Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída skupina B - 15.kolo 30.4. - 1.4. 2012

 

 

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

ČTVRTÁ REMÍZA CHANOVIC ZA SEBOU NA DOMÁCÍM HŘIŠTI

 

V 1.B třída , skupina B je jedinou  krajskou soutěží ve které  má Pošumaví  největší, dokonce devítinásobné početní zastoupení. V součastné době si vedou nejlépe mezi 14 účastníky  Svéradice , Mochtín a Žichovice. Další šestice týmů je zcela vážně  poznamenaná v průběhu jara do sestupových vod.  V 15. kole na body nedosáhly tři celky Pačejov, Strážov a Švihov, které neuspěly na hřištích soupeřů. Smolná série v podobě čtyř utkání za sebou  ve kterých doma pouze remizovali zažívají reprezentanti Chanosu Chanovice. Po remíze v prvním jarním kole doma s Mochtínem se který prohráli na pokutové kopy dosáhli stejného výsledku jako přes kopírák, když v následujícím kole remizovali 2:2 s TJ Žichovice a opět na další bod z penaltového rozstřelu nedosáhli.

Leccos společného co se týče opakování v prvních dvou jarních kol s Chanovicemi má také Strážov. Týká se  kuriozity v počtu obdržených branek , kdy letos  ze čtyř inkasovaných branek byly dva z kategorie čistých vlastenců . Proti Hradešicím dal vedoucí gól hostů Vláďa Čížek a v tomto kole ho napodobil v Losiné Lukáš Helm. Může to být smůla, shoda náhod, , nicméně jak se zdá, , do vlastní branky to jde snadno. Určitě by bylo radostnější , kdyby to raději šlo samo do sítí soupeřů!

 

 

MĚČÍN  -  ŠTĚNOVICE   4 : 2 (3 : 0)

Evžen Veselý

V začátku utkání hosté byly aktivnější. V 10 min  po zahrání trestného kopu  Štampachem a přihrávce Malána otevřel skóre pro domácí Němec. Ve 20 min Šlajs Ondřej   střelou zvýšil na 2 - 0.  Ve 25 min se po ose Šlajch  - Malán  posledně jmenovaný přízemní střelou  zvýšil na 3 - 0, Druhý poločas začali hosté aktivněji ale v 60 min po střele Němce  dorážel Čejka který vsítil čtvrtý gól. Domácí se čtvrtou brankou  ukolébali a hosté  v 75 min po závaru před brankou domácích skóroval Mangl. Hosty branka nabudila a po rohovém kopu hlavou vsítil druhou branku Boček a upravil tak konečný výsledek.

Branky: Malár, Němec, Šlajch, Čejka - Boček, Maugl; ŽK: 3:3; ČK: 0:1 . Diváků: 50. Rozhodčí Konig.

 

LOSINÁ -  STRÁŽOV 3 : 0 (1 : 0)

Petr Presl

Strážov nastoupil na hřišti v Losiné proti druhému celku tabulky z důvodu zranění či nemoci v silně kombinované sestavě. Přesto byl v prvním poločase lepším celkem a dokázal si vytvořit i řadu slibných brankových příležitostí, kterým chybělo velmi málo k úspěchu. V době největšího tlaku však hosté špatně pokryli ojedinělou standardní situaci v blízkosti vlastní šestnáctky a domácí z ničeho vedli 1:0. Tato situace na 10 minut strážovské hráče přibrzdila, ale zbytek poločasu opět přidali a měli herně navrch. Změnit nepříznivý stav se však nikomu ze střelců nepodařilo. Druhý poločas domácí změnili taktiku, důsledně bránili a přešli na hru na brejky, které však byly velmi nebezpečné. Po jednom z nich si hosté v tísni nadělili druhou  jarní branku do vlastní sítě a v závěru pak domácí hráč potrestal ztrátu míče ve středu hřiště střelou z dálky. Hosté už vyprodukovali jen pěknou střelu T.Jandy z přímého kopu, ale to bylo na zvrat v  utkání málo. Zápas velmi dobře řídil rozhodčí Kovářík za nepříjemného , děštivého počasí.

Rozhodčí:Kovářík Tomáš. ŽK:  1:0

Branky : Votípka 2, vlastní; ŽK: 1:0 . Diváků60 

Sestava Strážova: Javorský, Michel ,Franc, Chaluš, Helm, Šlegl, Míšek,  Denk, Janský (55.Janda),  Opatrný, Weber

 

MOCHTÍN  - PAČEJOV   2 : 1 (1: 1)

Karel Šot

Souboj dvou tradičních soupeřů skončil výhrou domácího Mochtína. Ten se ujal vední již v 7.minutě brankou Tomáše Babky, který se po čtyř zápasové pauze opět vrátil do sestavy. Domácí hráči ale v dalším průběhu prvního poločasu další gól nepřidali, naopak bojovní hosté golem do šatny ve 45.minutě srovnali na 1:1 (autorem byl Ondřej Němec), začínalo se znovu. Vyrovnaný zápas s celou řadou nepřesností na obou stranách pokračoval i po přestávce. Rozhodnutí padlo v 57.minutě, kdy po rohovém kopu se přesnou hlavičkou opět prosadil Tomáš Babka, poslal domácí do vedení 2:1. Závěr patřil hostů, kteří riskovali, chtěli vyrovnat. Měli velké štěstí v 85.minutě, kdy šel sám na Boře kapitán domácích Cihlář, ale pačejovský gólman ho bravurním zákrokem  vychytal. Na druhé straně měli v 89.minutě naopak štěstí domácí fotbalisté, kteří "přežili" nebezpečný závar před brankou po rozehraném volném přímém kopu Pačejova.

Utkání odřídil rozhodčí František Petrželka,

Branky: Babka 2 - Němec; ŽK: 3:0. Diváků:  60 

 

HRADEŠICE  - PŘEŠTICE B   4 : 1 (1: 0) 

Milan Černík

Důležité a zasloužené vítězství domácích proti kvalitně hrajícímu soupeři posílenému o 3 hráče A týmu se nerodilo lehce, zvláště když domácí spálili v úvodu zápasu několik vyložených šancí. Nejprve V. Kotiš netrefil ve dvou gólových pozicích branku, poté střílel vedle branky z dobré pozice domácí kapitán Fr. Šašek a jeho druhá střela tečovaná hostující obranou skončila na břevně. Pak se zaskvěl skvělým zákrokem zdravotně indisponovaný domácí gólman D. Vávra. Až svoji 3. šanci proměnil ve vedoucí gól ve 36.´ V. Kotiš po standardní situaci a centru Fr. Melky.

V 52.´min. měl svoji rovněž 3. šanci Fr. Šašek, ale na rozdíl od Kotiše ani tu neproměnil, když 2 m před bránou netrefil padající míč. O 2 min. později vybojoval míč aktivně hrající V. Kotiš a přesným centrem ho posadil na hlavu Fr. Melky, který nedal hostujícímu brankáři šanci a zvýšil na 2:0. Pak se prosadili hosté, když několik domácích obránců nedokázalo zastavil rychlonohého útočníka hostů a jeho nepokratý kolega z útoku snížil na 1:2. Drama naštěstí nepřipustil V. Kotiš, který se sice již hlásil o střídání, ale dvěma dalšími góly hlavou rozhodl utkání a napravil tak svá zaváhání z úvodu zápasu. U branky na 3:1 měl asistenci i domácí gólman, který přesným výhozem vyslal vpřed O. Starce a ten posadil míč na hlavu Kotišovi. Na konečných 4:1 vsítil Kotiš po centru Fr. Melky po pěkné kombinaci s dobře hrajícím D. Novákem. Výhru domácích mohl 3 min. před koncem zpečetit teprve 16-ti letý dorostenec T. Nováček, který se nádherně položil rybičkou do prudkého centru P. Řezáče, ale hlavou pouze trefil vyběhnuvšího hostujícího brankáře.

Branky: 36´, 71´, 73´ Kotiš, 54´ F. Melka - 63´ Zoubek

Rozhodčí: Špindlerová-Simbartl, Pressl, ŽK 2:0, ČK 0:0, 60 diváků Sestava domácích: D. Vávra-L. Šmrha, J. Forman, V. Nauš, P. Řezáč, Fr. Šašek, M. Hlaváč, Fr. Melka (Zd. Frančík), O. Starec (J. Gabriel), V. Kotiš (M. Florian), D. Novák (T. Nováček)

 

SVÉRADICE    -  ŠVIHOV   3 : 2 (2 : 1) 

Václav Dušek

Když ve 20 vteřině zakončil domácí Petřík první akci utkání dělovkou do tyče, předznamenalo to, že diváci ve Svéradicích uvidí hodně rušné utkání, které však mělo kvalitou hry velmi slabou úroveň, avšak nabídlo celou řadu zajímavých momentů. Hosté postupem času převzali iniciativu a v první čtvrthodině si vypracovali dvě brankové příležitosti. První zlom zápasu nastal ve 24.minutě - aktivní Makovec se probil až do gólové šance, kde za záchranou brzdu zatáhl stoper Švihova Karel Bureš. Rozhodčí Duda nařídil pokutový kop a vytáhl červenou kartu. Lukáš Soukup zachoval klid a poslal domácí do vedení. Domácí si však až příliš uvědomili, že se oslabený soupeř porazí sám a ihned vzápětí bylo vyrovnáno. Po rohovém kopu přesně zamířil Žák. Do poločasu domácí opět vedli prakticky ze stejné situace jako vstřelili první branku. Makovec se dral dopředu a byl sražen tentokrát dvojicí obránců soupeře. Rozhodčí Duda zapískal a opět se kopala penalta. Tentokrát si jí ujal kapitán Herout a ač mířil na druhou stranu, než Soukup, byl také úspěšný. Ve druhém poločase byl Švihov aktivní, ač hrál v 10 a navíc pro zranění museli střídat Špaténka a výborně hrající mladík Jan Brož, a také se dočkal penalty, po souboji Boušeho s Kašpárkem. Biedermann však nechal vyniknout brankáře Soukupa. Záhy mohl Biedermann své zaváhání napravit, když vyslal točenou střelu z dálky, kterou Soukup s obtížemi zvedl nad branku. Hosté se přeci jen zaslouženě vyrovnání dočkali. Aktivní Kašpárek dostal míč do křídla, ideálně nacentroval na nabíhající Beštu, který zavěsil do odkryté branky. V tuto chvíli hosté tahali za delší konec, ale postupem času jim začaly docházet síly a do hry se naopak vrátili domácí. Když však během jedné minuty trefili Prokopec tyč a Vlček břevno, vše vypadalo, že se obě družstva dopotácí ke spravedlivé remíze. Domácím se však podařilo ještě udeřit. Slabou čtvrthodinku před koncem se prosadil po standartce Petříka hlavou Makovec. V závěru se hosté ještě snažili, domácí útočili do jejich otevřené obrany, ale další branka už nepadla. Nutno uznat, že Švihov si ve Svéradicích bodový zisk zasloužil, prohra je pro něj krutá.

Branky: 24.Soukup Lukáš PK, 42.Herout Miroslav PK, 77.Makovec Stanislav - 26.Žák, 58.Bešta

Rozhodčí: Duda Miroslav, ŽK: 4:0, ČK: 0:1 (24.Bureš Karel), Diváků: 120

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Racek, Vonášek, Mareš (46.Vlček) - L.Soukup, Prokopec, Herout, Petřík - Suchan (89.Martínek), Makovec

 

CHANOVICE – ŽICHOVICE 2 : 2 (2 : 1) NA PK 1 : 3

Radim Šiška

V dalším mistrovském zápase na hřišti Chanovic se Žichovice musely obejít bez bojanovických Švehly a Hozmana. Prvního do zápasu nepustila nemoc a druhý upřednostnil dres Malého Boru. Nastoupit už naopak mohl hrající trenér Jarda Malý, který se vyléčil z nemoci neznámého původu.

Stejně jako před týdnem vstoupili hráči v zelených dresech s logem KP Cars do zápasu vlažně a domácí je přehrávali především důrazem a chutí do hry. Žichovičtí byli všude druzí a většina míčů se ztrácela v oblacích. Na vedoucí gól domácího Michala Poleny  ještě Žichovice dokázali odpovědět, když se po rohu R.Beneše prosadil hlavou Brož. Domácí však zaslouženě první poločas vyhráli díky přesné střele Davida Pavlovského.

Druhý poločas nastoupilo na hřiště jiné družstvo Žichovic. Zlepšeným nasazením a kombinacemi po zemi dostali žichovičtí soupeře pod soustavný tlak. Vyústěním jejich snahy byl perfektně provedený přímý kop Roberta Beneše a vyrovnání. Domácím docházely síly a Žichovice se hnaly za vítězstvím. Obrovské šance promarnili Honza Beneš a Brož, dobrých střeleckých pozic nevyužil ani Stulík. Zápas tak po devadesáti minutách skončil remízou.

Na penalty Žichovice potřetí v řadě vyhrály a vzhledem ke druhému poločasu získaly zasloužený bod navíc. Před velmi dobrou návštěvou s přehledem odřídil zápas rozhodčí Cihlář.

Asistent trenéra Radim Šiška dodal na závěr : „ Děkujeme fanouškům za podporu a zveme je  na příští týden, kdy se v neděli od 15.00 představí na žichovickém hřišti lídr soutěže ze Spáleného Poříčí.“

Branky: 27. Pavlovský,  40. Polena, – 36. Brož, 55. Beneš R., diváků 150, ŽK 3:4, rozhodčí Cihlář Sestava Žichovic: Sládek – Štěpán, Malý, Jiřík, Frýzek – Beneš J., Barborka (75.Jeřábek), Šiška, Brož – Špírek (46.Stulík), Beneš R.

Sekretář Chanovic Jiří Štěrba k průběhu zápasu uvedl: „ Domácí odehráli zápas ze stejnou režií jako před týdnem. V poločase vedou a z vítězství se neradují. V první půlce byli domácí lepší v druhé se hra vyrovnala. Obě mužstva si vypracovali několik dobrých šancí, ale většinu z nich neproměnili v branku. Hosté v pokutových kopech jasně zvítězili a odváží si dva body.“

 

SPÁLENÉ POŘÍČÍ -  STARÝ SMOLIVEC 4 : 1 (1: 1)

Branky: Šlajs 2, Fiala, Šamšula - Tyrpekl; ŽK: 2:1. Diváků: 150 

 

 

 

    1. Spálené Poříčí      15  11   0   4   36 : 19    33  (  9)

    2. Losiná              15   8   2   5   33 : 22    28  (  2)

    3. Svéradice           15   8   2   5   34 : 27    28  (  2)

    4. Zichovice           15   7   3   5   34 : 35    27  (  3)

    5. Mochtín             15   6   5   4   28 : 25    26  ( -1)

    6. Štěňovice           15   7   2   6   32 : 23    25  (  2)

    7. St. Smolivec        15   7   3   5   25 : 27    25  (  3)

    8. Strážov             15   5   4   6   18 : 24    21  ( -2)

    9. Hradešice           15   5   3   7   30 : 29    20  ( -6)

   10. Měčín               15   6   2   7   32 : 32    20  ( -4)

   11. Pačejov             15   6   2   7   17 : 23    20  ( -1)

   12. Chanovice           15   4   6   5   23 : 24    19  ( -6)

   13. Švihov              15   5   1   9   29 : 41    16  ( -5)

   14. Přeštice B          15   2   1  12   19 : 39     7  (-14)

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku