Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
KLATOVY POPRVÉ V HISTORII VEDOU FUTSALOVOU LIGU !

KLATOVY POPRVÉ V HISTORII VEDOU FUTSALOVOU LIGU !

 

Týden po té, kdy se klatovským ligových sálovkářům podařil na domácí palubovce vstup do nového ročníku futsalové ligy  absolvovali další dva duely o ligové body v Praze na pražské palubovce na Jižním Městě. Soupeřem mu tentokrát byly moravské týmy. Loňský vicemistr ze Zlína a nováček soutěže ze Slavičína. Již v úvodním se Zlínem  vyšel premiérový vstup v lize brankáři V. Hromadovi, když dokázal vychytat nulu.Po výhře nad finalistou minulého ročníku ligy Zlínem pak v druhém duelu Klatovy rozstřílely nováčka  Jerevan Slavičín.  Po skončení všech zápasů 3. a 4.kola zavládla v táboře klatovského klubu velká radost. Poprvé v historii klubu se Klatovy probojovaly do čela základní části Celostátní ligy ! Gratulujeme ! S dvěma nováčky a nejlepších kanonýrským tandemem kterou může tato soutěž nabídnout Mužík Klatovy  by to mohl Trivel v tomto ročníku dotáhnout hodně daleko .

 

Trivel Klatovy -  SMR Plus Zlín 2:0 (0:0)

Zlín nastupoval do svého druhého utkání (v prvním, repríze loňského finále soutěže, remizoval s Chemcomexem 1:1) a bylo vidět, že chce naplno bodovat. Hned ve 2. minutě zápasu se dostal do vyložené šance výborný Julina, ale brankář Hromada podržel Trivel a střelu vyrazil. Postupně se hra začala vyrovnávat a Klatovy se dostávaly do šancí. Jenže zlínskou branku výborně střežil golman Zelík. Hrála se svižná sálovka, ale nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé půle Trivel vstoupil opět nepovedeně, druhou vyloženou šanci Zlína zlikvidoval debutant Hromada. Ve 31. minutě zahrával Trivel standardní situaci, k míči se postavil Mužík s Bahledou a po nacvičeném signálu se Klatovy ujaly vedení. Branka byla připsána Bahledovi, dalšímu debutantovi v dresu Trivelu, který ve velkém fotbalu nastupuje za třetiligové Domažlice. Zlínští hráči se snažili zápas otočit, ale přes výborně defenzivně hrající Klatovy se nedostávaly do žádných šancí. Naopak to byli hráči Trivelu, kteří přidali další branku. Ve 37. minutě se po autovém vhazování prosadil výborně hrající Mužík. I když se poslední tři minuty zápasu hrály na čistý čas a Zlínští se snažili zápas zdramatizovat, nic takového se nestalo a hráči Klatov si připsaly cenný skalp zlínského soupeře a plný bodový zisk.

Branky: 31. Bahleda, 37. Mužík

 

Trivel Klatovy - Jerevan Slavičín 10:1 (4:1)

Další zápas byl velkou neznámou. Slavičín je klub s dlouhou historií, před deseti lety se stal mistrem Celostátní ligy, velmi dobře si vedl i na evropské scéně a pyšní se takovými oceněními, jako např. Nejlepší sportovní kolektiv zlínského kraje v roce 2005. Po několika sezonách v soutěžích Fifa futsalu se v letošním roce vrátil do Celostátní ligy. Bylo to tak první měření sil s klatovským celkem.

Hráči Klatov nevstoupili do utkání dobře. Hned při prvním střídání inkasovali. Macek našel ve výborné pozici osamoceného Zoubka a ten se štěstím proměnil. Klatovy však dovedly odpovědět okamžitě. Mužík ve 3. a 6. minutě otočil zápas, a když hned při dalším střídání přidal Kočí svoji první turnajovou branku a ve 14. minutě se zkušeně napodruhé prosadil König, bylo o zápasu rozhodnuto.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, klatovští hráči přidávali jednu branku za druhou a zkoušeli různé herní varianty. Nutno říci, že slavičínští borci měli v této fázi mnoho brankových příležitostí, které plynuly ze špatného zakončování Klatov, či nepozorností v obranné činnosti. Několikrát se ale vyznamenal brankář Hromada. Za zmínku ze hry Trivelu tak stojí pohotová a umístěná střela Mészárose, který zvyšoval na 5:1. Dále zkompletovali svůj hattrick Kočí s Mužíkem, další branku přidal Bahleda po nezištné přihrávce Mužíka a několik vteřin před koncem zaokrouhlil na nepopulární desítku z pohledu Slavičína Janda, kterému před prázdnou branku přihrával Kočí.

Branky: 3.,6.,27. Mužík, 9.,25.,37. Kočí, 14. König, 22. Mészáros, 38. Bahleda, 40. Janda – 2. Zoubek

Sestava: Hromada – Janda, Mészáros, Mužík, Bahleda – Kopecký, Štancl, Kočí, König

 

Hrající manažer Klatov Martin Štancl sobotním zápasům Trivelu uvedl: "Dnešní dvojzápas nám vyšel náramně, největší radost mám z toho, že jsme opět představili dva nováčky, kteří se velkou měrou podíleli na šesti bodech. O Vlastovi Hromadovi jsme věděli delší dobu, v létě jsme spolu absolvovali nějaké turnaje, na podzim se s námi zapojil do přípravy a svoji šanci v sobotu využil naplno. V současné době máme zraněného Javorského a další zkušený gólman Vacek plní povinnosti ve velkém fotbalu v Německu. Uvidíme, jak si Vlastík povede dál. Druhým debutantem je známý domažlický útočník Tomáš Bahleda, který odehrál také dobrá utkání. Myslím ale, že v průběhu sezony to bude ještě lepší. Nejlepším hráčem Trivelu byl o víkendu Petr Mužík, který měl opět chuť a v tom případě je k nezastavení. Jsem rád, že jsme se v obou utkáních prosadili ze standardních situací, kterým jsme v tréninku věnovali v poslední době velké množství času. Pozici lídra soutěže si užíváme, ale nejvíce mě těší velmi dobrá defenzivní činnost Trivelu. Již další zápas v Jilemnici napoví, jak na tom skutečně jsme."

 

Tabulka pořadí

1.

Trivel Klatovy 

4

3

1

0

17:5

 10

2.

Strabag Lubryko Prachatice 

4

3

0

1

16:10

 9

3.

Chemcomex Praha 

4

2

2

0

22:5

 8

4.

FS Sádek 

3

2

0

1

11:9

 6

5.

Bombarďáci Větřní 

4

2

0

2

11:19

 6

6.

Premium Stonava 

3

1

2

0

9:5

 5

7.

SMR Futsal Zlín 

4

1

2

1

5:4

 5

8.

Sico Jilemnice 

3

1

1

1

5:5

 4

9.

Bomby k tyči Vamberk 

3

1

0

2

12:10

 3

10.

VPS DAS Polička 

4

0

0

4

9:18

 0

11.

Jerevan Slavičín 

4

0

0

4

3:30

 0

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku