým a potvrzoval , že se chce poprat o postup do 1.B třídy . Jeho snaha byla odměněna již ve 4 min , kdy ve vápně po rohu se nejlépe zorientoval M.Minařík 0 : 1 . Dukla se po gólu probudila a srovnala s hosty krok . Vyrovnání přišlo po VPK v 11 min , kdy neudržel v rukavicích míč gólman hostů a V.Valečka dorazil míč do branky 1 : 1 . Vrhaveč mohla jít ve 30 min opět do vedení , bohužel pro hosty M.Minařík orazítkoval pouze břevno a míč se odrazil od brankové čáry zpět do hřiště . Jinak diváci mohli vidět v 1 poločase celkem svižný fotbal , po hříchu však dost málo brankových šancí .

To 2 poločas tento „ dluh „ začal hned od začátku srovnávat . Brankové situace na obou stranách začaly značně narůstat , nicméně střelci neměli srovnaná správně mířidla . A tak až čtvrtá šance na domácí straně skončila brankou , to v 54 min  P.Petruška prostřelil z ostrého úhlu hostujícího brankáře 2 : 1 . Hráči Vrhavče asi dnes ponechali doma přesnou mušku a nedokázali na jednobrankové vedení odpovědět. To domácí celek se vezl na vlně jarní velmi dobré střelecké potence . V 75 min po samostatném úniku zakončil parádně akci i kličkou brankáři M.Urban a do prázdné branky upravil stav na ukazateli skóre 3 : 1 . V 85 min byl ve sprinterském souboji ve vápně nedovoleně bráněn věkem ještě dorostenec R.Diviš , foulující V.Mayer navíc musel předčasně do sprch po obdržení ČK . R.Diviš následně PK proměnil 4 : 1 . Po této brance se utkání jen dohrávalo a tak jediné vzrušení přinesla 88 min , kdy centr do vápna našel osamoceného M.Urbana , který z první rozvlnil síť a uzavřel dnešní gólový účet 5 : 1 .

Zápas se musel líbit , hráči obou týmů předvedli velmi slušný výkon , rozdíl mezi celky dnes však byl hlavně v 2 poločase v proměňování šancí.

Branky: .11.Valečka Václav, 54.Petruška Patrik, 75.a 88. Urban Miroslav, 85Diviš Roland (PK) - 2.Minařík  Michal . Rozhodčí: Hovorka  - Špindlerová,  Mazanec.  ŽK: 3 : 3. ČK: 0 : 1.(Mayer Vít). Diváků: 70.

Sestava domácího celku – K.Šnejdar  – J.Hájek ( K ) – T.Suk  , D.Kološ  , R.Mandák ( 55 J.Macura ) –  J.Müller ( 78 S.Kotlan )  ,P.Petruška , M.Urban, P.Šobek   – V.Slivoň, V.Valečka ( 72 R.Diviš )

 

HRÁDEK -  NEZAMYSLICE  0 : 1(0 : 0)

Branka : 87. Musil Ondřej. Rozhodčí: Habada. ŽK : 1 : 3. Diváků: 100.

 

TÝNEC - START VD LUBY  1 : 1 (0 : 1)PK  2 : 3

Branky : 72. Hála Vladimír - 22.Sydorenko Vasyl. Rozhodčí : Bína Roman, Lažánek Karel, Hessová Tereza . ŽK: 0 : 2.Diváků : 50 .

 

VELKÝ BOR –  DLOUHÁ VES   2 : 4  (1 : 2)      

Miloslav Kolář

V posledním zápase před domácím publikem, ve kterém obě mužstva potřebovala bodovat ke splnění svých postupových, eventuálně nesestupových ambic, nastoupili domácí proti lídrovi přeboru s vědomím, že dnešní bodový zisk bude hodně těžký. Byli to ale právě oni, kteří již v 8‘ pěknou střelou Š. Kulhánka ze šestnáctky orazítkovali spojnici svatyně hostů. Hrál se svižný důrazný fotbal se šancemi na obou stranách. Domácí svou bojovností a zodpovědným přístupem drželi se soupeřem krok a předváděli sympatický herní projev. A tak se po zásluze také ve 35‘ ujali vedení po střele Š. Kulhánka k tyči. Hostům se ale podařilo ihned po průniku ve vápně vyrovnat a následně také po samostatném úniku jít do vedení. Snaha domácích jít do šaten s nerozhodným výsledkem byla veliká, ale bezvýsledná. Do druhé půle vstoupili hosté lépe, po mírné převaze a hlavičce z RK svůj náskok zvýšili. Pak se ale ještě blýskli domácí, když po pěkné akci z vlastní poloviny a centru O. Kulhánka krásně z voleje trefil R. Šimanovský. Hosté ale dokázali vzápětí opět odskočit o dvě branky. Závěrečná snaha domácích o bodový zisk byla již marná, ale mohli si před početnou diváckou kulisou dokázat, že zodpovědným přístupem a bojovností se nechá hrát s každým soupeřem.

Branky:35. Kulhánek Štěpán, 67. Šimanovský Robert – 37. Goby Ondřej, 41. Hubený Jan , 61.,72. Páleník Petr. Rozhodčí: Petrželka František, Brůha Radek, Bala Petr. ŽK: 1 : 2.Diváků :90.

 

ŽIHOBCE  -  ŽELEZNÁ RUDA   4 : 5 (2 : 2)  

Branky: 30. Šikl René,44.,52.Melka Roman,48.Mach Radek - 24.,31.,58.Markel Karel,70.Gajdušek Marek,80.Greiner David. Rozhodčí:Javorský Josef. ŽK: 4:3  ČK 0:1 (Markel Karel). Diváků 40.

 

BĚŠINY - SUŠICE 3 : 0 (2 : 0)

Branky : 23. Kolář Zdeněk ml., 42. Matějka Václav , 68. Vítovec Jindřich. Rozhodčí: Blaheta Josef. ŽK: 3 : 1. Diváků: 50.

 

          

   1. Dlouhá Ves      25  18   3   4   74 : 24    58

   2. Vrhaveč         25  14   7   4   41 : 29    53

   3. Nezamyslice     25  13   4   8   55 : 43    46

   4. Běšiny          25   9  10   6   43 : 31    42

   5. Železná Ruda    25  12   4   9   60 : 59    42

   6. Janovice        25  10   7   8   65 : 49    41

   7. Sušice  B       25   9   8   8   51 : 44    41

   8. Hrádek          25  11   4  10   40 : 41    40

   9. Luby B          25   8  10   7   49 : 35    37

  10. Velký Bor       25   8   3  14   50 : 59    30

  11. Týnec           25   7   5  13   50 : 61    29

  12. Mochtín B       25   8   3  14   33 : 55    29

  13. Žihobce         25   5   6  14   33 : 75    22

  14. V. Hydčice      25   2   8  15   21 : 60    15

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

NENÍ CO ŘEŠIT – POSTUPOVÉ I SESTUPOVÉ RÉBUSY VYŘEŠENY

 

Předposlední kolo  III. třídy prakticky vyřešilo téměř všechny otazníky z pohledu postupu i sestupu z této soutěže. Souboj mezi SK Bolešiny a Sokolem Měcholupy který prakticky trval celé jaro  již z části vyřešila výhra Bolešiny v minulém kole doma a definitivní tečku udělalo toto kolo. Bolešiny přešly úspěšně přes poslední překážku venku v tomto ročníku a výhrou v Bezděkově mohly začít slavit postup do okresního přeboru. Tam doprovodí suveréna celého ročníku Horažďovice B.  Jasno je i na konci tabulky. Je jen otazník nad tím zda již k jistým sestupujícím Sokolu Myslív a H.M.Boží  se ještě nuceně nepřidá Sokol Neznašovy. To jen v tom případě, že by z 1.B třídy sestupovaly dva celky do okresního přeboru !

Stínem 25. kola III.třídy bylo nesehrané utkání ve Veřechově, když hosté z H.M.Boží opožděně zareagovali na změnu v nařízení utkání a v den utkání oznámili, že se pro malý počet hráčů k utkání nedostaví.

 

 

HRADEŠICE B - HARTMANICE   2 : 1 (0 : 1)

Branky: 47. Šmrha Mir. ml., 80. Melka Lukáš - 40. Sládek Petr . Rozhodčí: Steinbach . Hráno bez karet. Diváků: 50.

 

VEŘECHOV – HORY MATKY BOŽÍ   3 : 0 (kontumačně)

Hosté oznámili, že se k utkání z důvodu malého počtu hráčů kteří měli vzhledem k pozdnímu zjištění změny termínu utkání k dispozici nedostaví a jsou jsi vědomi herních i dalších důsledků.

 

MYSLÍV - NEZNAŠOVY 1 : 1 (1 : 0).

Branky: Michal Bláha -Pavel Voraček.

Rozhodčí: Pastyřík. ŽK: 2:1. Diváků: 40.

 

BEZDĚKOV - BOLEŠINY 1 : 4 (1 : 2)

Branky: 45.Zhvakin Konstantin  - 14.Slovášek David ,36.,48. Roháč Jan,66.Šmolc Jiří . Rozhodčí: Koura. ŽK: 4 : 2. Diváků: 50.

 

N.HORY "A" - STRAŽOV "B"  2 : 1 (1 : 1)

Branky: 8. a 75. Štěch Petr 2. Kalista Robert. Rozhodčí: Staněk Luděk. ŽK: 3 : 3, ČK: 1 : 0)Mesiar Miroslav). Diváků: 40.

 

FK HORAŽĎOVICE „B“ – MĚCHOLUPY   3  :  0 (1 : 0 )              

Branky: 23. Macoun, 69. Augustín , 72. Lávička. Rozhodčí:Veverka Jan. Bez karet. Diváků : 40

 

MALÝ BOR – VELHARTICE   3 : 1 (1: 0)           

J. Chalupný

Utkání v němž se nabízel podobný scénář jako před týdnem ve Strážově nedovolili domácí jeho opakování.Hosty krom jedné branky nepustili k ničemu a sami zahodili spoustu dalších gólovek.

Branky: 39´Vodička Fratnišek, 72´Jára Karel, 85´Šipla Miroslav – 49´Antonovics Andrej. Rozhodčí: Bala Petr. ŽK: 0:1. Diváků : 80.

Sestava domácích: Bláha- Dvořák-Michálek-Chodl-Sládek-Vodička-Hlaváč-Šipla M.-Melka V.-Jára-Kocum.  Střídali:Kodýdek-Hozman-Melka Voj.-Šipla D.

 

 

  1. Horažďovice B   25  22   2   1   92 : 16    68

  2. Bolešiny        25  16   7   2   74 : 24    55

  3. Měcholupy       25  15   3   7   61 : 28    48

  4. Bezděkov        25  13   4   8   56 : 49    43

  5. Malý Bor        25  13   1  11   68 : 37    40

  6. Strážov B       25  13   1  11   52 : 50    40

  7. Velhartice      25  11   4  10   47 : 57    37

  8. Hradešice B     25  11   2  12   46 : 58    35

  9. Hartmanice      25  10   4  11   44 : 43    34

 10. Nalž. Hory      25  11   1  13   52 : 62    34

 11. Veřechov        25   9   4  12   47 : 51    31

 12. Neznašovy       25   7   3  15   41 : 68    24

 13. Myslív          25   1   6  18   20 : 64     9

 14. H. M.  Boží     25   1   2  22   17 :110     5

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku