Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ZIMNÍ TURNAJ PŘÍPRAVEK VYHRÁLY ZASLOUŽENĚ LUBY

ZIMNÍ TURNAJ PŘÍPRAVEK VYHRÁLY ZASLOUŽENĚ LUBY

Karel Šot 

   V neděli 26.února 2012 proběhl v hale ZŠ v Klatovech zdařilý Zimní turnaj v halové kopané fotbalových přípravek. Utkalo se v něm osm týmů z okresů Klatovy, Domažlice a Plzeň-jih. Patronem byl mikroregion Střední Pošumaví a MAS Pošumaví.

 

Největším překvapením byli kluci ze Sokola Nalžovské Hory, kteří se probojovali až do závěrečného finále, ale pohár vítězů a zlaté medaile si domů odváželi mladíci ze Startu VD Luby, svěřenci trenéra Karla Křížka. Ti předváděli po celý turnaj nejlepší fotbal a nejvyrovnanější výkony, zaslouženě vyhráli. Favorizovaná Sušice měla smůlu, když ji v boji o finále vyřadily Luby na penalty a pak prohrála na penalty i souboj o 3.místo s Mrákovem.

 

Turnaj byl nejdříve rozehrán ve dvou skupinách, pak se hrály semifinalové zápasy a zápasy o konečné pořadí.

 

Skupinu "A" vyhrála na skore Sušice se 7 body a skorem 8:0, 2. Mrákov - 7 bodů 6:0, 3. Mochtín - 3 body 1:3, 4. Merklín - 0 bodů 0:12.

 

Skupina "B" byla zapeklitě vyrovnaná, Černý Petr zůstal smolně Staňkovu, který se musel spokojit se závěrečným bojem jen o 5.-6.místo. Prvenství získaly Nalžovské Hory - 6 bodů, skore 5:1, 2. Luby - 6 bodů 5:1, 3. Staňkov - 6 bodů 2:1, 4. Kdyně - 0 bodů 0:9.

 

1.semifinále : Sušice - Luby 1:1 (Šťastný - Hais) na pok.kopy 0:2,

2.semifinále : Nalžovské Hory - Mrákov 1:0 (Štěch)

o 7.-8.místo : Merklín - Kdyně 1:1 (Hettler -Kufner)

o 5.-6.místo : Mochtín - Staňkov 0:1 (Arraimmach)

o 3.-4.místo : Sušice - Mrákov 0:0, na pok.kopy 0:2

FINÁLE       : Luby - Nalžovské Hory 2:1. Luby vedly golem Pivoňky, za Nal. Hory srovnával na 1:1 Říha. V závěru se ale "zlatým golem" prezentoval lubský Holý

 

Konečné pořadí :  1. Start VD Luby, 2. TJ Sokol Nalžovské Hory, 3. TJ Sokol Mrákov, 4. TJ Sušice, 5. FK Staňkov, 6. TJ Sokol Mochtín, 7. SK Kdyně 1920, 8. TJ Merklín

 

Byli vyhlášeni a oceněni i nejlepší jednotlivci :

 

nejlepším golmanem byl vyhlášen Ondřej Vlček ze Kdyně, nejlepším obráncem Martin Mach, nejlepším útočníkem Koloman Šťastný - oba ze Sušice,nejlepším střelcem Jiří Rojt z Mrákova (4 goly), nejlepší hráčkou turnaje Jaroslava Mlezivová ze Kdyně a nejlepším hráčem turnaje Sebastian Malát z Lub. S prázdou neodešel ani nejmladší účastník - David Šambergr z Merklína.

 

Turnaj proběhl před zaplněným hledištěm klatovské haly, měl velmi dobrou sportovní úroveň a hladký průběh. Především pak zásluhou hlavního rozhodčího, kterým by zkušený arbitr Karel Lažánek, ale i zásluhou mochtínských pořadatelů, kteří celou akci organizačně zajišťovali.

 

Osobně mám velkou radost z toho, že se v klubech stále nacházejí noví a noví tatínkové (většinou bývalí šikovní fotbalisté), ze kterých se stávají obětaví trenéři, kteří se věnují fotbalovému potěru. I na tomto turnaji přípravek bylo k vidění mnoho talentů, o kterých v budoucnosti jistě ještě hodně uslyšíme. Vždyť mochtínskými turnaji mládeže prošli v minulosti takoví borci, jakými jsou například sušický Pekhart, či bratří Hoškové z Nýrska, lubští Mužík, či P.Javorský a spousta dalších hráčů zvučných jmén, kteří nyní již hrají úspěšně za dospělé nejen okresní, ale také krajské či republikové soutěže.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku