Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PUTOVNÍ POHÁR ZŮSTÁVÁ MOCHTÍNSKÝM SÁLOVKÁŘŮM

PUTOVNÍ POHÁR ZŮSTÁVÁ MOCHTÍNSKÝM SÁLOVKÁŘŮM

Karel Šot

Osm týmů se v neděli 12.února 2012 zúčastnilo v klatovské haleˇZŠ Čapkova již 7.ročníku turnaje seniorů nad 45 let, který pod patronací Pošumavského regionálního centra Sport pro všechny Klatovy pořádal odbor SPV TJ Sokol Mochtín.

Hrálo se o putovní pohár TJ Sokol Mochtín a další poháry a ceny, k vidění byly souboje řady bývalých výborných fotbalistů okresu Klatovy, kterým drží zdravíčko a fotbal je pro ně stále životní láskou. Celkem bylo odehráno 18 zápasů, ve kterých padlo 37 branek, ke spokojenosti všech je rozhodovali zkušení borci - Jiří Dolejš, Jaroslav Pavlík a Karel Lažánek.

Mezi tradičními účastníky nechyběl Sokol Dlažov, TJ Kašperské Hory, 1.FC Sušice, Vejce team (obhájce loňského prvenství) a Sokol Mochtín "A" i "B". Místo loňského účastníka TJ Žihobce přijel staronový účastník TJ Sušice v čele s novým kapitánem mužstva Petrem Mottlem, starostou města Sušice, který již také věkově poprvé "naskočil" mezi seniory nad 45 let, a místo Sokola Dobříč z Plzně severu se letošního turnaje (jako nováček) zúčastil tým Arosa Luby, vedený kapitánem Karlem Křížkem.

Turnaj byl nejdříve rozehrán ve dvou skupinách systémem každý s každým, kde se o postupu do semifinálových bojů rozhodovalo prakticky až v posledních zápasech. O postup do závěrečného finále se hrálo křížem ve dvou semifinálových zápasech, které byly hodně vyrovnané a taktické sehrané. Nepadly v nich žádné branky a tak o vítězích a postupujících musely rozhodovat pokutové kopy. V nich byly šťastnější mochtínští sálovkáři, do finále o celkové prvenství tak postoupil Mochtín "A" i Mochtín "B", poražené celky ze Sušice si to pak rozdaly o 3.-4. místo.

 

Skupina A :

1. TJ Sušice - 6  bodů,  skóre 4:3,

2. Mochtín "A" (5:3, 4body),

3.Kašperské Hory (3:3, 4 body),

 4. Luby (1:4, 3 body)

 

Skupina B :

1.FC Sušice -7 bodů, skóre 5:3

2.skončil Mochtín "B" (5:2, 6 bodů),

3. Vejce team (5:3, 4 body),

4.Dlažov (1:8, 0 bodů)

 

Semifinále

 TJ Sušice - So Mochtín "B"  0:0, na PK  0:1

Rozhodující branku střílel L.Hebnar

1..FC Sušice - So Mochtín "A" 0:0, na PK  0:2

Úspěšnými střelci Mochtína byli Ji.Uhlík a Zb.Fait

 

O  7.-8.místo :

Arosa Luby - So Dlažov 0:1

Vítěznou  branku dal  úvodu utkání P.Kováč a jeho tým  těsnou výhru ubránil

 

O 5.-6.místo :

TJ Kašperské Hory - Vejce team 0:1

Branka:  M.Funfálek

 

O  3.-4.místo :

TJ Sušice - 1.FC Sušice 0:0, na  PK  1:2

Rozhodující penaltu za 1.FC proměnil B.Prchal

 

FINÁLE  

So Mochtín "B" - So Mochtín "A" 0:0, na PK  1:0

Autorem "zlatého" gólu byl Jiří Dolejš

            Vítězství mochtínského béčka bylo o to obdivuhodnější a cennější, že družstvu ve složení Josef Dlesk, Pavel Toman, Lubomír Hebnar, Josef Andrle, Jiří Dolejš (Karel Šot - vedoucí mužstva) chybělo několik nemocných hráčů a tak tým musel odehrát celý turnaj jen se 4 hráči v poli a jedním brankářem bez střídání !!! 

Při závěrečném vyhlášení výsledků a předání pohárů, diplomů a cen týmům, byli vyhlášeni i nejlepší jednotlivci turnaje. Nejlepším gólmanem byl zvolen Josef Dlesk (Mochtín "B"), nejlepším útočníkem Zbyněk Fait (Mochtín "A") a nejlepším hráčem turnaje Josef Andrle (Mochtín "B"). Malou upomínku si odvezl z turnaje i nejstarší hráč, kterým byl tradičně Jiří Strejc (ročník 1946) z 1.FC Sušice.

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku