Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
TÝMY Z POŠUMAVÍ HRAJÍCÍ 1. B TŘÍDU O VÍKENDU ZAHAJUJÍ

TÝMY Z POŠUMAVÍ HRAJÍCÍ 1. B TŘÍDU O VÍKENDU ZAHAJUJÍ

 

Tento týden finišuje příprava týmů okresních soutěží a 1.B tříd na mistrovské zápasy jarní části sezóny. Ještě před prvním jarním kolem jsme udělaly sondu jdou klubů, kterým se na podzim  dařilo rozdílně. Zatím co Žichovice po svém sestupu z této soutěže se rychle vítězstvím v okresním přeboru  do krajské soutěže vrátily a obsadily páté místo,  méně spokojenosti zavládlo v týmu, který se nečekaně dostal po nevyrovnaných výkonech mezi týmy, pohybující se  spodních patrech tabulky a to pak zavání sestupovými starostmi. V této souvislosti je třeba dodat, že vzhledem k velké vyrovnanosti v tabulce nemá žádný z devíti účastníků v 1.B třídě z Pošumaví (mimo již uvedených klubů to jsou Svéradice, Mochtín, Hradešice, Chanovice, Pačejov, Měčín Švihov) nic jisté a prakticky všichni mohou ještě zasáhnout do hry o postu i sestup a to je pro průběh jarních bojů v této soutěži jen dobře.

 

TJ   ŽICHOVICE

 

„ Naše příprava probíhala podle plánu a během dvou měsíců toho hráči zvládli opravdu hodně. Tradiční drill byl zpestřen běžkařským víkendem, hokejovým zápasem, halovými tréninky, lekcemi spinningu a zumby, dvěma kratšími soustředěními a mnoha dalšími takticko-kulturními zážitky. řekl nám  k zimní přípravě asistent trenéra  Radim Šiška , který ocenil dobrou tréninkovou morálku  a přístup většiny  hráčů : „Do jarních odvet tak vstupujeme s devatenáctičlenným kádrem, z něhož pouze dva hráči potřebují dohnat výraznější tréninkové manko. V rámci přípravy jsme sehráli sedm přípravných zápasů s bilancí 2 výhry, 1 remíza, 4 prohry. Především zápasy s rakouským St.Martinem měly svou kvalitu.“dodal žichovický hrající asistent.  

Ke změnám v kádru oproti podzimu Radim Šiška uvedl: „Kádr se oproti podzimu změnil pouze minimálně. Svými výkony si o místo v kádru Horažďovic řekl Olda Chod. Jsme rádi, že se mu daří a přejeme mu úspěch i v týmu krajského přeboru, kam se po mnoha letech vrací na půlroční hostování. Opačným směrem míří na stejně dlouhé hostování Jan Jiřík, který u nás na podzim odehrál několik zápasů na střídavý start. Horažďovickým dorostencům bude formou střídavého startu pomáhat Tonda Štěpán, se kterým však počítáme i pro náš tým. Na střídavý start z Malého Boru přichází bojovat o místo v sestavě Václav Hozman. Z Velkých Hydčic se podařilo na půlroční hostování získat Ondřeje Barborku, opačným směrem míří Jirka Šimáček, kterého omezuje časově náročné zaměstnání. Hostování ze Sušice se podařilo prodloužit Marku Špírkovi, z Nezamyslic u nás dále hostuje Josef Jeřábek. Oproti podzimu u nás nepokračuje Jaromír Hlaváč z Veřechova.“

Žichovice mají i nadále vedle hrajícího asistenta také hrajícío trenéra kterým  zůstává Jaroslav Malý, ale má nového  vedoucího družstva Václava Klementa.

Pro úplnost chybí uvést hráče, kteří  tvoří kádr  TJ Žichovice ve kterém  jsou brankáři Doubek a Sládek, obránci Frýzek, Brož, Jeřábek, Mourek, Štěpán, Švehla, záložníci Stulík, Pařízek, Malý, Barborka, Beneš J., Šiška, útočníci Beneš R., Hozman, Jiřík, Špírek a Piller.

RaDIM Šiška odtajnil i nejbližší cíle pro jarní sezónu: „Našim cílem pro jarní část sezóny je přilákat na naše zápasy co nejvíce fanoušků, mít nejlépe třináct důvodů k oslavě vítězství a umístit se v horní polovině tabulky.“

 

SK KOVODRUŽSTVO STRÁŽOV

 

SK Strážov po  úspěšných létech  svého působení v 1.A třídě své příznivce  v loňském roce zklamal  a po mizérii v minulém ročníku musel tuto soutěž opustit.  Bohužel tento tým ani po sestupu  v nižší soutěži nezářil a až po vítězném zápase v posledním  podzimním  kole se posunul v tabulce  a přezimoval  na přijatelném 8.místě. Nicméně slovo přijatelné je velmi ošidné, od předposledního místa ho dělí pouhé dva body a to děsí. Na druhé straně  od  druhé příčky v tabulce dělí strážovské  sedm bodů, což ale zase není taková  nedostižná ztráta.

Strážov vstupuje do jarní sezóny s několika změnami které ser týkají nejen kádru , ale také chodu klubu.  Na volící valné hromadě byl na další pětileté volební období  zvolen s menšími změnami staronový výbor . Strážovský fotbal  si nepotrpí na velké změny a má i štěstí na to, že v čele klubu byly dlouholetí předsedové . Tak tomu bylo i v případě , kdy po dlouhém období předsedávání vystřídal v roce 1992  ve funkci prvního muže klubu Josef Soušek. Tento obětavý funkcionář má velkou zásluhu na tom, že Strážov má hřiště s travnatou hlavní tréninkovou plochou na kterou jsou zde pyšní . Za dvacetiletého předsednictví  Josefa Souška dosáhl  SK Strážov nejvyšších a  úspěchů v novodobé historii fotbalu v tomto malebném městě v Pošumaví.

Strážov má stejně jako Žichovice leccos společné a to je , že se vedení klubu i A týmu podílí stále ještě aktivní hráči. Předsedou se pro nové volební období stal  dlouholetý výborný fotbalista Petr Presl , která působil doposud jako místopředseda a v této funkci ho vystřídal další aktivní hráč , kapitán A týmu Broněk Mayer. Bývalý předseda Josef Soušek bude nadále duší klubu  už tím, že zůstává členem výboru a nadále se bude starat o celkové zázemí klubu včetně hrací plochy.

V přípravě na jarní sezónu výraznou měrou figurovaly termíny spojené s účastí na III. ročníku zimního turnaje O pohár starosty města v Sušice. Zde dosáhl kolektiv, který nadále vede na trenérské lavičce Petr Presl s hrajícím asistentem Lukášem Helmem solidního úspěchu, když skončil na 3. místě a nechal za sebou všechny další celky z 1.B třídy ketré se turnaje zúčastnily.

Změny ve strážovském áčku oproti podzimu ,  odešel Miroslav Urban, který zde hostoval z Janovic na junior start , přišli :  Uruba Ondřej – hostování z SK Klatovy se proměnilo za  přestup, na hostování přišli  Janda Tomáš ( S. Pocinovice ) a  Opatrný Martin ( S.Plánice ), stejně jako na podzim zde budou nadále působit na junior start hráčů do 23 let   stále se lepšící  Faltín Tomáš ( ARBO Velhartice ), fotbalově stále na vzestupu vzhledem ke svému věku je Janský Ondřej ( SKP OKULA Nýrsko ) a šikovný Kološ David ( FK DUKLA Janovice )

„ Cíle pro jarní část soutěže  A týmu v 1. B třídě  jsou u nás tradiční , kde mimo přání hrát pro diváky atraktivní fotbal , zlepšit koncovku , přidat branky v síti soupeřů a  spokojený bych byl s místěním  v konečné tabulce roč. 2011/2012  do 5. místa. Mimo to máme před sebou    stabilizování kádru  a jeho další omlazování“ uvedl nový předseda SK Strážov a trenér prvního celku klubu Petr Presl.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku