Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 7. kolo 8.- 9.10. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

 DVA SE PRALI  - TŘETÍ,   SVÉRADICE SE SMÁLY

 

Z pohledu průběžného umístění na čele v 1.B třídě sk.B se hrály dva důležité zápasy s příchutí derby. První na jižním Plzeňsku  se hrálo v Losiné, kde domácí hostili lídra tabulky Spálené Poříčí. Hostům ani dvě branky Davídka(první znamenala vedení po prvním poločase) nestačili na zkušenější domácí, kteří výsledek po přestávce otočili.

Svéradice mající nejblíže k atakování prvního místa z početního zastoupení týmů z Pošumaví  kalkulace při tom, že Losiná doma zvítězí a v případě úspěchu v Hradešicích se mohou probojovat do začátku druhé poloviny podzimu na první místo vyšla! Cesta svěřenců trenéra Míry Rambouska ale nebyla snadná. Hradešice jim byly vyrovnaným soupeřem a nebýt toho, že domácí od 66.minuty dohrávali o deseti bez vyloučeného  Hnojského , nemusel  být výsledek pro ně tak lichotivý. Zklamané Hradešice i jejich příznivci tak čekání na své první podzimní vítězství doma museli odložit.

                Stejný cíl , ale tentokráte již naplněný stál před v tabulce netradičně na posledním místě se pohybujícím Sokolem Měčín. Tento tým měl na svém kontě pouze tři body za vítězství v úvodním kole nad TJ Přeštice B.  Od té doby si dalších pět kol bodově ani neškrtil a další výpadek a to ještě doma si dovolit nemohl. V duelu s TJ Žichovice šli tentokráte domácí svému úspěch vstříc a vítězstvím Žichovicím úspěšnou přetrhli devítibodovou šňůru.

 Na dobře naladěnou strunu   si zahrál i v tomto kole   kolektiv Sokola Mochtín. Po třetí za bodoval a osmi body sebou si v tabulce výrazně polepšil. Zvlášť cenné pro mochtínské hráče je poslední vítězství nad soupeřem ozdobený    domácí výhrou nad Losinou, kterou sesadil na křesla lídra tabulky.

Do třetice za sebou nastupoval v domácím  prostředí Sokol Pačejov. Tentokráte nedokázal navázat na dvě předcházející těsné výhry 1:0 a o body v normálním čase se musel s nováčkem ze Štěňovic dělit a na další bod z pokutových kopů již nedosáhl.

Sokol Pačejov – Sokol Štěňovice  2 : 2 (2 : 1)  na PK : 2 : 3

Podrobnosti později.

Branky: Brůha, Klásek - Chaluš, ŽK: 2:2, ČK : 0:1,diváků 100. Rozhodčí: Volf.

 

Měčín - Žichovice  4 : 3 (1 : 1)

Evžen Veselý

Za deštivého počasí se hrálo v Měčíně důležité utkání.Domácí již nutně potřebovali body. Utkání začali domácí velmi aktivně a již v 5 minutě po centru Šlajcha Němec hlavou minul a dorážka Krotkého skončila na tyči. Hráči Měčína pokračovali v tlaku na branku hostí a vytoužený gól střelil Němec. Z vedení se domácí dlouho neradovali a hosté Benešem vyrovnali. Gol domácí ještě nabudil,  ale střely Ambrože a následně Malána skončili na tyči branky hostů.  Ve druhém poločase domácí pokračovali v náporu který byl korunován dvěma goly Davida Šlajcha a jednou se trefil Eliáš. Hosté dál bojovali a svoji bojovnost korunovali gólem Šimáčka a následně Jiříkem snížili na konečný stav.

Branky:   Šlajch David 2,  Němec a Eliáš -  Beneš, Šimáček a Jiřík.

Utkání  před návštěvou 80 diváků řídil rozhodčí Jurčík. ŽK: 4 : 3;ČK: 0 : 1.

Komentář  hrající asistenta  trenéra Žichovic Radima Šišky:

„Do zápasu jsme vstoupili pasivně, ale dařili se nám rychlé protiútoky a po jednom z nich jsme se dostali do vedení zásluhou Honzy Beneše. Hned poté zahodil stoprocentní šanci Robert Beneš, ale to bylo z naší strany vše. Domácím se podařilo vyrovnat, když jsme nebyli dostatečně důrazní ve vlastním pokutovém území. Ve druhém poločase jsme darovali domácím tři góly během čtvrt hodiny, přišli o brankáře Doubka a navíc nás dvakrát zachránila branková konstrukce. V poslední půlhodině jsme zvýšili důraz a i přes zbytečné vyloučení Choda dokázali zápas zdramatizovat. Hlavou se v závěru dokázali prosadit Šimáček a Jiřík. Druhý zápas v řadě nám nevyšel herně, ale to se může stát. Co by nám však chybět nemělo nikdy je pokora, nasazení a hlavně disciplína.“

 

Hradešice  - Svéradice 3: 4 ( 0: 2)

Milan Černík

Smutným hrdinou zápasu se stal domácí J. Hnojský, který nejprve za stavu 0:2 neproměnil ve 28.´ 100% šanci a pak se za největšího tlaku domácích za stavu 2:3 nechal v 66.´ zcela nesmyslně vyloučit po 2. ŽK - obě za protesty proti rozhodnutí hl. rozhodčího. V opačné roli se představil dnes již hráč "B" týmu V. Hlaváč, který nastoupil až do 2. poločasu a "byl" u všech 3 branek domácích.

Hosté byli v 1. poločase lepším týmem, byli důraznější v osobních soubojích, hráli ze zajištěné obrany a hrozili z nebezpečných brejků zejména po jejich levé straně a dva z nich dokázali využít ve 14.´ a 26.´ a poločas tak vyhráli 0:2.

Do 2. pol. nastoupili domácí odhodláni nepříznivý stav otočit, ale již v 51.´ inkasovali potřetí po dalším rychlém brejku a nedorozumění domácí obrany. Pak se ale domácí za stavu 0:3 (stejně tak jako v zápase se Štěnovicemi) nadechli k obratu, v 57.´ přihrál V. Hlaváč volnému Fr. Šaškovi, jehož střelu z 18-ti m hostující brankář jen vyrazil před sebe a Fr. Melka snížil na 1:3. Od té doby byli zase jednoznačně lepší domácí, do dvou velkých šancí se dostal domácí kapitán Fr. Šašek, v 58.´  zcela osamocen hlavičkoval vedle brány hostů a podobně si počínal i v 63.´, když jeho střela z dobré pozice skončila také vedle branky. O minutu později se již ale nemýlil domácí J. Forman, který snížil na 2:3, když hlavou proměnil pěkný centr V. Hlaváče. V této době viselo vyrovnání na vlásku, ale v 66.´ přišel již zmiňovaný kolaps J. Hnojského.

Hra se poté opět vyrovnala a i hosté opět hrozili z brejků a jeden z nich v 80.´ proměnil Mičkal a zvýšil na 2:4. Domácím svitla naděje na zvrat utkání ještě v 88.´, když byl ve vápně faulován V. Hlaváč a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Fr. Melka. V závěru si však hosté vedení i za cenu známých zdržovacích taktik pohlídali a domácí zůstali opět bez bodu.

Branky: 57. a 88. (PK) Fr. Melka, 64. J. Forman - 14. a 51. Chaloupka, 26. Hora, 80. Mičkal. ŽK: 4:2; ČK: 1:0(J.Hnojský). Diváků:  120  .Rozhodčí: Mašek - Schneider, Duda M.

Sestava Hradešic: D. Vávra - L. Šmrha, M. Hlaváč, P. Řezáč, V. Kotiš, Fr. Šašek, J. Hnojský, P. Křesák (V. Hlaváč), J. Forman, J. Kopal, Fr. Melka, náhradníci Z. Frančík, L. Melka, J. Sekyra

 Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Jiřinec, Vonášek, Mareš - Prokopec (71.Kába), Makovec, Herout (88.Vlček), Chaloupka - Mičkal, Hora (84.Suchan)

 

Mochtín -  Starý  Smolivec 3: 2 ( 1: 2)

Karel Šot

Úvodních 30 minut patřilo Mochtínu, který měl několik šancí na skorování, ale golově se prosadil až ve 25.minutě Tomáš Babka. Hosté poctivě bránili, hráli především na rychlé brejky. Vyšly jim navíc dvě standartky, ze kterých lacinými goly ve 28.minutě (Strejc) a ve 45. minutě (Tyrpekl) otočili skore ve svůj prospěch. Mochtín zapnul po přestávce naplno, hrál útočně, na riziko, chtěl vyrovnat. Přibrzdilo ho smolné vyloučení J.Kula v 59.minutě (druhá ŽK za ruku), ale i v deseti soupeře zavřel na jeho polovině. Důležitý gol na 2:2 vsítil prudkou střelou k tyči Jaroslav Cihlář, vítězný gol pak čtyři minuty před koncem Petr Černý, který dorážel střelu Ji.Dolejše z VPK. Soupeř odjížděl zklamaný, měl zápas slibně rozehraný, domácí si ale těsnou výhru a tři body doslova vydřeli. Rozhodčí Milan Plundrich ze Svojkovic u Rokycan.

Branky :  Tomáš Babka, Jaroslav Cihlář, Petr Černý - Otmar Strejc, Michal Tyrpekl.  ŽK: 6:2; ČK: 1:0(Kul) . Diváků:  60 

 

Losiná  - Sp.Poříčí 3: 2 ( 0: 1)

Čestmír Kašpar

Zápas začal od první minuty hezky z ostra. Diváci si ještě ani nedonesli pivko a již hosté nastřelili břevno. A běží asi 5.minuta, tvrdý průnik Venci Hajšmana do vápna, první bek odpadl a druhý již zastavil útok nedovoleně - penalta! Honza Votípka ale až moc chladnokrevně nabídku odmítnul a trefil prostředek brány. Desátá minuta, hosté kopou roh, brankář Robert Kreuzman jde na penaltu pro vysoký míč, moc se k němu nedostane a místo, aby se vrátil na čáru, strčí do útočníka zezadu, ten si rád lehne a další penalta, kterou hosté využijí. Poříčí má potom další tlak, hrají rychlý fotbal, naši se nemohou dostat do hry, hra se přiostřuje i díky bouřlivým divákům. Rozhodčí krotí emoce na hřišti žlutými kartami.

O půli domácí trenér Jarda Veleman vyměnil své syny, Martin první půli působil dost otráveně a tak nastupuje na hrot Radek a místo mladého Šindeláře se posune do obrany na beka tvrdý Karel Voráček a do zálohy se vysune Marek Laštovka. Tato změna přinese do našich řad nečekané oživení a hned v první minutě po přestávce dostane Olda Fremr pěknou ulici mezi beky a tam moc velký prostor a povedeným obloukem brankáře překvapí, 1:1! Potom následují během 15 minut další skvělé momenty Radka Velemana, který dostal nabídku nejprve od aktivního a důrazného Venci  Hajšmana zprava a potom se skvěle uvolnil ve vápně sám a zápas otočil na 3:1 ! Hosté byli očividně zaskočeni. Začali hrát nepřesně, naši se snažili hru kouskovat a brnkali tak na nervy nejen protihráčům , ale emoce se přenesly i do hlediště. Za sprosté protesty proti rozhodčímu byl vykázán mimo střídačku hostující trenér. Naši měli další šance (2x Marek Laštovka), hosté trochu i smůlu, kdy také nedali z povedených možností. A drama vrcholilo asi 5 minut před koncem, kdy hosté přece jen po špatně odraženém rohu snížili na 3:2. Domáhali se další penalty, která se dala pískat ale spíš na druhé straně po průniku Oldy Fremra, kterého vyběhnutý poříčský brankář sundal. Nic se z toho nepísklo a tak se stav již nezměnil a body zůstaly doma. Fotbalisté z Poříčí si zápas prohráli sami, když opustili mezi 46. a cca 75. minutou svou jinak velmi dobrou hru a nechali se unést nervozitou a hledali chyby u rozhodčího.

Branky: Veleman  R. 2, Fremr - Davídek 2; ŽK: 2:3. Diváků:   150 

Sestava Losiné: Kreuzman R., Tančauz Pe., Jambor, Laštovka, Tančauz Pa., Houdek, Votípka (80.Kašpar.J), Šindelář(46.Voráček), Veleman M.(46.Veleman R.), Hajšman, Fremr

 

Chanos Chanovice  - FC Švihov  3 : 0 ( 2 : 0)

Jiří Štěrba

Chanovice vědomi si postavení v tabulce začaly zápas velmi dobře. Již v 2 minutě Klásek nastřelil z 20 metrů tyč soupeřovi branky. V 8 minutě Klásek obešel ve vápně tři hráče hostů a lehkou střelou k tyči vstřelil první branku domácích. Ve 21 minutě Srb střílí a brankář hostů Zdráhal výborně míč vyráží na roh. Ve 25 minutě zahrává rohový kop Černohorský a Srb hlavičkuje do brankáře a tento odražený míč chytá na brankové čáře. V 35 minutě se dostali ke střele i hosté. Špatenka střílí těsně nad Bekeho branky. Ihned z protiútoku po závaru ve vápně hostů střílí druhou branku Chanovic Pavlovský Lukáš. Do druhého poločasu se hosté více začali vytahovat z obrany a začal se hrát výborný fotbal nahoru dolů. Domácí dobře bránili a útočili do otevřené obrany hostů. V 55 minutě po narážečkách se k míči dostal Klásek Vojtěch a podél brankáře střílí svůj druhý zásah. Potom ještě v 56 minutě Pavlovský zdálky nastřeluje břevno branky hostů. V 61 minutě zahrávají hosté trestní kop a  Srb si centr sráží na břevno vlastní branky. Potom měli ještě domácí několik dobrých šancích zvýšit svůj náskok, ale brankáře hostů již nepřekonali. Chanovice si za svůj výkon tři body zasloužili.

Branky : 8" a 55" Klásek Vojtěch, 36" Pavlovský Lukáš Branky-hoste : -

Rozhodčí : Ulrych. Diváků: 90, ŽK: 1 : 1.

Sestava domácích: Beke, Ladman, Srb, Skuhravý, Šebek/71"Brejcha/, Klásek/85"Soukup/, Kubeček, Černohorský, Král/77" Prýmas/, Pavlovský, Polena Josef

 

Strážov -  Přeštice   3  : 2 (2 : 0)

Branky: Weber 2, Jánský - Bešta, Roubíček; ŽK: 1:4; ČK: 1:0. Diváků 150.

 

St.Smolivec  - Losiná    3 : 1 (1 : 1)

Branky: Krejčík, Strejc J., Strejc O. - Fremr; ŽK: 1:2 . Diváků: 100

 

 

 

  1. Svéradice          7   6   0   1  21 : 10   18  (  6)

  2. Losiná             7   5   1   1  18 : 10   17  (  4)

  3. Spálené Poříčí     7   5   0   2  19 : 10   15  (  3)

  4. Mochtín            7   3   2   2  13 : 12   12  ( -1)

  5. Zichovice          7   4   0   3  20 : 20   12  (  3)

  6. Strážov            7   2   3   2   7 :  7   11  (  0)

  7. Chanovice          7   3   1   3  11 : 12   10  (  1)

  8. Štěňovice          7   2   2   3  11 : 12   10  ( -1)

  9. Pačejov            7   3   1   3   7 :  8   10  (  1)

 10. St. Smolivec       7   3   1   3  15 : 18   10  ( -2)

 11. Švihov             7   2   1   4  12 : 20    7  ( -2)

 12. Hradešice          7   1   2   4  14 : 16    6  ( -7)

 13. Měčín              7   2   0   5  13 : 19    6  ( -6)

 14. Přeštice B         7   1   0   6  13 : 20    3  ( -6)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku