Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 6. kolo 1. - 2.10. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

MOCHTÍN SE OPĚT NEVRACEL ZE ŠVIHOVA S PRÁZDNOU

 

Šesté kolo 1.B třídy nabídlo příznivcům nejpopulárnějšího sportu v Pošumaví tři derby. První se hrálo v sobotu ve Švihově. Souboj dvojice trenérů   domácího Jiřího Tomana a Ladislava Kudláčka skončilo lépe pro kouče Mochtína. Jeho svěřenci  venku ještě na podzim nebodovali, ale do Švihova přijeli povzbuzeni domácí výhrou  nad nováčkem ze Štěňovic , ale i  s podvědomím, že v posledních dvou zápasech ve Švihově dokázali bodovat a ani tentokrát se nevraceli s prázdnou. Domácí zápasy Pačejova už mají svůj zaběhlý scénář-  jako by byly psané  přes kopírák.. Ostatně nejlépe to vystihl   předseda klubu Tomáš  Cihlář: „   Všechny tři letošní  se totiž dají zhodnotit několika slovy – festival zahozených šancí, nesmírná dřina na vstřelení branky, zbytečné nervy a zaplaťpánbůh šťastný konec v podobě toho nejtěsnějšího výsledku 1:0. Nejinak tomu bylo i v duelu s přeštickou rezervou, která se hrála v opačném pořadí rozlosování na hřišti v Pačejově. Těžký duel bez výsledného bodového efektu sehrály Hradešice na hřišti staronového účastníka této soutěže ve Spáleném Poříčí.

Další dvě derby skončila úspěchem domácích klubů, když Svéradice si poradily s Měčínem a Žichovice získaly vítězství zu kategorie šťastných nad Strážovem.

 

Pačejov – Přeštice B   1 : 0 (1 : 0)

Tomáš Cihlář

Za krásného počasí zavítala do Pačejova přeštická rezerva. Už v první desetiminutovce dvě zmařené vyložené šance v podání Ondry Němce a Marka Barana. I pak se hrálo v režii domácích. Ve 43.minutě byl v pokutovém území faulován Jirka Mrázek a penaltu bezpečně proměnil Vašek Brůha. Minutu nato z úhlu postupoval na brankáře Josef Ticháček, ale jeho střela jen orazítkovala tyč. Po změně stran zahrozili v 55.minutě hosté, kdy během 10 vteřin dvakrát trefili tyč Bořovy branky.  Na druhé straně nastřelil břevno v 62.minutě i Jirka Mrázek. Závěr utkání přinesl napínavý a zajímavý fotbal. Hosté se snažili pochopitelně o vyrovnání, domácí kontrovali nebezpečnými protiútoky.  Nakonec zůstaly všechny tři důležité body doma,  vzhledem k průběhu zápasu  zaslouženě. Před 130 diváky řídil rozhodčí Ladislav Čech z Kaznějova.

Branka:  43. Brůha (PK). ŽK: 2:2. Diváků: 130. Rozhodčí: Čech.

 

Sp.Poříčí  -  Hradešice    2 : 1 (2 : 0)

Milan Černík

Hosté nastoupili do zápasu opět bez několika hráčů základní sestavy a v Poříčí sehráli poměrně smolný zápas. Na místě stopera nastoupil poprvé L. Šmrha a do hry zasáhli i další 3 hráči "B" týmu. Již na konci první minuty zápasu šli domácí do vedení, když si po rohovém kopu lehce tečovaný míč srazil ramenem do vlastní brány Fr. Šašek. Od té doby byli 25 minut jednoznačně lepší hosté a domácí jen stěží bránili své vedení. Ve 20.´ po centru L. Melky hlavičkoval M. Forman jen do břevna a po jeho dorážce skončil míč pro změnu na tyči domácí branky. O dvě min. později pěknou střelu dobře hrajícího J. Hnojského vyrazil jen se štěstím domácí brankář. Za další minutu běžel sám na bránu P. Křesák, ale jeho střelu mu v poslední chvíli zblokoval domácí obránce na roh. Ve 26.´ přišla pro Hradešice v době jejich největšího tlaku další pohroma, když špatně trefený centr domácího útočníka překvapil již vybíhajícího brankáře D. Vávru, a ten si v pádu do protipohybu srazil míč do vlastní branky.

I přes tyto smolné situace, které umocnilo ještě svalové zranění kapitána Fr. Šaška v polovině 2. pol., se hosté nevzdávali a ve velkém vedru bojovali o zvrat až do konce zápasu. Pochopitelně i za cenu rizika, takže i domácí se dostávali do brejků do otevřené obrany. Hostům se ale podařilo snížit až v 83.´, když se z VPK trefil krásně do šibenice Fr. Melka. V závěrečném tlaku si hosté vytvořili ještě několik slibných příležitostí, ale dovést zápas alespoň do penaltového rozstřelu se jim již nepodařilo.

Branky: Hofman, Šlajs - Melka; ŽK: 3:3. Diváků: 100 

Sestava Hradešic: D. Vávra - L. Šmrha, M. Hlaváč, Fr. Melka, J Forman, Fr. Šašek (J. Sekyra), J. Hnojský, P. Křesák, L. Melka (P. Melka), V. Kotiš, M. Forman

 

Švihov Mochtín   2 : 2 (1 : 0) PK: 4:5

Jiří Toman

Od úvodu utkání dominovaly obrany,první šanci měl ve 22.min.hosté,kdy po rohu střílel z voleje Dolejš J. vedle, stejně se vedlo na druhé straně Havlíčkovi.První gol padl ve 29.min.po tr.kopu ze strany skoroval Žák. Hosté měli do poločasu ještě dvě šance,v prvním případě zachránil brankář,ve druhém ho zastoupil na brankové čáře Špatenka.V 60.min.udělal hrubku v obraně host.stoper,jehož pomalou přihrávku brankáři doběhl Havlíček,obešel brankáře a poslal tak domácí do dvoubrankového vedení.To však trvalo pouhou minutu,po rohu udělal chybu pro změnu domácí stoper a nabíhající Dolejš J. snížil na 2:1.Obrovskou šanci měl v 69.min.Osvald,který zblízka minul prázdnou branku.Nedáš,dostaneš platilo v 71.min.domácí udělali v obraně několik zmatků,které zakončil střelou k tyči Cihlář a tak utkání skončilo spravedlivou remízou.

Sestava:Zdrahal,Bureš,Biederman,Žák,Pflug,Kašpárek,Kowalski,Brož(75.Kudjak),Špatenka(70.Zdrahal J.),Havlíček,Osvald(84.Staněk)

Branky: Havlíček, Žák - Cihlář, Šup; ŽK: 1:3 . Diváků: 60

Trenér Švihova Jiří Toman : "Remíza je podle předvedené hry spravedlivá,v utkání padaly goly po hrubkách zkušených hráčů.Myslím si,že utkání rozhodla tutovka Osvalda za stavu 2:1.Soupeř měl na rozdíl od nás kvalitní lavičku,což se na výsledku projevilo.Mrzí mě zranění Brože,které nebylo potrestáno,pro něhož podzimní část skončila."

 

Žichovice -  SK Kovo Strážov  2 : 1 (1 : 1)

Karel Sládek

Po brankových hodech, které se minulou neděli odehrály na svéradickém stadionu, byl dalším soupeřem žichovických loňský účastník I. A třídy, celek SK Strážov. Nejlepší útok tentokrát narazil na nejlepší obranu a v utkání se spoustou nepřesností tentokrát dominovaly hlavně obranné řady.Kdyby diváci tentokrát přišli až po první půlhodině střetnutí, rozhodně by o nic nepřišli. Přestože hosté byli v poli o něco aktivnější, ani jeden z týmů si nedokázal vytvořit vyloženou brankovou příležitost a s nepřesnými pokusy z dálky neměl ani jeden brankář žádný problém. V 31. minutě se po rohovém kopu R. Beneše dostal k míči Olda Chod, ale jeho přízemní ránu zblokoval jeden z hostů na roh. Po dalším rohu R. Beneše se prodral k hlavičce Jiřík, jenže radost mu zkazil výborným zákrokem hostující gólman Javorský. Hosté odpověděli skákavou střelou Petržilky zpoza vápna, ale Doubek v domácí brance byl pozorný. V 35. minutě se však už hosté radovali, když rohový kop Uruby dopravil hlavou za Doubkova záda Čížek. Ve 38. minutě to už mohlo být o dva góly. Petržilka našel ve vápně rozběhnutého Denka, ale jeho střelu na zadní tyč bezpečně chytil domácí gólman. Žichovičtí vyrovnali ve 40. minutě. Jiřík prodloužil hlavou na Brože, ten se vřítil do šestnáctky, udělal kličku i brankáři Javorskému, jenže jeho střelu vykopl z branky jeden ze strážovských obránců. Bojovný Brož míč doběhl, naservíroval ho na vápno Honzovi Benešovi, který vyrovnal, 1:1.

Ve druhém poločase chtěly oba týmy strhnout vedení na svou stranu a šance se střídaly na obou stranách. Aktivnější vstup do druhého dějství ale měli domácí. Nejprve po ztrátě míče hostů před vlastním vápnem postupoval na Javorského z úhlu J. Beneš, jenže místo střely zbrkle volil přihrávku a z jeho akce tak nebylo nic. Další šanci měl po akci Choda se Šimáčkem hlavou Jiřík, ale trefil pouze náruč připraveného brankáře a po trestném kopu R. Beneše mířil Jirka Šimáček hlavou jen do tyče. Na druhé straně neuspěl před Doubkem kapitán hostů Mayer a vedle mířil zanedlouho po kombinační akci strážovských i Helm. Žichovičtí odpověděli parádní akcí Choda a R. Beneše, na jejímž konci střílel po kličce na velkém vápně nad Jiřík. Do vedení mohl dostat hosty po samostatné akci Weber, který přehodil stopera Mourka, ale jeho nedůrazné zakončení v klidu lapil Doubek. Střelecké štěstí poté neměl po přihrávce Malého ani Robert Beneš, jehož rána z hranice velkého vápna letěla těsně vedle. Hosté kontrovali šancí Uruby, který po trestném kopu a následném závaru v šestnáctce domácích střílel hodně vysoko nad. Poté měl ještě dvakrát hlavičkoval po centrovaných míčích ze strany strážovský Weber, ale ani jednou nemířil mezi tyče. Pak už hráli jen domácí. V 84. minutě poslal dopředu Chod Malého, od nějž převzal míč smolař Jiřík, který se protlačil ke střele a skákavým angličanem vstřelil vítěznou branku zápasu. Hosté na vyrovnání už neměli síly. Výsledek mohl pojistit o čtyři minuty později Honza Beneš, ale jeho jedovku z hranice pokutového území Javorský vyrazil a v nastaveném čase mířil znovu Honza opět z vápna těsně vedle.

Slušně hraný zápas za krásného počasí a před výbornou návštěvou s přehledem odřídila trojice rozhodčích v čele s panem Velíškem. Přestože se nám dlouho nedařilo překonat dobrou defenzivu Strážova, byli slyšet naši kotelníci. Děkujeme za Vaše povzbuzování a těšíme se na Vás i příští sobotu v Měčíně!

Slovo trenéra domácích  Radima Šišky: „V dnešním zápase jsme se příliž nedostali ke své útočné hře a hosté ze Strážova se na našem hřišti představili jako velmi kvalitní soupeř. Šance se hlavně ve druhém poločase střídaly na obou stranách, ale tentokrát rozhodla vůle domácích hráčů, a přestože se hra nedařila podle představ, chtěli jsme více vyhrát než soupeř. A taková vítězství vůle jsou o to cennější. Navíc se dnes prokázalo, že i hráči z lavičky mají kvalitu na to, aby nastupovali v této soutěži od úvodního hvizdu. A o tom by fotbal v Žichovicích měl být a doufejme, že i bude. Děkujeme fanouškům za podporu.“

Trenér Strážova Petr Presl: „Kluci si dnes zasloužili za svůj přístup a výkon bodovat, ale zbrklost v koncovce je o bodovou odměnu připravila. Nemůžu jim dnes snahu upřít, změny v sestavě také přinesly pozitivní prvky, teď už chybí jen branky a snad se vylepší i bodový zisk týmu. Výborně utkání řídil rozhodčí Velíšek.“

Branky: 40. Beneš Jan, 84. Jiřík Jan – 35. Čížek Vladimír. ŽK: 2:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Velíšek Jiří – Langmajer Lukáš, Brůha Radek. Diváků: 150.

Sestava: Doubek – Mourek – Jeřábek (65. Štěpán), Frýzek, Brož – Beneš J., Chod, Malý, Beneš R. (90. Pařízek), Simáček (70. Šiška) – Jiřík.

Sestava Strážova : Javorský M.,Čížek.Helm (85.Presl Š.) ,Faltín, Michel J., Uruba O.,Denk M., Petrželka F.( 60. Šlégl M.),Janský,  Mayer B. ©, Weber ( 65 .Chaluš.)

 

Štěnovice - Chanovice  3 : 0 (0 : 0) 

Branky: Krásný, Mangl, Pelouch; ŽK: 2:0; ČK: 0:1 . diváků. 200

 

Svéradice -  Měčín   4 : 1 (1 : 0)

Václav Dušek

Domácí chtěli proti poslednímu celku tabulky odčinit týden staré zaváhání s Žichovicemi, ale hra v prvním poločase tomu vůbec nenasvědčovala. Domácí hráli příliš složitě a v defenzivě vyráběli velké chyby a mohli jen děkovat současnému rozpoložení hostů, kteří je nedokázali trestat. Svéradice dostala na koně 23.minuta a přímý volný kop Miroslava Herouta, který si brankář Šlajch nešťastně srazil do sítě. Přesto mohlo být do přestávky srovnáno, když si hosté vytvořili dvě obrovské příležitosti, ale brankář Soukup ve spolupráci s obranou své družstvo podržel. O přestávce musel trenér Rambousek zvýšit hlas a výkon jeho svěřenců byl ve druhém poločase o dost lepší. Rázem jich bylo plné hřiště a v 55.minutě své vedení navýšili, když se přesnou střelou k tyči prosadil první brankou ve svéradickém dresu Milan Hora. Domácí si vytvářeli i další šance, mnohdy však hráli až příliš na krásu, třetí branku zatím nepřidali a byli potrestáni, když sérii chyb v defenzivě potrestal kontaktní brankou na zadní tyči číhající zkušený Dušan Němec. Hned z rozehrávky však domácí měli dvoubrankový náskok zpátky. Po levé straně utekl všem Chaloupka, přehodil si míč na pravačku a střelou na zadní tyč obstřelil brankáře Šlajcha. I pro něj to byla premiérová svéradická branka. V 82.minutě se hosté dostali k další možnosti utkání zdramatizovat, když po faulu Martínka zahrával Z.Krotký pokutový kop, ale vůbec netrefil branku. Domácí tak své vedení ještě navýšili po akci, která pobavila všechny přítomné diváky. Během pár vteřin mohli svéradičtí hráči několikrát zakončovat do prázdné branky, ale pokaždé cestě míče do branky zabránil některý z bránících hráčů, až se k premiérové brance za A tým dostal 17letý dorostenec Kába. S přehledem řídil mladý rozhodčí Bureš z Kaliště u Švihova.

Branky: 23.vlastní, 55.Hora Milan, 71.Chaloupka Tomáš, 87.Kába Roman - 70.Němec Dušan

Rozhodčí: Bureš Michal, ŽK: 0:3, Diváků: 80

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka (62.Martínek), Vonášek, Mareš - Prokopec, Jiřinec, Herout (87.Krejčí), Chaloupka - Makovec, Hora (78.Kába)

 

St.Smolivec  - Losiná    3 : 1 (1 : 1)

Branky: Krejčík, Strejc J., Strejc O. - Fremr; ŽK: 1:2 . Diváků: 100

 

 

 1.  Spálené Poříčí     6   5   0   1   17:  7    15

 2.  Svéradice          6   5   0   1   17:  7    15

 3.  Losiná             6   4   1   1   15:  8    14

 4.  Zichovice          6   4   0   2   17: 16    12

 5.  St. Smolivec       6   3   1   2   13: 15    10

 6.  Mochtín            6   2   2   2   10: 10     9

 7.  Pačejov            6   3   0   3    5:  6     9

 8.  Štěňovice          6   2   1   3    9: 10     8

 9.  Strážov            6   1   3   2    4:  5     8

10.  Chanovice          6   2   1   3    8: 12     7

11.  Švihov             6   2   1   3   12: 17     7

12.  Hradešice          6   1   2   3   11: 12     5

13.  Přeštice B         6   1   0   5   11: 17     3

14.  Měčín              6   1   0   5    9: 16     3

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku