Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
HORAŽDOVICE MAJÍ JIŽ PODRUHÉ STOP !

HORAŽDOVICE MAJÍ JIŽ PODRUHÉ  STOP !

 

Ještě před zahájením druhého jarního kola  KP a 1.A třídy je již zcela jisté, že tabulka této nejvyšší krajské soutěže bude značně zkreslená . Po té kdy nebyly odehraná plná polovina zápasů úvodního letošního kola (mezi nimi i derby Klatovy – Horažďovice)   nebude ani druhé kolo krajského přeboru, které je na programu o víkendu  kompletně odehrané . Je jasné, že  minimálně to bude z důvodu odložení zápasu druhého Chrástu s třetím v tabulce FK Horažďovice.  

Důvodem odložení je  znění čl.11 rozpisu soutěží P KFS ve kterém se výslovně uvádí: „ V případě utkání KP musí být všechna utkání sehrána vždy na hlavním travnatém hřišti o jehož způsobilosti v období  podle  písmena a) tohoto článku, tj, že v období od 11.11.2011  do 5.4. 2012 rozhoduje  o hrací ploše domácí oddíl.“ Úmysl řídícího svazu (ikdyž značně kontroverzní se zněním pravidel kopané, podle kterého rozhoduje o stavu hrací plochy ke hře pouze rozhodčí)  možná dobrý. Jeho zneužití je dosti široké a ne vždy související se skutečnými ohledy na stav trávníku. Dovedeme si přestavit  třeba uplatnění v závěru podzimu, kdy v případě jeho poškození zůstane v tomto stavu hřiště až do jara. Ale na jaře, kdy  má příroda blahodárné účinky a trávníky velmi rychle regenerují  je zcela zbytečné!

Co si myslet o tom, když  již v úterý byli vyrozuměni funkcionáři FK Horažďovice ,, že hrací plocha v Chrástu bude na jejich zápas s  druhým týmem v tabulce nezpůsobilá. Jinými slovy  domácí klub rozhodl o jeho odložení  na náhradní termín. Takže   pohled  z okna , ani součastné jarní teploty a hlavně příznivá předpověď počasí na víkend neodradily tento pořádající tým od úmyslu využít znění RS Plzeňského KFS k „ušetření“ jejich trávníku . Myšlenka je volná a  my můžeme třeba spekulovat také. Například  o tom, zda  využil možnosti znění RS ke zpamatování se z debaklu z prvního kola v Horšovském Týně, k doléčení zranění hráčů, posílení apod. !? Ostatně vše umožní bez jakýkoliv následků  čl.11 výše uvedeného RS. V této souvislosti můžeme  třeba vycházet ke spekulaci vycházející z viditelné strategie Chrástu, jehož trend je již dlouhodobý  ve smyslu  hrát domácí duely  ve všední den v pátek od 18:00 hodin. Inu s nahrávkou znění rozpisu krajských soutěží (ale pouze s výjimkou pro KP)  chybí jen dodat  rčení  „ kdo umí, ten umí a kdo neumí , ten  jenom čumí“ . Tím kdo zatím aniž se může cokoliv pro to dělat „čumí“  jsou horažďovičtí fotbalisté. Svěřenci trenéra Čadka  přestože měli již po víkendu mít sehrány dva zápasy si ještě v utkání o první jarní mistrovské body  ještě do balonu nekopli!





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku