Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 18. kolo 21.-22.4. 2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

DEBAKL DOMA SI OD HRADEŠIC SMOLIVEC BUDE PAMATOVAT

 

Pokud v průběhu tohoto ročníku byly Hradešice oprávněně kritizovány za svojí bodovou i střeleckou pasivitu na hřištích  soupeřů , pak to je již po 18.kole pasé!  Jestliže Hradešice , když pomineme jedinou výhru v úvodním kole v srpnu minulého roku v Přešticích a bod získaný na závěr podzimu v Pačejově, pak další zápasy venku bez bodového zisku i v posledních sedmi duelech na hřištích soupeřů a  maximální počet vstřelených dvou branek v utkání tuto kritiku statisticky jen potvrzovaly. Výrazný obrat a v Hradešicích doufají, že na jaře nebyl poslední nastal v tomto kole ve Starém Smolivci. Soupeře se kterým na podzim Hradešice pouze remizovaly na jeho hřišti tentokráte převálcovaly rekordní výhrou  1:6. Není to ve srovnání s poslední prohrou ve Štěňovicích 6:0 víc než výrazný obrat ? Stojí za zmínku fakt, že Starý Smolivec dosud šestkrát v jediném zápase míč ze své sítě na domácím hřišti nelovil, maximálně obdržel za poslední dva roky jedinkrát čtyři branky od Spáleného Pořičí.

Ostatně pozadu nezůstali ani měčínští  fotbalisté, kteří překvapili ziskem bodů na hřišti lídra tabulky ve Spáleném Poříčí. Pro Měčín to byly první  letošní jarní bod získaný venku . Přestože byl z kategorie překvapivých, byli reprezentanti měčínské kopané blízko ještě větší senzaci. Na hřišti favorita vždy tahali v průběhu zápasu za delší konec, třikrát vedli, ale závěr dopadl lépe pro lídra tabulky, který výsledek nejen srovnal, ale lepší střelbou pokutových kopů si udržel první místo. Změna trenéra ve Švihově třeba nemusela být tím přímým důvodem druhé jarní výhry   tohoto týmu. Zkrátka domácí v klání s druhým celkem tabulky potvrdili poslední domácí výhru v derby nad Měčínem a udělali krůček k posunu v tabulce z přímého pásma sestupu.

Další čtyři zápasy které se hrály s účastí týmů z Pošumaví v neděli měly společnou charakteristiku v dramatickém průběhu . Výsledky byly otevřené až do poslední minuty o čem svědčí , že dva duely v Žichovicích a ve Strážově rozhodovaly o zisku druhého bodu pokutové kopy.  Zejména zisk druhého bodu pro Žichovice má mimořádnou důležitost, neboť poslal tento tým v tabulce na druhé místo. Chanovice si ještě více zkomplikovaly cestu za záchranou prohrou  v Přešticích v souboji dvou posledních celků tabulky.

Mochtín v duelu dvou sousedů v tabulce neuspěl v přímém souboji o páté místo ve Štěňovicích, ale ještě má jeden pokus k dobru , a to v případě úspěchu v odloženém zápase  ve Strážově který se hraje 1.5.     

 

SPÁLENÉ POŘÍČÍ  - MĚČÍN    3 : 3 ( 1 : 2) PK 4:2

Evžen Veselý

Utkání začalo lépe pro hosty již ve 4 min skóroval Kroupa.  Hosty vedení ukolébalo  domácí  toho využili k vyrovnávaní. Útoky se střídaly na obou stranách a hosté v 41 min po střele Čejky šli do vedení. Nástup do druhé poločasu začali lépe hosté - šance Kroupy a Malána vychytal domácí gólman. Nedáš dostaneš se opět potvrdilo kdy domácí po rohovém kopu  hlavou skórovali.  Ve 32 min se opět prosadil Čejka a jeho přízemní střela skončila v domácích síti.   V 42 min domácí po rohovém kopu a závaru před brankou hostí vsítili vyrovnávací branku.

Branky: Brudna, Hofmann, Šlajch - Čejka 2, Kroupa; ŽK: 3:2; ČK: 1:0 . Diváků: 220

 

STARÝ SMOLIVEC -  HRADEŠICE 1 : 6 ( 1: 2)

Milan Černík

Hostům se povedla sladká odveta za "zářez" z loňského ročníku na hřišti, kde vládne nepřátelská atmosféra ihned po vystoupení z vozidla. Při absenci pravého beka V. Nauše byl na jeho místo tak trochu "obětován" Jakub Melka, který podal výborný a bezchybný výkon. Do útoku byl místo nemocného Kotiše nasazen Fr. Melka, který společně s D. Novákem řádně zatápěl domácí obraně. Obrana hostů vyrobila za celý zápas jen 2 chyby v úvodu utkání, z nichž 1 byla potrestána gólem.

Ve 12.´ šli hosté do vedení, když se hlavou trefil M. Hlaváč. Jenže v té samé minutě bylo srovnáno, když po autovém vhazování domácích zaspal O. Starec. Ve 36.´ centroval míč do vápna J. Forman a domácí obránce si míč srazil hlavou do vlastní branky.

Ve 49.´ se po chybě domácí obrany zmocnil míče Fr. Melka, který mohl zakončovat sám, ale přihrál na volného D. Nováka, jehož střela skončila na spojnici tyče a břevna. V 54.´ si tuto spolupráci útočníci vyměnili, D. Novák obešel obránce a posadil míč na hlavu Fr. Melky, který poslal hosty do dvoubrankového vedení. V 64.´ byl ve vápně domácích po pěkném uvolnění bez míče "sestřelen" D. Novák, ale 100% penaltový zákrok nechal rozhodčí Jirsa bez povšimnutí. V 67.´ se zaskvěl pěkným zákrokem D. Vávra a chytil tak jedinou šanci domácích ve 2. poločase. V 70.´ se konečně dočkal D. Novák, když zúročil výborný pas od J. Melky a protrhl tak svoji střeleckou smůlu a hosté vedli 4:1. Další branku přidal Fr. Melka po centru O. Starce a poslední gól vstřelil stoper L. Šmrha z penalty, kterou již rozhodčí za stavu 5:1 pro hosty odpískal po faulu na exekutora penalty.

Branky hostů: 12´ M. Hlaváč, 36´ vlastní, 54´ a 71´ Fr. Melka, 70´ D. Novák, 87´ L. Šmrha Sestava hostů: D. Vávra - J. Forman, L. Šmrha, P. Řezáč, J. Melka, Fr. Šašek (L. Melka), M. Hlaváč, O. Starec, P. Křesák (M. Florian), D. Novák, Fr. Melka (V. Metlička)

 

ŠVIHOV  -  LOSINÁ   4 : 0 ( 2: 0)

Branky: Bešta, Brož, Bureš, Žák; ŽK: 1:1. Diváků: 100 

 

ŽICHOVICE - SVÉRADICE 2 : 2(1 : 0) na PK 6 : 5

Radim Šiška

V dalším zápase 1.B třídy přivítaly Žichovice v derby na domácím trávníku tým Svéradic. Dvacetičlenný kádr domácích se pro tento zápas scvrknul na čtrnáct borců, kteří však přítomným divákům ukázaly, že na tuto soutěž kvalitu rozhodně mají.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a Žichovice mohly děkovat brankáři Doubkovi za to, že po první pětiminutovce neprohrávali. Pak se však domácí soubor rozehrál k výkonu, který často diváky zvedal ze sedadel. Z výrazné převahy Žichovic se rodily i šance a jednu z nich proměnil ve vedoucí branku Malý, který zužitkoval zpětnou přihrávku Honzy Beneše. Hosté si s hrou domácích nevěděli rady a při šancích Jiříka, Špírka a Honzy Beneše měli velké štěstí. Do kabin tak domácí odcházeli s pouze jednobrankovým náskokem.

Po pauze se obraz hry příliš nezměnil a Žichovice zahazovaly jednu šanci za druhou. Za to pykali po standartní situaci Svéradic, kdy po závaru před brankou domácích dorážel do opuštěné branky Makovec. Domácí však pokračovali v aktivní hře a po přiťuknutí Frýzka znovu strhnul vedení na jejich stranu hlavičkující Brož. Radost domácích byla veliká a mohla být ještě větší, kdyby své dvě velké šance proměnil kanonýr Robert Beneš, který s horečkou nastoupil až v závěru zápasu. Domácí chtěli rozhodnout, ale z ojedinělého protiútoku Svéradice vyrovnaly zásluhou střídajícího Jiřince. V závěru zápasu viděli diváci šance na obou stranách, ale zápas pod vedením výborného rozhodčího Komance dospěl k penaltám.

V penaltovém rozstřelu měli Žichovice dlouho navrch, pak to s nimi vypadalo bledě, ale nakonec díky Doubkovi v brance získaly zasloužený bod navíc. Ani v pátém penaltovém rozstřelu tak Žichovice nenašly přemožitele. Za domácí se trefili Šiška, Malý, Špírek, Jiřík, Brož a Honza Beneš a zaváhání Roberta Beneše a Mourka tak na vítězství domácích již nic nezměnilo.  Děkujeme domácím fanouškům za podporu a zveme je i na příští neděli, kdy se představíme na hřišti exAtřídového Strážova.

Branky: Malý, Brož – Makovec, Jiřinec, rozhodčí Komanec, Prokeš, Petrželka, ŽK 2:3, diváků 135 Sestava Žichovic: Doubek – Špírek, Frýzek, Mourek, Brož – Šiška, Barborka, Malý, Stulík (70.R.Beneš) – Jiřík, J.Beneš

 

STRÁŽOV – PAČEJOV   0 : 0 . na PK 4:3.

Petr Presl

Šťastné vítězství domácích po střelbě pokutových kopů.Rozhodující penaltu proměnil M.Chaluš a brankář M.Javorský zneškodnil tři pokusy hostů. Jinak velmi neurovnané utkání s řadou nepřesností na obou stranách mohlo jen těžko uspokojit oko náročnějšího diváka. Minimum pohledných brankových situací nabídly oba poločasy.

Branky z PK  za Strážov : Presl Š.,Mayer, Uruba, Chaluš

Strážov-sestava: Javorský, Michel ,Šlegl, Chaluš, Helm, Denk (90. Presl Š.), Kološ, Uruba,  Janda (70.Weber), Janský (80. Franc), Mayer.

Rozhodčí: Ulrych Josef. Diváků: 90. ŽK: 2 : 1.

 

ŠTĚNOVICE  - MOCHTÍN 3: 2 ( 1: 1)  

Karel Šot

Vyrovnaný zápas o pátou příčku v tabulce vyzněl nakonec lépe pro domácí mužstvo, které nebylo lepší, ale šťastnější. Domácí šli do vedení již v šesté minutě pro blezkurychlém útoku po pravé straně hřiště, šikovně zakončoval Miroslav Turňa. Hosté nepřijeli prohrát, zvýšili svoji aktivitu a již v 15.minutě vyrovnali na 1:1, když si prudkou přihrávku Špindlera  před domácí branku domácí obránci srazili do vlastní sítě - 1:1. Vyrovnaný souboj pokračoval, po přestávce byl ale lepším týmem Mochtín, který byl fotbalovější a měl i více šancí. Tu největší po rokovém kopu  ve 48.minutě, kdy hlavou zakončoval do břevna domácí brány Tomáš Babka. Vedoucího golu se hosté dočkali záhy. V 52.minutě se ve skrumáži nejlépe zorientoval Viktor Špindler,  přesnou hlavičkou přeloboval domácího golmana, Mochtín vedl zaslouženě 2:1. Domácí se pak snažili o vyrovnání, ale hosté je do šancí nepouštěli, naopak více ze hry měl stále hostující Mochtín. Jenže, pak přišla 70.minuta, rohový kop domácích, zaváhání mochtínské obrany, které potrestal domácí Martin Mangl důležitou hlavičkou,srovnal na 2:2. Když se již zdálo, že se početná divácká kulisa dočká pokutového rozstřelu a souboje o druhý bod, přišel zákrok hostujícího stopera, za který rozhodčí Volf nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil zkušený Jan Nový, zajistil Štěnovicím všechny tři body.

Branky: Fremr, Nový, Turňa - vlastní, Špindler ; ŽK: 3:3. Diváků: 100 Rozhodčí Volf.

 

PŘEŠTICE B  - CHANOVICE 2: 0 ( 1: 0)  

Branky: Hohlberger, Vacík; ŽK: 1:4 . Diváků: 70

 

 

 

 

 1. Spálené Poříčí      18  11   2   5   40 : 24    36  (  8)

 2. Zichovice           18   8   5   5   39 : 39    34  (  2)

 3. Losiná              18   9   3   6   36 : 28    32  (  3)

 4. Svéradice           18   9   3   6   38 : 32    32  (  3)

 5. Štěňovice           18   9   2   7   43 : 28    31  (  2)

 6. Mochtín             17   6   6   5   31 : 29    28  ( -3)

 7. St. Smolivec        18   8   3   7   29 : 36    28  (  0)

 8. Hradešice           18   7   3   8   40 : 37    26  ( -3)

 9. Strážov             17   6   5   6   22 : 26    26  ( -1)

10. Měčín               18   7   3   8   39 : 38    24  ( -3)

11. Pačejov             18   7   3   8   21 : 26    24  ( -3)

12. Švihov              18   7   1  10   37 : 47    22  ( -5)

13. Chanovice           18   4   6   8   26 : 33    19  ( -9)

14. Přeštice B          18   3   3  12   22 : 40    13  (-15)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku