Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V DERBY SE BODY DĚLILY, NA PENALTY VYHRÁLY HORAŽĎOVICE

V DERBY SE BODY DĚLILY, NA PENALTY VYHRÁLY HORAŽĎOVICE

Převzatu z web. stránek Klatovského deníku – autorka článku redaktorka Jitka Kilbergerová

 

Klatovy - Dlouho očekávané pošumavské derby krajského přeboru mužů skončilo v Klatovech remízou.

Pošumavské "EL Clasico" mezi fotbalisty Klatov a Horažďovic přineslo zajímavou a hodně dramatickou podívanou pro 250 diváků na klatovském hřišti na Rozvoji.

V prvním poločase nevěřícně kroutili hlavou domácí fanoušci, ve druhém pro změnu Horažďovičtí. Ve 28. minutě už totiž Horažďovice vedly 3:0. Ve druhé půli se domácí "probrali" a srovnali na 3:3. O druhém bodu tak nakonec rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých se štěstí přiklonilo k hostům.

Klatovy - Horažďovice 3:3, na PK: 5:6

Hosté do zápasu vlétli a ve 3. minutě po hrubce klatovského Mészárose si Kocovu přihrávku před branku srazili domácí do vlastní sítě. V 15. minutě po rohovém kopu klatovský gólman Herman míč vyrazil, ale k němu se dostal Nauš a bylo to 2:0 pro Horažďovice. Když ve 28. minutě zvýšil na 3:0 pro hosty po zmatcích v obraně Beránek, zdálo se, že je rozhodnuto.

Klatovští se po celou první půli nedostali do šance, s jejich nakopávanými míči si horažďovická obrana snadno poradila. Hosté byli celou první půli lepší a zaslouženě odcházeli do šaten spokojení.

Na začátku druhého poločasu klatovský trenér Lubomír Vašica vystřídal dva hráče - za Dana Matějku přišel Tomáš Matějka a Dytrta vystřídal Lužný. Ve stejnou dobu vystřídal v horažďovickém týmu Choda Mičkal. A klatovskému týmu střídaní prospělo.

Začali být aktivnější a k obratu zavelel v 62. minutě domácí kanonýr Hanzlík, který snížil na 1:3. Hned minutu na to měl týž hráč obrovskou šanci, ale horažďovický gólman Kozlík jeho střelu vyrazil. Klatovy dál útočily, v 66. minutě si  Veselka zavezl míč do vápna a prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V 71. minutě mohli hosté vedení navýšit, Beránkova střela z přímého kopu se odrazila od břevna do branky a Herman měl co dělat. Domácí měli obrovské štěstí, že se k míči, který poskakoval v pokutovém území, nikdo z Horažďovických nedostal. A tak přišel pro hosty trest - v 81. minutě vybojoval György míč, odcentroval a Hanzlík svojí druhou trefou v zápase vyrovnal na 3:3.

V poslední minutě se hosté dostali ještě do obrovské šance. Klatovský gólman proti brejku vyběhl, na poslední chvíli míč ukopl. Ten byl pořád v pokutovém území, ale Horažďovice ho nedokázaly dopravit do odkryté branky.

O druhém bodu tak rozhodovaly pokutové kopy. Hned první pokus Horažďovic Herman zlikvidoval. Pak se exekutoři pokutových kopů na každé straně třikrát trefili, až ve čtvrté sérii vychytal Kozlík Lužného. Drama pokračovalo dvěma úspěšnými sériemi na obou stranách. V sedmé sérii si míč postavil horažďovický Melka a svůj pokus proměnil, domácí kapitán Vítovec ho však nenapodobil, a tak druhý bod si připsali hosté.

Poločas: 0:3. Branky: 62., 81. Hanzlík, 66. Veselka - 3. vlastní, 15. Nauš, 28. Beránek. Rozhodčí: Hodek. Diváků: 252.

Sestava Klatov: Herman, Veselka, Ulrych, György, D. Matějka (46. T. Matějka), Vítovec, Hanzlík, Mészáros, J. Matějka, Janda, Dytrt (46. Lužný).

Sestava Horažďovic: kozlík, Čadek, Křivanec, Greger, Šafanda (78. Řiský), Beránek, Stulík, Nauš (66. Melka), Kotrba, Koc, Chod (46. Mičkal).

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku