Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 8.kolo 15. - 16.10. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

JEDINÉ SVÉRADICE A ŽICHOVICE SE DRŽÍ MEZI NEJLEPŠÍMI

 

Po odehraných osmi kolech 1.B třídy sk.B není situace v této soutěži z pohledu umístění, ale také výsledků pro týmy z Pošumaví příliš lichotivá. Mimo Vedoucích Svéradic, které si první místo po boji upevnily v přímém souboji do té doby druhou Losinou a nováčkem TJ Žichovice ostatní mužstva z našeho regionu zůstávají za očekáváním. Třetí nejlepším je Sokol Mochtín který uzavírá na 7.místě první polovinu tabulky . Dalších  šest celků jsou za sebou srovnány od 8. až do předposledního místa. P té, kdy na jaře ze stejné soutěže sestoupila do okresu Dlouhá V es a Svatobor Hrádek to nejsou příliš optimistické vyhlídky. Pokud ale v osmi odehraných kolech se pohybují bodové zisky   průměru od 25 až do 46 procent pak se nemůžeme tomuto  propadu v tabulce divit. 

 

Měčín  - Hradešice    4 : 1 (3 : 0)

Evžen Veselý

Utkání začala obě mužstva ve svižném tempu ale střeleckou mušku  měla oba družstva vychýlenou.Tlak domácích narůstal a také byl korunován  v 20, min brankou Němcem přízemní střelou.  V 25. min unikl Němec a byl faulovám v pokutovém území. Sám prováděl PK ale brankář hostí jeho střelu zlikvidoval. Vše si vynahradil v 40 min.druhým gólem. Do poločasu se  technickou střelou trefil Jarda Krotký. Druhý poločas začali hosté aktivněji a několik nebezpečných střel zlikvidoval domácí brankář Radek Šlajch. Hráči Měčína  vyráželi k nebezpečným brejků ale střelecká muška byla vychýlená. V 80 min po zahrání rohového kopu Jakub Štampach navýšil skoré. V 85 min fauloval v pokutovém území Martin Kubík a nařízenou penaltu proměnil Melka .

Branky:  2, J. Krotký a Štampach. -  Melka PK .  Ž K :  4:- 2,     ČK : 1: 0 (Kubík)

Utkání řídil rozhodčí Fischer ;  85 diváků.

 

Sp.Poříčí   - Mochtín   2 : 1 (1 : 1)

Karel Šot

Na silně podmáčeném trávníku se hrál bojovný fotbal, který měl i svoji kvalitu. Hostující Mochtín hrál v úvodní půlhodině jak z partesu. Vycházela mu kombinace, soupeře přehrával ve všech směrech, dostával se i do brankových šancí. Bohužel, jen jednu z nich proměnil v 15.minutě dorostenec Potužník a to bylo málo. Domácí tým v závěru poločasu nečekaně srovnal Novotným na 1:1, byl opět ve hře o všechny tři body. Po přestávce se karta obrátila. Mochtín začal hodně ospale, domácí naopak svůj výkon zvedli minimálně o 50%. Najednou jich bylo plné hřiště, obrana hostů odvracela jeden útok za druhým, ale do větších šancí je Mochtín nepustil. V 60.minutě ale přišla chyba, která rozhodla tento duel. K odraženému míči se dostal rychlonohý Šlajs, který svůj samostatný nájezd na brankáře Rajtmajera proměnil ve vítězný gol domácího Sp.Poříčí. Snaha Mochtína o vyrovnání pak byla evidentní, ale na těžkém terénu již svěřenci trenéra Kudláčka proti nadšeně hrajícímu týmu domácích neuspěli. Branky : Novotný, Šlajs - Potužník, rozhodovala trojice rozhodčích Krauz, Vl.Konig, Kostelník, ŽK 3:0, 120 diváků.

Branky: Novotný, Šlajs - Potužník; ŽK: 3:0 . Diváků: 120 

 

Žichovice - Přeštice B   2 : 0 (1 : 0)

Karel Sládek

V osmém kole 1. B třídy přivítali žichovičtí na svém stadiónku tradičního účastníka této soutěže, rezervu týmu TJ Přeštice. Domácí chtěli napravit nepovedený zápas z minulého kola, kdy nechali všechny body v Měčíně. Hostující celek se však představil v dobrém světle a žichovičtí se na dvoubrankovou výhru v nervózním utkání hodně nadřeli. Úvod zápasu patřil domácím. Žichovický forvard Franta Švehla se nejprve po rohovém kopu R. Beneše hlavou jen zastřeloval, ale ve 12. minutě už měl seřízená mířidla. Robert Beneš potáhl míč po levém křídle a jeho přetažený centr umístil nejvyšší hráč na hřišti hlavou ke vzdálenější tyči – 1:0. Domácí mohli svůj náskok zvýšit, ale Špírkovu ránu zlikvidoval tygřím skokem gólman hostů Regner a stejně to dopadlo i po střele Roberta Beneše. Další pěknou akci předvedl Švehla, který se řítil na hostujícího gólmana, ještě nahrával lépe postavenému Robertu Benešovi, ale ten se k zakončení nedostal. Hosté si vypracovali v prvním poločase několik dobrých příležitostí k vyrovnání, ale branky se nedočkali. Nejprve sklapla ofsajdová past domácích naprázdno a přeštický Roubíček postupoval sám na Sládka, jenže jeho střela mířila, naštěstí pro domácí, těsně vedle branky. Závar v pokutovém území po trestném kopu Přeštic zlikvidoval nadvakrát Sládek a rána Kolečkáře z prostoru penalty mířila vysoko nad.

Druhý poločas nabídl nervózní podívanou z obou stran. Domácím se přestala dařit kombinace, hodně kazili, přibylo faulů a hosté na tom byli podobně. Jako první vzrušil diváky pěknou ranou pod břevno zpoza vápna Honza Beneš, ale Regner vytáhl další parádní zákrok. Na druhé straně se prokličkoval až před domácího brankáře Roubíček, jenže svoji pěknou akci zakončil bombou do břevna. V 72. minutě bylo v Žichovicích podruhé veselo. Robík Beneš zatáhl míč zleva k velkému vápnu a s přispěním brankáře dal výsledku konečnou podobu. Závěr střetnutí byl hodně nervózní, na což doplatil červenou kartou po zbytečné strkanici na polovině soupeře Jirka Šimáček. Domácí mohli rozjásat svoje fanoušky ještě potřetí, ale po centru R. Beneše chyběly střídajícímu Jeřábkovi k hlavičce milimetry a Švehla se ke svojí druhé brance v utkání neprotlačil.

Děkujeme kotelníkům a fanouškům za povzbuzování, ikdyž tentokrát jsme jim moc fotbalové krásy nenabídli. Těšíme se na Vaše povzbuzování i příští týden, kdy nás čeká náročné derby v nedalekých Hradešicích!

Trenér Žichovic Radim Šiška:“ Počet obdržených branek nás přinutil ke změně taktiky. Diváci asi bohužel nebyli z naší hry nadšeni, ale naším hlavním cílem bylo dnes neinkasovat. To se i díky změnám v sestavě, z nichž některé byly vynucené, podařilo. Celý tým v čele s kapitánem Jiříkem zaslouží pochvalu za bojovnost. Hosté se u nás představili jako technický i důrazný tým, ale možná by jejich „hvězdám“ měl někdo vysvětlit, že fotbal se nehraje pusou.“

Branky: 12. Švehla, 72. R. Beneš. ŽK: 3:5. ČK: 1:0. Rozhodčí: Klik Karel. Diváků: 80.

Sestava: Sládek – Brož, Malý, Jiřík, Štěpán – Špírek (76. Jeřábek), J. Beneš, Šiška, R. Beneš (88. Pařízek), Šimáček – Švehla (80. Stulík).

 

Svéradice  - Losiná   3 : 2 (1: 0)

Václav Dušek

Ve šlágru kola začali lépe domácí, od úvodních minut byli lepším týmem a v 10.minutě zacinkala střela Prokopce na břevno Kreuzmanovy branky. O šest minut později se již domácí radovali, když Makovec poslal centrovaný míč nejdříve hlavou do tyče a na druhý pokus již za brankáře Kreuzmana. Ve 20.minutě mohlo být pro domácí ještě lépe. Chaloupka postupoval z levé strany sám na Kreuzmana, obešel ho a losinský brankář musel zatáhnout za záchranou brzdu. Z nařízené penalty však kapitán Herout pojistku nepřidal, poslal sice Kreuzmana na opačnou stranu, ale vysoko přestřelil. Záhy mohlo být srovnáno, když v jediné šanci hostů v prvním poločase hlavičkoval zcela osamocený Votípka těsně vedle Soukupovy branky. Do poločasu ale měli několik dalších šancí domácí, v té největší utekl z levé strany Hora, servíroval do gólovky Prokopcovi, jehož gólovku uhasili hosté na brankové čáře. Začátek druhého poločasu však byl pro domácí přímo katastrofální. Nejprve aktivní Prokopec uvolnil Makovce, který šel sám na branku, ale přestřelil. O dvě minuty později se prokličkoval nejlepší hráč hostů Václav Hajšman přes pět domácích hráčů až před brankáře Soukupa a s přehledem zakončil. Domácí vyrovnání zaskočilo, vypadli z tempa a navíc přišli o zraněného Vonáška. Po dalších deseti minutách si Hajšman své sólo zopakoval s tím rozdílem, že ve finální fázi předložil míč před prázdnou branku Velemanovi, který skóre otočil. Domácí dále upadli na pár minut do křeče, ale včas se probrali a nadechli se k závěrečnému finiši. Pomohla jim k tomu i nedisciplinovanost hostů, kteří byli často trestání za velmi hrubé zákroky a v 68.minutě byl za jeden z nich Votípka vyloučen po druhé žluté kartě. V 78.minutě Bouše poslal do křídla míč Prokopcovi, ten přesně nacentroval a uzdravený kanonýr Kamil Suchan netypicky hlavou poslal míč do sítě. Domácí byli dále v laufu, hosté se jen bránili a trenérovi Rambouskovi vyšlo i střídání, když první střídající hráč Suchan zařídil vyrovnání a další dva příchozí hráči dokonali obrat. V 86.minutě Soukup poslal míč do ohně, tam se odrazil k Marešovi, který ranou z blízka pod břevno strhl vedení zpět na domácí stranu. Závěr si domácí již přes jednu nebezpečnou stranu hostů pohlídali a utkání dovedli vzhledem k průběhu utkání a počtu vytvořených šancí k zaslouženému vítězství. Hosté se prezentovali především jako tým jednoho hráče - Václava Hajšmana, kterého museli domácí často zdvojovat i ztrojovat a přesto zařídil dva góly svého týmu. S přehledem utkání řídila trojice rozhodčích z Plzeňska.

Branky: 16.Makovec Stanislav, 78.Suchan Kamil, 86.Mareš František - 50.Hajšman Václav, 61.Veleman Radek

Rozhodčí: Hodek Jakub, ŽK: 0:8, ČK: 0:1 (68.Votípka Jan), Diváků: 100

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek (57.Mareš), Martínek - Prokopec (78.L.Soukup), Jiřinec, Herout (89.Kába), Chaloupka - Makovec, Hora (72.Suchan)

 

Švihov  - Pačejov   4 : 2 (4: 0)

Jiří Toman

Domácí tým nastoupil k utkání bez čtyř zraněných hráčů a pouze s jedním hráčem na střídání.Od úvodu hráli aktivně,zatlačili soupeře a již v 10.min.střelou Havlíčka šli do vedení.Po rohu Špatenky zvýšil hlavou Biederman na 2:0.Ve37.min. byl ve vápně faulován brankářem Kašpárek a nařízenou penaltu proměnil Bureš a o tři min.později po tr. kopu vypadl hostujícímu brankáři balon,který dorazil Žák.Pátý gol mohl dát Biederman,ten však zblízka trefil brankáře.Hosté v prvním pol. příliš  neměli, za zmínku stojí střela z dálky do břevna.Do druhého pol. nastoupili hosté jako vyměněni,najednou jich bylo plné hřiště a začali si vytvářet šance.V 57.min.snížili střelou z vápna a dvakrát pomohlo domácím břevno a v 85.korigoval výsledek Klásek na konečných 4:2.Bylo to utkání dvou poločasů.

Sestava:Zdrahal,Pflug,Žák,Bureš,Zadražil,Kašpárek,Čížek J.(75.Staněk)Kowalski,Špatenka, Biederman, Havlíček.

Branky: Biedermann, Bureš, Havlíček, Žák - Klásek, Němec; ŽK: 1:1. Diváků: 50 

 

St.Smolivec  - Chanovice   2 : 1 (1: 0)

PODROBNOSTI NEHLÁŠENY

Branky: Kub, Strejc - Král; ŽK: 2:5; ČK: 0:1 . Diváků: 60 

 

Štěnovice  - Strážov    3 : 1 (0 : 1)  

Petr Presl

V prvním poločase diváci viděli jediný gól, který zařídil nečekanou střelou z hranice vápna P. Weber a několik šancí na obou stranách hřiště. Ofenzivní hráči měli navrch nad defenzivními a proto také několikrát zachraňovali situaci oba brankáři. Na straně hostů musel předčasně odstoupit pro svalové zranění stopér Čížek a na začátku druhé části také střelec Weber.Než se stihli zadní řady hostů zformovat, inkasovali během 15ti minut tři laciné branky, na nichž se podepsali prakticky všichni včetně brankáře a bylo po zápase. Závěrečná série šancí už změnu stavu nepřinesla a tak strážovští hráči odjížděli bez bodů a zklamáni. Je nutno přiznat, že zápas si prohráli především sami svou nedůsledností a přístupem v začátku druhého poločasu, kdy nedokázali dohrávat situace a těsně bránit protihráče .

Branky: Krásný 2, Mandl – 25. Weber; ŽK: 1:1. Diváků: 100

Sestava Strážova : Javorský, Čížek (35.Franc) Helm, Michel, Uruba, Petrželka, Šlegl, Janský, Faltín, Mayer, Weber ( 65.Presl Š.)

 

 

 

  1. Svéradice          8   7   0   1  24 : 12   21  (  6)

  2. Spálené Poříčí     8   6   0   2  21 : 11   18  (  3)

  3. Losiná             8   5   1   2  20 : 13   17  (  4)

  4. Zichovice          8   5   0   3  22 : 20   15  (  3)

  5. Štěňovice          8   3   2   3  14 : 13   13  ( -1)

  6. St. Smolivec       8   4   1   3  17 : 19   13  ( -2)

  7. Mochtín            8   3   2   3  14 : 14   12  ( -1)

  8. Strážov            8   2   3   3   8 : 10   11  (  0)

  9. Chanovice          8   3   1   4  12 : 14   10  (  1)

 10. Pačejov            8   3   1   4   9 : 12   10  (  1)

 11. Švihov             8   3   1   4  16 : 22   10  ( -2)

 12. Měčín              8   3   0   5  17 : 20    9  ( -6)

 13. Hradešice          8   1   2   5  15 : 20    6  ( -7)

 14. Přeštice B         8   1   0   7  13 : 22    3  ( -6)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku