Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 12. kolo 12.-13.11.2011.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

Z  PODPALUBÍ TABULKY TO JDE OBTÍŽNĚ

 

V předposledním podzimním kole 1. B třídy se týmy,  hrající v domácím  prostředí loučily se svými příznivci. Loučení mimo jediného zápasu   doma   to bylo úspěšné  .Tím jediným  klamaným byly  nečekaně druhé Svéradice, které  doma na body v duelu se Strážovem nedosáhly . Jejich největší soupeř o první místo  z dosavadního průběhu Spálené Poříčí se jim tak  vzdálil na rozdíl čtyř bodů.

Ještě nejsme v cíly, tam je dlouhá cesta v podobě série 13 odvetných kol , ale pohled na tabulku ukazuje,  že na jaře bude v této soutěži na obou pólech tabulky hodně rušno.

Zvlášť zajímavě se rýsuje podpalubí tabulky kam počty získaných bodů zahnaly  celky od kterých by se to neočekávalo . Jejich cesta  z pásma odkud je velmi blízko do okresního přeboru bude hodně trnitá . Je to vidět na příkladu Hradešic a Strážova . Přestože oba kolektivy v tomto kole naplno bodovaly, zůstávají nadále na 12. a 13.místě. Pokud by se opakovala situace  z právě odehraného kola a  úspěšnými byly v posledním podzimním kole pouze domácí,  pak to bude již od úvodního jarního kola  pořádný mazec.

Bylo by to zcela v pořádku a pro fotbal dobře kdyby, kdyby   rozhodovalo o výsledcích  na hřišti pouze fotbalové kvality hráčů. Ono to ale dopadá často úplně jinak a um hráčů nahrazují elementy, které se projevily již na některých hřištích na podzim a to je pro nejnižší krajskou soutěž špatná zpráva. Konec konců, najde se i hřiště na Klatovsku, kde to domácímu týmu v poslední době vychází až příliš hladce a ne vždy jen díky umu jejich hráčů.    

 

Měčín – Pačejov   3 : 1 (1 : 0)

Utkání začaly oběma družstva opatrně. V 5 mim domácí Čejka z trestného kopu trefil  hráče pačejova  a míč se odrazil  do branky. utkání bylo ze strany domácích velmi nepřesné. Držení míče v prvé půlce vyznělo více pro hosty. Druhý poločas byl odrazem prvého. Několik nebezpečných střel zlikvidoval domácí golman Radek Šlajch. Druhý gól se zrodil po úniku Šlajcha Davida a jeho přihrávka našla volného Dušana  Němce, který s přehledem zavěsil.Hosté pokračovali v náporu ale domácí golnam byl vždy na místě. Třetí gol po úniku zavěsil David Šlajch.  Čestný úspěch hostů zaznamenal Kolařík.

Góly za domácí : vlastní, Němec, Šlajch,  za hosty  Kolařík. Utkání řídil  rozhodčí Mezera před 80 diváky. ŽK: 3 : 7.

 

St.Smolivec  - Štěnovice  2 : 1 (1 : 0)

Branky: Strejc O., Strejc S. - Volf; ŽK: 1:4 . Diváků: 60

 

Hradešice  - Chanovice  1 : 0 (1 : 0)

Milan Černík

Další "povinná" výhra domácích, o níž rozhodla již 5. minuta zápasu, kdy se po faulu na J. Kopala trefil již tradiční exekutor trestných kopů Fr. Melka přesně přes zeď a nedal hostujímu brankáři šanci ani zareagovat. Hosté se prezentovali především rychlým přechodem do protiútoku, což dělalo domácí obraně zejména v úvodu zápasu problémy. V 7.min. se dostal do dobré pozice hostující Polena, ale trefil vedle branky D. Vávry. Ve 26. min. měl velkou příležitost pojistit vedení domácích J. Janouškovec, když po rohovém kopu a chybě hostující obrany i gólmana hlavičkoval zcela sám před odkrytou brankou hostů, ale míč usměrnil ze 3 metrů jen vedle branky. A když druhou větší šanci hostů v úvodu druhého poločasu zlikvidoval domácí gólman D. Vávra, stav utkání se až do konce nezměnil a důležité 3 body zůstaly v Hradešicích.  Domácí diváci se v průběhu zápasu dožadovali odpískání 2 pokutových kopů po sporných situacích ve vápně hostů a volného přímého kopu po ruce hostujícího hráče před pokutovým územím, ale jejich přání rozhodčí Rubáš nevyslyšel. Prohru neunesl hostující Polena, který v závěru utkání obdržel 2. ŽK za sražení soupeře v přerušené hře přímo před zraky pomezního rozhodčího Pohančeníka. Utkání nepřineslo příliš pohledných akcí, přesto si domácí zaslouží pochvalu za bojovnost a nasazení, které jim po většinu minulého zápasu v Mochtíně chybělo.

Branky: 5.  Fr. Melka. Rozhodčí: Rubáš - Fanfule, Pohančeník, ŽK 3:4, ČK 0:1 (2 ŽK), 100 diváků

 Sestava domácích: D. Vávra - Z. Frančík (J. Sekyra), M. Hlaváč, J. Forman, V. Hlaváč, Fr. Šašek, O. Starec, L. Šmrha, J. Janouškovec (P. Řezáč), J. Kopal (V. Nauš), F. Melka (P. Křesák)

 

Losiná  - Mochtín 1 : 0 (0 : 0) 

Karel Šot

Oba soupeři měli po 20 bodech a tak to byl souboj o třetí místo v tabulce. Ten nepřinesl žádný oslnivý fotbal, ale spíše bitvu o každý metr hřiště bez větších šancí na obou stranách. V prvním poločase měli více ze hry domácí, po přestávce se sice Mochtín zlepšil, ale v 70.minutě zbytečně inkasoval. Mochtínský stoper zaváhal s odkopem, k míči se dostal Martin Veleman a dělovkou do šibenice ze 14 metrů otevřel skore. Hostující trenér rychle přeskupil řady, posílil ofenzivu, vyrovnání bylo na spadnutí. Domácí se zaměřili na pozorné bránění, podnikali jen ojedinělé brejkové akce, cennou jednogolovou výhru nakonec udrželi. Dvakrát jim při tom pomohlo břevno, dělovku Jiřího Dolejše ze 16 metrů zázračně vytáhl na roh domácí golman Robert Kreuzman. Rozhodoval Michal Volf, ŽK 1:0, branka M.Veleman, 100 diváků.

Branky: Němec, vlastní, Šlajch - Kovařík; ŽK: 3:7 . Diváků: 80 

Branky: Veleman; ŽK: 1:0. Diváků: 100

 

Žichovice – Švihov   1 : 0 (0 : 0)

Karel Sládek

Žichovičtí přivítali po nepovedeném minulém zápase v Losiné soupeře ze Švihova. V zápasech Žichovic i Švihova padá zpravidla hodně branek, ale kdo se těšil na gólovou přestřelku, musel být zklamán. Oba soupeři po nakládačce z minulého kola hráli opatrně a utkání nakonec rozhodl domácí kapitán Frýzek gólem z 87. minuty. Jako první se po rohovém kopu R. Beneše osmělil Olda Chod, ale jeho povedenou střelu z vápna vyrazil švihovský brankář Tráva. Na druhé straně se po nepovedeném odkopu Mourka dostal k míči Osvald, jenže jeho pumelice skončila na břevně Doubkovy branky. Odpovědí domácích byla bratrská spolupráce bratří Benešů. Robert utekl po křídle, na jeho centr si naběhl Honza, ale hlavou v dobré pozici přestřelil. Poté zase zahrozili hosté. Nejprve si Osvald naběhl na přihrávku za obranu, ale Doubek ve spolupráci s Mourkem nebezpečí zažehnali. O chvilku později na vysoký míč do šestnácky nabíhal Staněk, ale brankář Doubek souboj vyhrál a nadvakrát dokázal neposedný míč zkrotit ve svých rukavicích. Domácí se nenechali zahanbit a Jarda Malý z pětadvaceti metrů zatřásl břevnem Trávovy branky. Pak si na dlouhý Brožův aut naběhl Šiška, ale míč z jeho hlavy skončil v náručí gólmana. Závěrečná čtvrthodinka prvního poločasu patřila hostům. Nejprve po trestném kopu Havlíčka mířil hlavou mimo obránce Žák, neposednou střelu Pfluga z úhlu vyrazil Doubek a Mourek odkopl míč do bezpečí a těsně před odchodem do kabin Špatenka obešel Tondu Štěpána, ale jeho přihrávka naštěstí pro domácí proletěla po malém vápně a Pflug se slabou střelou z úhlu do branky netrefil.

V úvodu druhého poločasu nejprve zahrozili hosté. Havlíček poslal do uličky Osvalda, který si míč předkopl víc, než bylo potřeba a brankář Doubek byl u balónu dřív než švihovský útočník. Pak začali hostům docházet síly a až do konce zápasu hráli hlavně domácí. Střídající Špírek rozhýbal do té doby statický domácí útok a hned po svém příchodu na hřiště se po spolupráci s Robertem Benešem dostal do dobré střelecké příležitosti, jenže Tráva jeho přízemní křižnou střelu levačkou konečky prstů vyškrábl na roh. R. Beneš připravil dobrou střeleckou příležitost i pro Jardu Malého, ale ten z hranice šestnáctky mířil těsně vedle. Poté se ke střele dostal i nahrávač Beneš, ale jeho povedenou střelu z dvaceti metrů Tráva efektně zlikvidoval. Pak se po přihrávce Brože probíjel hostující obranou znovu Robert Beneš, ale po kličce brankáři střílel v pádu a jeho slabou střelu zblokoval švihovský kapitán. Další akci rozjel Špírek, prokličkoval se pokutovým územím a naservíroval míč pro Stulíka, jehož ránu zblokovala hostující obrana a Brožova následná střela z vápna šla mimo. Poté to znovu zkoušel z vápna Malý, ale s jeho střelou doprostřed neměl Tráva žádný problém a další rána Hlaváče mířila mimo branku. Když velký závar před hostující brankou vyřešil Šiška střelou nad, vypadalo to, že se poprvé v letošní sezóně dočkáme v Žichovicích pokutových kopů. Běžela 87. minuta, když si míč postavil tradiční exekutor trestných kopů Robert Beneš. Přízemní centr proletěl šestnáctkou a kapitán Jirka Frýzek skluzem na zadní tyči rozhodl o výsledku utkání. Hosté už neměli čas ani sílu s výsledkem něco udělat. Jejich rohový kop v poslední minutě vyřešil brankář Doubek ve spolupráci s obranou a pak už se zelenobílí mohli radovat ze zaslouženého vítězství.
        Slušně hrané utkání s přehledem odřídil rozhodčí Ďugel. Děkujeme fanouškům za podporu nejen v posledním podzimním domácím zápase, ale ve všech domácích i venkovních utkáních. Přestože Vám ne vždy přineseme radost, jsme rádi, že nás Vaše hlasivky ženou dopředu. Těšíme se na Vaše povzbuzování i v posledním utkání v Mochtíně, kde zakončíme vydařenou sezónu po návratu do 1. B třídy!

Radim Šiška – asistent trenéra domácích: Dnes jsme nezačali tak aktivně jako v minulých zápasech a po zaváháních v obraně jsme v úvodu měli štěstí. Poté jsme však získali převahu a měli mnoho střeleckých příležitostí. Přestože jsme se dlouho nemohli střelecky prosadit, trpělivé dobývání branky Švihova nakonec přineslo úspěch. Oproti minulému zápasu byl vidět výrazný rozdíl v zodpovědnosti hráčů, za což jim patří dík.“

Sestava: Doubek – Mourek – Brož, Frýzek, Štěpán – J. Beneš (58. Špírek), Malý, Chod (78. Stulík), R. Beneš, Šiška – Hlaváč (89. Jeřábek).

Branka: 88. Frýzek. Rozhodčí : Dugel. ŽK 0 : 1. Diváků: 80.

 

Svéradice -  Strážov  1 : 2 (1 : 1)

Václav Dušek

Ve Svéradicích se potkaly dva týmy procházející výsledkovou i herní krizí a průběh utkání tomu odpovídal. Obě družstva navíc měla problémy se sestavami, svéradický trenér Rambousek postrádal čtveřici hráčů oproti minulému utkání v Pačejově, strážovský Presl zase neměl k dispozici brankáře Javorského, kterého zastoupil Franc. Domácí byli od úvodních minut o něco aktivnější a po necelých deseti minutách šli do vedení, když L.Soukup zahrál rohový kop přímo do branky. Radost domácích však trvala jen chvilku, protože hlavní rozhodčí odpískal nedovolený zákrok. Gólovku měli za chvíli i hosté a kapitán Mayer zblízka vyprášil rukavice brankáře Kyliána, i zde však bylo vzrušení zbytečné, protože akci předcházelo postavení mimo hru. Ve 24.minutě již šli domácí do vedení, když Suchan prostrčil míč skrz France, který jeho dráhu zpomalil a dobíhající obránce již míč zastavil až v brance. Po půlhodině hry zahrával L.Soukup přímý volný kop a orazítkoval tyč Francovy svatyně. První poločas spěl v poklidu ke svému závěru až z ničeho nic udeřilo. Domácí defenziva hrubě chybovala v jednoduché rozehrávce, hosté se vrhli do přečíslení, které zakončil střelou kapitán Mayer. Jeho střelu sice brankář Kylián přibrzdil, ale zastavil již až těsně za brankovou čarou. Druhý poločas příliš pohledné podívané nenabídl, jen domácím ubývali hráči jako ve válce. Pro zranění opustili hrací plochu brankář Kylián a motor středové řady Jiřinec. Přesto byli domácí k vítězství blíže, když rozhodčí Brož nařídil v 73.minutě za hraní rukou pokutový kop, který však Pícka neproměnil. A tak platilo nedáš dostaneš. Šest minut před koncem předvedl heroické sólo mladík Faltín, když z poloviny hřiště přešel v několika tvrdých soubojích přes 3 hráče domácích a zakončil bombou o tyč kolem brankáře Soukupa. Domácí se ještě snažili, ale vypracovali si jen střelu Pícky po centru Boušeho, která však mezi tyče nezamířila. Po úvodní podzimní jízdě upadli domácí do těžké krize a předtím než podzim skončí, musejí se ještě pokusit jet bodovat na hřiště posledních Přeštic. Kvalitně řídila trojice rozhodčích z Plzeňska.

Branky: 24.Suchan Kamil - 42.Mayer Bronislav, 84.Faltín Tomáš

Rozhodčí: Brož Petr, ŽK: 1:3, Diváků: 80

Sestava Svéradic: Kylián (62.M.Soukup) - Bouše, Pícka, Hora (61.Polan), Martínek - L.Soukup, Jiřinec (65.Vlček), Herout, Chaloupka - Suchan (81.Krejčí), Makovec

Strážov-sestava: Franc, Petrželka, Michel, Chaluš, Helm, Uruba, Šlegl (85.Presl A.) Denk (6.Janka) Faltín, Mayer (K) Urban ( 75.Presl Š.)

Petr Presl – kouč hostů :„Strážov dokázal naplno bodovat po dlouhé pauze na hřišti soupeře, který se vyhoupl na druhé místo průběžné tabulky. V silně kombinované sestavě předvedli strážovští velmi bojovný, kolektivní výkon, za nějž byli odměněni ziskem tří bodů. Klíčovým momentem utkání byla neproměněná penalta domácích za stavu 1:1, kterou zneškodnil náhradní brankář J.Franc. Tento moment hosty povzbudil do dalších útočných akcí, kterých si strážovští hráči vytvořili celou řadu a přehrávali v této činnosti jasně domácího favorita, který možná kvalitu hostí podcenil. Po několika samostatných nájezdech proměnil až v 80.minutě svůj samostatný průnik přes několik hráčů soupeře Tomáš Faltín, čímž korunoval svůj dnešní excelentní výkon pro tým. Všechny hráče musím dnes pochválit za zodpovědný týmový výkon, který by stačil na bodový zisk ve většině ostatních odehraných zápasech, v nichž jsme vyšli bodově naprázdno. Rádi bychom tento výkon předvedli i za týden v posledním domácím utkání podzimní části soutěže věrným strážovským fanouškům.“

 

Sp.Poříčí  - Přeštice B 2 : 0 ( 0: 0)

Branky: Hofman, Mošna; ŽK: 3:3; ČK: 0:1 . Diváků: 110 

 

 

 

 

  1. Spálené Poříčí    12   9   0   3  30 : 14   27  (  6)

  2. Losiná            12   7   1   4  30 : 21   23  (  1)

  3. Svéradice         12   7   1   4  30 : 22   23  (  1)

  4. Zichovice         12   7   0   5  29 : 30   21  (  3)

  5. St. Smolivec      12   6   2   4  21 : 22   21  ( -1)

  6. Mochtín           12   5   3   4  21 : 19   20  (  0)

  7. Štěňovice         12   5   2   5  24 : 19   19  (  2)

  8. Měčín             12   5   2   5  26 : 26   17  ( -4)

  9. Chanovice         12   4   3   5  19 : 20   16  (  0)

 10. Pačejov           12   5   1   6  14 : 20   16  (  1)

 11. Švihov            12   5   1   6  26 : 33   16  (  1)

 12. Hradešice         12   4   2   6  24 : 25   15  ( -7)

 13. Strážov           12   3   4   5  13 : 18   15  ( -2)

 14. Přeštice B        12   1   0  11  16 : 34    3  (-12)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku