Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Loterie přinesla štěstí Nýrsku

 

Loterie přinesla štěstí Nýrsku

FOTBALISTY NÝRSKA PODRŽEL V DUELU SE ŽÁKAVOU BRANKÁŘ LUDVAR, KTERÝ CHYTIL DVĚ PENALTY

 

MILAN KILIÁN

 

Až penaltová loterie rozhodla zápas 1. A třídy mezi Nýrskem a Žákavou. Šťastnější byli domácí fotbalisté a vrátili tak hostům podzimní porážku.

 

Nýrsko-Žákava 1:1 (PK 4:3)

Domácí začali aktivně a už v 16. minutě se radovali z gólu, když po křídle unikl György a jeho centr přistál přesně na hlavě Tykala, který nedal hostujícímu brankáři Langovi šanci. Nabuzení domácí na přelomu 21. a 22. minuty vyslali během několika desítek vteřin na žákavskou branku tři pěkné střely a Lang měl plné ruce i nohy práce, aby žádnou nepustil za své záda. Pak už ale hra začala upadat. Hosté toho v první půli dopředu moc nepředvedli, nýrského brankáře Ludvara nejvíce vystrašil jeho spoluhráč Bastl, který mu poslal malou domů a gólman, který stál mimo svoji svatyni, měl co dělat, aby míč doběhl a odvrátil.

Po změně stran byli aktivnější hosté a v 63. minutě zaslouženě vyrovnali po standardní situaci, když si na centr Drohobeckyho naskočil Smazal a míč uklidil hlavou k tyči. Nýrsko reagovalo střídáním, které ale tým nenastartovalo. Jedinou slibnou akci předvedl Kadlec, jeho centr ale obrana odvrátila. Naopak hosté měli v závěru dvě jasné tutovky, ale Váňa ani Smazal Ludvara zblízka nepřekonali.

Kopaly se tak penalty, v nichž se králem stal právě Ludvar, který vychytal rány žákavských Winkelhöfera a Boukala. Z domácích neskóroval jen Flor. Do černého mířili Šteiner, Kadlec, Výtisk a Valenta, a tak Nýrsko vybojovalo druhý bod.

Hrající trenér SKP Okula Nýrsko Karel Kalivoda nebyl ani přes výhru příliš spokojený. „V prvním poločasu jsme vedli po krásné akci a hráli jsme to, co jsme si řekli. Ke konci jsme trošku předali iniciativu soupeři, ale to jsme zvládli. Ze druhého poločasu jsem ale zklamaný. Vystřídali jsme, ale bohužel střídající hráči nepřinesli vůbec nic pozitivního. Soupeř vyrovnal zaslouženě,“ zhodnotil duel Kalivoda, který však přece jen našel pozitivum – výkony brankáře Ludvara a kapitána Šteinera.

Poločas: 1:0. Branky: 16. Tykal – 63. Smazal. ŽK: 2:0. Diváků: 165. Rozhodčí: Sirotek, Tyc, Havránek. Sestava domácích: Ludvar, Bastl, Kohout, Valenta, Kalivoda, Lev (66. Flor), Kadlec, Tykal (74. Výtisk), György (66. Janský), Šteiner (85. Korschinský), Lepší.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku