Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 15. kolo 19.-20.11. 2011

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

HORAŽĎOVICE PŘEZIMUJÍ NA DRUHÉ MÍSTĚ KP

 

Poslední podzimní kolo krajského přeboru zakončily oba kolektivy z Pošumaví na hřištích soupeřů. Horažďovice hrály na hřišti přemožitele Klatov z minulého kola  v Horšovským Týně. Vítězství horažďovických hráčů je o to cennější ze dvou důvodů. Jednak se jim podařilo získat  plný počet bodů  se soupeřem, který potkal závěr podzimu ve výborné formě a jednak se jim podařilo vrátit domácím jarní prohru z posledního kola v 1.A třídě v Horšovském Týně. Poslední kolo krajského přeboru udělalo definitivní tečku za skvělou sezónou které ještě více zvýrazňuje po podzimu druhé místo v tabulce. Reprezentantům horažďovické kopané se podařilo v tabulce přeskočit i exdivizní Doubravku a to je ještě bonus navíc !

 Klatovy nedokázaly navázat na své poslední vítězství venku v Plzni na Rapidu . Domácí Horní Bříza, která po podzimu bude uzavírat tabulku byla s porovnání s Klatovy  úspěšnější. Po té kdy  v minulém kole dokázala rovněž přivést tři body z Rapidu si za výhru nad hráči z města pod Černou věží připsala povzbudivé tři body na rozdíl od Klatov,  které  v posledních dvou kolech vyšly bodově naprázdno a hráči mají určitě  po nevydařeném závěru podzimu o dostatek času o čem přemýšlet. Je to škoda, neboť zbytečně si tímto  pokazili jinak vydařený návrat do krajského přeboru a docela slušně rozehranou první část nového ročníku nejvyšší soutěže v kraji. 

Horšovský Týn – Horažďovice   0 : 2 (0 : 1)

Utkání  hrané na umělém povrchu  ve kterém byli hosté o vstřelené branky lepší. Úvod obou částí zápasu patřil domácím  ve kterých  byli aktivnější, ale   bez vytvoření vyložených šancí. Domácí mohli jít do vedení ve 20. minutě kdy dostal míč za obranu hostů Mašek, který zakončil svojí gólovku střelou po zemi k zadní tyči , ale tu mu brankář Kozlík bravurním zákrokem vyrazil nohou . Co se nepodařilo domácím se vydařilo hostům ve 31.minutě , kdy Beránek z trestného kopu našel Melku, kterému jeho první střelu brankář H.Týna vyrazil, ale na opakovanou dorážku už neměl šanci reagovat 0 V závěru první mohli domácí srovnat skóre, ale brankář Kozlík měl dobře postavené tyče své svatyně a o jedné z nich se míč z hlavičky Šimáčka míč odrazil .

Druhý poločas byl vyrovnaný . Domácím snahu o zvrat výsledku přibrzdil svým vyloučením jeden z obránců, který po nedovoleném zákroku na Kotrbu musel předčasně pod sprchy  . Hosté početní převahy záhy využili po kombinační akci  na jejíž konci byl Řiský a zblízka zvýšil na 0:2. 

Branky: 31. Melka, 72. Řiský. Rozhodčí:Štancl. ŽK: 2 : 2. ČK: 1 : 0.

Sestava Horažďovice : Kozlík (46. Rojík) – Čadek, Křivanec, Greger, Mičkal( 83. Forman M.), Beránek (50. Štafanda), Stulík,Melka, Řiský,(88. Nauš), Koc, Kotrba.

Manažer  Horažďovic Milan Koželuh již před týdnem po utkání doma se Stříbrem přiznal, že poslední podzimní mistrovský zápas na horké půdě v H.Týně  bude při součastné formě domácích těžký. „Moje obavy z utkání nebyly plané. Domácí proti nám se předvedli ve velmi dobrém světle . Přestože by zápasu slušela více remíza, znovu se ukázalo, že  náš tým byl naladěn na vítězné notě a chtěl poslední duel v tomto roce vyhrát. Podařilo se to a jsem rád, že jsme zakončili pro nás nad očekávání super sezónu tímto způsobem. Za to bych chtěl všem hráčům i funkcionářům , i trenéru Čadkovi poděkovat. V průběhu podzimu byli i okamžiky, kdy hráči bojovali i sami se sebou, ale vždy se jim to podařilo zlomit, zvládnout ve prospěch týmu, drželi za jeden provaz   a toho si cením ze všeho nejvíc “.

Na slova horažďovického manažera navázal i spokojený trenér Horažďovic Čadek  : „ Ve vyrovnaném a vyhecovaném zápase  kterému by spíše slušela remíza jsme byli šťastnější a druhou brankou dokázali eliminovat snahu domácích o zisk bodů v tomto zápase. S výkonem kluků jsem spokojen už také proto, že jsme dokázali udělat i ten poslední krok úspěšný a zakončili dle mého názoru velmi úspěšnou sezónu tím nejlepším způsobem.“

 

Horní Bříza  - Klatovy 1: 0 ( 1: 0)

Jan Sirotek - vedoucí týmu hostů: "V prvém poločase,jsme měli několik příležitostí,ale bohužel pro nás domácí branka byla začarována.Naopak domácí ve 34min,dali branku,když zahrávali standart ku.Druhý poločas  jsme měli převahu,ale bez brankového efektu. Výhra domácích byla první na svém hříšti."

Sestava Klatov :Herman, Veselka, Ulrych, Mészáros, Bušta, Janda, Vítovec, Skala(58,Gyorgy), T.Matějka (72,Dytrt) J.Matějka, Sýkora(58,D.Matějka).

Branka : 34. Paukner

Rozhodčí : Schneider,Hodek,Langmayer. Diváků : 115. ŽK : 4:2

 

Holýšov -  Rapid 1: 4 ( 0: 1)

Branky: Manowetz - Harmády, Hodaň, Sváta, Šimsa; ŽK: 3:3; ČK: 1:0.Diváků: 140 

 

Příkosice -  SK ZČE 4: 2 ( 2: 1)

Branky: Jandoš 2, Kohout, Pleticha - Vohrna, Vít; ŽK: 2:1.Diváků:  160 

 

Doubravka -  Přeštice 2: 2 ( 0: 0) PK: 5:4

Branky: Duchek, vlastní - Bouc, Šamberger; ŽK: 1:5; ČK: 2:0.Diváků: 150

 

Stříbro -  Vejprnice 1: 3 ( 0: 2)

Branky: Puvrle - Heller, Paul, Vnuk; ŽK: 4:6.Diváků: 187 

 

Bolevec -  Chotíkov 4: 2 ( 2: 0)

Branky: Bublík, Pelnář, Šnajder, Černý - Belan, Lopata; ŽK: 4:6.Diváků: 100 

 

Stod   Chrást 1: 2 ( 0: 2)

Branky: Kyklhorn - Roubal, Vágner; ŽK: 3:5; ČK: 0:1.Diváků: 120 

 

 

 

  1. Chrást            15  11   4   0  51 : 15   39  ( 13)

  2. Horažďovice       15  11   3   1  43 : 22   37  ( 12)

  3. Doubravka         15   9   6   0  47 : 20   36  ( 12)

  4. Vejprnice         15   8   2   5  33 : 24   27  (  2)

  5. Klatovy  1898     15   7   1   7  29 : 20   23  (  1)

  6. Přeštice          15   5   7   3  22 : 19   23  ( -2)

  7. Příkosice         15   6   3   6  28 : 27   22  (  0)

  8. SK ZČE Plzeň      15   5   4   6  28 : 28   22  ( -5)

  9. Rapid Plzeň       15   4   5   6  22 : 30   21  ( -7)

 10. Dyn.H.Týn         15   5   4   6  21 : 32   21  ( -2)

 11. Stod              15   5   1   9  31 : 36   17  ( -5)

 12. Chotíkov          15   4   4   7  24 : 43   17  ( -8)

 13. Bolevec           15   4   2   9  27 : 48   16  ( -7)

 14. Stříbro           15   4   2   9  26 : 41   15  ( -7)

 15. Holýšov           15   3   3   9  26 : 35   13  ( -9)

 16. Horní Bříza       15   2   3  10  14 : 32   11  (-15)

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

 

LUBY A SUŠICE SE ROZLOUČILY VÝHROU

 

Fotbalový podzim skončil také posledním odehraným letošním  kolem  v 1.A třídě. Luby a Sušice se rozloučily doma se svými diváky tím nejlepším způsobem, vítězstvím.

Luby  se v minulém kole   vracely z derby z Nýrska  zklamány. Po průběhu zápasu s Okulou kterému by slušela remíza   přišly jene o tři body , ale také bez vyloučeného Kostolanského   a to je určitě asi mrzelo víc než výsledek.  Bez tohoto distancovaného  hráče i s vědomím, že jim nikdo v duelu s dosud velice úspěšným nováčkem z Tachovska nepomůže. Pomoci si museli hráči sami  . Po nerozhodné  první půli ve které viděli diváci čtyři branky  pak v posledním poločase celé sezóny zabrali a dvěma góly znamenající tři body si zajistili v tabulce kontakt se středem tabulky, když na osmé Černice ztrácí pouhé dva   a na sedmé Nýrsko je   ztráta pěti bodů rovněž přijatelná . Poslední tři letošní body  byly pro Luby i jejich příznivce tou nejlepší náplastí na nepříliš oslnivý průběh podzimní sezóny  .Konec dobré, všechno dobré. Lubští do  té jarní sezóny vstoupí se stejným bodovým vkladem jako před rokem, kdy jim 19 bodů stačilo na 9.místo a nakonec z toho byla na jaře vleklá honička s vyústěním se vyhnutí hrozby baráže.

Sušice  přes jediné , výrazné klopýtnutí v minulém kole na Přimdě s domácím Tatranem nedala doma šanci hostujícímu Slavoji Mýto . Očekávanou výhrou nad nevyzpytatelným soupeřem si v tabulce udržela postupové druhé místo a svého soupeře ponechala v tabulce ve společnosti soupeřů , kteří na jaře mezi sebou budou soupeřit o záchranu.

Okula Nýrsko podle papírových předpokladů nejen z průběhu podzimu, ale také ze vzájemných výsledků obou soupeřů podlehla na Keramiky Chlumčany, která ztrácí na čtvrté barážové umístění jediný bod. Nýrsko v roli nováčka  nezůstalo za očekáváním a asi získalo při možnostech kádru maximum bodů . Pokud vy se tak zadařilo i na jaře žádné existenční starosti by nemusely nastlat. Hodně bude záležet na úvodních kolech kdy po utkání v Sušici hostí doma Žákavou a pak jede dvakrát ven na stále se lepšící Přimdu a do Mýta odkud se body vozí těžko  a to může situace po čtyřech kolech v tabulce úplně jiná.

 

Luby – Dlouhý Újezd  4 : 2 (2 : 2)

Karel Křížek

Domácí hráči nastoupili k poslednímu utkání letošního roku pře domácím publikem se snahou odčinit neúspěšné utkání v Nýrsku z minulého kola, kde se nedařilo střelecky a s vědomím, že hosté jsou favoritem utkání, vzhledem k postavení obou mužstev v tabulce. Hned od začátku utkání domácí hráči svým důrazem a bojovností zaskočili soupeře a vypracovali si šance.  Už v 5. minutě utkání se dostal za hranicí trestného území k míči Aleš Mlejnek a nádhernou střelou k tyči otevřel skóre utkání na 1 : 0. Ve 12. minutě měl dobrou příležitost Vojta Koželuh, ale jeho hlavička po rohovém kopu mířila mimo branku. Hosté po úvodním náporu domácích vyrovnali hru a také oni si vytvořili několik šancí. V 16. minutě utkání srovnali skóre utkání na 1 : 1, když po přihrávce střílel Landrgot a jeho přesná střela skončila za zády domácího brankáře Kalaše. Ve 36. minutě rozehrával přímý kop domácí Míra Šůs a jeho nádherná střela vymetla šibenici hostující branky a znamenala opět vedení pro domácí 2 : 1. Hosté však stačili ještě do konce poločasu  srovnat  stav utkání, když ve 43. minutě přihrával domácí Turner hlavou malou domů brankáři Kalašovi, hostující útočník Landrgot jeho záměr vystihl, dostal se k míči a pohodlně skóroval a uzavřel tak poločasový stav na 2 : 2. Začátek druhého poločasu domácím vůbec nevyšel, hosté byli rychlejší a důraznější zatlačili domácí do defenzívy. Vytvořili si několik šancí, ale ani jednu nedokázali využít.  Domácím se podařilo vymanit z tlaku hostujícího mužstva až v polovině druhého poločasu a hostující branku ohrožovali hlavně ze standardních situací. To potvrdili i v 78. minutě, kdy Vojta Koželuh rozehrával přímý kop, jeho střelu hostující brankář jen s námahou vyrazil a pro Aleše Mlejnka už nebyl problém dopravit míč znovu do branky a zvýšit na 3 : 2. V 82. minutě byl za faul po druhé žluté kartě vyloučen hostující Tůša Karel a výrazně tak zkomplikoval hostům šanci na vyrovnání. Naopak, hned v 83. minutě pronikl domácí Karel Křížek do pokutového území hostů, hostující obránce jej fauloval a z nařízené penalty se nemýlil Olda Juřina a s přehledem uzavřel skóre utkání na 4 : 2. Domácí se tak mohli radovat  ze zisku velmi  důležitých bodů do tabulky.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Turner Václav, Křížek Karel,  Švátora Karel, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Juřina Oldřich, Voráček Přemysl, Mlejnek Aleš, Šůs Miroslav a Smolík Pavel, střídali Švec Radek, Pivoňka Marek a Sýkora Filip.

Sestava  hostů: Mrázek Jan, Gabčo David, Houda Petr, Bydžovský Lukáš, Švábek Jan, Zeman Karel, Roháč Pavel, Landrgot Václav, Tůša Karel, Stoklasa Milan a Bukva Jakub, střídali Bučan Ondřej, Prais Josef a Chejnovský Pavel.

Branky: 5. a 78. Mlejnek Aleš, 36. Šůs Miroslav, 84. Juřina Oldřich (PK)  -  16. a 43. Landrgot Václav

Rozhodčí:Urban Tomáš, Škarda Jiří, König Michal ;ŽK:3 : 3  ;ČK:0 : 1(82. Tůša Karel).  Diváků : 100.

 

Chlumčany -  Nýrsko 3: 1 ( 2: 1)

Podrobnosti nehlášeny

Branky: Dušek, Milota, Voller - Tykal; ŽK: 3:3. Diváků:  80 

 

Sušice – Slavoj Mýto  2 : 1 (2 : 0)

Vratislav Krulich

Na sto padesát diváků se přišlo rozloučit s domácími hráči v posledním mistrovském utkání v letošním roce. A ti co přišli do chladného podzimního počasí nemuseli litovat. Sušičtí hráči je potěšili dobrou kombinační hrou a po celou dobu utkání byli právě oni pány na hřišti. Domácí příznivci mohou litovat, že sušičtí byli málo důrazní v koncovce  a dokázali se gólově prosadit pouze dvakrát i když gólových šancí měli domácí mnohem víc.

A tak po posledním soutěžním utkání mohou domácí příznivci s podzimní částí soutěže určitě spokojeni. Tým, který v loňské sezóně do poslední chvíle zachraňoval druhou nejvyšší soutěž v kraji, přezimuje na postupovém místě a má partii o postup do krajského přeboru dobře rozehranou. A co je hlavní - celý podzim, až na malé vyjímky, předváděl oku lahodící fotbal. Na celém družstvu je znatelný rukopis zkušeného trenéra Jana Staňka, který je s přístupem hráčů k fotbalu spokojen. Ale vzápětí dodává, že je ve hře stále co zlepšovat. Právě na odstranění nedostatků bude zaměřena zimní příprava. A tak jarní část soutěže ukáže do jaké míry se to sušickým povedlo.

Branky:  20´ Miroslav Vrhel, 37´ Vlastimil Otta  -  55´ Martin Švejda.ŽK:   0  :  4. Diváků:  150

Rozhodčí:  Liškutín - Kulhánek, Kovařík

Sestava TJ Sušice:František Jarolím - Vlastimil Otta (63´ Josef Farták), Martin Kalný, Josef Sládek, Jakub Mirvald (74´ Jiří Bešta) - Marek Budil (74´ Martin Kotrba), František Hrach, Václav Jech, Jiří Kysilka - Miroslav Vrhel a Jaromír Králík

 

Nepomuk  - Zruč 3: 0 ( 2: 0)

Branky: Švec J. 2, Švec M.; ŽK: 1:3. Diváků:  80 

 

Žihle  - Domažlice B 3: 4 ( 0: 3) 

Branky: Majer, Najmon, Tureček - Havlíček 2, Kubica, Pačesný; ŽK: 5:2 . Diváků: 100

 

Blovice  - Křimice 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Rous, Žežula - Šváb; ŽK: 0:4; ČK: 0:1 . Diváků: 60 

 

Černice -  M.Touškov 5: 2 ( 3: 2)

Branky: Davídek 2, Kuncl, Táborský, Vlk - Bouzek, Mezera; ŽK: 1:2 . Diváků: 80 

 

Žákava -  T.Přimda 0: 4 ( 0: 1)

Branky: Hečko 2, Malý 2; ŽK: 0:1. Diváků: 120 

 

 

  1. Domažlice B       15  10   2   3  55 : 24   34  (  8)

  2. Sušice            15  10   1   4  39 : 16   32  ( 10)

  3. FK Nepomuk        15   9   2   4  40 : 23   29  (  5)

  4. Dlouhý Újezd      15   8   2   5  45 : 31   28  (  2)

  5. Chlumčany         15   8   2   5  33 : 29   27  (  5)

  6. Tatran Přimda     15   8   1   6  37 : 30   25  (  1)

  7. Zruč              15   7   3   5  22 : 26   25  (  3)

  8. Nýrsko            15   7   2   6  28 : 31   24  ( -1)

  9. Černice           15   6   2   7  29 : 35   21  ( -1)

 10. Žihle             15   6   1   8  42 : 37   20  ( -2)

 11. Mýto              15   4   5   6  27 : 33   20  ( -7)

 12. Žákava            15   6   2   7  27 : 40   20  ( -1)

 13. Luby              15   4   5   6  21 : 25   19  ( -4)

 14. M. Touškov        15   4   3   8  27 : 53   18  ( -9)

 15. Blovice           15   2   4   9  22 : 37   12  (-11)

 16. Křimice           15   1   3  11  14 : 38    6  (-18)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku