Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ŽICHOVICKÝ FOTBAL SKLÍZÍ PRNÍ PLODY ÚSPĚŠNÉ PRÁCE -rozhovor s Radimem Šiškou

ŽICHOVICKÝ FOTBAL SKLÍZÍ PRNÍ PLODY ÚSPĚŠNÉ PRÁCE

 

O minulém víkendu skončila  první, podzimní  část soutěžního ročníku 2011/2012  V krajských soutěžích mužů startuje z  Pošumaví čtrnáct týmů, z toho Nejpočetnější   zastoupení  devíti kolektivy je  v 1.B třídě, skupině B. Jediný celek, který překročil očekávání  pozitivním způsobem byly Žichovice. Tým klubu, který v předcházejících třech ročnících dvakrát zažil pád v podobě sestupu z 1.A a následně i z 1.B třídy se dokázal v okresním přeboru zkonsolidovat a vítězstvím v nejvyšší soutěži v Pošumaví si vybojoval návrat do této soutěže.

O proměnách v Žichovicích jsme si povídali s hrajícím asistentem družstva mužů Radimem Šiškou.

Žichovickým hráčům se podařilo  tréninkově a herně navázat na jarní  postupovou jízdu a ani v 1.B třídě se  neztratili .

Po Svéradicích se jste z celků z Pošumaví skončili v tabulace nejvýše, takže v tomto směru panuje v klubu určitě spokojenost .

Máte pravdu v tom, že přezimujeme   na 5. místě, což však ve vyrovnané tabulce může být zrádné. Máme totiž jen sedmibodový náskok na předposlední Švihov. Na druhou stranu jsme překročili původní plán (neztrácet na čelo více než 6 bodů) a čtyřbodová ztráta na vedoucí Sp.Poříčí či dvoubodová na ambiciózní Svéradice svádí k optimismu.

V této souvislosti se nabízí otázka, zda v koutku duše nejste namlsáni postupem z OP a nepomýšlíte třeba i na návrat do 1.A třídy ?

 Myslím si, že tak daleko neuvažujeme. Nemáme sice postupové ambice, ale věřím, že do hry v čele tabulky zasáhneme. Nesmíme však usnout na vavřínech.

V čem vidíte největší klady žichovických fotbalistů na podzim ? 

Nejdůležitější jsou výsledky  týmu jako celku, ale přesto bych rád zmínil několik výrazných individualit, kvůli kterým žichovičtí fanoušci o nedělních odpolednech odkládají rodinné výlety jen aby je mohli vidět na vlastní oči. Robert Beneš utnul sérii hostování a střídavých startů a na jeho výkonu se to projevilo pozitivně. Se dvanácti góly byl nejlepším střelcem soutěže. Velkým přínosem pro nás bylo i působení Honzy Jiříka, který se pasoval do role vůdčí osobnosti nejdříve útoku, a pak i obrany. Budeme se snažit o prodloužení jeho působení u nás, ale především mu přejeme brzké uzdravení. V nelehké roli hrajícího trenéra obstál na výbornou i Jarda Malý. Jako o jednom z mála z nás se o něm dá tvrdit, že jeho výkony měly stoupající tendenci. Díky podzimním výsledkům se jeho trenérská mise prodlužuje o další nejméně půlrok.

A kde vidíte  největší rezervy vašeho týmu ?

Je to především  naše tristní bilance na hřištích soupeřů, kde jsme dokázali bodovat jen dvakrát a navíc v každém zápase lovili naši brankáři míč ze sítě nejméně třikrát. Ve čtyřech zápasech se nám podařilo získat body až v samém závěru, což sice svědčí o našem charakteru a fyzické připravenosti, ale občas jsme si na štěstí opravdu nemohli stěžovat. Tomu však musíme jít naproti především kvalitním tréninkem. Pokud se bude opakovat tréninková (ne)morálka některých hráčů ze závěru podzimu, jsem si jistý, že se to projeví i na výsledcích. Ostatně ani naše hra již v závěru neodpovídala představám trenérů ani diváků. I přes tuto dílčí kritiku si však hráči za své podzimní vystoupení zaslouží pochvalu.

Ale nejen děním na hřišti živ je fotbalový oddíl. Po loňském letním zemětřesení v TJ Žichovice,  které přineslo změny ve vedení klubu  soudě podle výsledků za rok a půl se  opět  fotbal v Žichovicích stabilizoval .

Náš fotbalový výbor vstal z trosek a výsledky jeho tvrdé práce na sebe snad nenechají  dlouho čekat.

Dík zaslouží především Karel Brož a Milan Šedivý. Ale i ostatní členové výboru Karel Piller, Petr Pařízek a Jan Hagara plní své úkoly svědomitě. Těžko by se nám pracovalo i bez pomoci Lukáše Mourka. Jsme rádi, že se k žichovickému fotbalu vrátil pan Jiří Říha a že na něj nezanevřeli  ani lidé, kteří v něm v minulosti působili, ať už se jedná o Petra Balu, Josefa Chalupného či Milana Koželuha. Velkou radost máme i z fanoušků. Jejich podpora doma i venku je pro nás velkou motivací do další práce. Nelze jmenovat všechny a těm, na které se nedostalo, se omlouvám.

S přáním, aby si v Žichovicích užili jak hráči tak funkcionáři  příjemné fotbalové prázdniny a  po té se kvalitně , bez zranění  připravili na jarní sezónu  a poděkováním za rozhovor se rozloučil s Radimem Šiškou Miroslav Sedlmaier.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku