Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Hvězdy zářily v Sušici. Poborský a spol. vyprodali fotbalový stadion

Hvězdy zářily v Sušici. Poborský a spol. vyprodali fotbalový stadion

Jonáš Bartoš

Bezpočet povedených akcí, parádní atmosféra a celkem třináct gólů. Exhibiční utkání u příležitosti 100 letého výročí založení fotbalového oddílu vyšlo v Sušici na jedničku. Koller, Poborský, Kuka a další hráči Czech Teamu 96, kteří v sobotu odpoledne nastoupili proti sušickému výběru, bavili vyprodaný stadion. „Jsem moc rád, že jsme mohli přijet,“ říkal po utkání Pavel Kuka, který příjezd bývalých reprezentantů pomáhal organizovat.

Sobota, krátce po čtvrté hodině. Směrem k sušickému fotbalovému stadionu míří davy diváků, u pokladen se tvoří fronty na vstupenky. „To jsem tady snad ještě nezažil,“ glosoval obrovský zájem lidí o výjimečné fotbalové klání jeden z organizátorů celé akce.

Za chvíli směrem k hřišti přijíždí auta s hráči, na které jsou fanoušci nejvíc zvědaví. Jan Koller, Karel Poborský, Horst Siegl, Pavel Kuka, Radek Černý a další. Co jméno, to velká osobnost českého fotbalu. Všichni rychle zamíří do kabin, aby po chvíli vyběhli na hřiště předvést lidem, zda ještě stále umí kopat do balonu.

Oddíl sušické kopané slaví sto let od založení klubu, u této příležitosti se rozhodl uspořádat exhibiční utkání. Na jedné straně domácí výběr, proti němu bývalí čeští reprezentanti. Ve třičtvrtě na pět vypuklo fotbalové odpoledne slavnostním nástupem všech aktérů na trávník.

Čestný výkop utkání provedl spolu s jedněmi z nejstarších žijících sušických fotbalistů (pánové Kalný a Švelch) i Tomáš Pekhart, nejslavnější odchovanec oddílu. Třiadvacetiletý útočník Norimberku se s českou reprezentací chystá na mistrovství Evropy v Polsku a Ukrajině. Během krátkého volna neváhal a osobně přijel popřát klubu hodně úspěchů do dalších let.

V prvním poločase za Sušici nastoupili hráči současného A týmu, ve druhém si zahráli ti, co v Sušici kopali divizi během druhé poloviny devadesátých let. Proti nim se postavilo mužstvo složené převážně z legend české kopané. „Bál jsem se, že se vůbec nesejdeme. Když jsem zvedal telefon a přijímal omluvy řady kluků, chtělo se mi skoro brečet,“ přiznal Pavel Kuka, jeden ze zakladatelů Czech Teamu 96.

Diváci viděli celou řadu parádních fotbalových akcí i pěkných branek. Karel Poborský létal po pravé straně hřiště jako v nejlepších letech kariéry, Jan Koller hrozil ze vzduchu i ze všech situacích ve vápně. K tomu přesné pasy Luboše Kubíka a dalších hráčů. Zahanbit se nenechávali ani domácí borci, zejména Miroslav Vrhel díky své rychlosti často pronikal až k brance Radka Černého.

Jan Koller potvrdil roli kanonýra, v Sušici dal dvě branky. „Zápas jsem si stejně jako ostatní moc užil. Přišlo hodně fanoušků, vytvořili parádní kulisu. Moc jim děkujeme,“ pochvaloval si nejlepší střelec v historii české reprezentace. „Byli jste skvělí. Nečekal jsem, že vás přijde tolik,“ vzkázal po utkání fanouškům do mikrofonu Pavel Kuka.

Výběr fotbalových reprezentantů nakonec vyhrál 7:6, o výsledek ale příliš nešlo. Hlavním cílem bylo pobavit sebe na trávníku i naplněný stadion, kam přišlo celkem 1124 diváků. Taková návštěva v Sušici na fotbale byla naposledy v dobách, kdy se hrála divize. Atmosféra se dá přirovnat k atletickému mítinku v roce 2007, kdy do Sušice dorazila například jamajská sprinterská legenda Marlene Otteyová.

Bývalí reprezentanti po skončení zápasu ochotně rozdávali podpisy všem zájemcům, fotili se s malými fanoušky. Celá akce se zkrátka náramně vydařila, vyšlo i ideální fotbalové počasí. „Za celý oddíl patří velké poděkování městu Sušice i dalším sponzorům, bez jejichž podpory by utkání nešlo uspořádat. Jsem moc rád, že tahle akce proběhla a doufám, že se hráčům i fanouškům líbila,“ zhodnotil fotbalovou exhibici předseda fotbalového oddílu TJ Sušice Vratislav Krulich.

Výběr TJ Sušice – Czech Team ´96 6:7  

Branky: Farták, Vrhel, Fuchs, Kulhánek Hoffman, Kodýdek – Koller 2, Kubík, Gokmen Kore, Kuka, Siegl junior, Černý. Rozhodčí: Vevrka, Abrahám, Petržílka, Bala. Diváků: 1124.

Sestava TJ Sušice: Gill, Jarolím – Mirvald, Kalný, Jech, Blažek, Bešta, Hoda, J. Brabec, P. Kodýdek, Hrubec, Kysilka, Szedmák, Budil, Králík, Prchlík, Vierer, Kutil, Hubáček, Kulhánek, Staněk, Rovňan, Slivoň, Hoffman, Chmátal, Milan Brabec, Vrhel, Fuchs, Farták.
Czech Team 96: Černý – L. Došek, Rada, Lerch, Kozel, Poborský, Kubík, Kuka, Koller, J. Němec, Siegl, Siegl jun., G. Kore.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku