Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
NEÚSPĚŠNĚJŠÍ FOTBALOVÝ TÝM POŠUMAVÍ - HORAŽĎOVICE V PLNÉ PŘÍPRAVĚ

NEÚSPĚŠNĚJŠÍ FOTBALOVÝ TÝM  POŠUMAVÍ V PLNÉ PŘÍPRAVĚ

 

Při pohledu  zpět do historie fotbalových soutěží s přímou účastí  celků z Pošumaví bychom hledali rok, ve kterém by tak jednoznačně svými výsledky výrazně převyšoval  jeden fotbalový tým mužů  nad ostatními kolektivy z tohoto regionu. V minulém roce jedním z takovýchto týmů s uvedenou charakteristikou jsme v Pošumaví měli. Ten kdo ostře sleduje  výsledky  nejpopulárnějšího sportu  si okamžitě musí vybavit fotbalisty A týmu   FK Horažďovice. Jen pro osvěžení paměti si připomeňme,  že horažďovičtí fotbalisté suverénně vyhráli minulý ročník 2010/2011 druhé nejvyšší soutěži v kraji 1.A třídu  a po postupu do krajského přeboru jsou po podzimu na skvělém druhém místě. V živé paměti je dosud nepřerušené série  od podzimu roku 2010, kdy Horažďovice na domácím hřišti neprohrály jediný mistrovský zápas . Za vše hovoří i další údaj tohoto týmu , který z 30 soutěžních zápasů odehraných v roce 2011 pouze dvakrát  vyšel bodově naprázdno, vždy na hřištích soupeřů, z toho jednou na jaře v 1.A třídě a podruhé prohrál na podzim v utkání KP !

To vše je ale  pro Horažďovice z historického pohledu  radostná minulost , která určitě zůstane významně zapsáno klubové kronice. Nyní již tento kolektiv který má pod patronátem manažer Milan Koželuh  a na hřišti i v tréninku pracuje pod vedením  úspěšného trenéra Michala Čadka má před sebou současnost  a tou je odvetná jarní utkání druhé části KP . Ještě před tím ale musí absolvovat náročnou přípravu  a v rámci ní i série přípravných zápasů.

V minulých dnech vyvrcholila první část hrubé přípravy čtyřdenním  soustředěním na Kubově Huti. Na závěr tohoto soustředění pak absolvovali první přípravný duel na UMT v Blatné se Sokolem Bělčice.

Další přípravu v únoru a v prvním víkendu měsíce března bude mít již herní charakter a ladění formy mistráky v krajském přeboru. V  sobotu 4. února mají v plánu Horažďovice hrát v Horšovském Týně s domácím Dynamem, ale je otázkou co  udělají předpovídající velké mrazy . V  sobotu 11. 2. se Horažďovice představí v Sušici na UMT v mezinárodním utkáním proti Regenu. Další dva zápasy čekají svěřence trenéra Čadka na UMT ve Strakonicích, 18. 2. proti Oseku a 26. 2. proti Sedlic. V generálce na první jarní soutěžní zápas zajíždí Horažďovice opět do Sušice na UMT , kde si navzájem prověří formu s domácí TJ Sušice. O týden později 11. března již zamíří horažďovičtí hráči a jejich příznivci do Klatov, jde je čeká v prvním jarním kole  krajského přeboru domácí SK Klatovy 1898.

K situaci v A týmu Horažďovic nám manažer Milan Koželuh řekl: „Určitě nejsem v období, kdybychom spali na vavřínech. Je před námi funkcionáři v klubu i před hráči  hodně práce. Máme na co navazovat a chceme přitom dát maximální prostor k tomu, aby se na tom podílel kolektiv se kterým jsme absolvovali podzim 2011. Pokud si to nevyžádá neočekávané dlouhodobé zranění , pak v týmu dojde k minimálním změnám. Zatím mohu hovořit o třech  změnách. Z důvodu dlouhodobé rehabilitace bude chybět zkušený hráč a kapitán Jůda , do Horšovského Týna na zkušenou odchází na půlroční hostování  k trenérovi Karlovi Krejčímu  útočník Michal Forman a na zkoušku s týmem trénuje a připravuje se na jaro Olda Chod ze Žichovic.“

  V tomto týdnu připravuje FK Horažďovice velkou společenskou akci . V sobotu 4. února od 20 hodin se koná v kulturním domě v Horažďovicích   II. fotbalový bál na který zvou všechny příznivce tance a dobré zábavy . Účastníci se mohou při hudbě oblíbené FORTUNY těšit také na předtančení tanečnic z Blatné i na bohatou tombolu!  Vstupenky jsou k mání v Papírnictví u pana Lukeše.

 

Přípravný fotbal

Horažďovice – Sokol Bělčice  8 : 3 (4 : 1)

Utkání se hrálo na UMT v Blatné. Horažďovičtí hráči měli za sebou v nohách čtyřdenní soustředění a tak příležitost  na hřišti dostali všichni hráči. Kuriozitou zápasu bylo , že všechny branky v podobě hattricku za Bělčice dal talentovaný dorostenec , bratr Kuby Řivského, který obléká dres Horažďovic David Řivský. Branky: Kotrba 3, Jakub Řivský , Křivanec, Koc, Nauš a Melka – David Řivský  3.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku