Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
PODZIMNÍ ČÁST PŘEBORU PŘÍPRAVEK SVOJE POSLÁNÍ NESPLNILA

PODZIMNÍ ČÁST PŘEBORU PŘÍPRAVEK SVOJE POSLÁNÍ JEN FORMÁLNĚ NAPLNILA 

Základní dokumenty které vedly odborné komise FAČR ke změnám v pravidlech a rozměrech hřišť malých forem určených pro nejmladší a  začínají hráče  v kategorii přípravek a mladších žáků  uvádí důvody, které k těmto změnám vedly. Ty pochopí snad každý , ale méně již  asi chápe to, že se k tomuto trendu zatím nedostatečně přistupuje strukturou uspořádání soutěží. Pokud nebude oddělen začínající fotbalový potěr s přihlédnutím k tomu, že některá děcka prostě nezačínají s fotbalem tak v útlém věku jako ve  vyspělejších a větších klubech , pak záměry odborníků budou v niveč. Hlavní myšlenka , aby se nejmladší hráči a hráčky fotbalem bavili a  hráli si , ale  při systému, který je dosud aplikován i v rámci Pošumaví zůstává nenaplněna. Jak se mohou bavit hrou, když se k ní prakticky nedostanou a místo hry jen ve vymezeném  stínují těm daleko věkově starším i fyzicky vyspělejším soupeřům!

Ten kdo náhodně shlédne některý zápas musí dát za pravdu, že další myšlenka v tom , že vůbec nejde o počet vstřelených branek  zůstává rovněž nenaplněna. Místo toho se jen  nepřestává divit s jakou vehementností   někteří taky vedoucí a trenéři prezentující se většinou z řad rodičů hráčů  své svěřence nutí a to ještě  i ne příliš vhodnými výchovnými způsoby a výrazy k tomu, aby stříleli  a dávali branky za každou cenu a to bez ohledu na to, že fotbal je hra a hlavně hra kolektivní !

Jediným důvodem letošní organizace   podzimní základní části OP starších přípravek  bylo prakticky ke „gigantům“ z větších klubů ještě „vybrat“ pro jaro šestého účastníka a výsledky i získanými  body si o to  řekla Dukly Janovice(sdružený tým se TJ Bezděkov). Je jen otázkou jak důstojným způsobem bude svojí roli ve finále OP na jeře zvládat a zda nebude jen dalším obětním beránkem pro pět dalších účastníků ve složení Klatovy A, Luby A, Sušice A, Nýrsko A, Nalžovské Hory (tyto celky  v minulém ročníku již v OP startovaly) .

Na odpověď si počkáme do června příštího roku, kdy finálová část OP skončí. Mezi tím se ukáže, jak  těm méně hráčsky vyspělým týmům bude svědčit společná soutěž, která se na jaře rovněž uskuteční.  Říká se , že po válce je každý generálem. V  tomto případě by pro příště bylo lepší se ujmout role myslícího  generála , který dovede vojsko k vítězství , aby fotbal jako hra přilákala co největší počet zájemců o tento sport a celkově přivést  mládež na sportoviště . To byl měl být společný cíl a ne ten kdo a o kolik branek nad svým protivníkem zvítězí. Vždyť věk u dětí vždy nerozhoduje, ale rozhoduje  o tom, kdo jak dlouho u sportu v budoucnu vydrží. A proto je tolik důležité volit formy jak toho dosáhnout !l

                                                                                                                                                                                                                     Autor stránek Miroslav Sdlmaier





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku