Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 19. kolo 28. – 29.4. 2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

ZPACIFIKOVALY DOMA TRADIČNÍM SKÓRE LÍDRA TABULKY

 

Po remíze v Žichovicích a prohře ve Svéradicích zajížděl lídr tabulky ze Spáleného Poříčí na Horažďovicko. Soupeřem jim byly Hradešice, které v domácím prostředí se drží zásady, můj dům, můj hrad.  K tomu ještě přidaly na jaře svojí  normy v podobě vítězství  4 : 1. Tímto skórem si připsaly tři body po výhře nad rezervou TJ Přeštice B ,  FC Švihov a stejným výsledkem porazily v neděli doma také první celek tabulky.  Výsledek z Hradešicích s napětím očekávaly dva celky z Pošumaví. A jelikož jak Svéradice v Měčíně, tak Žichovice ve Strážově nevyšly bodově naprázdno, vytvořily si nadějnou pozici ze které mají šanci atakovat úplné čelo tabulky. Je to příjemné , neboť  šance bojovat o postup se týmům z Pošumaví po nepříliš úspěšném podzimu začala vzdalovat . Více než starosti postupové starosti trápí velice nepříznivý stav na konci tabulky , kde nejméně čtyři týmy jsou stále ohroženi přímým sestupem.

 

CHANOVICE – ŠŤĚŇOVICE   1 : 4(1 : 1).

Branky :  Picka – Volf  J  2, , Staněk, Krásný, Rozhodčí: Pohančeník, diváků: 100.

 

MĚČÍN  - SVÉRADICE 1: 1 ( 1: 0) PK 3:4

Václav Dušek

Svéradice začaly i druhé utkání za sebou na půdě soupeře aktivně, postupem času se hra vyrovnala a do šaten šli nakonec spokojenejší domácí, když na zadní tyči zakončoval přesně Němec. Na začátku druhého poločasu byl autor jediné branky u všech podstatných momentů, nevyužil dvě gólovky na zvýšení skóre a navíc byl po zákroku na něj vyloučen hostující stoper Mareš. Paradoxně tyto momenty nastartovaly hru hostů, kteří i v deseti šli za vyrovnáním a zaslouženě se jej dočkali v 82.minutě. Štampach v pokutovém území znemožnil hlavičkovat Vonáškovi jen za cenu volejbalové smeče, za hru rukou navíc dostal druhou ŽK a srovnal počet mužů ve sprchách, vzápětí z pokutového kopu srovnal Herout i skóre. V závěru hosté sahali po třech bodech, ale domácí podržel proti pokusům střídajícího Jiřince brankář Šlajch. Bonusový bod za pokutové kopy putoval do Svéradic. Velmi přesně rozhodovala trojice Kastl, Špoták, Bureš.

Rozhodčí: Kastl Jan - Špoták Rudolf, Bureš Michal, ŽK: 4:2, ČK: 1:1 (82.Štampach Jakub - 54.Mareš František)

Branky: 32.Němec Dušan - 82.Herout Miroslav PK

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Mareš, Vonášek, Martínek (69.Suchan) - L.Soukup, Prokopec (78.Jiřinec), Herout, Petřík - Racek, Makovec

 

STRÁŽOV - ŽICHOVICE  1 : 1 (1 : 0) NA PK 4 : 1.

Vyrovnané utkání ve kterém byli domácí aktivnější v první poločase. Z několika slibných šancí vytěžili vedoucí brankuaž v závěru první půle. Po rozehraném kopu a přesném centru Marka Šlégla ho dal Broněk Mayer hlavou. Hosté  po přestávce přidali a po individuální akci Radima Šišky srovnali na konečnou spravedlivou dělbu bodů.

V penaltovém rozstřelu o druhý bod byli úspěšnější domácí, když jeden kop zlikvidoval brankář Michal Javorský aoutorovi vyrovnávající branky Šiškovi  a druhý  dal hrající trenér hostů těsně vedle jeho branky. Za domácí byli všichni střelci stoprocentně úspěšní. Před pěknou diváckou kulisou o místní pouti zápas s přehledem odřídila trojice delegovaných arbitrů z Plzně na čele s hlavním Tomášem Formánkem.  

Branky: 44. Mayer Broněk - 63. Šiška Radim.

Rozhodčí: Formánek - Orlík, Harmady. Diváků: 250.

Branky z PK za domácí: Presl Štěpán, Mayer Broněk, Kološ David, Denk Milan - za hosty Špírek Marek , Šiška Radim a Malý Jaroslav PK neproměnili!!!

SESTAVY

Strážov : Javorský – Michel, Chaluš, Franc, Šlégl, Uruba (76. Weber), Denk, Kološ, Mayer, Opatrný(85. Presl Š.).

Žichovice : Sládek – Barborka, Mourek, Šiška, Beneš Jan, Brož, Beneš Robert, Frýzek, Malý, Jiřík (77. Polan), Špírek.

Hrajícího  asistenta trenéra hostů Radima Šišku mrzí, že ho vychytal v penaltovém rozstřelu    domácí gólman Michal Javorský.  Žichovický asistent hodnotil průběh zápasu takto : „ Ve Strážově jsme prospali první poločas, a přestože jsme měli více střeleckých příležitostí, domácí po zásluze vedli. Předčili nás především v nasazení. Po přestávce jsme se zlepšili, ale více než bod jsme si za předvedený výkon nezasloužili. Doufám, že dnešní zápas pro nás bude poučením do dalších bojů.“

FOTO Z UTKÁNÍ STRÁŽOV - ŽÍCHOVICE 2X  MILAN KILIÁN KLATOVSKÝ DENÍK

 

MOCHTÍN – ŠVIHOV  3 : 0 (0 : 0)

Šot Karel

Tradiční derby přineslo jen průměrný fotbal a nakonec tři body pro domácí Mochtín. Hosté ze Švihova ale podali v 1.poločase solidní, bojovný výkon, jen v zakončení (hlavně při standartkách) jim chybělo trochu více štěstí. Domácí se naopak dlouho "hledali", často chybovali v rozehrávce, nedařilo se jim. Po přestávce hostům postupem času evidentně ubývalo sil, Mochtín převzal  iniciativu, dostával se do šancí a ty také proměňoval v goly. V 53.minutě otevřel skore Jaroslav Cihlář (1:0), pak dal gol střídající Zbyněk Smolík, ale ten pro ofsajd neplatil. Napravil to kapitán Jiří Dolejš v 64.minutě, který přesným lobem poslal  Mochtín do dvoubrankového vedení, skore na 3:0 uzavřel o devět minut později Zbyněk Smolík přízemní střelou k pravé tyči. Hrálo se slušně, ŽK 1:0. rozhodoval L.Holeček z Hluboké, branky : Cihlář, Ji.Dolejš, Smolík, 100 diváků

 

PŘEŠTICE B – PAČEJOV   2 : 0

Podrobnosti nehlášeny.

 

HRADEŠICE – SPÁLENÉ POŘÍČÍ  4 : 1 (2 : 0)  

Milan Černík

Domácím se podařilo i ve třetím jarním domácím zápase zvítězit 4:1, a to i proti vedoucímu týmu tabulky. Již v 6.´ utkání šli do vedení po velmi pěkné akci, kterou začal stoper L. Šmrha, jenž vysunul přesným pasem do křídla O. Starce, ten přiťukl D. Novákovi a jeho úpřesný centr poslal Fr. Melka tvrdou hlavičkou do sítě. Ve 14.´ se do šance dostal O. Starec, ale opakovanou střelu poslal těsně nad břevno. V 17.´ utkání zasáhl hostující obránce míč směřující pravděpodobně do břevna úmyslně rukou, uviděl červenou kartu a kopala se penalta, kterou ale Fr. Melka poslal vedle branky. Svoje selhání napravil tentýž hráč naštěstí pro domácí již o 2 min. později, když usměrnil do sítě centr P. Křesáka.

Do 2. půle nastoupili fotbalově vyspělí hosté s cílem pokusit se zvrátit nepříznivý stav a i v 10 bojovali prakticky až do konce zápasu. Otevřeli hru, čímž umožnili domácím pronikat do jejich otevřené obrany. V 65.´ střelu P. Řezáče ještě hostující brankář vyrazil, ale o minutu později proměnil svůj samostaný nájezd D. Novák po vysunutí od Fr. Melky. Čtvrtý gól domácích přidal opět po samostatném nájezdu kapitán domácích Fr. Šašek, kterého uvolnil V. Kotiš. V samotném závěru hosté snížili z pokutového kopu po zbytečném faulu M. Hlaváče. V průběhu zápasu uviděl nejprve žlutou a poté i červenou kartu za urážku rozhodčích hostující hráč na lavičce náhradníků.

Branky: 6´, 19´ Fr. Melka, 66´ D. Novák, 76´ Fr. Šašek - 87´ Brudna (PK), Rozhodčí: Špoták-Kopýtko, Červený, ŽK 2:3, ČK 0:2 126 diváků Sestava domácích: D. Vávra - J. Forman, L. Šmrha, P. Řezáč, J. Melka, Fr. Šašek (M. Florian), M. Hlaváč, O. Starec, P. Křesák (V. Nauš, V. Kotiš), Fr. Melka, D. Novák (M. Šmrha)

 

LOSINÁ  - STARÝ SMOLIVEC 2: 3 ( 1: 2)

Branky: Fremr, Hajšman - Strejc, Tupý, Voříšek; ŽK: 3:0 . Diváků: 100 

 

 

 

 

  1. Spálené Poříčí      19  11   2   6   41 : 28    36  (  8)

  2. Zichovice           19   8   6   5   40 : 40    35  (  3)

  3. Štěňovice           19  10   2   7   47 : 29    34  (  5)

  4. Svéradice           19   9   4   6   39 : 33    34  (  4)

  5. Losiná              19   9   3   7   38 : 31    32  (  0)

  6. Mochtín             18   7   6   5   34 : 29    31  ( -3)

  7. St. Smolivec        19   9   3   7   32 : 38    31  (  3)

  8. Hradešice           19   8   3   8   44 : 38    29  ( -3)

  9. Strážov             18   6   6   6   23 : 27    28  ( -3)

 10. Měčín               19   7   4   8   40 : 39    25  ( -5)

 11. Pačejov             19   7   3   9   21 : 28    24  ( -6)

 12. Švihov              19   7   1  11   37 : 50    22  ( -5)

 13. Chanovice           19   4   6   9   27 : 37    19  (-12)

 14. Přeštice B          19   4   3  12   24 : 40    16  (-12)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku