Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 17. kolo 14.-15.4. 2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

PAČEJOV POPRVÉ DOMA OKUSIL HOŘKOST PORÁŽKY

 

 

Režie zápasů 17.kola 1. B třídy přála tomu, že los proti sobě svedl ve vzájemných duelech které se hrály převážně na Horažďovicku soupeře z  horních i dolních  pater tabulky.  

V derby v Pačejově před pěknou diváckou návštěvou,  kterou tvořil i početný tábor příznivců hostů,  nemohl trenér  Žichovic Malý počítat z různých důvodů se Špírkem, Švehlou, Jeřábkem, Pařízkem a Pillerem. Přesto hosté zápas přinejmenším výsledkově zvládli a dále se drží v popředí tabulky. Pro Pačejov tak skončila v tohoto ročníku po sedmi výhrách a dvou remízách v pořadí  desátém domácím duelu úspěšná série neporazitelnosti na svém hřišti.

O Hradešicích zatím na jaře platí, že co pokazí venku, dokážou  doma vyvážit plným bodovým ziskem. Prokázaly to znovu ve druhém jarním domácím klání , kdy ve velice důležitém derby přehrály souseda v tabulce FC Švihov výsledkem 4:1  , který je naprosto shodný s předcházející výhrou nad TJ Přeštice B  .

Na své první jarní vítězství zatím čekají Chanovice a nedočkalo se ho ani ve třetím jarním zápase doma. V  derby se Strážovem nedokázal Chanos využít ani poločasové početní převahy po přísném vyloučení hostující Faltína a duel o šest bodů týmů ze spodních pater tabulky skončil vítězstvím hostujícího týmu.

Doma naopak uspěly Svéradice v zápase s lídrem tabulky. Po zisku třech bodů nad Spáleným Poříčím na které ztrácí tři body se vrátily zpět do hry o postup.  

Mochtín v utkání doma s posledním celkem TJ Přeštice B neudržel jednobrankové vedení , ale po konečné dělbě bodů pak ještě uspěl ve střelbě pokutových kopů, takže nakonec přišel pouze o jeden bod, což je ztráta minimální, ale každého bodu je konec konců škoda.

Dařilo se také Sokolu Měčín. Ten sice na svém hřišti tentokráte slevil ze svého standardu, kdy nešel doma pod tři branky v síti hostů na zápas, ale dvoubranková výhra má ve snaze vystoupat z pásma přímo sestupem ohrožených týmů sestupem daleko významnější cenu.

       

 

PAČEJOV – ŽICHOVICE  1 : 2 (0 : 1)

Text upraven ze zaslaných  komentářů od Tomáše Cihláře(Pačejov) a  Radima Šišky(Žichovice)

Utkání začalo pro domácí naprostým šokem. Žichovice proměnily v gól hned první akci zápasu, Mourkův nákop prodloužil Honza Beneš na svého bratra Roberta, který se levačkou nemýlil, 0:1. Hosté po brzkém vedení upustili od aktivní hry, nedařila se jim kombinace a domácí si získali převahu. V té době podržel hosty brankář Doubek, který v 27.minutě Ticháčkovu gólovou střelu reflexivně vykopl na rohový kop. V 31.minutě šikovně tečoval Hlůžkův centr Mrázek na břevno. Žichovice dohrály poločas v útlumu a byly rády za jednobrankové vedení, neboť domácí byli  po celý první poločas  lepší, ale své vypracované šance nedokázali proměnit. 

Po poločase se hra zelenobílých hostů tradičně zlepšila, ale paradoxně mohli vyrovnat domácí.  Mrázek  po té, kdy v první půli nastřelil břevno měl krátce po změně stran na noze vyrovnání, ale sám před brankářem v jasné šanci těsně minul žichovickou branku. Tlaku domácích využívali hosté k rychlým brejkům. V 50. a 53.minutě  se dvakrát zatřáslo břevno Kalčíkovy branky po střelách R.Beneše a Malého. V  65.minutě se už Robert Beneš nemýlil a zvýšil  vedení hostů na 2:0. I poté  se domácí  tlačili do koncovky, ale jejich snaha vyznívala poněkud křečovitě. Závěr zápasu zdramatizoval  v 85.minutě Vašek Klásek , který krásnou střelou  z běhu trefil do šibenice. Přestože  bylo až do poslední minuty na hřišti o drama postaráno, na vyrovnání již zbylo domácím málo času a hosté již své vítězství uhájili. Před pěknou návštěvou výborně zápas řídil rozhodčí Pašek.

Branky: V. Klásek – R. Beneš. Rozhodčí: Pašek, 130 diváků(z toho polovina byla z tábora příznivců hostů),  ŽK: 1 : 2.

Sestava Pačejov:Kalčík – Baran – Bokr  – Pavelec – Hosnedl – Klásek – Ticháček – Hlůžek – Brůha – Němec – Mrázek .Střídali: Kolářík – Havlíček

Sestava Žichovic: Doubek – Brož, Mourek, Frýzek, Štěpán – Šiška, Malý, Barborka( 80.Hozman), R.Beneš (70.Polan) – J.Beneš (75.Stulík), Jiřík

 

LOSINÁ -  ŠTĚNOVICE 3: 2 ( 1: 2)

Branky: Hajšman, Vlaštovka, Šindelář - Krásný, Volf; ŽK: 4:5; ČK: 1:1 . Diváků: 200 

 

HRADEŠICE  - ŠVIHOV 4: 1 ( 2: 0)

Milan Černík

Domácí nastoupili v nejsilnější sestavě proti oslabenému Švihovu s odhodláním získat povinné 3 body a pokud možno utkání co nejdříve rozhodnout, přesto se jim podařil pravý opak a lavička domácích trnula společně s domácími diváky až do 78.´ zápasu. Neproměnili totiž několik vyložených šancí, ve 2. pol. nepochopitelně polevili v nasazení a soupeře pustili zpátky do hry po proměněné penaltě. Nutno podotknout, že vyššímu rozdílu ve skóre zabránil výborný mladý gólman hostů a střelecká neschopnost domácích.

Již ve 30. vteřině střílel z dobré pozice vysoko nad Fr. Melka, ve 3.´ šel V. Kotiš poprvé sám na brankáře, ale trefil ho do náručí. V 17.´ byl do brejku poslán D. Novák, hostující brankář mu stačil míč ukopnout, ale na štěstí pro domácí jen k Fr. Šaškovi a ten přesnou střelu ze 40-ti metrů do prázdné branky otevřel skóre. O 3 min. později střílel nebezpečně D. Novák, ale těsně nad branku. Ve 30.´ se k odraženému míči dostal Fr. Šašek, ale vyběhnuvší gólman hostů jeho slabou střelu zblízka zneškodnil. O min. později stálo štěstí při domácích, když centr do vápna tečoval hostující útočník lehce hlavou a míč trefil gólmana D. Vávru do obličeje a odrazil se na rohový kop. Ve 40.´ vstřelil O. Starec 2. gól domácích pohotovou střelou z vápna k tyči. O 3 min. později mohlo být rozhodnuto, kdyby svůj další samostatný nájezd proměnil V. Kotiš. Jenže místo střely podél stojícího gólmana se ho snažil přehodit, což brankář vystihl a míč v klidu chytil. Ve 44.´ střílel nebezpečně D. Novák, gólman jen vyrazil před zcela volného V. Kotiše, ale ten opět trefil jen do gólmana, navíc v ofsajdovém postavení, takže případný gól by stejně neplatil.

Ve 49.´ hlavičkoval Fr. Melka po rohu v dobré pozici jen vedle branky, o 2 min. později netrefil volný O. Starec z 11 m branku. V 53.´ zahrozili hosté, ale míč skončil po střele jen vedle branky. O 5 min. později ale fauloval ve vápně kapitán domácích a z nařízené penalty hosté snížili na 2:1, čímž pochopitelně ožili a domácí si koledovali o vyrovnání. Hosté vrhli síly do útoku, čímž se otevírala možnost pro domácí útočníky, kterým se ale dlouho nedařilo skórovat. V 78.´ si D. Novák elegantně přehodil stopera hostů, ale ve 100% šanci ho opět vychytal hostující gólman. Ve stejné minutě ale již uklidnil domácí Fr. Melka, který dorazil střelu do sítě po závaru v pokutovém území hostů. Definitivní pojistku přidal 5 min. před koncem pohotovou střelou V. Nauš.

Branky: 17´ Fr. Šašek, 40´ O. Starec, 78´ Fr. Melka, 85´ V. Nauš - 58´ J. Brož (PK)

Rozhodčí: Formánek - Kříž, Ježek, ŽK 1:2, ČK O:O, 80 diváků Sestava domácích: D. Vávra - J. Forman, L. Šmrha, P. Řezáč, V. Nauš, Fr. Šašek (K), M. Hlaváč, O. Starec (M. Florian), Fr. Melka (M. Šmrha), D. Novák (J. Gabriel), V. Kotiš (T. Nováček)

 

CHANOVICE - STRÁŽOV  2 : 4 (1 : 2)

Jiří Štěrba

Domácí tým začal opět skvěle. Již ve 3 minutě doklepl míč po závaru do branky hostů Polena Michal. Potom hosté přidali a byli až do poločasu lepším týmem. Za hosty se trefil dvakrát kapitán Mayer. Druhý poločas začal stejně jako skončil první. Po chybě domácí obrany se prosadil hostující Kolos a ve 49 minutě zvýšil na 3 : 1. Domácí otevřeli hru a ta jim přinesla alespoň vyloučení hostujícího Faltína za hrubý faul. Domácí přesilovku rychle využili, když na 2 : 3 snížil Polena Josef. I dál domácí hráli jen na půli hostů, ale branky se domácí příznivci nedočkali. V 80 minutě přihrál malou domů Skuhravý a brankář domácích Švarc uklouzl a pro hostujícího Denka nebyl problém vstřelit čtvrtou branku hostů. Domácí i nadále hráli na jednu bránu a snížit de jim už nepodařilo.

Sestava domácích: Švarc, Ladman, Patsch, Srb Pavel, Skuhravý, Srb Ondřej, Pavlovský David, Polena Michal, Král /77" Pavlovský Lukáš/, Šebek /45" Polena Josef/, Pícka

Sestava hostů : Javorský, Michel ,Šlegl, Chaluš, Helm, Šlegl, ,Kološ, Faltín,  Janda ( 70.Franc)  Opatrný (65.Denk), Mayer.

Branky: 3"Polena Michal, 64" Polena Josef- 25", 41" B. Mayer, 49" D. Kološ, 80" M. Denk,

Rozhodčí :Pecl. Diváků :100. ŽK: 2:4, ČK: 0 : 1 (61.Faltín)

Trenér Strážova Petr Presl  : „ Po prospaném začátku jsme brzy prohrávali 1:0, což poznamenalo naši hru v dalších 10 ti minutách utkání. Když jsme se dokázali otřepat a zatlačili na domácí obranu, přišly i jejich chyby, které dokázal zkušeně potrestat kapitán B.Mayer. Do hry dostalo domácí velmi přísné vyloučení T.Faltína po 2.ŽK v 61.minutě a následná rychlá branka na 2:3. V době , kdy tlak domácích sílil, nabídl domácí brankář fatální chybou příležitost střídajícímu M.Denkovi vstřelit závěrečnou branku utkání do prázdné branky. Kluci si za přístup a nasazení vyhrát zasloužili a tyto body doceníme snad až v závěru ročníku. Všem musím poděkovat a vyzdvihnout musím za dnešní super výkon kapitána B.Mayera , M.Šlegla a také T.Faltína.“

 

SVÉRADICE – SPÁLENÉ POŘÍČÍ  1 : 0 (0 : 0)

Václav Dušek

Přes současnou šíři kádru domácí nemyslí ani tak na horní patra, jako na včasné nahrání dostatečného počtu bodů, který by je při současné velké vyrovnanosti I.B třídy nezamotal do pater, kde se bojuje o záchranu v soutěži. Ostatně i toto utkání ukázalo, že v této soutěži může každý porazit každého. Celé utkání lze rozdělit na tři třetiny, prvních třicet minut ovládl lídr tabulky, posledních patnáct a prvních patnáct minut druhého hrozili hlavně domácí a závěr byl jasně v režii hostů. Svéradicím se navíc rozpadla obraná řada, když onemocněl stoper Racek, na jehož místo se zatáhl Mareš a pravého beka musel místo Boušeho zvládnout 17letý Kába, ač jeho popisem práce je především ofenziva. Pro domácí bylo klíčové, že přežili úvodní půlhodinku, pak sami začali vystrkovat růžky a před poločasem dokonce skórovali, proti však byl zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Hosté aktivitu domácích nebrali příliš vážně a po přestávce se jim to krutě nevyplatilo. To když pustili do sóla Prokopce, kterého na poslední chvíli zastavil brankář pouze za cenu faulu. Kapitán Herout si s penaltou poradil a domácí vedli. Pak se však zatáhli a až do konce vzdorovali místy drtivému tlaku hostů. Štěstí však stálo dnes na domácí straně a navíc brankář Soukup měl svůj velký den, když vytáhl dva výborné zákroky. S postupem času hosté začali otvírat okénka ve své defenzivě, ale domácí nedokázali brejkové situace využít. Nakonec jim to vadit nemuselo, i tak si připsali hodně cenné tři body. Pro Spálené Poříčí je to velmi kruté, neboť po většinu času v domácím i venkovním zápase byli lepší, ale dvě standartní situace rozhodli o dvou výhrách Svéradic 1:0. S přehledem rozhodoval zkušený arbitr Tyc z Mýta u Rokycan.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Kába, Mareš, Vonášek, Martínek - L.Soukup (78.Jiřinec), Prokopec, Herout (90.Říha), Petřík - Suchan - Makovec

Branka:  57. Herout z penalty, ŽK: 4:3, . Diváků:  150, rozhodčí: Tyc Ondrej

Foto 2x z utkání Svéradice - Sp. Poříčí  Klatovský deník - Milan Kilián

 

MĚČÍN  - ST.SMOLIVEC 2: 0 ( 1: 0) 

Branky: Krotký, Němec; ŽK: 1:1. Diváků: 120

 

Foto z utkání 2x Měčín  -  St. Smolivec   (Klatovský deník - Milan Kilián )

 

 

MOCHTÍN PŘEŠTICE B 1: 1 ( 1: 0)  na  PK 8 : 7

   Utkání mělo svoji kvalitu zásluhou obou týmů. Hosté z Přeštic sice okupují poslední příčku tabulky, do Mochtína ale přijeli v silné sestavě (s několika hráči "A" týmu) a tak to pro domácí mužstvo byl hodně těžký zápas. V aprílovém počasí viděli přítomní diváci hodně zajímavých golových šancí na obou stranách a nakonec i dramatickou koncovku se střelbou pokutových kopů, kterými získali mochtínští fotbalisté opět jeden mistrovský bod navíc. Oporami byli gólmani obou celků, u domácích Petr  Rajtmajer, u hostů Luboš Růžička. 

      Mochtín vedl  od 25.minuty brankou Tomáše Babky a již se zdálo, že tímto těsným výsledkem utkání skončí. Hosté však v samotném závěru zatlačili v mohutném náporu Mochtín do defenzivy, šli za vyrovnáním. Nejdříve nastřelili břevno domácí branky a pět minut před koncem se jim přece jen podařilo srovnat na 1:1 střídajícím Beštou. V následném penaltovém rozstřelu o druhý bod pak  potvrdili domácí fotbalisté více klidu, vyhráli ho 8:7.  Před 60 diváky zápas řídil rozhodčí Tomáš Kovářík z Příšova, ŽK 4:3.

Branky: Babka - Bešta; ŽK: 4:3. Diváků: 60

 

 

 

    1. Spálené Poříčí      17  11   1   5   37 : 21    34  ( 10)

    2. Losiná              17   9   3   5   36 : 24    32  (  3)

    3. Žichovice           17   8   4   5   37 : 37    32  (  4)

    4. Svéradice           17   9   2   6   36 : 30    31  (  2)

    5. Štěňovice           17   8   2   7   40 : 26    28  (  2)

    6. Mochtín             16   6   6   4   29 : 26    28  ( -3)

    7. St. Smolivec        17   8   3   6   28 : 30    28  (  3)

    8. Strážov             16   6   4   6   22 : 26    24  (  1)

    9. Měčín               17   7   2   8   36 : 35    23  ( -4)

   10. Hradešice           17   6   3   8   34 : 36    23  ( -6)

   11. Pačejov             17   7   2   8   21 : 26    23  ( -4)

   12. Chanovice           17   4   6   7   26 : 31    19  ( -9)

   13. Švihov              17   6   1  10   33 : 47    19  ( -5)

   14. Přeštice B          17   2   3  12   20 : 40    10  (-15)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku