Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 13. kolo 19.-20.11. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

JEDINĚ  ŽICHOVICE PŘEKROČILY NA PODZIM OČEKÁVÁNÍ

 

Posledním kolem  ukončilo  devět  týmů z Pošumaví své podzimní účinkování v 1.B třídě skupině B. V další společnosti  v podobě pěti celků z jižního Plzeňska absolvovaly první část soutěže s rozpaky a pohled na tabulku to jen potvrzuje. V menšině jejich soupeři z Plzně jihu byli v globálu daleko úspěšnější a tuto soutěž zatím mají ve své režii.

Po té kdy v minulém ročníku  si postup z této skupiny zajistil i přes početní převahu zástupců z našeho regionu kolektiv ze Žákavé (z druhého místa pak mimo pořadí postoupilo Nýrsko)   mají  reálné vyhlídky soupeřit o postupové naděje s týmy z Plzeňska Svéradice a bez nadějí nejsou ani Žichovice, které jako jediné překročily na podzim v této soutěži očekávání. Právě Žichovičtí po roční odmlce,  kdy úspěšně zvládli nástrahy okresního přeboru  se  do 1.B třídy vrátili . V posledním podzimním kole jakoby symbolicky , ikdyž jen vítězstvím na penalty v Mochtíně podtrhli svůj vydařený návrat do této soutěže.

Ostatní týmy z Pošumaví spíše na jaře čeká maraton třinácti kol ve znamení boje o záchranu. Jak ale ukazuje pořadí po podzimu, ten komu zůstane černý Petr v podobě sestupujícího(nebo sestupujících) bude vedle poslední přeštické rezervy s největší pravděpodobností někdo z nich . To je pro Pošumaví super špatná zpráva. Nicméně, je to více než realita, neboť celky z našeho sousedního okresu to mají z podzimu výborně rozehrané !  

Poslední  branka v tomto ročníku ze hry v 1.B třídě padla symbolicky ve Strážově a dal jí šest minut před koncem kapitán domácích  Broněk Mayer . Pošumavské derby ve kterém domácí hostili v druhé polovině soutěže výrazně se lepšící  Sokol Měčín přineslo na úplný závěr podzimu také zásluhou hostujícího týmu dobrý fotbal  okořeněný pěti   góly dosaženými po přestávce . Byl  to byl závěr  , který se musel líbit, snad jen s výhradou, že by si plný počet bodů zasluhovaly oba kolektivy.   

 

Mochtín -  Žichovice 3 : 3 (3 : 2) PK: 3:4

Karel Šot

Domácí Mochtín měl tři body na dosah, trestuhodně je však prohospodařil. Tak by se v jedné větě dal vystihnout průběh tohoto derby, které přineslo hodně branek i brankových šancí na obou stranách. Domácí se ujali vedení již v 7.minutě, kdy přihrávku P.Švátory proměnil v úvodní gol kapitán Jaroslav Cihlář. Pak ale domácím vůbec nevyšel ofsajd systém, do solového nájezdu se dostal hostující Robert Beneš a naložil s ním golově. Obešel i domácího golmana Hanzla (posila z Dlouhé Vsi), ve 12.minutě srovnal na 1:1. Střelecké manévry ale pokračovaly. Již ve 14.minutě byl v pokutovém území faulován J.Kul, z penalty poslal Mochtín znovu do vedení J.Cihlář. A když od čtyři minuty později z otočky pohotově skoroval Zd. Novák, Mochtín vedl již 3:1 ! Hosté i za tohoto stavu hráli stále otevřený, útočný fotbal, odměnou jim byl gol ve 36.minutě, kterým Ladislav Stulík snižoval na 3:2. Po přestávce měl Mochtín stále více ze hry i více šancí, své vedení měl možnost několikráte navýšit, ale v koncovce to skřípalo. Dvakrát nastřeli St. Jarabica břevno hostující branky, zbytek pochytal žichovický brankař Štěpán Doubek. Hosté hráli na brejky a ty byly hodně nebezpečné. Jednou nastřelili tyč domácí brány, další golovku chytil mochtínský brankář Radek Hanzl. Když se již zdálo, že Mochtín získá všechny tři body, přišel v 88.minutě dlouhý odkop hostů, který domácí obrana neodvrátila, k míči se dostal střídající Marek Špírek a dělovkou srovnal na 3:3. Radost hostů byla veliká, domácí hráči i diváci byli naopak zklamáni, protože měli zápas jasně ve své režii. V následném penaltovém rozstřelu pak štěstíčko stálo na straně Žichovic, vyhrály ho 4:3, odvezly si z Mochtína 2 cenné body. Rozhodoval Ladislav Čech z Kaznějova.

Branky: Cihlář 2, Novák - Beneš, Stulík, Špírek; ŽK: 1:3; ČK: 0:1(Šimáček. Diváků:  80

 

Pačejov  - Hradešice 1 : 1 (1 : 1) PK: 7:8

Tomáš Cihlář

Další klasické derby přineslo fotbal jen průměrné úrovně. V prvním poločase diváci viděli vyrovnaný zápas s minimem šancí na obou stranách. Domácí se nemohli dostat  do hry. Nejhezčí moment zápasu přinesla 26.minuta, kdy Josef Hlůžek uvolnil po křídle Jirku Mrázka, jehož centr našel v pokutovém území Vaška Kláska, který hlavou trefil přesnou šibenici. Bohužel vedení domácím nevydrželo dlouho. O čtyři minuty později se prosadila horažďovická posila Jiří Janouškovec a vyrovnal na 1 : 1. Po změně stran začali o poznání aktivněji hosté, ale postupem času se hra vyrovnala a zápas nakonec skončil spravedlivou remizou. O zisku bonusového bodu rozhodovaly pokutové kopy. V nich domácí nedokázali potvrdit nadějný „breakball“ a hosté nakonec zvítězili v 9.sérii 8 : 7.

Branky:  26. Václav Klásek – 30. Jiří Janouškovec

Rozhodčí: Milan  Hovorka, Jiří Velíšek, Jaroslav Rubáš;ŽK: 2 : 5. 0               Diváků:  150

 

Přeštice B  - Svéradice 1 : 1 (0 : 1) PK: 2:3

Branky: Březina - Suchan; ŽK: 3:2; ČK: 1:0 . Diváků: 50

 

Štěnovice -  Sp.Poříčí 4 : 0 (0 : 0)

Branky: Boček, Krásný, Levý, Volf; ŽK: 7:2. Diváků:  220 

 

Švihov  - St.Smolivec 1 : 3 (0 : 1)

Jiří Toman

Začátek utkání patřil domácím,kdy hosté dvakrát vykopávali míč z prázdné brány za již překonaným brankářem.Hosté se dostali po chybě domácí obrany do brejkové situace,která skončila golem.Další chybu zachránil brankář Tráva.V závěru poločasu měl šanci Špatenka,kterou chytil host.brankář.V 55.min.po rohu domácího týmu,přišel brejk hostů a po chybě domácího obránce šel host.hráč sám na Trávu jehož kličku vyrazil na následující dorážku jiného hráče již nestačil.Domácím týmem tento gol otřásl,postupně však hosty přitlačili a v 72.min.byl ve vápně faulován Kašpárek a nařízenou penaltu proměnil Kudjak. Domácí cítili šanci na vyrovnání,vítr z plachet jim vzala v 82.min.střela ze 30 m,která překvapila brankáře Trávu.Tento gol rozhodl,kam putují tři body.

Sestava:Tráva,Zadražil,Kudjak,Žák,Bureš,Kašpárek(85.Staněk),Zdrahal J.,Kowalski,Špatenka(62.Brož),Havlíček,Osvald(68.Zdrahal L.)

Branky: Kudjak - Brejcha 2, Vašíček; ŽK: 3:4. Diváků: 50 

 

Strážov – Měčín  3 : 2 (0 : 0)                                                                          

Miroslav Sedlmaier

Vyrovnané utkání  ve kterém se rozhodovalo o výsledu až po přestávce. Hostům se dvakrát podařilo jednobrankové vedení domácích vždy vyrovnat, ale na třetí branku kapitána domácích Broňka Mayera již nedokázali odpovědět a také proto zůstaly důležité body ve Strážově.

V 56. minutě po rychlém protiútoku kdy Faltín poslal přesnou přihrávku za obranu hostů na Mayera, ten svůj brejk zakončil střelou kterou mu brankář Šlajch vyrazil, ale na dorážku dobíhajícího  Jánského již nemohl zareagovat a míč poprvé rozvlnil síť jeho branky.  v 68. hosté vyrovnali po rohovém kopu, kdy si na centrovaný míč od Jardy Krotkého naběhl  zcela nekrytý Malán a parádní hlavičkou na vzdálenější tyč srovnal na 1:1. V 71.minutě  se drze v pokutovém území Měčína uvolnil Faltín, míč prodloužil na Jánského a ten svojí druhou brankou v tomto duelu poslal svůj tým znovu do vedení. V 80. minutě po sérii nepřesných obraných zákroků a pokusů o odkopnutí se míč dostal na hranici pokutového území domácích  k Malánovi, ten pohotově posunul na Němce kterému stačilo pár metrů aby se dostal za obranu Strážova a zkušeně prostřelil brankáře  France a bylo opět srovnáno 2:2. Tento stav ale nevydržel ani čtyři minuty. v 84.minutě  stačily dva doteky s míčem domácích po výkopu France od branky, kdy Jánský přihrál do běhu agilnímu Mayerovi a ten opakovanou střelou, když první mu gólman hostů vyrazil vstřelil vítěznou branku. Slušně hrané utkání  ve kterém byly uloženy pouze dvě žluté karty se velmi dobře zhostila trojice rozhodčích na čele s hlavním Miroslavem Dudou .

Branky: 56., 71. Jánský,. 84.Mayer – 68. Malán, 80. Němec  Dušan.

Sestava domácí: Franc, Petrželka, Michel, Presl, Helm(46.Šlégl), Uruba (58. Plíhal),  Denk, Janka, Faltín, Mayer (|88. Presl Š.) Jánský

Sestava hosté:Šlajch Radek, Houlík Lukáš, Malán Martin, Šlais František, Štampach Jakub, Kortký Jaroslav, Němec Dušan, Čejka Lukáš, Krotký Zdeněk, Šlajch David, Klíma Jan

Rozhodčí: Duda Miroslav – Urban, Hovorka.  ŽK:1 : 1. Diváků: 150.

Hrající kouč   domácích Petr Presl: V posledním utkání podzimní části soutěže jsme doslova vybojovali tři body do tabulky se soupeřem z Měčína,který se pohybuje ve stejném pásmu ohrožených celků jako Strážov. Můžou to být na jaře velmi důležité body pro konečné účtování a proto si

je také ceníme. Samotný zápas přinesl více podívané a také branky až ve druhém poločase, kdy jsme přidali na důrazu a pohybu v ofenzivě, což ale také více otevřelo naši hru a dávalo více příležitostí k brejkům soupeře. Velmi dobrý výkon předvedli oba střelci branek B.Mayer a O.Janský, které výborně podporoval T.Faltín a svým důrazem jim dokázal situace připravovat. V brance pak několika dobrými zákroky podržel tým zaskakující J.Franc a svou úlohu zvládl velmi dobře. Diváky jsme tentokrát asi dost potrápili vývojem utkání, kdy  až závěrečný hvizd rozhodčího přinesl klid a radost z vítězství. Musím i jim za celý podzim poděkovat za přízeň, kterou nám zachovali.“

  

Chanovice – Losiná  0 : 0  na PK   2 : 3

Hosté ovládli první poločas, ve druhém byli na šance lepší domácí, ale nastřelili jenom tyč branky hostů.

Rozhodčí: Falfule. Diváků: 70. ŽK: 1 :3

 

 

 

    1. Spálené Poříčí    13   9   0   4  30 : 18   27  (  6)

    2. Losiná            13   7   2   4  30 : 21   25  (  2)

    3. Svéradice         13   7   2   4  31 : 23   25  (  2)

    4. St. Smolivec      13   7   2   4  24 : 23   24  (  2)

    5. Zichovice         13   7   1   5  32 : 33   23  (  4)

    6. Štěňovice         13   6   2   5  28 : 19   22  (  2)

    7. Mochtín           13   5   4   4  24 : 22   21  ( -2)

    8. Strážov           13   4   4   5  16 : 20   18  ( -2)

    9. Měčín             13   5   2   6  28 : 29   17  ( -4)

   10. Hradešice         13   4   3   6  25 : 26   17  ( -6)

   11. Chanovice         13   4   4   5  19 : 20   17  ( -2)

   12. Pačejov           13   5   2   6  15 : 21   17  ( -1)

   13. Švihov            13   5   1   7  27 : 36   16  ( -2)

   14. Přeštice B        13   1   1  11  17 : 35    4  (-14)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku