Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B 11. kolo 5. - 6. 11. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

POUZE STRÁŽOV DOMA NA BODY NEDOSÁHL 

 

V 11.kole  1.B třídy z týmů které měly výhody domácího prostředí na body nedosáhl pouze Strážov, který doma podlehl druhému celku tabulky ze Spáleného Poříčí. Po té, kdy Strážovští vítězství svému soupeři prakticky vlastními chybami darovali dopomohli Spálenému Poříčí po prohře Svéradic v Pačejově do čela tabulky.

 derby  hraném v Mochtíně  nebylo dopřáno na body dosáhnout hostům z Hradešic a právě tento tým na 12. a Strážov na 13.místě s poslední rezervou z Přeštic dvě kola před koncem podzimu společně uzavírají tabulku.

Další dva celky z Pošumaví Švihov a Žichovice inkasovaly venku na hřištích soupeřů na jižním Plzeňsku po šesti brankách  a tím poněkud ztratily na svém lesku z předcházejících kol.

Dosud na domácím hřišti stoprocentně úspěšné Chanovice se musely o body překvapivě dělit se Sokolem Měčín, ale na rozdíl od minulého kola ve Svéradicích byl Chanos stoprocentně úspěšný v penaltovém rozstřelu a připsal si tak druhý bod.

 

 

Pačejov   -  Svéradice   3 : 2  (1 : 1)

Tomáš Cihlář

Vzájemné zápasy obou celků mívají  odjakživa příchuť tradičního derby a přinášejí  vždy dramatický a zajímavý fotbal. Nejinak tomu bylo i tentokrát v Pačejově. Postavení obou týmů v tabulce napovídalo, že hosté byli mírnými favority. Na hrací ploše to však vypadalo  trochu jinak a Svéradice  po většinu zápasu tahali za kratší konec. Přitom si nemohli přát lepší úvod. Již ve 4.minutě využil Stanislav Makovec podklouznutí domácího obránce  a technickou střelou dostal hosty do vedení. Domácím se naštěstí podařilo brzy vyrovnat, když se v 9.minutě premiérově v pačejovském dresu trefil mladý Ondra Havlíček, kterého do šance poslal Vašek Klásek. Do konce poločasu se urodilo ještě po jedné šanci na obou stranách. Tu Makovcovu  zlikvidoval brankář Miloš Boř, na druhé straně gólové parametry měla střela domácího špílmachra Vaška Kláska v samotném závěru poločasu.

Hned po změně stran  šli domácí do vedení, když se po rohovém kopu hlavou trefil Marek Baran.  Diváci mohli následně sledovat rušný zápas s řadou šancí. Více si jich dokázali vypracovat domácí. V 54. minutě Ondra Němec  z voleje jen těsně přestřelil. V 62.minutě se míč šťastně odrazil k Makovcovi a svéradický kanonýr se opět nemýlil a vyrovnal na 2 : 2.  V 67.minutě gólová hlavička Jirky Mrázka jen těsně minula levou tyč Soukupovy svatyně, stejně tak i jdalší Kláskova vizitka.  V 72.minutě postupoval Makovec sám na Boře, ale minul a naštěstí pro Pačejov nazavršil svůj hattrick. V 78.minutě se do stoprocentní gólové šance dostal domácí Ondra Havlíček, nikým neatakován však sám před brankářem trestuhodně minul.  O výsledku zápasu rozhodla 84.minuta, kdy aktivně hrající Josef Ticháček nekompromisní střelou po další Kláskově výborné přihrávce zajistil domácím důležité tři body. Závěr zápasu si domácí už  zkušeně pohlídali. Jejich výhra byla zasloužená, projevili rozhodně větší vůli po vítězství. Hosté zklamali především v obranné činnosti a v útoku nebezpečný Makovec sám na všechno nestačil. Před slušnou návštěvou řídil rozhodčí Petr Komanec, delegátem zápasu byl pan Václav Havlík.

Sestava domácí:Boř – Lávička – Baran – Pavelec – Kolařík – Klásek – Hlůžek J. –  Němec –Brůha –  Mrázek – Havlíček. Střídali: Ticháček, Polena, Bokr, Marek

Branky:  Ondřej Havlíček (9.min.),  Marek Baran  (47.min.),  Josef Ticháček (84.min.) -  Stanislav Makovec (4. a 62.min.)

Rozhodčí: Petr Komanec              . ŽK: 2 : 2. Diváků:  120

 

Losiná  - Žichovice 6 : 2 (2 : 2)

Čestmír Kašpar

Hosté začali velmi aktivně a také se zaslouženě asi v 10. minutě ujali vedení po povedené exekuci trestného kopu asi z 20 metrů. Naši se otřepali a začali se prosazovat, dobře si byli asi vědomi vyrovnané tabulky. Vaška Hajšmana však dnes míč moc neposlouchal. Nicméně byl to právě on, kdo dostal hezký míč za obranu, blafákem objel brankáře a vyrovnal. Vzápětí však došlo na druhé straně k dalšímu kiksu, míč propadl za obranu i gólmana, dobíhající Votípka již měl míč na kopačce, ale ten se odrazil nešťastně od tyče pod nohy žichovického hráče a opět jsme tahali za kratší konec, 1:2. Naštěstí se nám podařilo do půle srovnat po hezké kombinaci Marka Laštovky, který z levého rohu našel na penaltě přesně volného Radka Velemana, ten si dobře míč zpracoval a placírou poslal brankáře do sítě lovit míč.

Poločas přinesl na naší straně opět střídání, za hokejem zaneprázdněného Vaška Hajšmana nastoupil nažhavený Martin Veleman a za Karla Voráčka potom Libor Šindelář, které však šel na hrot a na předstopera se stáhnul Pavel Novotný. Naši hru zpřesnili a čekali trpělivě na svou příležitost. Ta přišla nenápadně v podobě trestného kopu někde 15 metrů před šestnáctkou hostí. K míči se postavil Martin Veleman a nečekaje na hvizd pohledné a navíc s přehledem pískající rozhodčí, vytřelil dost nepovedeně. Sudí hru zastavila a Martin dostal žlutou, ale dostal zároveň šanci kop opakovat. A naložil s ní vskutku povedeně. Jeho pumelice skončila v šibenici! Žichovičtí se nechtěli s prohrou smířit a okamžitě začali létat do našeho vápna míče ze všech stran. Nervozitu na hřišti mohl ukončil Pavel Tančouz, který kopal penaltu, ale brankář se vytáhl. Pojistku tak zařídil až vzápětí Radek Veleman, když pozorně napadal rozehrávku, vystihl malou domů, vyhrál souboj s brankářem, kterému míč vypíchl a dal do prázdné brány. Potom si dali hosté jako vrchol všeho krásný vlastenec, když Pavel Jambor rozehrál trestňák z půle do vápna a stoper míč místo odkopu jen líznul za překvapeného brankáře. Naši již v klidu dohrávali, tečku za výsledkem udělali z rychlého brejku Radek Veleman a Libor Šindelář, když prvně jmenovaný si hezky počkal na půlící lajně na dlouhý odkop Marka Laštovky, šel až na velké vápno sám proti brankáři a nezištně namazal Liborovi, který to již dovezl do prázdné brány. Byla to zajímavá podívaná plná branek se šťastným a zaslouženým koncem pro domácí.

Branky: Hajšman, Veleman R. 2x, Veleman M., vlastní, Šindelář – Beneš, Chodl. ŽK: 2 : 1. Diváků: 80.

 

Mochtín - Hradešice 3 : 2 (2 : 0).

Karel Šot

Oba týmy měly potíže se sestavou, diváci tak viděli jen zápas průměrné úrovně, ale s dramatickou koncovkou. Domácí začali hodně svižně, měli více ze hry a již v 10.minutě vedli 1:0 brankou Tomáše Dolejše, která nebyla v Mochtíně dlouho k vidění. Jeho střela z 25 metrů totiž skončila přesně v šibenici hradešické branky. I následně Mochtín tlačil, kopal několik rohových kopů. Po jednom z nich neudržel hostující golman míč, z dorážky poslal Mochtín do dvoubrankového vedení Pavel Staněk. Do přestávky se skore neměnilo, ale po přestávce se hosté hodně zlepšili. Bojovali, snažili se o kontaktní gol. Ten nepřišel, naopak, v 60.minutě dostal přesnou přihrávku před velkým vápnem Jaroslav Cihlář, který obstřelil hostujícího golmana a zvýšil skore na 3:0 pro domácí. Mochtínské fotbalisty tento stav hodně ukolébal, přestali hrát, hosté naopak bojovali dál a vyplatilo se jim to. Ke zlepšenému výkonu jim navíc pomohli střídající hráči.  V 73.minutě se dostal do šance vysunutý Michal Forman a nezaváhal. Střelou k tyči snížil na 3:1. I pak měli hosté více ze hry, domácí nedokázali podržet míč, bránili se. A když v 87.minutě se znovu přesně k levé tyči domácí branky trefil František Melka, bylo na závěrečné drama zaděláno. Hosté dřeli, všechny síly vrhli do útoku, ale na vyrovnání již měli málo času. Stav se nezměnil, domácí tak se štěstím uhráli těsnou výhru a tři body. 

Zápas odřídila trojice rozhodčích - Jiří Velíšek (Nepomuk), Michal Bureš (Kaliště), Milan Hovorka (Klatovy)

Branky : Tomáš Dolejš, Pavel Staněk, Jaroslav Cihlář - Michal Forman, František Melka, ŽK 4:1, 110 diváků.

 

Chanovice  - Měčín   1 : 1  (0 : 1) PK 6 : 5

Jiří Štěrba

Hosté měli první poločas více šancí než domácí. Po domluvě domácího trenéra v kabině začali hráči Chanovic mnohem více běhat a hned se dostávali do šancí. Po rohovém kopu dorazil míč do branky hostů Král. Potom se hrálo útočně na obě branky, ale všechny šance zmařili brankáři obou mužstev. Tak došlo na PK ve kterých byli domácí úspěšnější než hosté. Rozhodující PK střelil Kubeček a Chanovice vyhráli na PK 6 : 5.Branky : 56.  Král -  31.  Šlais (PK). Diváků: 70. ŽK 5 : 4.

Rozhodčí : Pohančeník

Sestava domácích: Beke, Ladman, Srb, Skuhravý, Klásek, Polena Michal, Král, Černohorský, Pavlovský, Kubeček, Šebek/76"Polena Josef/

 

Strážov – Spálené Poříčí   0 : 3 (0 : 1)

Miroslav Sedlmaier

Snaživý ,fotbalově vyspělý, značně pohyblivější a rychlostně lépe vybavený soupeř se ujal ve Strážově vedení již ve čtvrté minutě, kdy využil hrubky v obraně domácích. Do druhé půle pro zranění brankáře Javorského musel jeho místo  mezi tyčemi zaujmout útočník Janka  a hosté hned na začátku této části zápasu své vedení zvýšili o dvě branky.  Domácí měli několik vyložených příležitostí  z níž tři zazdil Štěpán Presl a možnost  zkorigování výsledku zůstala v niveč. Bezzubost domácích v útoku a při neúčasti zraněného Čížka bezmocnost v obranné činnosti se tak představila opět v plné nahotě. Hosté ještě pět minut před koncem přidali pojistku v podobě třetí branky a domácí si museli vypít kalich hořkosti až do dna a také proto u dna tabulky  také zůstávají i nadále.

Branky: Davídek, Hofman, Jirka; ŽK: 3:2. Diváků: 100

Sestava  Strážova : Javorský (46.Šlegl), Petrželka, Michel, Helm, Chaluš, Uruba, Faltín, Janský (20. Presl Š.), Mayer, Janka, Denk. ŽK : Chaluš

  

Štěnovice - Švihov  6 : 0 (5 : 0)  

Branky: Krásný 3, Volf 2, Drda; ŽK: 0:2 - Diváků: 120.

 

Ostatní výsledky :

Přeštice B - Starý Smolivec  1:2 (0:1) 

Branky: Hohlberger - Brejcha, Procházka; ŽK: 4:2; ČK: 1:0. Diváků: 50.

 

 

   1. Spálené Poříčí    11   8   0   3  28 : 14   24  (  6)

   2. Svéradice         11   7   1   3  29 : 20   23  (  4)

   3. Losiná            11   6   1   4  29 : 21   20  (  1)

   4. Mochtín           11   5   3   3  21 : 18   20  (  0)

   5. Štěňovice         11   5   2   4  23 : 17   19  (  2)

   6. Zichovice         11   6   0   5  28 : 30   18  (  3)

   7. St. Smolivec      11   5   2   4  19 : 21   18  ( -1)

   8. Chanovice         11   4   3   4  19 : 19   16  (  0)

   9. Pačejov           11   5   1   5  13 : 17   16  (  1)

  10. Švihov            11   5   1   5  26 : 32   16  (  1)

  11. Měčín             11   4   2   5  23 : 25   14  ( -4)

  12. Hradešice         11   3   2   6  23 : 25   12  ( -7)

  13. Strážov           11   2   4   5  11 : 17   12  ( -5)

  14. Přeštice B        11   1   0  10  16 : 32    3  (-12)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku