Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 5. kolo 24.-25.9. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

ŽICHOVICE SESADILY SVÉRADICE Z TRŮNU

 

Očekávané derby ve Svéradicích mělo potvrdit, zda Svéradice si udrží v minulém kole vybojované první místo . V cestě jim stál optimisticky naladěný po dvou výhrách v derby nad Chanovice a Pačejovem staronový účastník této soutěže ze Žichovic. Role Svéradice se ale po prvním poločase zcela změnila a místo myšlenky na první místo tu byl úkol zcela odlišný, odvrátit po prohraném prvním poločase (1:4) hrozící debakl. Další derby hrané v Pačejově skončilo těsnou , ale zaslouženou výhrou domácích , kteří získali skalp sestavou decimovaný tým hostů . Na plný počet bodů doma opět nedosáhly Hradešice . Na rozdíl od duelu s nov áčkem ze Štěňovic  byli domácí tentokráte úspěšní v penaltovém rozstřelu, který k remíze jim vynesl druhý bod. Plný bodovým ziskem si naopak doma polepšily výrazně v tabulce Mochtín i Chanovice.

 

Měčín  -  Sp. Pořičí  1 : 2 (1 : 2)

Evžen Veselý

Měčín začal v začátku utkání velmi aktivně. Po několika nevydařených  střelách přišla rychlá akce kterou zakončil hlavičkou Štampach. Z vedení se domácí neradovali dlouho. Po chybě v obraně hostující Šlais přízemní střelou na kterou byl domácí brankář krátký vyrovnal. Domácí hráči se snažili strhnout vedení na svoji stranu ale nedorozumění v domácí obraně využil opět Šlais a dostal hosty do vedení. Závěrečných 20 min tlak domácích narůstal a hosté můžou děkovat svému brankáři, který zneškodnil tři tutovky domácích hráčů.

Branky :  Štampach  -  2x   Šlais.

Utkání sledovalo 85 diváků a rozhodoval ho nepřesný rozhodčí Pecl. 

 

Pačejov – Strážov  1 : 0 (0 : 0)

Tomáš Cihlář

Domácí velice důležitý zápas zvládli, přestože hráli pod velkým tlakem. V případě neúspěchu by se totiž dostali do nezáviděníhodné situace. Oba trenéři museli při skládání sestav dost improvizovat, postrádali hned několik hráčů základních sestav. V případě domácích nemohli z různých důvodů nastoupit Jirka Zdeněk, Josef Ticháček, Ondra Němec a Honza Hosnedl. Příležitost dostali mladí a rozhodně nezklamali. Domácí byli po většinu zápasu lepším týmem, vypracovali si řadu šancí a jejich vítězství bylo zasloužené.   V 15.minutě se trestný kop Josefa Hlůžka otřel o tyč branky. V 31.minutě gólovou střelu mladého Ondry Havlíčka zablokoval v pádu obránce hostů, týž hráč nechal  v závěru poločasu vyniknout výborného brankáře Strážova Michala Javorského. Hosté vyslali první nebezpečnou střelu na branku domácích až ve 41.minutě. Po změně stran se do první šance dostal hned ve 46.minutě opět aktivní Havlíček, ale z úhlu těsně minul. Rozhodnutí přinesla 51.minuta, kdy se za hostující obranu dostal Vašek Klásek a technickou střelou k tyči získal domácím vedení. Jak se ukázalo, byla to i branka vítězná. Hosté se pak přece jen více snažili tlačit se před Bořovu branku, ale do vyložených šancí se příliš nedostávali. Naopak vedení domácích mohl pojistit v 72.minutě  Václav Brůha, ale jeho tutovku bravurně zneškodnil brankář Javorský. Ten v 80.minutě kryl i nebezpečnou střelu Zdeňka Marka. Domácí si už vítězství v závěru zkušeně pohlídali, a tak důležité tři body zůstaly doma. Potlesk stovky přihlížejících diváků jim byl jistě zaslouženou odměnou.  Bylo by nespravedlivé chválit někoho specielně, pochvalu si za předvedený výkon zaslouží opravdu všichni.

Trenér Strážova Petr Presl k utkání uvedl:  „ Utkání s mírnou územní převahou domácích nenabídlo nijak zajímavou podívanou.Ani kvalita hrací plochy nepřispěla k tomu, že by oba celky mohly předvádět líbivé kombinační akce a tak se často nakopávané míče přelévaly od vápna k vápnu.Strážov přijel do Pačejova v silně kombinované sestavě bez Čížka , Helma, Urbana,Faltína, Janského i Š.Presla, který si užíval narození dcery. Na projevu mužstva to bylo znát a i proto ve druhé půli nedokázal tým odpovědět na jedinou branku utkání, která padla po přesném pasu za obranu.Hosté pak přidali na aktivitě, ale domácí obrana odolávala až do závěrečného hvizdu. Závěr utkání přinesl ještě pár brejků domácích do otevřené obrany Strážova a premiéru v týmu Strážova 16ti letého  odchovance klubu Aleše Presla.“

Branky :  51. Klásek Václav .

Rozhodčí:  Josef Ulrych, Václav Kopejtko, Ondřej Jursík    ŽK: 0 : 1               . Diváků:  100

Strážov-sestava: Javorský M., Denk M., Presl P., Franc J., Michel J., Uruba O., Petrželka F., Chaluš M., Šlégl M., Mayer B. ©, Janka L. (77. Presl A.)

 

Hradešice -  St.Smolivec  2 : 2 ( 1: 1) PK: 5:4

Milan Černík

Domácí pokračovali v nevýrazných podzimních výkonech, které jsou zapříčiněny zejména malou účastí na trénincích. A tak volné přímé kopy létají buď do zdi nebo vysoko nad bránu, kazí se přihrávky a kombinační hra vázne. Hradešice nastoupily stále bez brankáře Šůse a tentokrát i bez pilíře zadních řad M. Hlaváče, na jehož postu musel zaskočit O. Starec. Hosté šli do vedení ve 22.´ po chybné rozehrávce stopera Z. Frančíka a ve 29.´mohli svoje vedení zvýšit po další chybě obrany, tentokrát J. Formana a V. Kotiše. Hostující útočník však ve vyložené šanci trefil jen náruč brankáře D. Vávry. Ve 35.´ rozehrávali domácí VPK a M. Forman trefil hlavou tyč hostující branky. Vyrovnání se domácí dočkali ve 42.´ po další standardní situaci, když si centr Z. Frančíka srazil hostující hráč hlavou do vlastní brány.

V 59.´ zaujala nebezpečná střela J. Formana a poté byl střídán domácí J. Kopal, který si opět koledoval o vyloučení. Nahradil ho L. Šmrha, který hned po příchodu na hřiště posadil centr na hlavu M. Formana a ten vstřelil svůj 1. gól v hradešickém dresu a poslal tak domácí do vedení. Místo pojištění výsledku se domácí dopustili v závěru další chyby, když výkop hostujícího brankáře špatně odhadl J. Forman, který poslal hlavou míč za sebe, sražený míč ve snaze odkopnout minul stoper Z. Frančík a hostující Krejčík snadno přehodil vyběhnuvšího domácího brankáře. O druhém bodu se tedy již podruhé v Hradešicích rozhodovalo ze značky pokutového kopu, tentokrát se šťastnějším koncem pro domácí. Jedinou penaltu nedal O. Starec, úspěšní byli: M. Forman, J. Hnojský, Fr. Melka, Z. Frančík a J. Forman. Domácí brankář D. Vávra byl úspěšný dvakrát.

Branky: 42. vlastní, 61. M. Forman - 22. Strejc, 82. Krejčík.  ŽK 5:3, ČK 0:0 ; 130 diváků

Rozhodčí: Klik - Formánek, Janda

Sestava domácích: D. Vávra - Z. Frančík, O. Starec, J. Forman, V. Kotiš, F. Šašek., J. Hnojský, P. Křesák (J. Sekyra), J. Kopal (L. Šmrha), M. Forman, F. Melka

 

Losiná  - Švihov  3 : 1 ( 1: 0)

Jiří Toman

Domácí nastoupili k utkání v roli dosud neporaženého týmu,přesto to byli hoste,kteří od začátku nedali domácím vydechnout.V 7.min.po tr.kopu ze strany dorážel odražený balon Havlíček,brankář chytá,podobně se vedlo Kowalskimu.V 18.min.udělal obrovskou chybu obránce Kudjak,který zahrál špatně malou domů,chybu využil Fremr a střelou podél brankáře poslal domácí do vedení.Hosty však tato branka nepoložila a nadále si vypracovali několik šancí,které vychytal domácí brankář,nebo skončily vedle.Domácí se kromě golu za první poločas do žádné šance nedostali.V 50.min.opět po chybě obrany šel sám na bránu Hajšman,který udělal kličku brankáři,naštěstí dlouhou a vše vyřešil Flug.V 53.min.se opřel do míče z 25 m Špatenka a jeho střela skončila v šibenici.Hosté po golu nepolevili a dále zaměstnávali domácího brankáře střelami,který svůj tým podržel a v 62.min.mu po střele Kowalskiho pomohla tyč.V 68.a 70.min,chytil střely hlavou Osvalda a Brože.Domácí se dostali do šance v 73.min.brankář Zdrahal střelu z blízka chytil.V 75.min.po brejku a závaru před bránou poslal domácí tým do vedení Hajšman.Hosté se snažili o vyrovnání,v 83.min.střela z tr.kopu Bureše skončila na tyči a v teže minutě se vedlo stejně Čížkovi. V nastaveném čase po rohu upravil výsledek hlavou Votípka.V tomto utkání nevyhrálo lepší mužstvo,ale šťastnější.

Sestava: Zdrahal L.,Pflug,Bureš,Žák,Kudjak(79.Zdrahal J.)Kašpárek,Kowalski, Špatenka(65.Brož), Čížek, Osvald,Havlíček

Branky: Fremr, Hajšman, Votípka - Špateka; ŽK: 2:0. Diváků:  100 

 

Mochtín  - Štěnovice  2 : 1 ( 1: 0)

Karel Šot

Vydřená výhra domácích, kteří dohrávali zápas od 69.minuty v devíti ! Soupeř byl hodně kvalitní. Naznačil to již v prvním poločase, kdy se několikráte dostal do slibných golovek. Pozadu ale nezůstával ani domácí Mochtín, který podal o hodně lepší výkon, nežli tomu bylo v minulém zápase v Přešticích. Přispěl k tomu i navrátilec Jaroslav Cihlář, který již ve 28.minutě otevřel skore důležitým golem a v závěru poločasu ho měl možnost ještě navýšit. Nestalo se a tak i v další části utkání to byl otevřený souboj dvou kvalitních mužstev o potřebné body. Problémy začaly provázet domácí od 54.minuty, kdy byl po 2 ŽK vyloučen záložník T.Babka a ještě větší pak od 69.minuty, kdy ho následoval P.Černý. Soupeř vycítil šanci, zavřel Mochtín na jeho polovinu, ale golově se neprosazoval. Sedm minut před koncem navíc pro Štěnovice přišel šok. Po pravé straně hřiště utekl obraně hostů Tomáš Dolejš, přesně přihrál na Jana Kula a ten se nemýlil - 2:0 ! Závěrečný nápor hostům přinesl snížení na 2:1 Bočkem, ale ne vyrovnání. Všechny tři body zůstaly v Mochtíně.

Branky: Jaroslav Cihlář, Kul – Michal Boček; ŽK: 7:4; ČK: 2:0 (Babka, Černý),. Diváků:  80

Rozhodoval Tomáš Kovářík z Příšova.  

 

Chanovice -  Přeštice B   3 : 2  (2 : 1).

Branky: 10. Polena J.,22.Pavlovský L.(P.K.),55.Černohorský L.-20.Kroupa J.,86.Stehlík. Z.K.4:4.Diváků:110.

Rozhodčí: Sirotek.

 

Svéradice  - Žichovice   4 : 5 ( 1: 4)

Václav Dušek

Domácí lídr tabulky absolutně nezachytil začátek a vlastně celý první poločas. Už v páté minutě vydláždila domácí defenziva dálnici pro Jana Beneše, který bez problémů poslal kolem Soukupa míč do sítě. Záhy zapadla do domácí branky i střela bratra úvodní branky Roberta Beneše a pro domácí to byla velmi studená sprcha, kterou trochu zmírnil opět záhy domácí Makovec, který šel důrazně mezi hostující stopery a obloučkem míč za Sládkova záda. Hosté pak pokračovali v aktivní hře, jejich středová řada výrazně přehrávala tu domácí a po necelé půlhodině opět vedli o dvě branky. Beneš pronikl po levé straně, poslal před branku přesný centr, který usměrnil do sítě již se zraněním hrající stoper Švehla, který se brankou rozloučil s utkáním a přepustil místo dorostenci Štěpánovi. Domácí byli dále opaření a do přestávky inkasovali po čtvrté, když si střelu Jiříka domácí srazili do vlastní branky. Nutno zmínit, že tento forvard hostující z Horažďovic si chvilku předtím vypracoval dvě velké šance a čtvrtá branka v domácí síti byla jen otázkou času. Když krátce po přestávce utekl všem defenzivní záložník Žichovic Šiška a s přehledem zakončil kolem Soukupa, vypadalo to s domácími na debakl. Opět se však potvrdilo jak je fotbal nevyzpytatelný a krásný. Hosté pod dojmem, že je hotovo, úplně vypnuli a přenechali hřiště domácím. Když v 51.minutě Makovec snížil, nikoho to ze židle ještě nezvedlo. V 59.minutě domácí své naděje oživili, když do branky zaplula dalekonosná střela Jiřince. Následně bylo domácích plné hřiště a když v 63.minutě opět Makovec upravil na 4:5, bylo zaděláno na drama. Domácí až do konce dobývali branku hostů, ale poslední krok bývá nejtěžší a přestože rozhodčí Havel nastavoval za zranění a střídání 5 minut, dostali se domácí jen ke zbrklé střele Hory a nebezpečné hlavičce Pícky. Hosté měli možnost několikrát vedení pojistit, ale nájezdy R.Beneše do otevřené obrany rozhodnutí nepřinesly a živily naděje domácích až do posledních vteřin. V souhrnu viděli diváci ofenzivní smršť dvou rozdílných poločasů, ve které byli hosté o branku šťastnější. Domácí musejí opět spadnout na zem a soustředit se na další utkání.

Branky: 10.Makovec Stanislav, 51.Makovec Stanislav, 59.Jiřinec Michal, 63.Makovec Stanislav - 5.Beneš Jan, 8.Beneš Robert, 26.Švehla František, 45.vlastní, 49.Šiška Radim

Rozhodčí: Havel Ondřej, ŽK: 2:5, Diváků: 200

Sestavy:Svéradice: M.Soukup - Bouše, Mareš, Vonášek, Martínek - Prokopec (39.Hora), Jiřinec, Herout, Chaloupka (77.Kába) - Makovec, Pícka

Žichovice: Sládek - Brož, Mourek, Švehla (26.Štěpán), Frýzek - J.Beneš (81.Hlaváč), Šiška, Chod (66.Šimáček, 88.Špírek), Malý, R.Beneš - Jiřík

" Přestože jsme vyhráli a padesát minut na hřišti dominovali, lze na našem výkonu najít mnoho negativ týkajících se částečně individuálních výkonů, ale hlavně taktického zvládnutí zápasu. Musíme se poučit a snažit se udržet nastavené tempo po celý zápas. Máme tedy stále na čem pracovat a v dalších zápasech dostanou více příležitostí i hráči z velmi silné lavičky. Jinak souhlasím s panem Duškem, že zápas se musel divákům líbit, kvůli takovýmto ofenzivním představením, klobásám, pivu a roztleskávačkám se na stadiony chodí" uvedl hrající asistent trenéra hostů Radim Šiška.

 

 

 

 1.  Losiná             5   4   1   0   14:  5    14 (  4)

 2.  Spálené Poříčí     5   4   0   1   15:  6    12 (  3)

 3.  Svéradice          5   4   0   1   13:  6    12 (  3)

 4.  Zichovice          5   3   0   2   15: 15     9 (  3)

 5.  Strážov            5   1   3   1    3:  3     8 (  0)

 6.  Mochtín            5   2   1   2    8:  8     7 ( -2)

 7.  Chanovice          5   2   1   2    8:  9     7 (  1)

 8.  St. Smolivec       5   2   1   2   10: 14     7 ( -2)

 9.  Pačejov            5   2   0   3    4:  6     6 (  0)

10.  Švihov             5   2   0   3   10: 15     6 (  0)

11.  Hradešice          5   1   2   2   10: 10     5 ( -4)

12.  Štěňovice          5   1   1   3    6: 10     5 ( -2)

13.  Měčín              5   1   0   4    8: 12     3 ( -6)

14.  Přeštice B         5   1   0   4   11: 16     3 ( -3)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku