Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 16. kolo 7.-8.4. 2012

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

 

VEDOUCÍ KVARTETO ZVLÁDLO DALŠÍ KONCETR NA HŘIŠTÍCH SOUPEŘŮ

 

V 16.kole okresního přeboru  byly nadále středem pozornosti utkání ve kterých o svoje další šance na záchranu při výhodě domácího prostředí hrály celky ze suterénu tabulky .

Pokud se jedná horních pater okresního přeboru, pak k tomu je třeba dodat pouze jednu větu. Po tomto kole je na prvních čtyřech místech kvarteto, které opět na hřištích soupeřů odehrálo další ze svých jarních úspěšných koncertů. Všem se daří i střelecky , nejvýrazněji pak Nezamyslicím, které na jaře nešly v utkání pod čtyři branky.

Zvýšenou pozornost na sebe upoutal staronový účastník přeboru SRK Ž. Ruda. O tomto týmu a jeho přípravě  se přes zimní přestávku mnoho nevědělo. Nicméně zatím úspěšně zvládá náročnou cestu  v podobě pěti zápasů za sebou na hřištích soupeřů. Čtyři vyhrála, ten pátý je ještě čeká venku v příštím kole a pikantní na tom bude, že tím soupeřem  bude druhá v tabulce Dlouhá Ves !  Ruda výhrou v Mochtíně prodloužila svojí úspěšnost  v posledních sedmi zápasech na šest vítězství a jen jednou na hřišti v Neznašovech se Sokolem Běšiny se musela o body dělit. Každá série někdy končí a je pravděpodobné , že může v Dlouhé Vsi skončit pro jednoho z aktérů tohoto klání.

Z pohledu ohrožených Týnce a Velkého Boru dopadly jejich zápasy příznivě, když po remízách dosáhly oba celky na druhý bod za úspěšnou střelbu pokutových kopů. Neuspěly V. Hydčice , které měly doma těžkou úlohu v derby se Sokolem Nezamyslice . Bodový odstup na posledním místě tak narostl na další dva body a z tohoto pohledu je jejich stav ohrožení již vážný.

 

MOCHTÍN B – ŽELEZNÁ RUDA   1 : 3 (0 : 1)

Karel Šot

První poločas přinesl vyrovnaný souboj, více šancí na gól ale měli domácí hráči. Hosty však podržel brankář Jaroslav Lehký, který dal základ jejich konečnému úspěchu. Skóre otevřel ve 37.minutě povedenou střelou z VPK Vítězslav Hájek a hned po přestávce hosté udeřili znovu. Dorážkou zblízka zvýšil vedení Ž. Rudy na 2:0 David Greiner. Mochtín pak otevřel hru, chtěl vyrovnat, ale do šancí se moc nedostával. Skórovat se podařilo  až v 75.minutě Janu Voráčovi, který snížil na 1:2. Před tím, ale hlavně v závěru utkání, měli více golovek hosté, které doslova vychytal domácí gólman Staněk. Svými zákroky uchránil svůj tým od daleko vyšší porážky. Proti sólovému nájezdu Greinera a gólovému zakončení Martina Losse však byl bezmocný. Hosté si z Mochtína zaslouženě odvezli všechny tři body. Přihlíželo 60 diváků, zápas odřídila trojice rozhodčích ˇMazanec, Říha, Vasková, ŽK 2:1.

Branky : Voráč Jan – Greiner David, Loos Martin, Hájek Vítězslav.

Rozhodčí: Mazavec, Říha, Vasková. ŽK 2:1, 60 diváků

 

HRÁDEK – BĚŠINY  1 : 0 (1 : 0)

Branka: Petrželka František. ŽK: 5 : 1. Diváků: 80.

Rozhodčí: Hovorka Milan.

 

V.HYDČICE – NEZAMYSLICE 1 : 4 (1 : 1)

Branky: 23. Šimáček J. – 71. Kopačka J., 75. Ritter F., 80. Aschebrenner J.. ŽK: 4 : 4. Diváků: 50.

Rozhodčí: Radim Koura.

 

VELKÝ BOR – JANOVICE  1 : 1 (1 : 1)  na PK 4 : 1       

Miloslav Kolář

Úvod zápasu přinesl svižný fotbal, ale domácím se proti hostům nedařilo dlouho prosadit, ti byli vždy dříve u míče. První velkou šanci hostů kryl domácí Václavík, následně střela domácího Kulhánka těsně minula tyč. V 15‘ po rohovém kopu Slivoně a zmatku na brankové čáře se hosté ujali vedení. Na domácích byla vidět velká snaha o vyrovnání ale opět chybělo štěstí a naopak musel dvakrát zasahovat Václavík. V závěru poločasu se však mohli radovat, když po pěkně zahraném přímém kopu Šimanovským  zkušeně dorážel Š. Kulhánek. Ve druhém poločase domácí pokračovali v bojovném výkonu, vytvářeli si převahu, ale chybělo opět fotbalové štěstí ke vstřelení branky. Zápas tedy skončil remízou a domácí diváci tak poprvé mohli sledovat rozstřel z pokutových kopů. Ten nakonec zaslouženě zásluhou brankáře  Václavíka skončil vítězně pro domácí . 

Branky: 44‘ Kulhánek Štěpán – 15‘ Slivoň Václav

Rozhodčí:Brůha Radek;ŽK:4 : 3;Diváků : 60

 

TÝNEC – SUŠICE B   1 : 1 (1 : 0) na PK 2 : 0

Branky : 38. Hromada Tomáš – 86.  Hubáček Pavel

Rozhodčí : Blaheta Josef. Diváků: 40. ŽK: 1 : 0.

 

LUBY B – DLOUHÁ VES  0 : 3 (0 : 2) 

Karel Křížek

Domácí hráči se snažili držet krok s favorizovaným soupeřem, ale hosté byli od začátku zápasu rychlejší a důraznější, hráli s větším nasazením a přesnější kombinací v útočně fázi. V prvním poločasu ve 23. a 26. minutě hosté díky střelecky disponovanému Petru Páleníkovi prakticky rozhodli o osudu utkání, kdy po centrech z pravé strany nedal brankáři Kodešovy šanci  a upravil poločasový výsledek na 0 : 2. Ve druhém poločasu přidali v 54. minutě další gól z kopačky Stanislava Valvody  a uzavřeli tak skóre utkání na 0 : 3. Domácí hráči se během celého zápasu  nedostali  k vážnějšímu ohrožení soupeřovi branky a díky Petru Kodešovi neskončilo utkání větším rozdílem. Tři body tak zaslouženě odvážejí hosté z Dlouhé Vsi.

Sestava domácích: Kodeš Petr, Pikhart Radek, Brejcha Antonín, Křížek Miroslav, Heřman Štěpán, Kostolanský Ondřej, Havlovic Marek, Voráček Josef, Voráček Přemysl, Čížek Aleš a Švec Radek ; střídali Nešpor Jakub, Šindelář Jiří a Nový Jiří.

Branky:23. a 26. Páleník Petr, 54. Valvoda Stanislav

Rozhodčí:Lažánek Karel;ŽK:2 : 2;Diváků : 50

 

ŽIHOBCE – VRHAVEČ  0 : 3 (0 : 1) 

Branky:  36. ,72. Jandečka Tomáš, 47. Vejskal Tomáš

Rozhodčí: Josef Abraham. ŽK: 2 : 0. Diváků: 40.

 

 

 

 1. Vrhaveč             16  12   3   1   31 : 13    41  ( 15)

 2. Dlouhá Ves          16  11   2   3   43 : 10    36  ( 11)

 3. Nezamyslice         16  10   3   3   41 : 26    35  (  9)

 4. Železná Ruda        16   9   3   4   43 : 29    32  (  6)

 5. Sušice  B           16   6   7   3   35 : 24    30  (  1)

 6. Hrádek              16   8   3   5   23 : 18    29  (  3)

 7. Běšiny              16   7   4   5   23 : 17    26  (  1)

 8. Luby B              16   4   6   6   28 : 28    20  ( -6)

 9. Janovice            16   4   5   7   28 : 34    19  ( -4)

10. Mochtín B           16   4   3   9   20 : 36    17  (-12)

11. Žihobce             16   4   4   8   22 : 44    17  ( -8)

12. Velký Bor           16   4   1  11   30 : 40    14  (-11)

13. Týnec               16   3   1  12   26 : 45    11  (-14)

14. V. Hydčice          16   2   3  11   14 : 43     9  (-15)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

MĚCHOLUPSKÝM A BEZDĚKOVSKÝM SE ZASTESKLO  PO OKRESNÍM PŘEBORU

 

Další v pořadí třetí jarní kolo III. třídy potvrdilo, že jeden z aspirantů na druhé postupové místo v této soutěži Sokol Měcholupy svoje ambice začíná zcela vážně potvrzovat. Celek který se musel jako nováček po ročním působení v okresním přeboru za dost krutých okolností z důvodu sestupu D.Vsi a Hrádku z 1.B třídy s přeborem rozloučit je již na druhém místě. Přesto to nebudou mít Měcholupy snadné. V  patách mají na jaře rovněž stoprocentně úspěšné , stále se lepší Bolešiny a druhý tým který z OP rovněž sestoupil a rád by se zpět jako dlouholetý účastník vrátil je Bezděkov. Z tohoto pohledu bude ještě souboj o druhé místo velmi zajímavý.

Zajímavé bylo, jak si v 16.kole  povede v malém derby po výprasku(8:0) v Měcholupech Sokol Nalžovské hory proti lídru tabulky. Přestože doma N. Hory prohrály, odešly ze souboje horažďovickou rezervou se ctí. Domácí sice závěr zápasu ještě zdramatizovali  v 88. minutě kontaktní brankou, konečné slovo výsledku dal o dvě minuty po té třetím gólem v síti domácích  Janouškovec.  

Na konci tabulky se až příliš rychle vyjasňuje. I když chybí do konce soutěže 11.kol a stát se může cokoliv, zdá se, že záchrana Myslíva a Hor Matky Boží je možná pouze v teoretické rovině.

Překvapení podzimu , nováček Strážov B , který po podzimu přezimoval na druhém místě na jaře ani ve třetím zápase za sebou na body nedosáhl a po prohře  v Hartmanicích kde přišel zraněním o dlouholetou oporu Václava Jandu klesl v tabulce na 5. místo. Ostatně stejnou neúspěšnou bilanci má na jaře Sokol Neznašovy . Jeho další prohře v Hradešicích   nezabránil  ani v tomto utkání  svým hattrickem Hanuš Pikhart.

 

HARTMANICE  -  STRÁŽOV   3 : 0 (3 : 0)

Josef Vaněk

 

Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale bohužel se hosté dopustili již na začátku utkání chyby ve středu pole a domácí přečíslili naší obranu a po centru z levé strany vstřelili branku na 1 : 0. Od té doby se hosté snažili přehrát domácí, ale jejich snaha končila před pokutovým územím. Za celý první poločas hosté vystřeli jen dvakrát mezi tyče. Pohroma pro hosty nastala v koncovce prvního poločasu, kdy domácí kopali penaltu a zvýšili na 2 : 0 a ještě brankou do kabin zvýšili  na 3: 0. Ale nejhorší bylo, že se ve 40 minutě zranil kapitán hostů Janda V., kdy v souboji ve výskoku ho domácí hráč rozhodil a on spadl přímo na záda a musel odstoupit. Ve druhém poločase se hra přelévala mezi oběma brankami, ale větší šance měli domácí,ale brankář Vaněk L. hosty podržel a jednou domácí z malého vápna přestřelili branku.

„Největší problém našich hráčů je vstřelit branku. protože v dosavadních 3 odehraných zápasech vstřelili pouze 2 branky a to je málo. Dále mužstvu chybí větší snaha a nasazení, které hlavně chyběli v prvním poločase v tomto směru jsme se ve druhém poločase značně zlepšili ,další špatnou zprávou je, že je zraněný Weber P., který má nakopnutý kyčel a tím rozšířil řady zraněných hráčů.“

Branky:  7.  Matoušek Rudolf, 10. Sládek Petr (PK),  45.  Drha Marek.

Rozhodčí: Steinbach. Diváků: 40.

Sestava - Vaněk L., Janda V.( 40min. Kiesenbauer L.), Kalista K., Kollross P., Kolář M., Kalista R., Míšek L., Švůgr T., Hosnedl J., Weber P., Vlček L

 

HRADEŠICE B – NEZNAŠOVY  6 : 3 (5 : 1)

Branky : 12. Melka V., 18. Liška J., 38. Šimáček J., 41. Hlaváč V., 43. Křesák P., 88. Metlička V. – 18.,48., 87. Pikhart Hanuš: Rozhodčí: Abraham Josef. ŽK: 1 : 1. Diváků:40.

 

NALŽOVSKÉ HORY – HORAŽĎOVICE B  1 : 3 (0 : 2)

Branky: - 88. Belohradský Miroslav - 4. Lavička Miroslav, 24. Hanzal Jiří, 90. Janouškovec . ŽK: 1 : 4. Diváků: 50. Rozhodčí: Habada.

 

VEŘECHOV - MĚCHOLUPY  2 : 3 (1 : 2)

Jaromír Hnídek

Vyrovnanému utkáni by slušela remíza, ale hoste byli nakonec šťastnější. Branky:22. Šíp Petr, 51. Želíska Jan – 19. Vrba Jindřich, 19. Valečka Miroslav , 61. Votava Josef.

Rozhodčí: František  Petrželka, diváků  50,  ŽK:  3:1

 

MALÝ BOR – MYSLÍV  4 : 0 (1 : 0)

J.Chalupný

Utkání se díky tomu, že hosté přijeli pouze v deseti změnilo v dobývání hostující svatyně,  před kterou se postavil kompaktní obranný blok tvořený zkušenými myslívskými obránci. A tak celých devadesát minut domácí mladíci ztroskotávali a lámali si zuby, aby občas přece jen prošli a získali tak  první jarní body.V nepohledném souboji však vyhráli zcela zaslouženě.

Branky: 36., 57. Jára Karel, 67. Hlaváč Milan, 86. Melka Václav.

Hráno bez karet. Diváků: 50. Rozhopčí: Bala Petr.

 

BEZDĚKOV – VELHARTICE  1 : 0 (1 : 0)

Michal Karlubík

Za studeného až mrazivého počasí se hrálo na hřišti v Bezděkově. Jako hostující tým přijel celek ARBO Velhartice, který budil svou poslední výhrou 4:0 nad rezervou Hradešic respekt. Hned v úvodu měli hosté dvě šance, ale stav se nezměnil . V 16. minutě se trefil Ondřej Teska a domácí tak vedli 1:0. V první půli domácí ovládali především střed hřiště a byly určitě lepším týmem. Stav zápasu se však dále neměnil a tak se šlo do šaten za jednobrankového vedení domácích borců. Druhá půle byla zcela jiná. Bezděkov v kabině nechal všechen svůj fotbalový um. Kazili jednoduché balony a byl jen otázka času, kdy hosté vládnoucí druhé půli udeří a tak vyrovnají stav. Trápila je však velmi špatná koncovka a tak mohli domácí hrající v tradičních žlutomodrých dresech slavit vítězství 1:0.

Branky: 16. Teska Ondřej. ŽK: 0:2.Diváků: 30. Rozhodčí: Vladimír Pastyřík.

 

BOLEŠINY – HORY MATKY BOŽÍ   6 : 0 (1 : 0)  

Branky:  60., 78. a 85. Roháč Jan, 1. Farný Radek, 63. Hromada Vlastimil (PK), 65. Hess Petr.

ŽK: 0 : 2 . Diváků: 70.  Rozhodčí:  Javorský Josef.

 

 

 

 1. Horažďovice B       16  14   2   0   56 : 10    44  ( 17)

 2. Měcholupy           16  10   2   4   35 : 17    32  (  8)

 3. Bolešiny            16   8   6   2   46 : 17    30  (  6)

 4. Bezděkov            16   9   3   4   37 : 29    30  (  6)

 5. Strážov B           16   9   1   6   34 : 34    28  (  1)

 6. Malý Bor            16   9   0   7   46 : 22    27  (  0)

 7. Hradešice B         16   8   0   8   37 : 38    24  ( -3)

 8. Velhartice          16   7   2   7   30 : 30    23  ( -1)

 9. Veřechov            16   6   1   9   29 : 32    19  ( 10)

10. Neznašovy           16   6   1   9   30 : 41    19  ( -5)

11. Hartmanice          16   5   3   8   27 : 31    18  ( -9)

12. Nalž. Hory          16   6   0  10   33 : 46    18  ( -6)

13. Myslív              16   1   4  11   13 : 43     7  (-17)

14. H. M.  Boží         16   1   1  14   13 : 76     4  (-20)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku