Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 15. kolo 31.3. -1.4.2012

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

 

DUKLA DOMA POPRVÉ NA BODY NEDOSÁHLA

 

Na patnácté kolo okresního přeboru nebudou vzpomínat v dobrém  asi nejvíce dva týmy. Vedle debaklu Velký Hydčic v D.Vsi tím druhým celkem bude zřejmě  Dukla Janovice. Ta  po prvních třech vítězných  zápasech doma za sebou pak v dalších třech utkáních se na svém hřišti se svými soupeři  o body podělila a ukončila podzim s bilancí domácí neporazitelnosti. To ale již po klání v tomto kole s Hrádkem neplatí. První prohra před svým publikem se Svatoborem v tomto ročníku je to překvapivější, , že přišla po  výhře  Dukly úvodním jarním kole venku nad Sokolem Běšiny .

Méně překvapivé je z výsledků 15.kola OP zisk třech bodů Tatranu Dlouhá Ves nad dalším Tatranem V.Hydčice . Porážka  8:1 je pro v součastné době poslední tým tabulky po vysoké prohře v Železné Rudě 7:2 druhou nejvyšší porážkou v tomto ročníku.

Při ohlédnutí zpět za výsledky z posledních dvou podzimních a prvních dvou jarních kol  jsou na tom nejlépe s plným počtem 12 bodů právě fotbalisté Tatranu Dlouhá Ves které následuje  se ziskem 10 bodů Sokol  Nezamyslice . I přes dosud výrazný bodový odstup pěti, resp. 6 bodů lidra tabulky Sokola Vrhaveč  zdaleka ještě není o celkovém prvenství a postupu do 1. B třídy rozhodnuto.

Velice úspěšný vstup do letošních bojů o mistrovské body v OP zažívá Železná Ruda, který ze dvou zápasů odehraných venku přivezla plný počet bodů .

 

JANOVICE  - HRÁDEK    2: 3 ( 2: 2)

Václav Slivoň

Domácí povzbuzení vítězstvím v prvním jarním kole nad Běšinami vstoupili do utkání aktivně, jejich převaha byla odměněna již v 12 minutě , kdy centr do vápna zužitkoval V.Slivoň 1 : 0 . Hostující tým srovnal z ojedinělé šance , která však stála za to . To ve 30 minutě z 25 metrů vymetl parádní ranou šibenici František Petrželka 1 : 1 . Dukla dále pokračovala v dobrém výkonu a pěkný centr za obranu ve 30 minutě našel Davida Kološe , který s přehledem podél brankáře vrátil domácím vedení 2 : 1. Hrádek ještě stačil do poločasu srovnat , kdy  kapitán hostů  Jirka Brabec nechal ze standardní situace promluvit svou levou nohu a srovnal doslova do šaten 2 : 2.

V druhém poločase měla domácí Dukla ze začátku dvě slibné situace , které však nedokázala proměnit a tak uhodilo u branky domácích v 58 minutě, to po zaváhání obrany se prosadil z úrovně vápna ranou k tyči Radek Holeček 2 : 3. Po této brance padla na domácí tým deka a již nestačila herně na zlepšený výkon Hrádku , který si již hubený náskok celkem v klidu pohlídal . Určitou kaňkou na celkem pěkném utkání bylo vyloučení domácího kapitána Jakuba Hájka v 88 minutě za velmi nevybíravý zákrok na hostujícího hráče.

Vítězství hostujícího celku je zasloužené , protože domácí hráči dle trenéra Ivana Petličarovského hráli dle jeho představ pouze v prvním poločase , ve druhém až na úvodních 5-10 minut zůstal jejich výkon hodně za očekáváním. 

Sestava Dukly Janovice :  K.Šnejdar  –J.Hájek ( K ) – R.Mandák  , D.Kološ, T.Suk ( 65´ R.Holý ) –  V.Valečka, L.Hořejší, J.Macura,M.Urban – V.Slivoň, J.Müller ( 80´ D.Kotlan )

Branky: 12. Slivoň Václav, 30. Kološ David –28. Petrželka František, 45. Brabec Jiří, 58. Holeček Radek; Rozhodčí: Habada Vladislav; ŽK: 3:0; ČK: 1 : 0(88. Hájek Matěj) . Diváků:  40 

 

VRHAVEČ  - VELKÝ BOR    3: 1 ( 0: 1)

Jindřich Pacner

Ve svém prvním domácím utkání jarní části OP přivítala Vrhaveč celek z V.Boru a chtěla potvrdit zisk cenného bodu získaného z minulého kola V Hrádku.V I.poločase se hra odehrávala převážně ve středu hřiště s občasnými náznaky šancí na obou stranách.Jako první se zapsal mezi střelce zkušený V.Turek,který zužitkoval zpětnou přihrávku na penaltu a poslal hosty do vedení 0:1.Po této brance byla na každé straně ještě jedna šance ke změně skóre,ale bez využití a také proto se odcházelo do kabin lépe hostům s jednobrankovým náskokem.

Do II.poločasu udělali domácí trenéři jednu změnu v sestavě,kterou chtěli oživit hru.Od začátku začali domácí tlačit hosty do defenzivy,zlepšili pohyb,začaly přicházet šance a bylo jen otázkou času,kdy se jim podaří srovnat skóre.To se podařilo v 55.min.po rohovém kopu srovnal T.Vejskal na 1:1.Za dalších 10.min. se vyznamenal domácí mladíček v brance P.Vítovec,který nahradil O.Pressla a pěkným zákrokem zneškodnil povedenou střelu ze střední vzdálenosti,která mířila do horního růžku domácí svatyně.Domácí hráči dál tlačili a chtěli co nejdříve strhnout vedení na svoji stranu a dohrát toto utkání v poklidu a bez nervů.To se naplnilo v 80.min. po dalším rohovém kopu na přední tyč,kde prodloužil hlavou D.Hrach na vzdálenější tyč kam si naběhl M.Minařík a tygřím skokem poslal domácí do zaslouženého vedení 2:1.Za dalších 5.min. korunoval svůj výkon D.Hrach,který vsítil uklidňující třetí gól hlavou po nádherném centru od T.Vejskal 3:1.Po zlepšené výkonu ve II.poločase se domácím povedlo otočit nepříznivý stav a připsali si do tabulky další 3 body čímž nedovolili přiblížit se svým pronásledovatelům a stále si udržují vedení v OP.

Sokol Vrhaveč: P.Vítovec - M.Skřivánek, V.Mayer, V.Tomaka, V.Hrach, Reitmajer/46. T.Jandečka/,  P.Jiřinec, M.Minařík , L.Lorenc,  D.Hrach /85.J.Skřivánek/,  T.Vejskal

Branky: 55. Vejskal Tomáš, 80. Minařík Michal, 85. Hrach David,– 20. Turek Václav; ŽK: 2:0 . Diváků: 50. Rozhodčí : Pastyžík.   

 

NEZAMYSLICE  - TÝNEC   4: 2 ( 0: 1) 

Janda Milan

K prvnímu utkání na domácím hřišti nastupovali domácí oslabeni o útočníky Martina Soutora, který si léčí pohmožděniny z utkání ze Žihobec a nemocného Jana Aschenbrennera. Předposlední celek tabulky domácí zaskočil dobrou hrou a již v 16. minutě se ujal vedení ,když skóroval Topinka Jan. Domácím se nedařila kombinační hra a dlouhé nákopy silný vítr odnášel do autů. Také proto  poločas skončil překvapivým ,ale zaslouženým vedením  hostů. Do druhého poločasu  domácí udělali několik změn v sestavě ,do útoku se posunul stopér Ritter František a Rejšek Karel , na posledního šel Martin Drýk a do zálohy se vrátil Ondřej Musil. Všechny tyto  změny měly příznivý vliv na hru v druhém poločasu a výsledkem  byly dvě branky slepené branky. V 55. minutě se trefil  po přihrávce Josefa Jíříka  poprvé František Ritter a dvě minuty po té úspěšně zakončil samostatný únik Ondřej Musil a otočil skóre pro domácí.  Zlepšená hra  pokračovala i v dalších minutách . Obrana hostů  nestačila na dobrou kombinační hru domácích a musela ještě do konce zápasu dvakrát kapitulovat. V 70.minutě  se střelecky opět prosadil František Ritter . Tentýž hráč v  82. minutě po  samostatné akci Ondřeje Musila a přihrávce před prázdnou branku završil svůj hattrick  gólem, který  byl lahůdkou pro domácí diváky. Týnečtí  nesložili zbraně a v 87. minutě po trestném kopu upravili Petrem Kubovým na konečných 4:2. 

S přehledem  řídil  utkání rozhodčí Josef Abrahám.                                     

 Sestava Sokola Nezamyslice: Ritter Martin- Brejcha( Vinický Aleš) Ritter František, Pavelec (K), Kubovec (Skuhra) –Pánek, Vinický Radek(Kočí), Drýk, Jiřík -Musil,Velkoborský (Rejšek)                               

Branky: 55.,70.,82.Ritter František, 57. Musil Ondra – 16. Topinka Jan, 87.  Kubový Petr

Rozhodčí: Josef Abrahám. Hráno bez karet. Diváků 50.

 

DLOUHÁ VES –HYDČICE   8 : 1  (1:1) 

Josef Krůs

 Po vyrovnaných 12.min. hosté zaútočili po pravé straně a rychlík Hejpetr Jar. pěknou a zároveň trochu šťastnou střelou, která tečovala pravou tyč otevírá skóre zápasu. Domácí přidali na aktivitě a získávají herní převahu.Je jen otázkou času,kdy to tam padne.Stalo se tak v ve 28.min.,kdy se nejlépe orientoval P.Hasenohrl a z těžkého úhlu mazácky skóruje. Do konce poločasu se hraje většinou na soupeřově polovině, hosté často faulují a odkopávají míče. Spolu s „nevynucenými“ chybami některých hráčů to přesně soupeři vyhovuje.

2.pol, je opět v réžii domácích. Převaha a nevyužité šance. A v od 50.´to začalo padat .M.Krejčí dává po dvojí přihrávce na 2:1-hned nato proměňuje PK sám faulovaný P.Páleník. V 74.´využívá P.Hasenohrl svoji rychlost a po perfektní uličce nedává šanci křižujícímu obránci a umístěnou střelou zvyšuje na 4:1.Potom následují 2 roh.kopy, které oba zahrával skvěle  M.Krejčí v 74. na hlavu Hasnehorla P. a v 88.´hlavičkuje Švejka P. Mezi tím však v 83.´ svojí  pěknou střelu umisťuje za záda brankáře J.Riepel a hned po rozehrání  neomylně zvyšuje na 6:1 střídající D.Rovňan. V poslední min. se ještě jednou předvede Hasenohrl P. na jehož sprint nikdo nemá a jeho umístěná střela je tečkou za vydařeným zápasem.

„Kromě pochvaly všem hráčům mám velkou radost z kolektivního výkonu, vydařeného návratu Martina Krejčího po těžkém úrazu a suverénním „záskoku“ Jakuba Kubů za zraněného brankáře Radka Hanzla. Gratuluji “ doplnil k průběhu utkání  sekretář domácího týmu Josef Krůs .

Branky: 28.´, 74.´ a 90.´Hasenohrl Petr, 58.´Krejčí Martin,60.´(PK), Páleník Petr,83.´Riepl Jan, 84.´Rovňan Dušan a 88.´Švejka Petr  - 12. Hejpetr Ladiaslav

Rozhodčí:Bína  ;ŽK:1:2 ;Diváků : 80

 

LUBY B - ŽELEZNÁ RUDÁ - 0 : 1 (0 : 0)

Karel Křížek

Vyrovnané utkání, ve kterém se domácí hráči střelecky neposadili přes dobře chytajícího brankáře hostů ani z vyložených šancí. V závěru utkání polevili i v nasazení a tak si cenné vítězství vybojovali hosté, kteří nejdříve v 80. minutě utkání vstřelili jedinou branku utkání, když po levé straně unikl Greiner a střelou k tyči prostřelil brakáře Kodeše, a těsně před koncem utkání dvakrát stříleli z bezprostřední blízkosti a jen díky výborným zákrokům brankáře Kodeše neskončilo utkání větším rozdílem.

Sestava domácích : Kodeš Petr, Smolík Pavel, Pikhart Radek, Sýkora Filip, Heřman Štěpán, Brejcha Antonín, Kostolanský Ondřej, Voráček Josef, Havlovic Marek, Švátora Karel a Švec Radek, střídali Křížek Miroslav, Nešpor David a Kurc Vojtěch.

Branky: 80. Greiner David

Rozhodčí:Koura Radim, Hessová Tereza, Mazanec Marek; ŽK:3 : 4;Diváků : 80

 

BĚŠINY – MOCHTÍN B  0 : 0  na PK 1 : 4

Domácí byli blízko k vítězství, když měli v prvním poločase výhody pokutového kopu který Kolář neproměnil.

Rozhodčí Javorský Josef. Diváků: 50. ŽK: 1 : 3.

 

SUŠICE  "B"  - TJ ŽIHOBCE   6  :  1    ( 4   :  0 )

Vratislav Krulich

Jednostranná záležitost domácího celku, který zejména v prvním poločase odvedl dobrý výkon. Na hřišti dominoval ve všech činnostech a hosty doslova k ničemu nepustil. Ve druhém poločase nepochopitelně polevil a spokojil se s tím, že pouze kontroloval vývoj utkání.

Branky:  3., 27. Pavel Hubáček, 5.,  85.  Tomáš Klíma a 29.,  63. David Hanula – 51. Roman Melka

Rozhodčí: Zdeněk Hájek; ŽK:  3  :  2; Diváků 80

Sestava TJ Sušice B :Karel Gill - Martin Mataše, Lukáš Blažek, Jaroslav Sachr, Jakub Mirvald - Tomáš Marek, Pavel Hubáček (K), Petr Chmelík (Václav Žežulka), Martin Šlais - David Hanula (Imrich Varga) a Tomáš Klíma (Jakub Novák)

 

 

 

  1. Vrhaveč             15  11   3   1   28 : 13    38  ( 12)

  2. Dlouhá Ves          15  10   2   3   40 : 10    33  (  8)

  3. Nezamyslice         15   9   3   3   37 : 25    32  (  6)

  4. Železná Ruda        15   8   3   4   40 : 28    29  (  3)

  5. Sušice  B           15   6   6   3   34 : 23    29  (  0)

  6. Běšiny              15   7   4   4   23 : 16    26  (  1)

  7. Hrádek              15   7   3   5   22 : 18    26  (  3)

  8. Luby B              15   4   6   5   28 : 25    20  ( -3)

  9. Janovice            15   4   4   7   27 : 33    18  ( -5)

 10. Mochtín B           15   4   3   8   19 : 33    17  ( -9)

 11. Žihobce             15   4   4   7   22 : 41    17  ( -5)

 12. Velký Bor           15   4   0  11   29 : 39    12  ( -9)

 13. Týnec               15   3   0  12   25 : 44     9  (-12)

 14. V. Hydčice          15   2   3  10   13 : 39     9  (-12)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

HORÁCI PO TÉMĚŘ ROČNÍ PAUZE  SE  RADOVALI Z VÍTĚZSTVÍ

 

Stejně jako v okresním přeboru i ve III. třídě přineslo 15.kolo zápas ve kterém jeden ze  jednoho ze soupeřů musel lovit osmkrát míč v vlastní branky. Překvapivě tím obětním beránkem byly Nalžovské Hory , které inkasovaly tento debakl v Měcholupech.

Patnácté kolo druhé nejvyšší okresní soutěže přineslo ještě ojedinělou kuriozitu spojenou se Startem H.M.Boží.  Asi bychom dlouho hledali mezi účastníky dlouhodobých mistrovských soutěží dospělých kteří hráli v okresním přeboru nebo ve III. třídě s podobnou bilancí jako tento tým. Na jaře  minulém ročníku se naposledy radoval z vítězství 16. dubna 2011 po domácí výhře v okresním přeboru nad béčkem Chanovic. Od té doby dalších devět zápasů v OP  o body nezavadil a obdobě tomu bylo po sestupu v dalších čtrnácti  utkání ve III. třídě , kde získal  pouze jeden bod . Až v 15. kole čekání na další tříbodový zisk  ukončilo  a duel H.M.Boží doma se Sokolem Hartmanice přinesl po 24 zápasech opět  radost z vítězství.

 

MYSLÍV  - BOLEŠINY 2: 3 ( 1: 1) 

Branky: 70. Kubala Jiří, 39. Sládek Jan – 70. a 90. Farný Radek 2, 41. Zahálka Pavel; Rozhodčí: Holeček Miroslav; ŽK: 1:1 . Diváků: 50

 

MĚCHOLUPY  - NALŽ. HORY    8: 0 ( 2: 0)

Branky: 48., 74. a 76. Bálek Dušan , 53., 80. Valečka Miroslav , 35. Vrba Jindra, 82.Hybšman Zdeněk, 16. Jahoda Marek; Rozhodčí: Bureš Jiří, Hessová Tereza, Mazanec Marek; ŽK: 2:2 . Diváků: 60

Rozhodci: Bures J., Hessova, Mazanec

 

VELHARTICE  - HRADEŠICE B   4: 0 ( 2: 0)

P.Pavlík

V prvním  utkání hraném doma chtěli Velhartice napravit zaváhání z Veřechova a zápas se musel od začátku všem líbit. Hrálo se v dobrém tempu a k vidění byly pěkné akce obou soupeřů. Hosté z Hradešic však nedokázali to co domácí. Ve finálních přihrávkách a zakončení nebyli tak přesní a důrazní. První branka utkání padla v 10 minutě po přesně rozehraném rohovém kopu, kdy míč doslova posadil na hlavu skórujícího Honzy Suka Andrei Antonovics 1:0. Druhou branku vstřelil v 35 minutě Tomáš Faltín, který si na půlce hostí dvakrát rychle vyměnil míč se spoluhráči a pak za sebou nechal  i golmana hostí 2:0. Tímto skórem skončil první poločas. Do druhé půle nastoupili lépe Hradešice a na chvíli přimáčkli domácí před bránu. Opět se však nedokázali prosadit do zakončení.  Tak v minutě 53 udeřili domácí a Honza Suk se po centru Kamila Rendla opět trefil hlavou přesně k tyči 3:0. Poslední branku utkání vstřelil po přesné přihrávce od Andreie Antonovicse Pavel Poledník 4:0. Zápas precizně odřídila Zuzana Špindlerová, zbytečně do hry nezasahovala a aniž by udělila jedinou kartu, nepřipustila žádné rozmíšky či diskuze a dokázala po celý zápas na hřišti udržet klid.

Branky: 10. a 53. Suk, 75. Poledník Pavel, 53. Faltín Tomáš. Diváků: 40 

Rozhodci Špindlerová,  hrano bez karet . Diváků 40.

Sestava Velhartic-Vláčil, Hrdlička, Bejvl M., Vaněk, Kopačka M., Pilík, Antonovics, Rendl, Faltín, Suk, Bejvl J., střídali- Kopačka V., Hrach, Poledník, Nguyen Huy Truong.

  

HORY MATKY BOŽÍ – HARTMANICE  3 : 2 (0 : 0)

Domácí téměř po roce dosáhly opět na vítězství v soutěžním utkání a prý ještě nehází své kopačky do obolí

Branky :  53.,  60.,  7. Kuchyňka Boris -  58. Zetocha František, 77. Matoušek Rudolf. ŽK: 1:1. Diváků: 30. Rozhodčí: Petr Bala.

 

VEŘECHOV - NEZNAŠOVY 3 : 0 (0 : 0)                               

Branky: 60' Hlaváč Jaromír (PK), 61' Podzimek Josef, 86' Želíska Jan     

Rozhodčí:Abraham Josef;ŽK:1:1;Diváků : 30   

 

FK HORAŽĎOVICE „B“ - SOKOL MALÝ BOR   2 : 0     (0 :0 )  

Branky: 46 vlastní,  82 Lávička Miroslav

Rozhodčí:Lažánek Karel;ŽK:2: 0;Diváků :60

 

STRÁŽOV B – BEZDĚKOV  1 : 4 (1 : 2)

Josef Vaněk

Od úvodních minut se hrál celkem vyrovnaný zápas se šancemi před oběma brankami, ale větší měli domácí. Hosté se dostali do vedení již ve 3 min.po hrubé chybě v domácí obraně 0:1. Domácí poté zvýšili tlak a odměnou jim bylo vyrovnání Kalistou K. na 1:1. Ale potom opět po chybě v obraně musel zakročit kapitán domácích Janda V. v pokutovém území a byla  penalta, kterou hosté s přehledem proměnili 1:2. Po zápase řekl hostující hráč, že ten zákrok přihrál a tak se správně penalta kopat neměla. Do druhého poločasu domácí vstoupili nabuzeni s nepříznivým stavem něco udělat, ale to jim vydrželo jen 10 minut a poté co v 63 min. obdrželi branku na 1:3 byl výkon domácích hráčů velmi špatný. Do konce zápasu již nic nepředvedli a ještě obdrželi branku na 1:4. Za takto tragický výkon hlavně ve druhém poločase se musí hráči stydět a jako vedoucí a trenér bych se chtěl divákům omluvit. Do dalších zápasů, které nás čekají musíme změnit hlavně zodpovědný přístup k utkání a větší bojovnost poprat se o výsledek, protože s takovým výkonem jako v tomto zápase neobstojíme.

Sestava - Nový J,, Janda V., Koláček O. ( 75min. Švůgr T.), Kollross P., Hosnedl M., Kalista K., Míšek L., Vlček L. ( 62 min. Kreibich K.), Hosnedl J. ( 73 min. Kolář M.), Weber P., Kalista R.

Branky: 30. Kalista Karel – 3. Teska Ondřej, 36. Novák Václav (PK), 63. Šlégl Jan, 84. Břečka Miroslav.Rozhodčí Habada ; ŽK:3 : 3 ; Diváků: 60.

 

 

 

  1. Horažďovice B       15  13   2   0   53 :  9    41  ( 14)

  2. Měcholupy           15   9   2   4   32 : 15    29  (  5)

  3. Strážov B           15   9   1   5   34 : 31    28  (  1)

  4. Bolešiny            15   7   6   2   40 : 17    27  (  6)

  5. Bezděkov            15   8   3   4   36 : 29    27  (  6)

  6. Malý Bor            15   8   0   7   42 : 22    24  (  0)

  7. Velhartice          15   7   2   6   30 : 29    23  ( -1)

  8. Hradešice B         15   7   0   8   31 : 35    21  ( -3)

  9. Veřechov            15   6   1   8   27 : 29    19  ( 13)

 10. Neznašovy           15   6   1   8   27 : 35    19  ( -5)

 11. Nalž. Hory          15   6   0   9   32 : 43    18  ( -3)

 12. Hartmanice          15   4   3   8   24 : 31    15  ( -9)

 13. Myslív              15   1   4  10   13 : 39     7  (-17)

 14. H. M.  Boží         15   1   1  13   13 : 70     4  (-20)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku