Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 10.kolo 29.-30.10. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

TLAČENICE NA KONCI TABULKY  NEVĚSTÍ NIC DOBRÉHO

 

Vývoj posledních kol v druhé polovině podzimu  má své malé vítěze a velké poražené. Mezi ty celky, které se chytly patří Švihov, kterému devítibodová šňůra vynesla návrat do klidnějších vod středu tabulky. Kdyby byla na straně Mochtína více štěstí v duelu ve Spáleném Poříčí(2:1) , pak by vyznělo i tak úspěšných posledních pět zápasů v posledních šesti kolech  ještě lépe do Sokol Mochtín. Tento tým společně s nováčkem ze Žichovic patří společně s lídrem tabulky FK Svéradice k tomu lepšímu k čemu se může zatím Pošumaví v 1.B třídě pochlubit a to také v tomto kole opět tyto tři týmy potvrdily . Rozhodně k tomu nepatří to, co vidíme při pohledu na posledních  míst kde je na  s 13 body  na 10.místě  Měčín a 11. Pačejov . Ještě  o bod méně mají na 12.místě  Hradešice a na předposledním místě exúčastník 1.A třídy SK Strážov Deset odehraných zápasů v tomto ročníku znamená třetinu rozdělených bodů a to vysílá do Pošumaví nedobré zprávy , že v nevětší pravděpodobností se bude chystat další místo pro někoho z účastníků 1.B třídy v okresním přeboru  .Ostatně nic nového,  naposledy si v OP ustlala Dlouhá Ves a Hrádek . Již  nyní si docela úhledně  stele další postel  některý z výše uvedených kandidátů. Ostatně podobně a nevině začínal na podzim  a na jaře pak dokonal  svůj sestup 1.A třídy právě Strážov. Známé a nepsané pravidlo hovoří o tom, že body k záchraně se  získávají  na podzim, na jaře již bývá zpravidla pozdě. Pokud neslyší někdo zapnutý sestupový alarm nyní, pak musí být  hluchý…

 

Hradešice  -  Losiná  3 : 1 ( 2: 1)

Milan Černík

Další povinná a zasloužená výhra domácích proti houževnatě a tvrdě bojujícímu soupeři z čela tabulky. Oba týmy měly problémy se sestavou, u domácích musel zaskočit opět V. Hlaváč, na místě stopera hrál L. Šmrha, po zranění se vrátil do sestavy místo nově zraněného J. Hnojského J. Kopal a po delší době do hry zasáhl také M. Florian. Střeleckou smůlu snad již konečně protrhl M. Forman.

Úvod vyšel domácím náramně, když donutili hostující obranu pod tlakem k chybné rozehrávce, kterou využil již v 5.´ Fr. Melka a tvrdou střelou z vápna poslal domácí do vedení 1:0. Hosté však již v 11.´ utkání vyrovnali díky nedůslednému bránění domácích při rohovém kopu. V 15.´ střílel pohotově z voleje V. Hlaváč, ale jen těsně vedle branky. Ve 20.´ trefil Fr. Melka z VPK tvrdou střelou jen břevno hostující branky a to samé zopakoval o 8´ později, když pro změnu orazítkoval tyč. Ve 33.´ poslal domácí do vedení M. Forman, který potrestal hrubku hostujícího brankáře, který mu posadil míč přímo na hlavu před prázdnou brankou.

V úvodu 2. poločasu  hráli domácí zbytečně komplikovaně a nervózně, čímž dávali hostům šanci na vyrovnání. Klid pro domácí tak přinesla až 73.´ zápasu, kdy svůj důraz uplatnil po centru Fr. Šaška v dalším hlavičkovém souboji M. Forman a svým 2. gólem v zápase zvýšil na 3:1 a tento náskok si již domácí bez problémů uhlídali.

Branky: 5. Fr. Melka, 33. a 73. M. Forman - 11. Novotný Sestava Hradešic: D. Vávra - L. Šmrha, M. Hlaváč, P. Řezáč, J. Forman, Fr. Šašek, O. Starec, P. Křesák, V. Hlaváč (J. Kopal), Fr. Melka (M. Florian), M. Forman

Rozhodčí: Švantner - Bogdan, Fischer, ŽK 2:3, ČK 0:0, 90 diváků

 

Měčín – Mochtín    2 : 2  (1 : 0) na PK 4 : 5  

Evžen Veselý

Před návštěvou 80 diváků se hrál průměrný fotbal. Obě mužstva se snažila strhnou vítězství na svoji stranu. Domácí se dostali do vedení kdy  ze skrumáže před brankou hostí skóroval Němec.  V druhém poločase byly hosté aktivnější a po chybách domácí hráčů  hosté dvěma góly otočily skoré.   V pokutovém území mochtína byl faulován Čejka a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Z. Krotký. Na řadu přišly pokutové kopy. Rozhodující penaltu proměnil Švátora.  Utkání řídil Petr Jirsa.

Branky:  Němec, Krotký Z. (PK)  - Babka, Kašpar , ŽK 0:0 ,  ČK  0:2

 

St.Smolivec  - Strážov 0 : 0 ( 0: 0) PK: 5:3

Kouč Strážova Petr  Presl: „Strážov mohl dosáhnout v tomto utkání na víc než jeden bod do tabulky, když domácí prakticky kromě jedné skrumážové situace nepustil do šance. Obrana pracovala velmi dobře a bezchybně ji řídil z postu stopera F.Petrželka.Na druhé straně po brance volala šance P.Webera , přímý kop F.Petrželky i tvrdá střela Helma, kterou brankář s námahou vytěsnil nad břevno. Nedotažení těchto příležitostí nás stojí opakovaně body i v zápasech, kdy herně jsme lepším týmem.

Rozhodčí:  Velíšek . Ds : Pastyřík. ŽK 3:2 (Denk,Faltín). Diváků : 100

Strážov-sestava:Javorský,Petrželka,,Franc.Helm,Michel.,Uruba O(46.Vítovec).Faltín Šlegl, Denk M.  Mayer B. ©, Weber

 

Spálené Poříčí – Pačejov  3 : 0 (1 : 0)

PODROBNOSTI NEHLÁŠENY

Branky: Davídek, Homolka, Šefl; ŽK: 3:1, diváků 100.

 

Švihov -  Přeštice B   6 : 1 ( 1: 1)

Jiří  Toman

Domácí tým chtěl proti poslednímu navázat na předešlé vítězné zápasy a již ve 13.min.šel do vedení,kdy střelu Zadražila vyrazil brankář na hlavu Špatenkovi a ten poslal domácí do vedení.V 15.min.šel sám na bránu Špatenka,ztroskotal však na host.brankáři.Nedáš dostaneš platilo v 18:min.trestný kop vyrazil brankář Zdrahal před sebe a dobíhající Bešta srovnal na 1:1.Hosty tento gol nabudil a byli lepším týmem,zvláště rychlonohý Roubíček dělal problémy domácí obraně.Domácí ožili až před koncem poločasu a ve 40.min.dal gol Osvald,který pro ofsajd nebyl uznán a o minutu později prudkou střelu z tr.kopu lízl hlavou Havlíček,míč však šel těsně vedle.Do druhého pol. vstoupili domácí aktivně a již po rozehrání udělala host.obrana hrubku,kterou však nepotrestal Osvald,jenž šel sám na brankáře.V 50.min.kombinace po ose Biederman-Havlíček a jeho finální přihrávku zužitkoval Osvald 2:1.V 56.min.mohli hosté srovnat,kdy po centru ze strany hlavička skončila na břevně,byla to však jediná šance ve druhém poločase.Domácí zlomili odpor hostů v 58.min.Kowalski českou uličkou poslal do šance Špatenku,ten obešel brankáře a do prázdné brány zvýšil na 3:1.V 66.min.opět výborně hrající Špatenka šel sám na brankáře,kterého si obhazoval,byl však faulován,následoval pok.kop,vyloučení brankáře a zranění domácího hráče,který musel být střídán.Penaltu proměnil Bureš.V 70.min.si naběhl na roh.kop Havlíček a hlavou zvýšil na 5:1 a konečnou podobu výsledku 6:1 dal v 72.min.po tr.kopu Čížek R. Zasloužené vítězství domácího týmu.

Branky: Špaténka 2, Bureš, Havlíček, Osvald, Čížek - Bešta; ŽK: 1:2; ČK: 0:1 . Diváků: 30 

Sestava:Zdrahal L.-Zadražil,Bureš,Biederman,Pflug-Špatenka(66.Čížek J.)Zdrahal J.,Kowalski,Čížek R.-Havlíček,Osvald(73.Staněk)

Trenér domácích Jiří Toman : "První poločas nebyl podle mích představ.O přestávce jsme si určité věci vyříkali a ve druhém tým šlapal,zlepšili jsme pohyb,agresivitu v osobních soubojích a dávali pěkné goly.Opět chyběli hráči z minulého zápasu,ale i hráči z lavičky dokazují,že je dokážou nahradit.CHválím celý tým za dobrý výkon hlavně ve druhém poločase."

 

Žichovice - Stěnovice    3 : 1 (1 : 1)

Karel Sládek

Utkání dvou nováčků soutěže a celků z lepší poloviny tabulky přineslo pěknou podívanou se šancemi na obou stranách. Hosté se ukázali jako kvalitní celek a hlavně v prvním poločase domácím zatápěli. Druhá půle už byla v rukou žichovických borců, kteří zaslouženě vyrovnaný stav dvěma pěknými góly strhli na svojí stranu.

Úvod měli domácí jako hrom. Hned v 1. minutě pálil Robert Beneš z hranice šestnáctky těsně vedle, o chvilku později musel po skákavé střele Šišky gólman hostů Stuchl poprvé na zem. Svůj počáteční tlak zúročili domácí v 8. minutě. Já na bráchu, brácha na mě předvedli bratři Benešové a starší Robert po akci mladšího Honzy přízemní střelou k tyči rozjásal žichovický stadionek poprvé. O tři minuty později mohlo být v Žichovicích ještě veseleji. Stulík přihrál Šiškovi, ten poslal vysoký míč za obranu na nabíhajícího R. Beneše, který šel důrazně do souboje s gólmanem, ale jeho střelu stačil vykopnout z prázdné branky obránce. Poté se začali osmělovat i hosté. Krásný postupoval z úhlu na Doubka v domácí brance, ale ten se jeho kličkou překvapit nenechal. Odražený míč se dostal k Pelouchovi a ten jej poslal z otočky hodně mimo domácí branku. V dobré pozici se ocitl po dlouhém autu také Volf, jenže střílel z halfvoleje vysoko nad. Domácí odpověděli uličkou Choda na nabíhajícího R. Beneše, kterému včas vletěl pod nohy brankář Stuchl. Hosté vyrovnali ve 26. minutě, když se trefil nechytatelnou dalekonosnou bombou k tyči Boček. Domácím jakoby po náporu z úvodu střetnutí ve druhé polovině první půle došel dech a do konce poločasu byli lepší hosté. Naštěstí nebezpečnou hlavičku Krásného kryl jistě Doubek a další šance Krásného po ztrátě míče Frýzka skončila vysoko nad.

Druhý poločas patřil většinu času domácím, kteří během čtvrthodiny rozhodli o svém vítězství. Nejprve ve 47. minutě napřáhl z dálky Robert Beneš a jeho skákavá jedovka skončila za zády brankáře Stuchla – 2:1. Poté po odraženém míči mířil těsně vedle Chod. Další pěknou křídelní akci měli na svědomí Stulík a Šiška. Druhý jmenovaný naservíroval před branku Honzovi Benešovi, ale ten ve 100% šanci díky výbornému zákroku Stuchla neskóroval. Hosté mohli domácí celek zanedlouho potrestat vyrovnáním, ale Krásný mířil po trestném kopu Chaluše z malého vápna jen těsně vedle branky. Pádnou odpověď na snahy hostů měl v 59. minutě Jiřík. Olda Chod mu filigránsky na vápně pustil míč a Honza Jiřík nechytatelnou peckou do šibenice přidal pojistkový gól. Vzrušení před domácí brankou přinesla už jen situace z 66. minuty, kdy hostující Chaluš trefil přímo z rohu tyč domácí branky a rána Krásného, kterou mu na poslední chvíli zblokoval Štěpán natolik, že Doubek v domácí brance neměl problém s jejím zkrocením. Domácí mohli svůj náskok zvýšit, ale pro spolupráci zadáků Štěpána a Malého neměl pochopení brankář Stuchl a Malého střelu vyrazil na roh. Hosté se sice snažili s výsledkem něco udělat, ale žichovičtí drama nepřipustili a závěr zápasu si v klidu pohlídali.

Pohledné utkání odřídil s přehledem rozhodčí Chejlava. Děkujeme kotelníkům za povzbuzování a těšíme se na Vás i v dalším kole, kdy zajíždíme v sobotu 5. 11. na půdu silné Losiné!

Hrající asistent trenéra Žichovic Radim Šiška : „Prodloužili jsme úspěšnou sérii na domácím hřišti, a to se proti kvalitnímu soupeři počítá. V prvním poločase jsme byli ve většině situací druzí a jen díky zbrklosti hostů v zakončení jsme po půli neprohrávali. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb a naše zvýšená aktivita byla odměněna i pěknými góly. Především za výkon po přestávce jsme si vítězství zasloužili. Velmi dobře zápas odřídil rozhodčí Chejlava ze Žihle.“

Branky: 8. a 47. R. Beneš, 59. Jiřík – 26. Boček. ŽK: 3:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Chejlava Petr. Diváků: 100.

Sestava: Doubek – Štěpán, Malý, Jiřík, Frýzek – Beneš J., Šiška, Chod (73. Brož), Beneš R. (85. Jeřábek), Stulík (65. Špírek) – Švehla (90. Pařízek).

 

Svéradice - Chanovice  3 : 3 (2 : 2), PK 5 : 4

Václav Dušek

Historicky první mistrovský duel A týmů Chanovic a Svéradic nabídl vše, co pravé derby - pěkné akce, branky, emoce na hřišti i v hledišti. Domácí část početného publika se radovala hned po čtyřech minutách. Hora utekl zleva Ladmanovi, předložil do pokutového území střílený centr, který Makovec na zadní tyči poslal do sítě. Domácím však vstřelená branka prakticky nepomohla, hosté dále převzali otěže a zaslouženě se radovali z vyrovnání. Nejdříve mířil nebezpečně Černohorský a v 16.minutě Král přetlačil trojici domácích obránců a střelou k tyči překonal Soukupa. Hosté byli i dále aktivnější a po pěkné kombinační akci šli po půlhodině do vedení. Polena našel zprava Černohorského a ten mířil do odkryté části domácí branky. Domácí vrátila do hry 35.minuta, když rohový kop Herouta prošel malým vápnem přes nejistého Bekeho a Pícka jej hlavou poslal do sítě. Ale ve shrnutí byli hosté v prvním poločase nebezpečnějším týmem a remízový stav byl úspěšnější pro domácí. Druhý poločas však nabídl jiný obrázek. Hosté vyklidili střed hřiště a domácí si vypracovali převahu, ze které však vytěžili jen dvě obrovské šance Herouta, které zlikvidoval Beke. A tak uděřilo na druhé straně, rychlý brejk zakončil Černohorský přesnou střelou odrazem o tyč do sítě. Domácí vsadili všechno na útok, ale dočkali se až v 93.minutě, když v pokutovém území fauloval Kubeček Kábu a rozhodčí Kostelník nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Jiřinec a poslal utkání do penaltového rozstřelu. V tom dlouho tahali za delší konec hosté, ale nakonec brejk nevyužili a domácím se vývoj podařilo otočit k zisku bonusového bodu, když rozhodující pokutový kop proměnil v 7.sérii opět dorostenec Kába.

Branky: 4.Makovec Stanislav, 35.Pícka Libor, 93.Jiřinec Michal PK - 16.Král Jiří, 30.Černohorský Lukáš, 79.Černohorský Lukáš

Rozhodčí: Kostelník Lumír, ŽK: 4:2, Diváků: 200

Sestavy

Svéradice: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek, Prokopec - L.Soukup (78.Kába), Jiřinec, Herout, Chaloupka - Makovec, Hora (73.Suchan)

Chanovice: Beke - Ladman, Srb, Skuhravý, Kubeček - M.Polena, Šebek (89.Prýmas), Černohorský, Patsch (67.Trubač) - Klásek (85.Brejcha), Král

 

 

 

 

   1. Svéradice         10   7   1   2  27 : 17   23  (  4)

   2. Spálené Poříčí    10   7   0   3  25 : 14   21  (  3)

   3. Zichovice         10   6   0   4  26 : 24   18  (  3)

   4. Losiná            10   5   1   4  23 : 19   17  (  1)

   5. Mochtín           10   4   3   3  18 : 16   17  (  0)

   6. Švihov            10   5   1   4  26 : 26   16  (  1)

   7. Štěňovice         10   4   2   4  17 : 17   16  (  2)

   8. St. Smolivec      10   4   2   4  17 : 20   15  ( -4)

   9. Chanovice         10   4   2   4  18 : 18   14  (  2)

  10. Měčín             10   4   1   5  22 : 24   13  ( -5)

  11. Pačejov           10   4   1   5  10 : 15   13  (  1)

  12. Hradešice         10   3   2   5  21 : 22   12  ( -7)

  13. Strážov           10   2   4   4  11 : 14   12  ( -2)

  14. Přeštice B        10   1   0   9  15 : 30    3  ( -9)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku