Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PODRUHÉ TŘI BODY. DOMAŽLICE PADLY, SUŠICE JDE DO ČELA!

PODRUHÉ TŘI BODY. DOMAŽLICE PADLY, SUŠICE JDE DO ČELA!

Jonáš Bartoš

Osm kol před koncem soutěže pokračují sušičtí fotbalisté v naplnění své mise, postupem do krajského přeboru. Na domácím hřišti brali „povinné“ body za vítězství 4:2 nad takřka neškodnou Žihlí. Sušice se díky výhře posunula na první místo tabulky, vedoucí Domažlice totiž zaváhaly v Přimdě.

Mužstvo Jana Staňka má za sebou těžké dva zápasy s bezprostředními konkurenty v tabulce. Doma s Domažlickým béčkem Sušice prohrála 0:1, zaváhání odčinila o týden později v Nepomuku, kde mladý tým zvítězil 4:2. V zatím posledním, 22. kole, doma stejným výsledkem Sušice přehrála Slavoj Žihli.

Tři body proti jedenáctému celku 1.A třídy se nerodily vůbec lehce. Sušice v utkání dvakrát prohrávala, pokaždé se ale dokázala vrátit do zápasu a potvrdila větší herní kvalitu i převahu na trávníku.

Hosté šli poprvé do vedení v 17. minutě po přesném zakončení kapitána Najmona. Na jeho branku bleskově odpověděl Vrhel, který zachytil odražený míč a na vápně propálil vše, co mu stálo v cestě. Žihle domácí publikum zmrazila ještě jednou. Kotrba chyboval uprostřed hřiště a hosté z brejku podruhé udeřili. Těsně před koncem poločasu stihl vyrovnat Králík, který bezpečně proměnil krásný pas Kotrby.

Po přestávce už se naplno projevila síla domácího týmu. Trenér Staněk se sice často rozčiloval u lajny, nelíbily se mu zbytečné ztráty míče i chyby v rozehrávce. Přesto domácí získávali stále větší převahu, což po půlhodině hry přetavili ve třetí branku. Králík zakončil krásnou akci Budila a Vrhela a strhl vedení na stranu domácích.

Důležitý moment přišel dvacet minut před koncem. Králík se na levé straně hřiště perfektně uvolnil a řítil se sám na bránu. Jeho únik zastavil hostující Tiesl, za coč zcela poprávu viděl červenou kartu. Oslabená Žihle v deseti lidech nedokázala čelit síle domácího týmu, vítězství 4:2 pečetil krásnou trefou z přímého kopu stoper Kalný.

Sušice tedy zvládla další důležitý duel v boji o kýžený postup do krajského přeboru. V dalším kole mužstvo čeká duel na hřišti předposledních Blovic, kde bude mužstvo z Pošumaví opět favoritem.

TJ Sušice – TJ Slavoj Žihle 4:2 (2:2)

Branky: 23. Vrhel, 44., 59. Králík, 70. Kalný – 17. Najmon, 34. Otcovský. Rozhodčí: Kohout, Langmajer, Szikszay. ČK: 0:1, ŽK: 2:1. Diváků: 180

Sestava Sušice: Jarolím – Kysilka, Kalný, Jech, Sládek (19. Fuchs) – Hrach, Kotrba (81. Farták), Králík – Vrhel (81. Mirvald), Budil (73. Klíma), Szedmák





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku