Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 14. kolo 24.-25.3.2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

 

MOCHTÍN JIŽ PO ČTVRTÉ VYHRÁL PENALTOVÝ ROZSTŘEL

 

V pořadí 14.kolo navázalo po zimní přestávce na podzimní část 1.B třídy. Úvodní jarní kolo mělo všechny znaky začátku sezóny. Přestože se hrálo za příjemného počasí před pěknou diváckou kulisou si diváci příliš kvalitního fotbalu ani branek neužili.   Možnost zisku dalšího bodu v případě nerozhodného výsledku z penaltového rozstřelu  se začala uplatňovat v  mistrovských soutěžích od podzimu minulého roku. Z  účastníků 1.B třídy  se doposud tato novinka zatím nejvíce vyplácí Sokolu  Mochtín. Výhra na pokutové kopy  v Chanovicích byla již čtvrtá , kterou v tomto ročníku Mochtín získal. Na čele tabulky nadále vládnou týmy z jižního Plzeňska byly i v tomto kole se soupeři z Pošumaví vesměs úspěšné.


 

 

PAČEJOV - LOSINÁ  1 : 0 (0 : 0)

Jitka Kilbergerová – redaktorka Klatovský deník

Domácí byli již od úvodního hvizdu aktivnější a stále zkoušeli pozornost hostujícího gólmana Kreuzmana. Losiná působila v obraně hodně zmateně, ale čekala na svoji největší zbraň – rychlé brejky. Blízko ke gólu měli hosté po chybě domácí obrany. Pačejovský brankář Boř sice včas vyběhl, ale pak měl co dělat, aby se vrátil. Domácím odstoupil kvůli zranění zkušený obránce Lávička, a na jejich hře to bylo znát, Losiná se osmělila, ale k pořádné střele se nedostala,  domácí obrana fungovala na jedničku. Pačejovští se ze ztrátou opory zadních řad brzy srovnali a ke konci poločasu byli hodně nebezpeční. Do obrovské šance se dostal Klásek, ale zblízka trefil jen hostujícího gólmana. Další velkou šanci měl domácí Mrázek, který jen těsně minul před prázdnou brankou centr.

Do druhé půle nastoupili aktivněji hosté. Podařil se jim nebezpečný  brejk, ale míč skončil na břevně domácí branky. Pačejovští hráli hodně nepřesně, Losiná toho využívala k rychlým protiútokům, ale také ona nebyla v koncovce přesná. Domácí však dále bojovali. Výborně hrající Němec sebral u velkého vápna obránci Losiné míč , obstřelil i gólmana, ale za toho zaskočil na brankové čáře jeho spoluhráč. Pačejov se dočkal v 78. minutě. Domácí na chvíli zavřeli soupeře v jeho šestnáctce, k několikrát odraženému míči se dostal Ticháček a prudkou střelou nedal brankáři Losiné šanci.  Možnost zvýšit měli Pačejovští hned vzápětí. Gólman hostů byl daleko z branky, ale pokus o lob skončil na břevně. Hosté se snažili o brejky dlouhými nakopávanými míči, ale tato taktika jim ovoce v podobě vyrovnání nepřinesla. V posledních minutách měli možnost se vytáhnout oba gólmani, a tak se již skóre neměnilo.

„Doma se musí vyhrávat, tak jsem s třemi body velmi spokojen. Kluci zaslouží pochvalu za bojovnost a za vůli vyhrát. Naším úkolem bylo nenechat soupeře hrát a dát víc gólů než jeden, takže splněno na padesát procent,“ řekl k zápasu spokojený trenér Pačejova Eduard Baran.

Poločas: 0:0. Branka: 77. Ticháček. ŽK: 1:0. Rozhodčí: Kříž. Diváků: 100.

Sestava Pačejova: Boř, Němec, Hosnedl, Pavelec, Lávička (Kolařík), Ticháček (Bokr), Brůha, Mrázek (Marek), Klásek, Hlůžek (Havlíček), Baran.

 

 

 

Fofo z utkání Pačejov - Losiná (3x) Jitka Kilbergerová - redaktorka KD

ŠVIHOV  - SPÁLENÉ POŘÍČÍ  0 : 2 (0 : 0)

Favoritem tohoto utkání bylo hostující mužstvo. Nicméně byli to však domácí, kteří byli od začátku lepším týmem a již v 5.minutě  po trestném kopu  Kudjaka mohli jít do vedení, střela skončila na tyči. V 15.minutě  střílel z voleje Špatenka po centru Havlíčka vedle. O dvě minuty po se zrodila  jediná šance hostů v prvním poločase, kdy  přehazoval útočník hostů  domácího brankáře,  ale společně s brankářem přehodil o míč nad branku.   Ve 29.minutě si naběhl na rohový kop Žák,střela hlavou šla těsně vedle.Ve 43.min byl sám před brankářem Havlíček,trefil však dobře postaveného brankáře a o minutu později trefil Brož břevno.

Druhý poločas byl od úvodu spíše hra ve středu hřiště.V 68.minutě šel ze strany sám na brankáře hostů  Kowalski, ten  jeho střelu  vyrazil k Beštovi,  který z úhlu trefil opět brankáře. 

Nedáš dostaneš se potvrdilo v 70.min. kdy hostující  Homolka   hlavou přehodil domácího brankáře. Švihov vrhl  všechny síly do útoku,hrozil hlavně po rohových kopech, ale všechny koncovky šly vždy do středu brány, kde stál dobře chytající brankář hostů. Hosté v 90.min.z brejku dali pojišťující druhou branku.

Trenér Švihova Jiří Toman zhodnotil zápas svých svěřenců  těmito slovy:  "Musím hráče pochválit za výkon hlavně v prvním poločase,škoda šancí a drobet štěstí hlavně při trestném  kopu Kudjaka se míč odrazil od tyče šel po čáře trefil brankáře,který ho na čáře chytil.Utkání rozhodla chyba našeho brankáře, který špatně odhadl vysoký míč a umožnil , aby útočník hostů ho  hlavou přehodil. Nevyhrál lepší, ale šťastnější tým."

Branky: Homolka, Rada; ŽK: 1:1. Diváků: 100 

Sestava Švihova :Zdrahal  L.,Zadražil, Biederman, Bureš, Kudjak, Kašpárek (55.Kowalski)  Žák, Brož, Havlíček, Špatenka (65.Pflug) Osvald(68.Bešta).

 

PŘEŠTICE "B"  -  MĚČÍN  1 : 0 (1 : 0)

Evžen Veselý

 V utkání průměrné úrovně byli šťastnější domácí, kteří po zaváhání obrany hostí se ujali vedení. V dalším průběhu   měli ještě několik příležitostí,  ale stav z prvého poločasu se již nezměnil.

Branky: Hochberger; ŽK: 3:1; ČK: 0:1 . Diváků: 100 . Rozhodčí Wolf

 

STRÁŽOV – HRADEŠICE 2 : 1 (0 : 1)

Petr Presl

 

Ve Strážově byl k vidění jen průměrný fotbal v podání obou aktérů. Do vedení se lacino dostali hosté , když si domácí nadělili první jarní branku do vlastní sítě. Hra byla velmi neurovnaná a nepřesná na obou stranách, jak už to většinou na  začátku sezóny bývá zvykem. Strážov zvýšil úsilí i agresivitu až po poločasové domluvě a to nakonec přineslo i obrátku ve skóre utkání. Nejprve se premiérově trefila nová ofenzivní akvizice Martin Opatrný, jemuž pozici připravil Ondřej Janský a vítěznou branku připojil po chytrém náběhu na zadní tyč Tomáš Faltín.

„Oceňuji vůli týmu po vítězství, ale jinak jsem příliš s herním projevem spokojen být nemohl.“ uvedl k utkání strážovský kouč Petr Presl.

Sestava  Strážova : Javorský – Helm, Čížek (52. Janda), Chaluš , Michel , Jánský (82. Franc),  Faltín, Denk, Opatrný(89. Presl Š.),  Mayer .

Branky: 58. Opatrný M.,  66. Faltín L.  - 20. vlastní(Čížek) . ŽK: 2 : 3. Diváků: 130

Sestřih utkání na videu bude k dispozici nejdříve v průběhu  pondělí.

 

ŽICHOVICE - ST.SMOLIVEC  0 : 0, na PK  9:8

Radim Šiška

V prvním mistrovském zápase jarní sezóny přivítal žichovický soubor na svém hřišti souseda v tabulce, tým ze Starého Smolivce. Domácí na jaře budou postrádat Choda (Horažďovice), Šimáčka (V.Hydčice) a Hlaváče (Veřechov). Trenér naopak může na všechny zápasy počítat s Jiříkem (Horažďovice), Barborkou (V.Hydčice) a Hozmanem (M.Bor). V dnešním  zápase navíc nemohli nastoupit nemocní Malý a Pařízek.

Na nerovném hřišti se od úvodního hvizdu rozhodčího Ulrycha odehrával spíše boj než pohledný fotbal. Hosté byli ve většině soubojů důraznější a vynutili si územní převahu. Hrozili však jen střelami z dálky, které domácí branku netrefovaly, a standartními situacemi, při kterých domácí podržel brankář Sládek. Žichovice se po nepodařeném úvodu oklepaly a do vedení je mohl poslat Švehla, kdyby si na malém vápně nepřekážel s Brožem, nebo Jiřík, který neprotlačil do sítě přímý kop Roberta Beneše. Hosté však byli v první půli lepší a poločasová remíza byla spíše ziskem pro domácí.

Ve druhém poločase se hrál otevřenější fotbal, domácí se zlepšili a šance se rodily spíše před brankou Smolivce. Tu největší spálil Šiška, když po přímém kopu Roberta Beneše hlavičkoval do břevna. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, ale čistou gólovku jim obrana výborně dirigovaná Honzou Jiříkem nepovolila. Žichovice mohly rozhodnout v závěru, když akci velmi dobře hrajícího Špírka zakončil Hozman střelou vedle. Zápas tak skončil po devadesáti minutách spravedlivou remízou.

V penaltovém rozstřelu byli nakonec domácí šťastnější, když o bodu navíc rozhodla až desátá série pokutových kopů. Tabulka 1.B třídy se tak tradičně vyrovnala, neboť týmy na druhém až šestém místě se srovnaly na 25 bodech. Děkujeme domácím fanouškům za povzbuzování a věříme, že  přijedou Žichovice podpořit i příští týden, kdy v neděli od 14.00 hrají na hřišti Chanovic.

Rozhodčí Ulrych, diváků 90.

Sestava domácích: Sládek – Štěpán, Švehla, Jiřík, Frýzek – Brož, Barborka (70.Hozman), Šiška, J.Beneš – R.Beneš, Špírek (připraveni Mourek, Stulík, Jeřábek, Doubek)

 

ŠTĚNOVICE  - SVÉRADICE  2 : 0 ( 1: 0) 

Václav Dušek

Hosté v úvodu aktivitou domácí zaskočili, ta však brzy opadla a tempo hry diktovali domácí, kteří se ve 14.minutě ujali vedení po nacvičeném signálu. Dlouhý aut lehkovážně propadl svéradickou obranou a Krásný byl u míče dříve než brankář Soukup a nebylo problém poslat míč do sítě. Vstřelený gól utkání pomohl a hrála se pro oko diváka atraktivní partie nahoru dolu s několika střeleckými pokusy na obou stranách. Více rušnou bylo až před přestávkou, domácí nejdříve svoji akci zakončili do tyče, záhy trefil na druhé straně Soukup z přímého volného kopu břevno domácí branky. Ve druhém poločase si hosté marně snažili získat převahu, domácí byli silní a pozorní ve všech řadách a donutili hosty hrát pouze na náhodou. Hra hostů se nezlepšila ani po oživení sestavy novými krajními halvy a s blížícím se koncem se objevovalo více okének v defenzivě hostů. Domácí pečetili svou zaslouženou výhru v 90.minutě, když hlavičkovanou po standartní situaci ukončil hlavičkou do protipohybu brankáře Soukupa Boček. Velmi dobře řídila trojice rozhodčích v čele s hlavním Jirsou.

Branky: 14.Krásný, 90.Boček.  Rozhodčí: Jirsa Petr, ŽK: 1:3, Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Racek, Vonášek, Mareš - L.Soukup (57.Vlček), Prokopec, Herout, Suchan (69.Kába) - Makovec, Hora

 

CHANOVICE -  MOCHTÍN 2: 2 ( 2: 1) na  PK 1:3

Jiří Štěrba

Domácí Chanovice začaly skvěle. Z prvního útoku dorazil do branky hostů centr Král. Domácí i nadále byli lepší. Ve 12 minutě Polena po trestném kopu Srba netrefil míč v malém vápně hostů. V 15 minutě po sražení ve vápně Krále se kopala penalta, kterou proměnil Srb. Chanovice po čtvrthodině vedli 2 : 0. V 18 minutě kopali hosté pokutový kop za přísně nařízený nedovolený zákrok. Penaltu proměnil kapitán hostů Cihlář.Domácí i nadále hráli dobře. V 38 minutě šel sám na branku hostů Polena Josef, ale jeho přízemní střelu brankář hostů Hromada vyrazil na roh. Do druhého poločasu nastoupilo na trávník úplně jiné mužstvo. Hosté byli u všeho dříve a začínali se tlačit před branku domácích. V 80 minutě se dostal míč po skrumáži před domácí brankou k hostujícímu Cihláři a ten svou druhou brankou vyrovnává na 2 : 2. V 86 minutě byl za řeči vyloučen domácí Klásek Vojtěch. Při roztřelu pokutových kopů byli úspěšný hosté. Za domácí neproměnili pokutové kopy Patsh a Polena Michal.

Branky: 2. Král, 15. Srb(PK)  - 18. (PK) a 80. Cihlář ; ŽK: 3:2; ČK: 1:0(86. Klásek V.). Diváků: 100. Rozhodčí: Brůha.

  

 

 

 

  1. Spálené Poříčí      14  10   0   4   32 : 18    30  (  9)

  2. Štěňovice           14   7   2   5   30 : 19    25  (  2)

  3. Losiná              14   7   2   5   30 : 22    25  (  2)

  4. Svéradice           14   7   2   5   31 : 25    25  (  2)

  5. St. Smolivec        14   7   3   4   24 : 23    25  (  3)

  6. Zichovice           14   7   2   5   32 : 33    25  (  2)

  7. Mochtín             14   5   5   4   26 : 24    23  ( -1)

  8. Strážov             14   5   4   5   18 : 21    21  ( -2)

  9. Pačejov             14   6   2   6   16 : 21    20  ( -1)

 10. Chanovice           14   4   5   5   21 : 22    18  ( -4)

 11. Měčín               14   5   2   7   28 : 30    17  ( -4)

 12. Hradešice           14   4   3   7   26 : 28    17  ( -6)

 13. Švihov              14   5   1   8   27 : 38    16  ( -5)

 14. Přeštice B          14   2   1  11   18 : 35     7  (-14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku