Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA 5. kolo 24.-25.9. 2011

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R  

 

 

TÝNEC V  DERBY NEPRODAL SVOJÍ KŮŽI LACINO

 

Sedmé kolo okresního přeboru bylo v pěti ze sedmi zápasů stoprocentně úspěšné pro domácí. Přesto  se nejednalo snad   s výjimkou zápasu v Dlouhá Ves -  Mochtín B(7:0) o snadno získané body. V e třech z nich se radovali z vítězství domácí jen tím nejtěsnějším brankovým rozdílem. Nejdramatičtější  bylo derby v Janovicích, kde nováček z Týnce neprodal svojí kůži lacino. Radost minimálně ze zisku bodu jim překazil střídající Václav Slivoň přesnou trefou  minutu před koncem. Vrhaveč musela stejně jako v drtivé většině zápasů doma s Tatranem Velké Hydčice se spokojit s těsnou výhrou, která byla tentokráte vykoupena velkou daní. V tomto duelu přišli o svou oporu Jindru Pacnera, který se vážně zranil a v součastné době leží v nemocnici na ortopedii po té, kdy si v utkání  přetrhl achilovu šlachu a ještě v sobotu večer byl operován. Znamená to, že kapitán Vrhavče bude svému týmu delší čas chybět a bude také chybět i u zeleného stolu řídící STK OFS Klatovy jejíž je členem.  Jedno z nejkvalitnějších utkání bylo sehráno v Sušici . Duel rezerv Sušice a Lub sice výsledkově skončil jednoznačně pro domácí , ale výrazně k němu přispěl nepochopitelný zkrat jinak jejich opory brankáře Kodeše. Ten se nechal v době sílícího tlaku jeho týmu zbytečně vyloučit a domácím tak výrazně nahrál k zisku třech bodů.

V průběhu podzimu viděli diváci v okresním přeboru již osmou remízu a tudíž i stejný počet penaltových  rozstřelů.Ten poslední sledovali v neděli Neznašovech  ve kterém byly domácí Běšiny úspěšnější než jejich soupeř TJ Žihobce , který stejně jako ve Vrhavči před dvěma týdny vyšel ve střelbě pokutových kopů jako poražený. Nečekaně získaný druhý bod na Klatovsku jim ale vše vynahradil.

 

Hrádek - Velký Bor  1 : 0 (1:0)

Branky: 20. Kolář M. ;ŽK-2:2 .Diváků: 120.

Rozhodčí: Bureš Michal.

 

Nezamyslice -  Ž.Ruda  4 : 2 (1 :0)

Janda Milan

Po zlepšených výkonech  domácího týmu se očekávalo zajímavé utkání s nejlépe střílejícím mužstvem OP  Železnou  Rudou. Zápas začal ve svižném tempu a obě mužstva hrála útočný fotbal. Dařilo se zejména  domácímu útočníku  Velkoborskému,  který  důrazným napadáním  dělal hostující obraně velké potíže a po faulu na něho  střílí Martin Soutor z PK vedoucí branku už ve 13minutě. Další šance na obou stranách zůstali nevyužity a tak poločas skončil 1:0. Nástup do druhého poločasu byl pro domácí přímo raketový a za 2minuty to bylo již 3::0, Trefili se ve47min Soutor  a48min po krásné akci celého útoku Tomáš Velkoborský. Když v 60 min  po rohovém kopu  zvyšoval opět velmi dobře hrající Velkoborský na 4:0, čekalo se ,že hosté odjedou s pěknou nadílkou. Po chybě domácího brankáře v64min  snížil  Loos na 4:1 a do té doby bezchybná domácí obrana  začala hrát nedůrazně a přišel trest v podobě  druhé branky  po hlavičce Kroupy v80min. Hosté ožili a vrhli všechny síly do útoku a tak se posledních 10min bylo na co dívat. Domácí se bránili a jejich brejky do otevřené obrany  zůstávaly  bez zakončení. V tu chvíli si každý vzpomněl na utkání v Lubech a po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího si všichni odechli.  Pěkný zápas  s přehledem řídila trojice rozhodčích ze Strakonicka.

Branky : 13,47-Martin Soutor,48,60-Tomáš Velkoborský -64-Loos,80-Kroupa

Rozhodčí: Hodánek ,Hron,Anšlág . ŽK:2:2             ČK: 0:0  Diváků:70

 

Vrhaveč - V. Hydčice  1 : 0 (1 : 0)

Branky: 9.  Kudlacek Radek . ŽK: 3:0  ; ČK: 1:0 ( Skřivánek Matěj ) Diváků: 70 

Rozhodčí: Klička Jiří.

 

Janovice - Týnec 3 : 2 ( 1 : 1)

Václav Slivoň

Domácí celek před velmi slušnou diváckou kulisou přivítal v derby nováčka soutěže Týnec. Oba celky nemají body na rozdávání a tak oba trenéři chtěli 3 body. Domácí tým nastoupil do utkání lépe a v úvodní 10 minutovce měl 2 velké příležitosti , jednou byl domácí útočník Hájek zastaven praporkem pomezního a podruhé ztroskotal na hostujícím brankáři. I nadále byl domácí celek o něco aktivnější , nicméně již bez jasných gólových příležitostí. A tak uhodilo na druhé straně , to ve 23 minutě  domácí obrana nedokázala odkopnout balon do bezpečí a toho využil hostující Pavel Kubový , který z úrovně vápna vystřelil a vymetl šibenici domácí svatyně 0 : 1. Domácí tým po inkasované brance byl lehce v útlumu a tak mu pomohla chyba hostujícího obránce , kterou využil Urban a mezi nohami hostujícího brankáře srovnal v 36 minutě na 1 : 1. Domácí tým mohl jít do šaten s jednobrankovým náskokem , bohužel pro Duklu ve 100% šanci selhal Valečka.

Do druhé půle posílili oba trenéři útok , u hostů nastoupil Frous a u domácích Slivoň.Domácí tým začal mít od úvodních minut druhé půle optickou převahu i díky odcházejícím fyzickým silám soupeře. V 53 minutě se domácí diváci mohli radovat dnes podruhé , to akci až do „ kuchyně „ zakončoval podél brankáře hostů Slivoň 2 : 1. Hosté odpověděli v 60 minutě , to napřáhnul z 30 metrů Hála a jeho střela proklouzla domácímu brankáři pod rukavicemi 2 : 2. Týnec mohl jít do vedení v 65 minutě , to souboj ve vápně hlavní rozhodčí posoudila ze strany domácího hráče jako nedovolený a nařídila penaltu . Tu však velmi špatně zahrál hostující Baštář a nechal tak vyniknout domácího gólmana Šnejdara. To asi byla ze strany hostů poslední vážnější příležitost na vstřelení gólu . Domácí tým v poslední 25 minutovce sevřel hosty na jejich polovině, k čemu pomohlo i vyloučení po druhé ŽK hostujícího Faita  . Dukla si vypracovala  několik šancí , bohužel i z jasných tutovek se nedokázali domácí hráči prosadit. Místy to vypadalo , že domácí se předhánějí , kdo zahodí větší brankovou příležitost. A tak když už se všichni připravovali na penalty , které by určily majitele druhého bodu , přišla akce v poslední minutě nastavení . To přesná přihrávka Kološe na 30 metrů  našla na vápně Slivoně a ten překonal hostujícího brankáře podruhé v tomto zápase 3 : 2. HR nechala jen už rozehrát balon ze středového kruhu a zápas ukončila.

Derby skončilo výhrou Dukly a díky průběhu utkání je výhra domácích zasloužená.

Sestava Dukly Janovice:  K.Šnejdar ( K ) –J.Hájek – R.Mandák, D.Kološ, A.Mach –  V.Valečka, L.Hořejší, M.Urban,S.Kotlan – M.Hájek, Z.Švugr , střídal V.Slivoň

Branky: 36. Urban,58.a 93. Slivoň - 23 .Kubový P, 60 .Hála,  ŽK 1:4, ČK 0:1 ( Fait ).  Diváků  80.

Rozhodčí: Špindlerová.

 

Dlouhá Ves – Mochtín B  7 : 0 (2 : 0)

Krůs Josef

 V prvním poločase měli více ze hry domácí a z toho vyplývalo i více brankových příležitostí. Na 1:0 dává S.Kalvoda. Ve 38. minutě byl  vyloučen po 2.ŽK hráč hostů  K. Tománek. Ještě do poločasu Dlouhá Ves zvyšuje na 2:0 díky brance M.Drhy po přesné přihrávce  z pravé strany P.Hosnedla. Ve 2.poločase  už bylo na hřišti jen jedno mužstvo – domácí. Diváci viděli dalších 5 branek po velmi pěkných fotbal. akcích. Byly to nádherné individuální akce i pěkné přihrávky na jeden dotek,rychlost,chytrost i přesná střelba.

Branky za domácí : 61. a 90. Páleník Petr,  28 . Stanislav Valvoda, 44.  Marek Drha, 55. Riepl Jan, 58.  David Ronn, a 73. Hubený Jan.  ŽK 2:3 ;  ČK  0 : 1( 38. Tománek Karel).

Rozhodčí: Abraham Josef.

 

Běšiny – Žihobce  1 : 1 (0 : 0) na PK  4 : 1. 

Branky: 16.  Vališ Miroslav,  62.  Melka. ŽK: 2 : 2. Diváků: 60.

Rozhodčí Habada

 

TJ Sušice "B" - Start  VD  Luby   "B"  4  :  1    ( 0  :  0 )

Vratislav Krulich

Pohledné utkání za pro fotbal ideálního počasí rozhodla sušická rezerva díky větší vůli po vítězství. Domácím k vítězství pomohl i nepochopitelný zkrat lubského gólmana Kodeše, který v době sílícího tlaku hostujícího mužstva oslabil své družstvo zcela zbytečným vyloučením.

Celý první poločas se hrál ve vysokém tempu a žádný z týmů si nedokázal vypracovat brankovou příležitost. Domácím vyšel vstup do druhé půle, kdy brankami Blažka a Hubáčka získali vedení. Hosté snížili Sydorenkem z pokutového kopu, ale sušický tým odpověděl vzápětí brankou Šimečka. Hosté se snažili v závěru utkání výsledek zvrátit, měli v poli značnou převahu, ale míč do sítě sušických dopravit nedokázali. V těchto momentech se zaskvěl domácí gólman Míček, který se prezentoval několika výbornými zákroky. Lubskou snahu o úpravu skóre zhatil vlastní brankář Petr Kodeš, který v přerušené hře udeřil sušického hráče a musel předčasně do sprch. Tento moment poslal hosty  do kolen a o výsledku utkání bylo rozhodnuto.

Zápas s přehledem řídil rozhodčí Dolejš.

Branky:  51´ Lukáš Blažek, 56´ Pavel Hubáček,  67´  Jaroslav Šimeček a 88´ Jiří Bešta  -  64´ Vasil Sydorenko (PK). ŽK:0 : 1;ČK: 0 : 1(80´ Petr Kodeš). Rozhodčí:  Dolejš. Diváků: 120

Sestava TJ Sušice:František Míček - Jiří Bešta, Jaroslav Sachr, Lukáš Blažek, Michal Kodýdek - Jaroslav Šimeček (Mužík), Martin Mataše, Pavel Hubáček, Miroslav Bachroň (Lukáš Kodýdek) - Petr Chmelík (Václav Žežulka) a Martin Šlais

 

 

 1.  Vrhaveč            7   6   1   0   16:  7    20 (  7)

 2.  Dlouhá Ves         7   5   1   1   22:  3    16 (  4)

 3.  Sušice  B          7   3   3   1   18: 11    15 (  0)

 4.  Běšiny             7   4   1   2   15:  8    14 (  4)

 5.  Nezamyslice        7   4   1   2   20: 17    14 (  1)

 6.  Hrádek             7   4   1   2    9:  5    13 (  4)

 7.  Luby B             7   2   3   2   14: 13    11 (  0)

 8.  Železná Ruda       7   3   1   3   25: 18    10 ( -5)

 9.  Janovice           7   3   0   4   13: 14     9 (  0)

10.  Mochtín B          7   3   0   4   10: 16     9 ( -3)

11.  Žihobce            7   1   3   3   10: 22     6 ( -3)

12.  V. Hydčice         7   1   1   5    4: 15     4 ( -5)

13.  Velký Bor          7   1   0   6   14: 25     3 ( -6)

14.  Týnec              7   1   0   6   12: 28     3 ( -6)

 

 

 

 

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A   

 

 

SOUBOJ FAVORITŮ SKONČIL BEZ BRANEK

 

Šlágrem v pořadí již sedmého kola III. třídy byl zápas v Měcholupech ve kterém se střetli soupeři, kteří ještě na jaře byli účastníky okresního přeboru. Z tohoto pohledu se jednalo u duel  týmů kteří společně s vedoucím béčkem Horažďovic jsou největšími aspiranty na umístění  na prvních dvou místech zaručující postup do OP. O tom, že šance Měcholup a Bezděkova na návrat do nejvyšší okresní soutěže jsou stejné svědčí i to, že jejich zápas končil po bezbrankovém průběhu dělbou bodů. Tento zápas sice sliboval zajímavý souboj.  Po jeho skončení ale  byli diváci spíše zklamáni, když  se to na hřišti hemžilo věčným postrkováním a především dohadováním. V neděli si na své přišli fanouškové obou táborů domácí Strážova B a SK Bolešiny kterých se jich zde sešlo na sto dvacet. Zápas obou celků které dělily v tabulce pouhé dva body by z pohledu průběhu hry by byl spravedlivý dělbou bodů, ale fotbalový Bůh rozhodl jinak a šťastnější nakonec byli domácí a výhra je vynesla na druhé místo v tabulce.  Tři derby které se hrály ve Velharticích , v  Malém Boru a  v Horažďovicích  skončila podle papírových předpokladů úspěchem domácích.

 

Měcholupy - Bezděkov  0 : 0 (0 : 0)      

Michal Karlubík

Od úvodní minuty domácí ukazovali kdo je na hřišti pánem a vypracovávali si řadu šancí, tu největší, střelu z přímého kopu do šibenice vytáhl brankář hostů Martínek na roh. Hosté měli v první půli jedinou "gólovku". To když Šlégl vystřelil, domácí brankář pouze vyrazil před sebe, ale dobíhající Hráský přestřelil bránu. A tak první půle skončila bez branek.

Do druhé půle hosté vystřídali Tučka nahradil Martin Bohatý. Ale ke zlepšení to moc nevedlo. Když po krásným pasu utekl Bohatý domácí obraně, tak místo přihrávky na volného Hráského, sám vystřelil a rána mu vůbec nesedla. Aktivnější byli domácí , ale největší šanci měli hosté Zhvakin, ale krásnou střelou trefil pouze břevno. Zápas nedohrál Jan Kaňák, když po odpískání napálil míč do hostujícího brankáře a následně po druhé žluté musel do sprch. Početní výhodu však hosté nevyužili, dokonce nebylo ani znát, že je jeden tým oslaben. A tak skončil zápas bezbrankovou remízou.

Sestava TJ Bezděkov: Michal Martínek - Petr Panuš, Petr Dums, Miroslav Bohatý, Jan Ouda - Alexandr Zhvakin, Josef Dulka (C), Jan Šlégl, Václav Novák - Tomáš Tuček ( Martin Bohatý ), Pavel Hráský ( Karel Karlubík ).

Rozhodčí:Koura Radim;ŽK:2:4 ;ČK:1:0(Kaňák Jan). Diváků : 50.

 

Myslív - Veřechov  1 : 3 (1 : 1)

ŽK: 1:2. Branky: 8. J. Matas-17., 73., 81. Hlaváč. Rozhodčí: Veverka Jan. Diváků: 30.

 

Velhartice - H. M. Boží   5 : 0 (4 : 0)

Branky : 2. Pilík,  3. Poledník,  32. Matějka , 45. Faltín,  76.Bejvl Josef.

Rozhodčí: Lažánek Karel. ŽK: 2 : 2. Diváků: 60.

 

Malý Bor – Nalžovské Hory   5 : 2 (2 : 0 )       

Jaroslav Chalupný

V utkání průměrné úrovně byli domácí po celých devadesát minut lepší a vyhráli zcela zaslouženě.Hosté bojovali, ale domácí obrana je pustila ke slovu až za rozhodnutého stavu.Velký obdiv zaslouží brakař M. Boru L.Petřík který jak se později ukázalo odchytal celé utkání se zlomeninou palce na ruce a předvedl několik suprových zákroků!!!! Souboj v hledišti tentokráte skončil remízou.

Sestava domácích:Petřík, Michálek, Dvořák, Chodl, Melka, Šipla, Trubač, Vodička , Chaloupka, Jára, Hozman,  (Kocum, Kodýdek)

Branky:  10´ PK a 22´PK Vodička František, 47´a75´Hozman Václav, 77´Jára Karel; 70´Vaněk Luděk, 88´Šmrha Miroslav. ŽK: 1: 2;Diváků : 90

Rozhodčí:Pastyřík

 

FK Horažďovice B   - Sokol Hradešice  B 2 : 0(2 :0 )         

Branky: 39 Mičkal Petr, 45 Lávička Miroslav.  ŽK:3: 1;Diváků : 80.

Rozhodčí:Petrželka František

 

Strážov B - Bolešiny   3 : 1 ( 1 : 0) 

Josef Vaněk

Začátek zápasu byl ve znamení tlaku domácích, kteří hned v 7 min. kopali penaltu, ale bohužel Plíhal M. ji neproměnil. Od této chvíle byli hosté aktivnější a vytvářeli si šance. V 15min. zahrával trestný kop od poloviny hřiště Janda V. jeho centr do malého vápna  kam nabíhali dva domácí hráči, ale ani jeden míč nezasáhl a k překvapení hostujícího golmana skončil v síti a domácí vedli 1: 0. Domácí dále působili nervózním dojmem a produkovali velké množství nepřesných přihrávek a hlavně špatně pracovala záložní řada, kterou ta hostující jasně přehrávala. Poločas skončil 1:0 pro domácí. Do druhého poločasu se domácí nepoučili s chyb z prvního poločasu a nechali hosty hrát a to vyústilo v 55 min. v branku na 1:1.V době největšího tlaku hostů se krásně z voleje trefil do šibenice Weber P. a zajistil domácím vedení 2:1. Hosté nadále zlobili a  tlačili se do útoků a vytvářeli si šance které neproměnili, ale také domácí některé své šance neproměnili. Rozhodnutí přinesl až závěr utkání, kdy v 88 min. utekl obraně hostů Čermák J. a svůj brejk bezpečně proměnil  v branku na 3:1 pro domácí. Tímto výsledkem zápas skončil. Hosté se představili jako silný soupeř a v některých fázích zápasu byli jasně lepší než domácí pro které to bylo velmi vybojované vítězství.         

Branky : 15.  Janda V.,   61 .  Weber P. , 88  . Čermák J.  – 55. Roháč J. ŽK 4 :  3. Diváků:  120.

Rozhodčí: Mazanec .

Sestava- Franc J., Janda V., Kreibich K., Kollross P., Kolář M.(46min Presl A.), Plíhal M., Míšek L., Hosnedl J.( 74min Švůgr T.), Maxa P.( 46min Chaluš M.), Weber P., Čermák J.

 

 

Neznašovy - Hartmanice  3 : 2(1: 2)

Branky : 34.,46.a 53. Martin Mundl - 21. Jiří  Koryťák a, 38. Daniel Šperl. ŽK 1:1.  Diváků: 30. Rozhodčí:  Jiří Bureš.

 

 

 

 1.  Horažďovice B      7   6   1   0   25:  3    19 (  4)

 2.  Strážov B          7   5   1   1   22: 10    16 (  1)

 3.  Měcholupy          7   5   1   1   12:  7    16 (  4)

 4.  Bezděkov           7   4   2   1   16: 12    14 (  5)

 5.  Neznašovy          7   4   1   2   17: 16    13 ( -2)

 6.  Malý Bor           7   4   0   3   19: 10    12 (  3)

 7.  Velhartice         7   4   0   3   14: 13    12 (  0)

 8.  Bolešiny           7   3   2   2   18:  8    11 (  2)

 9.  Veřechov           7   3   0   4   13: 13     9 (  9)

10.  Hradešice B        7   3   0   4   14: 15     9 (  0)

11.  Hartmanice         7   2   1   4   14: 12     7 ( -5)

12.  Nalž. Hory         7   1   0   6    7: 22     3 ( -6)

13.  H. M.  Boží        7   0   1   6    5: 34     1 (-11)

14.  Myslív             7   0   0   7    3: 24     0 ( -9)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku