Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 24. kolo 2. – 3.6. 2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B

 

 

V POSLEDNÍCH DVOU KOLECH PŮJDE O VŠECHNO

 

Ve 24. kole 1. B třídy se opět děly věci.  Další derby, v divácky nabitém svéradickém stánku, kde derby domácích  s Pačejovem vidělo 250 diváků ukázalo, že ve  vyrovnané I.B třídě může každý porazit každého. Zatím co den před tím vítězstvím na hřišti lídra tabulky posilnil Strážov postupové ambice Svéradic,  o den později potápějící  Pačejov    dosáhl na své  první  vítězství  venku právě na hřišti  soupeře, který se mohl v případě výhry vyhoupnout do čela tabulky ! Vzájemné zápasy které budou v posledních dvou kolech na programu nedávají příliš možností ke spekulacím .

Rozlosování posledních dvou kol ještě může dát  pěkně na frak teoretickým prognózám a nedává příliš prostoru ke spekulacím. Pro lepší orientaci si připomeňme o co se hraje.

Postup do 1.A třídy má zajištěn tým, který se stane vítězem této skupiny 1.B třídy. Tým který se skončí na 2. místě má šanci bojovat o postup do 1.A třídy v baráži se soupeřem z této  vyšší soutěže.

Do okresního přeboru přímo sestupují poslední  dva celky tabulky a třetí tým od konce který skončí na 12.místě bude hrát baráž o záchranu . Je nutné dodat, že počty sestupujících  se zvyšují od postu sestupujících z divize do kraje.

Z týmů které mají postupové ambice  jsou  na tom po vítězství ve Švihově Štěnovice, které  se dostaly do čela tabulky s jednobodovým náskokem před do tohoto kola lídrem soutěže Sp. Poříčím.   V  předposledním kole by si nový lídr tabulky měl  poradit se Starým Smolivcem, ale v posledním kole jede na hřiště nyní druhého Sp. Poříčí . Spálené Poříčí hraje ve 25.kole v Přešticích s místní rezervou  a oba aktéři tohoto zápasu musí myslet na plný bodový zisk , domácí k tomu, aby nesestoupili, případně se vyhnuli baráži, hosté k postupu.

Svéradice na třetím místě ztrácí ne první místo bod  a navíc je čeká náročný duel v příštím kole ve Strážově a v posledním kole hostí doma béčko Přeštic !

Z týmů ohrožených přímým sestupem se rozhodně lépe nyní dýchá Sokolu Pačejov, ale ještě nemá zdaleka vyhráno. Pačejovští  hostí v následujícím kole doma Měčín a v posledním kole zajíždí k derby do Hradešic.

Švihov si domácí prohrou se Sokolem Štěnovice si ještě více svojí záchranu zkomplikoval . Proto musí maximálně bodovat nyní doma v duelu s TJ Žichovice a po té na hřišti ve St. Smolivci a  pak čekat jak si povedou další  ohrožení  soupeři sestupem.  Mimo Švihova jsou  na tom z pohledu sestupu nejhůře Chanovice. Chanos o svoje teoretické šance bude usilovat v posledních dvou zápasech, když nejprve doma hostí Hradešice a soutěž končí v Losiné.

 

SPÁLENÉ POŘÍČÍ   -  STRÁŽOV   1 : 2 ( 0: 1)

Petr Presl

Strážov odehrál na hřišti lídra tabulky své nejlepší utkání v tomto soutěžním ročníku. Přesto, že nastupoval bez J. France a T.Faltína, který si plnil povinnosti v mateřském klubu, dokázali hostující hráči vylepšit svou bilanci na hřištích soupeřů a zaslouženě si odvezli všechny mistrovské body ze hřiště aspiranta na postup do 1.A třídy. Po úvodní šanci domácích už začala fungovat brejková taktika hostí, když domácí děravou obranu často zaměstnávaly oba vysunuté hroty O.Janský a M.Opatrný. První branku vstřelil po přesné přihrávce O.Uruby v 21 min. z brankové čáry M.Denk a na 0:2 zvyšoval po poločasové přestávce důrazně M.Opatrný po přesné narážečce s O.Janským. Další branky mohli přidat ještě O.Janský, jehož střelu po průniku  se štěstím vytěsnil domácí brankář a střídající P.Weber, který dělovkou mířil do tyče. Domácím se podařilo snížit v 65.minutě po rohovém kopu, když hlavní arbitr neuvěřitelně „přehlédl“ faul na B.Mayera v pokutovém území při odvracení míče a dal tak domácím šanci. Obrana pracovala spolehlivě a když v 95.minutě M. Javorský zneškodnil pokutový kop domácích, který sám „vyrobil“, mohli strážovští hráči začít oslavovat zasloužené, nečekané vítězství. Rozhodčí tento duel příliš nezvládl, o čemž svědčí i mariášová exhibice v poměru 3:8 na ŽK a 0:1 na ČK.

„Celý tým musím dnes pochválit, bylo totiž vidět, jakou mají všichni kluci chuť hrát. Dokázali jsme fanouškům, že nejen dokážeme s kýmkoliv prohrát, ale také kohokoliv porazit.“

Branky : Brudna -  21. Denk Milan, 46. Opatrný Martin . ČK: 0:1 (Kološ). ŽK: 3:8  . Diváků: 180 

Sestava Strážova: Javorský, Michel ,Šlegl, Čížek (70. Presl A.), Helm, Denk, Kološ, Uruba, Jánský (75.Weber), Mayer, Opatrný M. (88. Presl Š.)

 

HRADEŠICE -  MOCHTÍN 3 : 1 ( 2: 1) 

Milan Černík

Sobotní utkání s Mochtínem se v Hradešicích odehrálo ve znamení oslav padesátých narozenin dlouholeté opory hradešického fotbalu Miloslava Kiliána, který kromě dresu svého oblíbeného klubu Dukly Praha a dalších dárků dostal možnost zahrát si i v tomto věku v mistrovském utkání 1. B třídy.

Domácí předvedli velmi solidní výkon a zaslouženě zvítězili, i když vítězství se nerodilo lehce a houževnatý soupeř hrozil nebezpečnými brejky po celé utkání. Rychlý přechod do protiútoku byl největší zbraní hostů a domácím dělal tento způsob hry zejména v 1. poločase značné problémy. Nebezpečné  výpady předváděl soupeř zejména po standardních situacích domácích.

Do branky se téměř po roce postavil M. Šůs a předvedl výborný výkon. Při absenci V. Kotiše a zraněného D. Nováka se do útoku k F. Melkovi posunul kapitán domácích F. Šašek a právě jejich spolupráce přinesla v 15.´ úvodní gól zápasu, když F. Šašek posadil přesným centrem míč na hlavu F. Melkovi a ten poslal domácí do vedení. Radost jim zkazil ale již o 5 min. později hostující Plánička, který proměnil rychlý brejk po rohovém kopu domácích. Ve 30.´ utkání šli domácí opět do vedení po přesné střele F. Šaška z hranice pokutového území.

Vítězství domácích mohl pojistit v 55.´ F. Melka, ale jeho hlavička skončila jen na břevně hostující branky. Přesto se tento hráč zasloužil o uklidňující 3. gól zápasu, když byl v 72.´ zápasu faulován v pokutovém území hostů a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil J. Forman. Domácí si pak již dvoubrankový náskok i za přispění jubilanta pohlídali a poté již mohly naplno propuknout oslavy "Mikiho" padesátin.

Branky: 15. Melka, 30. Šašek, 73. Forman - 20. Plánička.

Rozhodčí : Švantner - Krauz, Harmady.  ŽK 0:1,  100 diváků.

Sestava domácích: M. Šůs - J. Forman, L. Šmrha, P. Řezáč, V. Nauš, O. Starec, M. Hlaváč, P. Křesák (J. Melka), J. Sekyra (M. Florian), F. Melka (T. Nováček), F. Šašek (M. Kilián)

Branky: Forman, Melka, Šašek - Plánička; ŽK: 0:1 . Diváků: 100

 

MĚČÍN  - CHANOVICE 0 : 1 ( 0: 0)

Branky: Srb; ŽK: 2:2  . Diváků: 60 

 

STARÝ SMOLIVEC -  PŘEŠTICE B 1 : 2 ( 0: 0)

Branky: Lut - Hrdlička, Přibáň; ŽK: 5:2  . Diváků: 100 

 

ŠVIHOV  - ŠTĚNOVICE   0 : 3 ( 0: 2)

Branky: Boček Michal, Boček Milan, Krásný; ŽK: 0:2 . Diváků: 150 

 

ŽICHOVICE -  LOSINÁ    1 : 4 ( 0: 2)

Radim Šiška

V předposledním domácím zápase jsme se pokusili zlomit černou sérii čtyř proher v řadě, ale proti neoblíbenému soupeři z plzeňského předměstí jsme tradičně neuspěli. Vedení klubu se v týdnu rozhodlo pro nový impuls a na lavičce tak dnes velel staronový kouč Lukáš Mourek. Přestože výsledek je krutý, na hře domácích bylo vidět snahu o úspěch, ale fotbalový bůh se asi zrovna zdržuje v soběšickém chrámu šoubyznysu a na nás nemá čas.

Do prvního poločasu jsme vstoupili aktivně, ale první návštěva hostů před naším pokutovým územím vyústila v křížnou střelu, na kterou brankář domácích nestačil zareagovat. Žichovice poté dlouho nepoštěly hosty na svou půli, ale zahazovali neuvěřitelné množství šancí. Šiška trefil břevno, Jiřík tyč, Špírka vychytal Kreuzman a Polan z malého vápna minul branku Losiné  a to zdaleka neuvádím všechny příležitosti domácích. Ale jak už to tak bývá, nedáš, dostaneš. Nejdříve hosté z protiútoku trefili břevno, ale pak už potrestali nedůrazný odkop domácích a do šatny tak odcházeli s dvoubrankovým vedením.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Hosté spoléhali na rychlé protiútoky a výbornou formu útočníků Hajšmana a Fremra, domácí se tlačili do koncovky, ale nebylo jim přáno. Když už ze standartní situace snížil Jiřík, vzápětí jsme neuhlídali rozehraný přímý kop Losiné a opět to bylo o dvě branky. Při hře vabank zahodili naši útoční hráči několik příležitostí a opět jsme byli potrestáni z rychlého brejku, kdy hosté upravilio na konečných 1:4. Bojovný výkon Žichovic na body nestačil ani tentokrát, ale rozhodně se se soutěží nechceme rozloučit takto hrozivou sérií porážek, přestože jsme díky ostatním výsledkům již zachráněni.

Slovo trenéra: Ačkoli to podle výsledku nevypadá , byli jsme po celý zápas jasně lepším týmem. Stejně jako v utkání s Hradešicemi jsme drželi soupeře na jejich obranné polovině a hosté hráli pouze na breaky, kdy ze 6-ti střel na branku vsítili 4 góly ! My jsme bohužel ze stále územní převahy vytěžili 10 šancí, ale proměnili jsme pouze 1. Fotbal se hraje na góly a tak hosté z minima vytěžili maximum a odvezli si všechny body. I přes porážku musím všem hráčům poděkovat za předvedený výkon, který byl plný bojovnosti, nasazení a touhy po vítězství.

Branky: Jiřík – Fremr, Hajšman, Tančous Pavel, Tančous Petr, rozhodčí Hudeček, diváků 80, ŽK 2:1, ČK 1:0 (J.Beneš)

Sestava Žichovic: Doubek – J.Beneš, Jiřík, Barborka, Frýzek – Brož (70.Stulík), Malý, Šiška, Polan – Špírek (75.Jeřábek), R.Beneš

 

SVÉRADICE  - PAČEJOV   0 : 1 ( 0: 1)

Václav Dušek

Hosté měli od úvodu míč častěji na kopačkách, ale zatím se pouze zastřelovali pokusy z velké vzdálenosti. Postupem času však Pačejov svůj tlak zvyšoval a zaslouženě šel do vedení po hezké kombinační akci zakončené Ticháčkem. Inkasovaná branka už tak špatné sebevědomí Svéradic nahlodala natolik, že až do poločasové přestávky se nedokázali ani vymanit z vlastní poloviny, pod jak drtivý tlakem Pačejova byly. Naděje Svéradic udržel nad vodou fantastickým zákrokem proti gólové hlavičce brankář Soukup. V poločase pak logicky hlasivky trenéra Rambouska nabraly na intenzitě, ale jediným efektem bylo, že tlak Pačejova o trochu zeslábl, jinak trval dál, prakticky až do konce. Domácí se za celý druhý poločas zmohli na pouhé tři střely, z nichž pouze jedna, od obránce Boušeho, mířila mezi tyče. V poslední minutě ještě domácí dostali možnost zahrávat přímý volný kop z ideální pozice, ale spravedlnost nezůstala slepá a Herout přestřelil. Hráčem utkání se stal bezesporu brankář Svéradic Michal Soukup, který v součtu kryl více jak 10 obrovských šancí Pačejova a až do konce držel naděje svého týmu nad vodou. Pačejov ve Svéradicích ukázal, že disponuje několika hráčskými osobnostmi, jejímž kvalitám pomohli i vlastnosti svéradického pažitu. Domácí, ač hráli opět v 11 lidech, navíc s řadou zraněných či nemocných hráčů, si uřízli nemalou ostudu. Pačejov byl dnes o třídu lepší. Velmi kvalitně rozhodovala trojice rozhodčích z Klatovska v čele s hlavním Milanem Hovorkou.

Branky: 38.Ticháček Josef

Rozhodčí: Hovorka Milan - Simbartl Václav, Bína Roman, ŽK: 0:2, Diváků: 250

Sestavy

Svéradice: M.Soukup - Bouše, Racek, Vonášek, Martínek - L.Soukup (74.Krejčí), Mareš (64.Suchan), Herout, Prokopec - Hora, Makovec

Chanovice: Boř - Pavelec, Lávička, Baran, Hosnedl - Hlůžek (74.Polena), Brůha, Klásek, Němec - Mrázek, Ticháček (90.Kolářík)

 

 

 

 

 1. Štěňovice       24  14   2   8   59 : 31    46 

 2. Spálené Poříčí  24  13   4   7   52 : 34    45 

 3. Svéradice       24  12   5   7   45 : 36    45 

 4. Strážov         24  10   6   8   33 : 37    40 

 5. Losiná          24  11   4   9   47 : 42    39 

 6. Hradešice       24  10   5   9   57 : 45    38 

 7. St. Smolivec    24  11   3  10   40 : 46    37 

 8. Mochtín         24   7   8   9   40 : 42    35 

 9. Zichovice       24   8   6  10   44 : 60    35 

10. Měčín           24   9   5  10   48 : 46    32 

11. Pačejov         24   9   4  11   26 : 36    31 

12. Přeštice B      24   8   3  13   36 : 45    28 

13. Švihov          24   9   1  14   44 : 61    28 

14. Chanovice       24   6   6  12   34 : 44    25 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku