Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Sušičtí fotbalisté vybojovali stříbro a bronz

Sušičtí fotbalisté vybojovali stříbro a bronz

Jonáš Bartoš

Ideální sportovní počasí, spousty gólů a finálové vyvrcholení s účastí sušického staršího dorostu. Osmnáctý ročník mezinárodního fotbalového turnaje mládeže Otava Cup opět nabídl skvělou podívanou. Domácí borci se na medailových pozicích umístili ve dvou ze tří kategorií. Mladší žáci brali bronz, starší dorost Sušice skončil na druhém místě za celkem Červené Pečky.

O medailové vavříny na tradičním fotbalovém turnaji, který na stadionech v Sušici a Hrádku u Sušice proběhl 26. – 27. května, soupeřilo celkem 26 týmů ze čtyř evropských zemí. Do Sušice přijely celky z Německa, Nizozemska, Slovenska a České republiky. Nechyběly ani týmy z Horažďovic, Chanovic, ve všech třech věkových kategoriích měla zastoupení domácí mužstva.

Mezi mladšími žáky si Sušice vedla velmi dobře. V základní skupině, z níž postupovaly první dva týmy přímo do finále, díky třem výhrám a dvěma prohrám obsadili sušičtí třetí místo (to jim patřilo i v celkovém pořadí). Domácí celek nezvládl souboje s oběma finalisty, německému TuS Holle/Grassdorf i Svratce Brno podlehl shodně 0:1. V závěrečném finále se z celkového vítězství po penaltovém rozstřelu radovali žáčci z Německa. Předposlední, páté místo obsadily Horažďovice.

Kategorie starších žáků měla pravděpodobně nejkvalitnější zastoupení. Domácím hráčům unikl postup do semifinále o jediný gól. V základní skupině skončili sušičtí na druhém místě za suverénním Ústím nad Labem se šesti body a skóre 9:3. Mezi čtyři nejlepší postupovali vítězové skupin plus nejlepší tým z druhého místa. Tím byl celek SK Střešovice, který nasbíral šest bodů a skóre 9:2.

Právě Střešovice se staly celkovými vítězi, když ve finále zdolaly favorizované Ústí nad Labem. Na sušické fotbalisty zbyla šestá pozice, Horažďovice skončily osmé.

Mezi staršími dorostenci si domácí fotbalisté vedli ze všech kategorií nejlépe.  Suverénně vyhráli základní skupinu, v semifinále si poradili s nebezpečnými Chanovicemi. Do finále šli bez jediného zaváhání a na Červené Pečky si věřili.

Na domácích hráčích byla znatelná nervozita, po prvenství hodně toužili. Na vedoucí gól Červených Peček ještě dokázali zareagovat, druhá branka v síti gólmana Jandy už rozhodla o osudu utkání. Zaplněné sušické tribuny hnali domácí tým ve finále za vítězstvím marně, starší dorostenci brali po prohře 1:2 stříbrné medaile.

Vedle napínavých fotbalových bitev si hráči jako každý rok užili i doprovodný program v podobně tradičního průvodu městem za doprovodu klatovských mažoretek, celý turnaj zakončilo slavnostní vyhlášení s předáním medailí, pohárů a cen pro nejlepší týmy i hráče.

„Jsem moc rád, že turnaj opět proběhl bez problémů. Děkuji hráčům za předvedené výkony na hřišti, rozhodčím, organizátorům i všem sponzorům, bez kterých by Otava Cup nemohl existovat. Věřím, v podobném duchu proběhne i další ročník v příštím roce,“ zhodnotil Otava Cup ředitel turnaje Jaroslav Staněk.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku