Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 21. kolo 12. - 13.5. 2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

BOJ NA OBOU PÓLECH TABULKY SE ZDRAMATIZOVAL

 

Pět kol před koncem  1.B třídy sk. B se nečekaně situace na obou pólech tabulky zdramatizovala. Bezesporu k tomu přispěly právě výsledky posledního odehraného 21. kola. Celky z Pošumaví , jmenovitě Strážov a Mochtín hostily na svém hřišti první dva kolektivy tabulky z jižního Plzeňska. Dosud druhé Štěňovice po té kdy nechaly tři body ve Strážově klesly na třetí místo. Na druhé místo se po výhře v Losiné a remíze lídra tabulky v Mochtíně se vyhoupl s pouhým jednobodovou ztrátou na první místo FK Svéradice. V tabulce si polepšili mimo Strážova také měčínští fotbalisté, kteří zvládli za tři body derby v Hradešicích. Chanovice se uchránily domácí výhrou od hrozby propadnutí na poslední místo .  Přeštická  rezerva po dalším tříbodovém zisku tentokráte nad TJ Žichovice  opět naznačila, že to myslí se záchranou vážně. Do sestupových vod se po prohře v Pačejově opět ponořil Švihov, ale nic jisté nemají z pohledu sestupu prakticky týmy od druhé poloviny tabulky . Bude to ještě bodně zajímavé , neboť  situace se každým kolech kterým se blíží tato krajská soutěž ke konci stále více dramatizuje.  


 

 

 

 PAČEJOV – ŠVIHOV   4 : 1 (2 : 0)

 

 

Tomáš Cihlář

Před začátkem zápasu prohlásil domácí fanoušek Standa Kilián: „Tak, hoši, dnes to skončí 4 : 1“. Tento skvělý prognostik už v minulosti několikrát přesně tipoval domácí konečné výsledky (naposled Pačejov : Chanovice 3 : 1). Že mu  však jeho odvážný tip vyjde i dnes, tomu popravdě málokdo věřil....

Hrálo se totiž velice důležité utkání, prakticky o 6 bodů. Domácí vstoupili do utkání aktivněji a výsledkem byla tyč nastřelená v 10.minutě Ondrou Němcem. Na druhé straně ve 28.minutě předvedl dva bravurní  zákroky domácí gólman Kuba Kalčík. Ve 32.minutě Vašek Klásek krásně uvolnil Vaška Brůhu a ten přízemní střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Ve 43.minutě posadil Jirka Mrázek centr přesně na hlavu Ondry Němce a ten gólem do šatny zvýšil na 2 : 0. Týž hráč mohl o minutu později vstřelit další branku, ale sám před brankářem tentokrát nedal.

V té chvíli nikdo na hřišti netušil, co vše se bude dít po změně stran a co se dá udělat ze zdánlivě pohodového zápasu. V 54.minutě totiž nedovoleně atakoval domácí brankář Kalčík hostujícího útočníka, dostal červenou kartu a z nařízeného pokutového kopu snížil Karel Bureš na rozdíl jedné branky. Krátce nato dostali možnost penalty i domácí, ale exekutor Ondra Němec neuspěl! Hosté byli blízko vyrovnání v 67.minutě, ale gólovou hlavičku po přesně zahrané standartce střídající brankář Boř efektně vyrazil. Domácí v deseti podnikali nebezpečné útoky a v 72.minutě  si Jirka Mrázek obhodil brankáře a do prázdné branky vrátil domácím klid na kopačky. Navíc šli do deseti i hosté, poté co v 76.minutě Karel Bureš sestřelil unikajícího Němce.  Závěr patřil už jasně domácím. Tutovku Petra Bokra zastavila ještě tyč, ale v 90.minutě Pepa Ticháček přehodil špatně postaveného brankáře a potvrdil zasloužené vítězství domácích. Před 100 diváky řídil rozhodčí Čech.

Branky: Brůha, Němec, Mrázek, Ticháček – Bureš (PK).  Rozhodčí: Čech. ŽK: 2 : 2. ČK: 1 : 1 . Diváků:100.

Sestava Pačejov:Kalčík – Baran – Kába  – Pavelec – Hosnedl – Klásek – Lávička – Hlůžek – Brůha – Němec – Mrázek .Střídali: Bokr – Ticháček - Boř

Branky :  32. Václav Brůha , 43. Ondřej Němec , 72.  Jiří Mrázek , 90. Josef Ticháček    -   54. Karel Bureš (PK)

 

LOSINÁ - SVÉRADICE 1 : 2 (0 : 0)

Václav Dušek

Hosté naladěni tím, že mají na jaře dávno splněno odjížděli na Plzeňsko s pocitem, že na malém losinském hřišti se jim v poslední době daří. Po bezbrankovém prvním poločase mohli jít Svéradice do vedení, ale Herout poprvé v sezóně neproměnil pokutový kop. A tak udeřilo na druhé straně, když šli do vedení domácí. Přesto inkasovaná branka nastartovala hosty, kterým se záhy podařilo Petříkem vyrovnat. Když už to vypadalo, že svéradičtí počtvrté v řadě půjdou bojovat o bod navíc z penaltovému rozstřelu, vzal na sebe zodpovědnost kapitán Herout a brankou z otočky dvě minuty před koncem zápas rozhodl. Svéradičtí na jaře překvapují sami sebe, když po zimních odchodech či současných zraněních zkušených opor lepí zápas co zápas sestavu z 11 hráčů a stále se dokážou  držet na čele tabulky.

Branky hostů: Petřík Lukáš, Herout Miroslav

Rozhodčí: Reznichenko Vladimír

Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába, Racek, Vonášek, Martínek - L.Soukup, Prokopec, Herout, Petřík - Suchan (85.Krejčí), Makovec

STRÁŽOV - ŠTĚNOVICE   2 : 0  (0 : 0)

 

Vyrovnané utkání se šťastnějším koncem pro domácí,  kteří se ujali vedení v 65. minutě utěšenou  střelou Uruby. Pojistku cenné výhře pro domácí přidal v 90. minutě kapitán týmu Broňa Mayer.  Velmi dobře řídil zápas rozhodčí Sirový ze Stříbra.

Petr Presl – trenér  Strážova : " V důležitém utkání s druhým celkem tabulky dokázali naši hráči předvést diametrálně odlišný výkon oproti tomu z minulého víkendu v Přešticích, kde jsme nepředvedli naprosto nic a odevzdaným výkonem jsme prakticky body soupeři darovali. Dnes hráli kluci naopak zodpovědně, s nasazením a viditelnou vůlí vyhrát, což nakonec proti kvalitnímu soupeři i s trochou štěstí vyšlo. Hosté dosud nastříleli největší počet branek v soutěži a disponují velmi šikovnými ofenzivními hráči, kteří se umí prosadit. O to více si cením, že jsme neinkasovali ani jednou , na čemž má velký podíl celý tým a v kritických chvílích výborný výkon brankáře M.Javorského, který nás dnes určitě podržel. Všichni hráči, kteří nastoupili odvedli perfektní práci, což určitě ocenili i domácí fandové. Utkání přineslo plno zajímavých a dramatických okamžiků na obou stranách hřiště, ale nejkrásnější fotbalovou lahůdku předvedl všem přítomným neuvěřitelně mazácky vstřelenou brankou mladíček v naší sestavě Ondřej Uruba, kterou v podstatě zápas rozhodl. Druhý mladíček Broňa Mayer pak stejně mazácky v závěru pojistil naše vítězství brankou z penalty, kterou nařídil velmi dobře pískající rozhodčí Sirový za sražení velmi aktivního Tomáše Faltína v pokutovém území."

Branky: 65. Uruba, 90. Mayer (PK). Rozhodčí Sirový Václav ze Stříbra.  ŽK: 0 : 3.  Diváků: 170.

SESTAVY:

STRÁŽOV: Javorský – Michel, Chaluš (62. Míšek), Helm(29. Franc), Šlégl, Čížek, Denk, Faltín, Uruba, Mayer, Jánský (58. Opatrný).

ŠTĚNOVICE : Stuchl – Noý , Boček Michal  , Volf Jan (57. Fremr), Rút (76. Tovstyy), Staněk, Boček Miloš, Jodl (42. Turňa), Krásný (70. Lodl), Volf Pavel.

SESTAVY:

STRÁŽOV: Javorský – Michel, Chaluš (62. Míšek), Helm(29. Franc), Šlégl, Čížek, Denk, Faltín, Uruba, Mayer, Jánský (58. Opatrný).

ŠTĚNOVICE : Stuchl – Noý , Boček Michal  , Volf Jan (57. Fremr), Rút (76. Tovstyy), Staněk, Boček Miloš, Jodl (42. Turňa), Krásný (70. Lodl), Volf Pavel.

 

CHANOVICE - STARÝ SMOLIVEC  4 : 1 (2 : 0)

Štěrba Jiří

Zápas ve kterém šlo domácím o všechno začali skvěle. Již ve druhé minutě po centru doklepl míč do branky hostů Klásek. V 16 minutě se po skrumáži trefil hlavou opět Klásek. Až do konce poločasu byli domácí lepším mužstvem. Do druhé půle nastoupili hosté s odhodláním zvrátit výsledek. Domácí začli více bránit, což se jim nevyplatilo. V 57 minutě je potrestal Nachtman střelou z hranice velkého vápna, na kterou brankář Skuhravý nedosáhl. Odpověď domácích přišla v zápětí. Po rohovém kopu dorazil míč do sítě hostů Srb Pavel. Potom již domácí kontrolovali zápas až do konce. V 75 minutě přešel přes dva obránce hostů Klásek a dovršil ta k svůj první hatrick. Domácí Chanos tak vybojoval první jarní vítězství.

Branky : 2., 16. a 71. Klásek Vojtěch, 58. Srb Pavel -  57. Nachtman

Rozhodčí : Komanec. Diváků: 120. ŽK 1 : 4.

Sestava domácích: Skuhravý Ladislav/ 70. Švarc/, Ladman, Srb Pavel, Skuhravý Ondřej, Srb Ondřej, Klásek/ 80. Pavlovský Lukáš/, Pavlovský David, Polena Michal/ 86. Brejcha/, Král/65. Šebek/, Pícka

 

PŘEŠTICE B - ŽICHOVICE 4 : 1 ( 1: 0)

Radim Šiška  hrající asistent TJ Žichovice : „ Do Přeštic jsme přijeli bez osmi zraněných či nemocných hráčů, z nichž minimálně polovina by byla v základní sestavě (Jiřík, J.Beneš, Barborka, Špírek). Přesto jme nastoupili s cílem bojovat a bodovat, ale nakonec jsme posíleným domácím cestu za dalším vítězstvím příliš nezkomplikovali.

V úvodu jsme často se štěstím přežili několik nebezpečných závarů před brankou Sládka. Poté jsme se začali dostávat na dostřel přeštické branky, ale střely z dálky domácího gólmana moc neohrožovaly.  V době, kdy se hra v poli vyrovnala, přišla klasická akce domácích, tedy dlouhý pas do křídla a centr před branku. Přestože už to byla asi desátá akce jako přes kopírák, my jsme ji opět neubránili a domácí nás tentokrát potrestali, i když s pomocí nešťastně tečujícího Frýzka.

Náš katastrofální vstup do druhého poločasu vyvrcholil v desetiminutovce mezi 55 a 65. minutou. Domácí nás potrestali gólem ze situace, která se dala posoudit jako postavení mimo hru, po rohu a opět po cetru z pravé strany, rychle zvýšili na 4:0 a bylo po zápase. S tím už nic nesvedl ani trenérský mág na lavičce Žichovic Olda Chod, pro kterého se tak trenérská premiéra stala zároveň derniérou. Až za tohoto stavu jsme začali hrát a vytvořili si tři čisté gólové příležitosti, ale ani Malý, ani dvakrát Švehla je neproměnili. Ten si trochu spravil chuť až hlavičkou v poslední minutě, ale jeho gól už výsledek jen kosmeticky upravil.  Spadli tak tvrdě na zem a až teď, když se nedaří, se ukáže naše opravdová síla. Teda alespoň doufám.“

Branky: vlastní, Haimrle, Švarc, Zoubek – Švehla, ŽK: 0-1, rozhodčí Kvasnička Sestava Žichovic: Sládek – Brož, Mourek, Frýzek, Štěpán – Jeřábek (46.Pařízek), Šiška, Malý, Polan – R.Beneš, Švehla

  

MOCHTÍN -  SPÁLENÉ POŘÍČÍ  3 : 3 ( 0 : 3) na PK 6:5

Karel Šot

Domácí Mochtín zachránil ztracený zápas, vydřel zaslouženě dva body, sahal však po všech třech. Kdo viděl jen první poločas, nevěřil by. Domácím se nedařilo, hosté naopak hýřili pohybem a aktivní útočnou hrou, do poločasu vedli 3:0. Potvrzovali, že oprávněně vedou tabulku a jsou nejžhavějším kandidátem na postup do I.A třídy. Jenže po přestávce se děly věci. Mochtín začal bojovat, zpřesnil hru, dostával se do šancí. Tu úvodní ještě J.Cihlář "zazdil",ale v 55.minutě se po rohu dorážkou prosadil Pavel Staněk, snížil na 1:3. O deset minut později se parádně z 20 m trefil Jaroslav Cihlář a stejný hráč pak v 73.minutě vymetl z VPK šibenici hostující branky, srovnal na 3:3. Hosté byli zaskočeni, dělali chyby, jednu z nich mohl golem potrestat dvě minuty před koncem opět Cihlář, ale trefil jen tyč ! V následné penaltové loterii byl úspěšný Mochtín, který si druhý bod za výkon ve druhém poločase minimálně zasloužil. Na penalty vyhrál 6:5, hrdinou byl domácí golman Petr Rajtmajer, který poslední penaltu hostům chytil. Zápas odřídila trojice rozhodčích z Plzně Kostelník, Filinger, Formánek, ŽK 1:2, branky : Cihlář 2, Staněk - Mošna 2, Davídek, 50 diváků

   

 

 

 

 

HRADEŠICE  - MĚČÍN   1 : 3 ( 0: 2)

Milan Černík 

 

 

Hosté z Měčína předvedli v zápase větší bojovnost, nasazení a vůli po vítězství, a tak si odváží všechny 3 body. Domácí první poločas "prospali", trochu je probudila první branka hostů ve 25.´ po rozehrávaném VPK, když míč proletěl dírou ve zdi a skončil v síti. Pak se do dvou šancí dostali domácí, nejprve M. Hlaváč ve 32.´ střílel těsně nad a o 1 min. později ho napodobil z ještě lepší pozice J. Melka. Místo vyrovnání šli hosté před koncem poločasu ve 40.´ do dvoubrankového vedení po chybě obrany, když poslední, kdo mohl pohromu odvrátit, byl O. Starec. Alespoň snížit mohl ve 42.´ F. Melka po pěkné přihrávce od D. Nováka, ale byl z toho pouze rohový kop.

Krátce po začátku 2. pol. byl střídán P. Řezáč a domácí začali hrát pouze na 3 obránce ve snaze vývoj skóre otočit. Hned po svém nástupu na hřiště se do obrovské šance dostal v 56.´ V. Kotiš, ale teprve se zastřeloval a kopal se zase jen roh. O 1 min. později se již V. Kotiš nemýlil a centr prodloužený hlavou M. Hlaváčem usměrnil do sítě. Domácí se vrhli do útoku a tím se naskýtala možnost pro brejky hostů. V 62.´ vstřelili 3. branku, ale ta ještě nebyla pro ofsajd uznána, ale dočkali se v 69.´, kdy svoji 3. branku vsítil Čejka, který prostřelil 2 domácí obránce přesnou střelou k bližší tyči. Domácí si pak vytvořili řadu šancí: 81.´ dělovku J. Melky brankář hostů s námahou vyrazil, 82.´ šanci V. Kotiše opět zneškodnil host. gólman, stejně tak jako střelu M. Hlaváče v 84.´ po závaru před host. brankou. V 85.´ střílel těsně vedle z vápna J. Melka a jeho bratr Fr. Melka pro změnu trefil v 87.´ pouze výborného hostujícího gólmana. Pak už si hosté vedení pohlídali a domácí hráči si musí uvědomit, že bez poctivého tréninku a maximálního nasazení v zápase se body nezískávají.

Branky: 58´ V. Kotiš - 15´, 39´ a 59´ Čejka

Rozhodčí: Burda - Vocelka, Kafka, ŽK 0:1, ČK 0:0, 90 diváků Sestava domácích: D. Vávra - J. Forman, O. Starec, P. Řezáč (V. Kotiš), V. Nauš, Fr. Šašek, M. Hlaváč, P. Křesák (M. Florian), J. Melka, D. Novák, Fr. Melka  

 

 

 

 

 

 1. Spálené Poříčí      21  12   3   6   49 : 31    40  (  9)

 2. Svéradice           21  10   5   6   42 : 35    39  (  5)

 3. Štěňovice           21  11   2   8   52 : 31    37  (  5)

 4. Zichovice           21   8   6   7   42 : 46    35  (  0)

 5. Strážov             21   8   6   7   28 : 32    34  ( -3)

 6. St. Smolivec        21  10   3   8   36 : 42    34  (  3)

 7. Mochtín             21   7   7   7   38 : 37    33  ( -5)

 8. Losiná              21   9   3   9   39 : 38    32  ( -3)

 9. Měčín               21   9   4   8   45 : 41    31  (  1)

10. Hradešice           21   8   4   9   46 : 42    30  ( -5)

11. Pačejov             21   8   3  10   25 : 34    27  ( -6)

12. Švihov              21   8   1  12   40 : 55    25  ( -5)

13. Chanovice           21   5   6  10   32 : 40    22  (-12)

14. Přeštice B          21   6   3  12   32 : 42    22  (-12)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku