Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 20. kolo 5.-6.5.2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

SVÉRADICE OPĚT ŠŤASTNĚJŠÍ NA POKUTOVÉ KOPY

 

Pouze plíživým způsobem který vedl v posledních třech zápasech přes konečný nerozhodný výsledek a po té stoprocentní úspěšnost v zisku druhého bodu ze střelby pokutových kopů si udržují Svéradice horko těžko kontakt s čelem tabulky.  Po dvou zápasech v Žichovicích a v Měčíně ve kterých při dělbě bodů byli Svéradičtí uspěšnější z pokutových kopů  zopakovali tento novodobý způsob dobývání vyšších met druhým bodem z penaltových rozstřelů i doma Tentokráte tím zklamaným byl v místním derby soupeř z Hradešic.

Také další derby soupeřů z Pošumaví v Žichovicích přineslo radost i zklamání. Radost pro odvážnější borce z Měčína. zklamání pro dosud na jaře velice úspěšné, ale v tomto duelu oslabené Žichovice. Velice důležitý zápas se hrál z pohledu týmů ohrožených sestupem ve Švihově. Zatím co domácí si výhrou své naděje na záchranu posílili, hosté se potápí stále více a na paty již jim šlape i poslední béčko Přeštic. Právě přeštická rezerva si výrazně polepšila výhrou doma nad bezzubým soupeřem ze Strážova . Zisk třech bodů Přeštic znamená, velké varování a nebezpečí součastně. Ač se to zdálo po podzimu absurdní, je teoreticky stále možné, že z 1.B třídě může do okresního přeboru sestoupit i více týmů z Pošumaví ! Ostatně další výpadky bodů našich zástupců s týmy z jižního Plzeňska potvrzují, že náš region v této soutěži celkově tahá za kratší provaz a Černý Petr zřejmě spadne na týmy z působnosti OFS Klatovy  . Není to poplašná zpráva, ale jen konstatování, které bude mít po té dopad na  okresní soutěže, respektive  pro týmy,  které jsou na sestupových pozicích v OP a ve III.třídě .   

  

 

 

ŠVIHOV -  CHANOVICE 2 : 1 ( 0: 0)

Branky: Bešta, Zdráhal L. - Polena M.  Hráno bez karet . Diváků: 40

 

Foto  z utkání Švihov - Chanovice   Klatovský deník - Jitka Kilbergerová

STARÝ SMOLIVEC - MOCHTÍN  3 : 0 (1 : 0).

Karel Šot

Hosté hráli fotbal, domácí dávali branky. Tak by se ve stručnosti dal popsat zápas ve Starém Smolivci. Mochtín měl hlavně ve II. poločase výraznou převahu a řadu slibných golovek, ale neproměnil nic, domácí fotbalisté naopak z minima vytěžili maximum.

Rozhodčí Ježek, 80 diváků.

 

ŽICHOVICE - SOKOL MĚČÍN 1 : 2 (0 : 1).

Radim Šiška

Žichovice nezvládly domácí zápas s Měčínem a nečekaně odevzdaly houževnatému soupeři všechny body. Domácí postrádali důležité hráče Jiříka a Malého a navíc se v průběhu zápasu postupně zranili Stulík, Barborka a Honza Beneš. Žichovice v prvním poločase kombinačně hosty přehrávaly, ale své šance neproměnily. Když už vstřelily gól zásluhou J.Beneše, rozhodčí Brůha ho pro údajné postavení mimo hru neuznal. Branka Čejky však už platila a hosté o poločase vedli.  Mimochodem během svého dvacetiletého působení v krajských soutěžích jsem nezažil, aby delegovaný rozhodčí na zápas zapomněl, ale pan Brůha hráče i diváky přesvědčil, že i toto je možné a zápas díky tomu začal s více než půlhodinovým zpožděním. Ve druhém poločase mohly Žichovice několikrát inkasovat, ale zachránil je Sládek v brance. Švehla pak trefil tyč a hosté znovu skórovali z rychlého protiútoku. Špírkova branka z penalty v poslední minutě pak už pro domácí nic neřešila. Až další zápasy však ukážou, o jaké pozice v tabulce budeme bojovat.

Sestava Žichovic: Sládek – Štěpán, Barborka (65.Švehla), Mourek, Frýzek, Brož – Stulík (20.Šiška), R.Beneš, Polan – Špírek, J.Beneš (70.Jeřábek)

Branky: 90.  Špírek Marek(PK) – Čejka L. 2. Rozhodčí: Brůha Radek. Diváků: 100.

 

 

SVÉRADICE  - HRADEŠICE   1 : 1 ( 0: 0) PK 4:3

Václav Dušek

Tradiční derby na Horažďovicku se hrálo ideálního fotbalového počasí před slušnou návštěvou. Domácím scházelo 5 hráčů užšího kádru: Makovec, Jiřinec, Kába, Mareš a Hora, navíc Prokopec nastoupil se šrámy z Měčína s velkým sebezapřením a ani dnes mu nebylo souzeno vydržet až do konce. I hosté nepřijeli kompletní, scházel jim nemocný stoper Šmrha a dlouhodobě zraněný Hnojský. Domácí se v úvodu semkli, i ve velkém oslabení dřeli, hráli na polovině soupeře a vypracovali si i gólovou šanci. Prokopec uvolnil do křídla Soukupa, ten našel Suchana, ale jeho střela vyprášila pouze rukavice pohotového Vávry. I hosté v prvním poločase měli gólovku, z pravé strany se do ní dostal Křesák, i on zvolil razantní zakončení, ale ani on Soukupa nepřekonal. Ještě předtím hosté dokonce vstřelili branku, ale F.Melka dorážel Soukupem vyraženou střelu z ofsajdové pozice. Ve druhém poločase začali padat i góly. Jako první se radovali domácí, když standartku zakončoval hlavou nejmenší muž na hřišti Kamil Suchan. Hosté inkasovaný gól nabudil, převzali iniciativu, ale stálo při nich i štěstí, když další standartka domácích skončila po teči Vonáška na tyči. Pak už ale hráli pouze hosté a zaslouženě se dočkali vyrovnání. Defenzivní hráč Milan Hlaváč předvedl slalom, při kterém přešel přes několik domácích hráčů a jeho akci prodloužil za Soukupova záda František Melka. Hosté i po vstřelené brance pokračovali v místy až drtivém náporu až do konce. Domácí však již všechny závary přečkali a tak se šlo na penalty, v nichž neuspěli hostující Hlaváč s Řezáčem a tak bonusový bod zůstal po rozhodující penaltě z kopačky Herouta doma. Vzhledem k průběhu zápasu mají dva body pro domácí cenu zlata. S přehledem rozhodovala trojice sudích v čele se zkušeným hlavním Ulrychem z Domažlic.

Branky: 61.Suchan Kamil - 73.Melka František

Rozhodčí: Ulrych Josef, hráno bez karet, Diváků: 160

Sestavy

Svéradice: M.Soukup - Bouše, Racek, Vonášek, Martínek - L.Soukup, Prokopec (76.Krejčí), Herout, Petřík - Vlček, Suchan (90.Říha)

Hradešice: Vávra - Řezáč, J.Forman, Starec, V.Nauš - Křesák (77.T.Nováček), M.Hlaváč, Šašek, Florián (68.Sekyra) - F.Melka, Novák

Milan Černík So Hradešice  : „Podle výkonů na hřišti se jedná jednoznačně o ztrátu 2 bodů pro Hradešice. Dnes nezískal 2 body ten lepší, ale ten šťastnější“.

 

ŠTĚNOVICE  - PAČEJOV   5 : 0 ( 2: 0)

Branky: Boček M. 2, Volf P. 2, Krásný M.; ŽK: 0:2. Diváků: 120

 

PŘEŠTICE B  -  STRÁŽOV   4 : 1 ( 2: 0)

Zápas průměrné, občas i podprůměrné úrovně vyhráli zcela zaslouženě domácí. Hosté zcela zklamali a vzhledem k průběhu hry je ještě výsledek pro ně lichotivý. Ne zcela náhodou se z tribuny ozývalo: „Dejte jim bůra“. Zralí na něj skutečně byli.

Branky: Haimrle 2, Pop, Švarc - Kološ; ŽK: 2:1. Diváků: 80

 

SPÁLENÉ POŘÍČÍ   -  LOSINÁ   5 : 0 ( 3: 0)

Branky: Fiala 2, Šlais 2, Brudna; ŽK: 2:4. Diváků: 200 

 

 

 

 

   1.  Spálené Poříčí    20  12   2   6   46: 28    39 (  8)

   2.  Štěňovice         20  11   2   7   52: 29    37 (  5)

   3.  Svéradice         20   9   5   6   40: 34    36 (  2)

   4.  Zichovice         20   8   6   6   41: 42    35 (  0)

   5.  St. Smolivec      20  10   3   7   35: 38    34 (  3)

   6.  Losiná            20   9   3   8   38: 36    32 (  0)

   7.  Mochtín           20   7   6   7   35: 34    31 ( -3)

   8.  Strážov           20   7   6   7   26: 32    31 ( -3)

   9.  Hradešice         20   8   4   8   45: 39    30 ( -2)

  10.  Měčín             20   8   4   8   42: 40    28 ( -2)

  11.  Švihov            20   8   1  11   39: 51    25 ( -5)

  12.  Pačejov           20   7   3  10   21: 33    24 ( -6)

  13.  Chanovice         20   4   6  10   28: 39    19 (-12)

  14.  Přeštice B        20   5   3  12   28: 41    19 (-12)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku