Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 16. kolo 7.-8.4.2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

ŽICHOVICE BODOVALY  S LÍDREM A JSOU JIŽ TŘETÍ

 

Šestnácté kolo 1. B třídy skupiny B bylo opět kolem kdy  si týmy z Pošumaví braly navzájem body v derby a  která skončila úspěchem domácích. Derby v Pačejově i ve Švihově přinesly vyrovnaný průběh  a bojovalo se z nich o výsledek  až do poslední minuty.

Příjemným  překvapením v šedi výsledků týmů z Pošumaví  tohoto ročníku jsou Žichovice. Za pozornost stojí připomenout, že tento tým v  prvních dvanáct zápasů se  o body ani v jediném zápase se soupeři o body nedělil, ale  nyní  hned čtyřikrát v řadě o další bod ještě usiloval v kopech z pokutové značky. Naposledy tomu bylo v neděli  doma proti lídru tabulky Sp. Spálené Poříčí, který naopak zažil svojí penaltovou premiéru. O bodu navíc pro domácí tentokrát rozhodl především brankář Sládek, který zlikvidoval dva pokutové kopy hostů, jedna jejich penalta skončila na tyči. Ziskem dalších dvou bodů se Žichovice staly v průběžné tabulce po 16.kolech nejlepším týmem  z našeho regionu a pyšní se na třetím místě tabulky.

Za sebou v tabulce odsunul  FK Svéradice které znovu ve Starém Smolivci , stejně jako v minulém ročníku prohrály . Je to pro Svéradice škoda, už také proto, neboť právě v příštím zápase měly možnost v domácím prostředí usilovat o snížení bodového náskoku na lídra tabulky Spálené Poříčí.

Jako přesýpací hodiny působí pohled na výsledky Sokola Hradešice. Po domácím půltuctové výhře nad rezervou Přeštic se  stejným přídělem šesti branek vrátily ze hřiště nováčka ze Štěňovic od kterého při součtu branek po domácí podzimní remíze 3:3 inkasovaly v tomto ročníku již devět branek. Pro Hradešice je poslední porážka vzhledem k průběhu hry sice příliš krutá, ale fotbal se hraje na branky , těch dostaly šest a to je od  soupeře od kterého dělily Hradešice v tabulce tři body prostě debakl.

Očekávané derby Strážov – Mochtín se nehrálo a po dohodě obou soupeřů bylo odloženo na úterý 8. května.

 

PAČEJOV – CHANOVICE  3 : 1 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

Pačejov přivítal v místním derby celek Chanosu Chanovice. Pro oba týmy to bylo velice důležité utkání, hrálo se prakticky o 6 bodů.

V prvním poločase byli diváci svědky jen  průměrného fotbalu s minimem šancí

na obou stranách. Z nich zaujala na straně domácích jen krásná střela Vaška Kláska v 5.minutě, která jen těsně minula branku hostů a na kterou brankář ani nezareagoval.  Chanovice se své šance dočkaly ve 38.minutě, kdy centrovaný míč proletěl mezi několika hráči a skončil na tyči Kalčíkovy branky, odkud se šťastně odrazil do gólmanovy náruče. Pravidlo: „Nedáš – dostaneš“ se vzápětí opět ukázalo jako pravdivé. Ve 39.minutě využil  matador Jirka Mrázek své bohaté fotbalové zkušenosti, vypíchl hostující obraně míč a nedal brankářovi žádnou šanci. Do šaten šli domácí s jednogólovým náskokem.

Do druhého poločasu nastoupili hosté mnohem aktivněji a výsledkem bylo brzké vyrovnání. V pokutovém území se pěkně uvolnil Michal Polena a předložil tutovku nejnebezpečnějšímu chanovickému hráči Královi a ten dorážel prakticky do prázdné brány. Tato branka však hosty nedokázala zdravě nakopnout a byli to naopak domácí, kteří postupně převzali otěže zápasu do svých rukou. V 67.minutě odcentroval z levé strany Pepa Ticháček, míč se dostal k dalšímu Pepovi – Hlůžkovi a ten opět dostal domácí do vedení. Očekávaný nápor hostů se překvapivě nedostavil a domácí měli zbytek zápasu pod svou kontrolou. Jejich zasloužené vítězství  v 90.minutě po přihrávce od Vaška Brůhy pojistil pěknou umístěnou střelou mladý Ondra Havlíček. Před velmi slušnou návštěvou s přehledem řídil zkušený rozhodčí Václav Duda. Uznání za svůj výkon si vysloužil od obou celků.

Branky: Mrázek , Hlůžek, Havlíček  - Král. ŽK: 1 : 0. Rozhodčí Duda. Diváků: 130

Rozhodčí:  Duda; ŽK: 1 : 0. Diváků: 130

Sestava Pačejov: Kalčík – Baran – Bokr  – Pavelec – Hosnedl – Klásek – Ticháček – Hlůžek – Brůha – Němec – Mrázek.  Střídali: Kolářík – Havlíček – Kába

 

ST.SMOLIVEC  - SVÉRADICE 3: 1 ( 1: 1)

Branky: Krejčík, Procházka, Voříšek - Martínek; ŽK: 2:1 . Diváků: 100

 

ŠVIHOV  - MĚČÍN 3: 2 ( 2: 2)

JITKA KILBERGEROVÁ – redaktorka KD

Domácí v první půli inkasovali po dvou hloupých gólech. První dostali po špatném odkopu gólmana, druhý po centrovaném míči k překvapení všech skončil za zády švihovského Slámy. Domácí se ale vždy po inkasované brance dokázali zvednout a vyrovnat, a tak do kabin odcházela obě mužstva za nerozhodného stavu.

O svém těsném vítězství rozhodi nakonec domácí ve druhé části hry po vydařené kombinační akci na tři doteky po ose Žák - Kašpárek - Osvald.

"Zlaté tři body. Potřebovali jsme se dotáhnout na týmy, které byly před námi a díky výhře v tomto důležitém a vyhecovaném derby se nám to podařilo. Je pravda, že v obou předchozích prohraných zápasech byla naše hra lepší, uvolněnější, ale chyběly jí góly. Teď jsme je dali, ale bylo to hodně vydřené vítězství. Kluci zaslouží pochvalu za obrovskou bojovnost," řekl po utkání švihovský trenér Jiří Toman.

Poločas: 2:2. Branky: Kudjak, Osvald, Špaténka - Duchek, Čejka. ŽK: 2:2. Diváků: 50.

Sestava Švihova: Sláma, Špatenka, Havlíček, Žák, Biedermann, Zadražil, Kašpárek, Kudjak, O. Brož, Bureš, J. Brož (Pflug, Bešta, J. Zdrahal, Osvald, L. Zdrahal).

Sestava Měčína: R. Šlajch, Malán, Kroupa, Šlais, O. Šlajch, Štampach, J. Krotký, Němec, Čejka, Z. Krotký, Duchek (Eliáš, Klíma).

Branky: Kudjak, Osvald, Špaténka - Duchek, Čejka; ŽK: 2:2. Diváků: 50 

Foto (2x) Jitka Kilbergerová - redaktorka KD

 

ŽICHOVICE – SPÁLENÉ POŘÍČÍ  1 : 1 (0 : 0) na PK 3 : 1

Radim Šiška

Žichovičtí přivítali na svém hřišti lídra tabulky ze Spáleného Poříčí v kompletním složení a s novou posilou. Na hostování přišel v týdnu Václav Polan z Blatné.

Domácí, vědomi si svých špatných vstupů do zápasů, se snažili o aktivní přístup a hned z prvního útoku mohl zahrozit Švehla, ale neporozuměl si se spoluhráči. Hosté se posléze osmělili a začali dokazovat, že nejsou v čele tabulky náhodou. Přesto však první poločas přinesl více bojovnosti než fotbalové krásy.

Ve druhém poločase se tradičně hra více otevřela a domácí získali mírnou převahu. Tu korunovali pěknou akcí, kterou po přihrávce Honzy Beneše zakončil Tonda Štěpán střelou přesně k tyči. Jeho radost pak dokazovala, že se v této soutěži trefil do černého poprvé. Z vedení se však domácí dlouho neradovali. Po dlouhém autu hostů prohráli dva souboje ve vlastním pokutovém území v řadě a hosté se štěstím vyrovnali. Žichovice poté hrozily ze standartních situací, z dobrých pozic se při trestných kopech neprosadil ani Jiřík, ani Robert Beneš. Spálené Poříčí předvedlo několik nebezpečných kontrů a mělo i největší šanci zápasu. Hostující útočník však zamířil nad branku Sládka. I přes zbytečné vyloučení domácího Špírka tak utkání dospělo k remízovému závěru, který odpovídal tomu, co se na hřišti událo.

O bodu navíc pro domácí tentokrát rozhodl především Sládek, který zlikvidoval dva pokutové kopy hostů, jedna jejich penalta skončila na tyči. Za domácí proměnili penalty Brož, Jiřík a Stulík, zklamal jen Malý. „ Děkujeme fanouškům Žichovic za návštěvu a zveme je na příští sobotu,  kdy nás čeká derby v Pačejově.“ dodal na závěr hodnocení nedělního zápasu  asistent trenéra Žichovic Radim Šiška.

Branky: Štěpán – Šefl, rozhodčí Volf, ŽK 2:3, ČK 1:0 (86.Špírek), diváků 80 Sestava Žichovic: Sládek – Brož, Jiřík, Frýzek, Štěpán – R. Beneš, Šiška (30. Stulík), Malý, J.Beneš (75. Barborka) – Švehla (60.Polan), ŠpírekBranky: Štěpán - Šefl; ŽK: 2:3; ČK: 1:0

 

ŠTĚNOVICE -  HRADEŠICE 6: 0 ( 1: 0) 

Milan Černík

Výsledek zápasu je pro hosty i podle názoru domácích příliš krutý a neodpovídá předvedeným výkonům na hřišti. Zejména v 1. pol. byly Hradešice domácím minimálně vyrovnaným soupeřem a obě mužstva předváděla hru velmi solidní úrovně. Domácí šli do vedení již v 7. min. zápasu po lehké teči ze strany centrovaného míče. Ve 25. minutě vyslal životní střelu nejprve P. Řezáč a poté F. Melka, ale výborný domácí gólman Stuchl obě střely vyrazil. Ve 28.´ dobře zakombinoval O. Starec a D. Novák a jejich akci zakončil tvrdou střelou M. Hlaváč, kterou ale dom. brankář opět vyrazil na roh. Hostům dělaly problémy dlouze házené auty domácích hráčů, po jednom z nich se ve 34.´ dostali do zakončení, střelu vyrazil D. Vávra na roh a z něj trefili domácí hlavou tyč. O 2 min. později mohl vyrovnat F. Melka, ale prudkou hlavičkou po rohovém kopu trefil zbízka opět jen domácího brankáře. A tak šli domácí do kabin s jednogólovým vedením.

Druhý poločas začaly aktivněji Hradešice ve snaze otočit vývoj zápasu, ale v 57.´ se dopustil na polovině hřiště hrubé chyby mladý stoper hostů J. Forman, kterou domácí nekompromisně potrestali. Když pak podobnou chybu částečně zdravotně indisponovaný J. Forman zopakoval již o 3 min. později a domácí ji opět potrestali, bylo prakticky po zápase. Hosté se sice ještě pokoušeli o nemožné, ale v 75.´ to bylo již 4:0, když přízemní střela, kterou by padající D. Vávra v pohodě chytal, na jinak velmi solidním hřišti náhle nečekaně odskočila a skončila opět v síti. Hosté pak zápas již jen dohrávali a domácím spadlo do brány téměř vše, do čeho kopnuli - nutno dodat že po hezkých akcích, které jim ale umožnili sehrát v tu dobu již odevzdaní hosté.

Z tohoto debaklu je nutno se co nejrychleji otřepat a důkladně se připravit na příští veledůležitý zápas v domácím prostředí se Švihovem.

Sestava Hradešic: D. Vávra - J. Forman (63.´ J. Gabriel), L. Šmrha, V. Nauš (63.´ M. Melka), P. Řezáč, Fr. Šašek (K), M. Hlaváč, Fr. Melka, O. Starec (63.´ J. Sekyra), D. Novák, V. Kotiš (80.´ M. Florian)

Branky: Krásný 3, Mandl, Nový, Turča; ŽK: 0:1. Diváků:  110

 

STRÁŽOV -  MOCHTÍN - nehráno

Nehráno pro nezpůsobilý terén. Zápas bude sehrán na základě dohody obou klubů v náhradním termínu do 8.5.2012

 

PŘEŠTICE B  - LOSINÁ 0: 0 ( 0: 0) PK 4:3

ŽK: 0:3. Diváků: 50

 

 

 

 

  1. Spálené Poříčí      16  11   1   4   37 : 20    34  ( 10)

  2. Losiná              16   8   3   5   33 : 22    29  (  3)

  3. Zichovice           16   7   4   5   35 : 36    29  (  1)

  4. Štěňovice           16   8   2   6   38 : 23    28  (  2)

  5. Svéradice           16   8   2   6   35 : 30    28  (  2)

  6. St. Smolivec        16   8   3   5   28 : 28    28  (  3)

  7. Mochtín             15   6   5   4   28 : 25    26  ( -1)

  8. Pačejov             16   7   2   7   20 : 24    23  ( -1)

  9. Strážov             15   5   4   6   18 : 24    21  ( -2)

 10. Měčín               16   6   2   8   34 : 35    20  ( -4)

 11. Hradešice           16   5   3   8   30 : 35    20  ( -6)

 12. Chanovice           16   4   6   6   24 : 27    19  ( -6)

 13. Švihov              16   6   1   9   32 : 43    19  ( -5)

 14. Přeštice B          16   2   2  12   19 : 39     9  (-16)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku