Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Komentář k průběhu soutěží starších přípravek

 

MOHOU DESÍTKY BRANEK V SÍTÍCH NOVÁČKŮ  TĚŠIT ?

    Miroslav Sedlmaier, autor stránek  

 

Na návrh trenérské rady , která je složená z trenérů větších klubů přistoupila STK k odklonu od původního zavedeného systému posledních let uspořádání soutěží straších přípravek . Místo nasazení nevyspělejších týmů s velkou členskou základnou přímo do okresního přeboru a ostatních přihlášených klubů do okresní soutěže byl v podzimní části rozehrán OP ve dvou skupinách  a to bez ohledu na to, zda se jedná o nově vytvořené venkovské týmy jako např. Strážov, Měčín, Chanovice.

Již po odehrání prvních podzimních kol se ukazuje, že návrh trenérské rady se ukázal jako totálně neuvážlivý a má za následek necitlivé hořké začátky nováčků. Ti místo radosti ze hry se stali na hřišti v souboji s vyspělými týmy , které mají za sebou již dlouholetou přípravu včetně účastni v kategorii mladších přípravek statisti a jen góly s přibývajícím odehraným časem kdy jejich brankové konto narůstá neuvěřitelnou geometrickou řadou  až na 45 : 0 . Ostatně tak tomu bylo  v minulém kole v utkání Sušice – Chanovice a nebo v tomto v utkání hraném v pátek 23.9. 2011, kole kdy Strážov dostal v Klatovech 37 :  0 !!!!!!

Může mít někdo z trenérů kteří chtějí od svých svěřenců kvalitní výkony mít z výsledků které končí za 60 minut hry vítězstvím o 45 branek radost ? Pokud ano, pak je to špatně, ale i oni jsou v tom nevině, za to mohou jiní !

Vraždění neviňátek nemá s fotbalem v tomto případě co společného.  Neprospělo by jejich fotbalovému růstu více souboje vyrovnaných soupeřů, boj o každý metr hřiště a radost z ze skutečně vybojovaného vítězství ?

 Je to hlavně k zamyšlení pro ty, který systém základní části(podzim) a finálové (jaro ) navrhli.    Ukazuje se to jako návrh nesmyslný  ! Vůbec bych se nedivil, kdyby  odradil od uvažovaného zapojení do soutěží v těchto věkových kategoriích kluby, které o takové účasti v soutěži uvažují.

Koho by taky bavilo obléknout se do dresu a dělat kulisy pro soupeře k vylepšování skóre. To si tam mohou ty vyspělejší postavit pouze kužely a je to úplně to samé. Jen míče z branky by si museli vyndávat sami, takto od toho mají soupeře. Ten jim podá míč do půle hřiště dopraví sám a pak jim ho po rozehrávce zase pučí…

Jsem přesvědčen o tom, že pro příště si STK nenechá do uspořádání soutěží mluvit a bude soutěže organizovat podle  poslání OFS a to v zájmu fotbalu a v zájmu většiny klubů.  





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku