Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 22. kolo 19. – 20.5.2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

ŠVIHOV OPĚT VYHRÁL DALŠÍ DERBY

 

Ve 22. kole 1.B třídy znovu potvrdil Švihov, jak důležité je pro ně domácí hřišti na kterém si již dokráčel k zisku dvaadvaceti z celkového počtu získaných 28 bodů.  Vítězstvím v dalším derby nad Strážovem  znovu  zároveň potvrdil, že na Strážov to umí. Naposledy zde Strážov hrál v ročníku 2008/2009 kdy se stal vítězem 1.B třídy . Se Švihovem v tomto ročníku prohrál jediný zápas doma na podzim 2:4 po té i ve Švihově v jarní odvetě 2:1. Jako přes kopírák se situace opakovala po třech létech, kdy po podzimní prohře ve Strážově 2:4 neuspěli kováci ani nyní  ve Švihově  kde nechali body za prohru 2:1.Švihovští tak dotáhli letos na jaře po výhře nad Měčínem i Chanovicemi již třetí pošumavské derby do vítězného konce a zachovali si naději na záchranu.  Více o dalších ambicích na zachování si příslušnosti v této soutěži ukáže již duel o šest bodů v příštím kole v Přešticích s místní rezervou. Je to velký otazník, neboť švihovští hráči pocit zisku alespoň bodu již neznají šest zápasů venku za sebou!

Měčín se pyšnil na jaře domácí neporazitelností. Po milých překvapeních v podobě cenné remízy na hřišti lídra tabulky a  dvou výher za sebou venku v Žichovicích a v minulém kole v Hradešicích měčínští hráči tentokráte své příznivce nemile zaskočili. Po těchto úspěšných výsledcích vzala domácí jarní neporazitelnost  za své ! Body z  jejich hřiště si odvezl soused v tabulce, který se po čtyřech prohrách za sebou asi toužil po výhře tentokráte více než domácí Měčín. Losiné se mezi sestupovou chudinu viditelně nechce a tři body jí vrátilo mezi šlechtu v první polovině  tabulky , kde  prakticky se pohybuje po  celou dosavadní soutěž na těch nejpřednějších příčkách. Tam také zůstává ještě o dva body lepší bilancí po výhře doma nad Pačejovem Starý Smolivec .

Bohužel v hlouby plovoucích sestupových vodách  Švihov , Pačejov i v tomto kole na hřišti lídra neúspěšné  Chanovice  mají starosti, které jim nikdo určitě nezávidí. Nicméně tak to v soutěžích chodí, je vítězů a poražených. Do konce soutěže je v sázce ještě pro každý tým 12 mistrovských bodů a ty ještě mohou výrazně zamíchat s konečným umístěním .

Další dva derby zápasy  mezi týmy z Pošumaví se hrály ve Svéradicích a Žichovicích. Zatím co ve Svéradicích získali tři body těsnou výhrou nad Mochtínem  domácí a stále si udržují se ztrátou pouhého bodu na vedoucí Sp. Poříčí postupové naděje , druhý v Žichovicích skončil překvapujícím skóre ve prospěch hostů . Hradešice po bodovém výpadku v minulém kole doma s Měčínem opět střelecky excelovaly a znovu přepisovaly své nejvyšší  letošní vítězství po výhře ve St. Smolivci 1 : 6 a nový rekordní výhru 1 : 7 !

 


 

  STARÝ SMOLIVEC  - PAČEJOV  2 : 0 (2 : 0)

Tomáš Cihlář

Pačejov odjel do Smolivce v bojovné náladě s vědomím, že je zde nutné bodovat a že je nezbytné se zde vypořádat se zdejším velmi  malým hřištěm a domácím herním stylem, založeném na neustálém nakopávání vysokých míčů. V úvodu byli hosté aktivnější a první náznak šance si vytvořil Pepa Ticháček. Domácí poprvé zahrozili v 10.minutě, kdy se skákavý míč odrazil od břevna a z následné akce domácí tvrdou a umístěnou střelou k tyči otevřeli skóre.  Pačejov  mohl odpovědět v 15.minutě, kdy v gólové šanci byl ve vápně jasně zezadu faulován Vašek Brůha /za co jiného by už se ve fotbale měla pískat penalta ?!/  ale píšťalka rozhodčího zůstala k údivu všech němá. V tu chvíli se začaly naplňovat pačejovské neblahé předpovědi o objektivitě rozhodování. Evidentně nejednotné posuzování nedovolených zákroků jen přilévalo olej do ohně.  Zdálo by se nekorektní a poněkud laciné svalovat vinu na hlavního arbitra, ale kdo neviděl, asi těžko uvěří. Přesto mohli hosté brzy nato vyrovnat. Pepa Ticháček dostal přesnou kolmici za obranu, postupoval sám na gólmana, ale ten jeho střelu nohou reflexivně  vyrazil.  Osud zápasu pak jistě ovlivnila 35.minuta, kdy kontakt  v pokutovém území hostů na druhé straně velice ochotně  téměř z poloviny hřiště posoudil  pan rozhodčí jako nedovolený.  Na střelu si sice brankář Boř sice sáhl, ale ten se dokutálel za jeho záda. Byla to popravdě druhá a poslední střela domácích mezi tři tyče v celém zápase.

Také ve druhém poločase hosté chtěli hrát fotbal, ale proti přehuštěnému pokutovému území se neprosadili. Domácí chytře šetřili čas, dva velice sporné zákroky v domácím pokutovém území pan rozhodčí opět bohorovně přešel. V 79. minutě mohl zápas  zdramatizovat Jirka Mrázek, ale v ideální pozici cca ze 7 metrů přestřelil. Rozhodčí pak nenastavil „pochopitelně“ ani minutu. Úspěchem bylo, že hosté dohráli zápas bez vyloučených hráčů, protože to byl zápas skutečně jen pro silné žaludky!  Červenou kartu si tak ze Smolivce veze jen trenér Baran, který byl vykázán z lavičky.

Sestava Pačejov: Boř – Baran, Lávička, Pavelec, Hosnedl,  Klásek,  Ticháček, Hlůžek,  Brůha  Němec,  Mrázek. Střídali: Kolářík – Bokr

 

MĚČÍN   - LOSINÁ  2 : 3 (1 : 1)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky : Malán, Němec - Tancoz 2, Veleman Radek. ŽK: 1 : 1. Diváků: 50.

 

ŠVIHOV - STRÁŽOV 3 : 1 (1 : 1)

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Bureš, vlastní, Špatenka - Mayer; ŽK: 1:0. Diváků: 70

 

SPÁLENÉ POŘÍČÍ - CHANOVICE 2 : 1 ( 1: 0) 

Podrobnosti nehlášeny.

Branky: Hochman, Šlajs - Pícka; ŽK: 4:2; ČK: 1:0. Diváků: 100

 

ŽICHOVICE - HRADEŠICE  1 : 7 (1 : 3)

Radim Šiška

Zmar žichovických fotbalistů snad tímto debaklem dosáhl vrcholu a teď už to může být jen lepší.  Zápas s Hradešicemi domácí absolutně nezvládli a vítězství hostů bylo zasloužené, i když jeho výše neodpovídá dění na hřišti.

Po patnácti minutách domácí prohrávali 0:3. Skóre se měnilo po krásném přímém kopu Starce, nešťastném vlastním gólu Špírka a nedůslednosti domácí obrany, která nesmyslně spoléhala na postavení mimo hru. Poté domácí získali převahu a snížili hlavičkou Brože na rozdíl dvou branek. Další šance Malého, J.Beneše či Jiříka zůstaly nevyužity. Hosté však i při tlaku Žichovic nacházeli skulinky v domácí obraně a několikrát mohli svůj náskok navýšit.

První polovina druhého poločasu se odehrávala výhradně před brankou Hradešic a jen nemohoucnost domácích střelců udržela hradešickým náskok. Střely Malého a Šišky minuly branku, hlavičky Jiříka a Švehly se zastavily na brankové čáře či na tyči. Při tlaku domácích se zákonitě otevíraly okna v obraně a Hradešice jich beze zbytku využily. Skóre tak narostlo do v Žichovicích nevídaných rozměrů. Nám nezbývá než omluvit se domácím fanouškům a sáhnout si do svědomí.

Branky: Brož: Starec 3, Hlaváč, vlastní, Šmrha, Křesák, diváků 120, ŽK 1:2, rozhodčí Petrželka, Hájek, Hovorka

Milan Černík - TJ Sokol Hradešice

Při výhře 7:1 na hřišti soupeře v derby utkání se těžko vyzdvihuje výkon jednotlivců, protože každý z hostujících hráčů zaslouží pochvalu (snad až na poutí znaveného M. Floriana). Přestože i univerzál Olda Starec, který tentokrát musel zaskočit na místě pravého beka, odehrál výborné utkání, přijde mi dost nespravedlivé, že je označen za autora 3 gólů on, ačkoliv je vstřelil David Novák. David byl i u vlastního gólu domácích na 0:2, dále doslova naservíroval P. Křesákovi na 4. gól hostů a vstřelil i další gól, který ale nebyl uznán pro ofsajdové postavení, stejně tak jako V. Kotišovi. Proto považuji za nutné opravit střelce branek a vyzdvihnout Davidův velký podíl na tomto výrazném a zaslouženém vítězství. V rozhodujících momentech zápasu v úvodu 2. poločasu hosty podržel výbornými zákroky v brance nestárnoucí D. Vávra, kterému jednou pomohla i tyč a pohotový zákrok stopera J. Formana.

Sestava Hradešic: D. Vávra - J. Forman, L. Šmrha, P. Řezáč, O. Starec, Fr. Šašek, M. Hlaváč, Fr. Melka (L. Mareš), M. Florian (P. Křesák), D. Novák, V. Kotiš (V. Nauš)

 

SVÉRADICE - MOCHTÍN   1 : 0 (0 : 0)

Václav Dušek

Zápas s Mochtínem byl pro Svéradice typickým jarním. Po sobotním zranění Prokopce dali dohromady opět pouze 11 hráčů, na lavičce byli k dispozici dva hráči B týmu. Přesto se domácí opět semkli a bojovali. Ve vyrovnaném prvním poločase měli více nadějnějších akcí hosté, ale čistou gólovku si nikdo nevypracoval. Pokud se očekávalo, že domácím ve druhém poločase dojdou síly, nestalo se tak. Svéradice začaly být aktivnější, do první čisté gólové šance se po přihrávce Mareše dostal Martínek, ale netrefil míč ideálně a ten jen proskákal kolem Rajtmajerovy branky. Za chviku se však již domácí radovali. Do akci z pravé strany prošel mochtínským pokutovým územím až k Suchanovi, který zamířil přesně k tyči. Hosté se po inkasovaném gólu snažili přidat, ale domácí obrana působila velmi koncetrovaně a naopak se pro domácí otevírala zajímavá okénka. V 75.minutě nasadil k úniku Kába, přesným centrem našel Krejčího, ale kanonýr B týmu přestřelil. Do další velké šance se v závěru dostal opět čerstvý Krejčí, když si elegantně obhodil obránce, ale sám před Rajtmajerem mířil těsně vedle. Hosté si vypracovali pouze několik rohových kopů, ale v poslední minutě nakonec měli šanci na vyrovnání. Domácí obrana netakticky faulovala na hranici pokutového území, ale mochtínští volný přímý kop z výhodné pozice nevyužili. Domácí tedy dovedli utkání k zaslouženým třem bodům, vzhledem k počtu vyložených šancí je výsledek pro hosty milosrdný.

Branka: 58.Suchan Kamil

Rozhodčí: Kvasnička Ladislav - Krauz Jan, König Michal, ŽK: 1:0, Diváků: 130

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Racek, Vonášek, Martínek - Kába, Mareš, Herout, L.Soukup (89.Mládek) - Makovec, Suchan (72.Krejčí)

 

 Štěnovice  - Přeštice B 1: 0 ( 1: 0)

Branky: Volf; ŽK: 1:1. Diváků: 250

 

 

  1. Spálené Poříčí   22  13   3   6   51 : 32    43

  2. Svéradice        22  11   5   6   43 : 35    42

  3. Štěňovice        22  12   2   8   53 : 31    40

  4. St. Smolivec     22  11   3   8   38 : 42    37

  5. Losiná           22  10   3   9   42 : 40    35

  6. Zichovice        22   8   6   8   43 : 53    35

  7. Strážov          22   8   6   8   29 : 35    34

  8. Hradešice        22   9   4   9   53 : 43    33

  9. Mochtín          22   7   7   8   38 : 38    33

 10. Měčín            22   9   4   9   47 : 44    31

 11. Švihov           22   9   1  12   43 : 56    28

 12. Pačejov          22   8   3  11   25 : 36    27

 13. Chanovice        22   5   6  11   33 : 42    22

 14. Přeštice B       22   6   3  13   32 : 43    22

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku