Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 4. kolo 17. – 18.9..2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

SVÉRADICE PORAZILY LÍDRA A JSOU PRVNÍ

 

Šládrem 4.kola 1B třídy skupiny B byl zápas na hřišti nováčka soutěže ve Spáleném Poříčí. Zápas byl o to atraktivnější, neboť šlo o přímý souboj o průběžné první místo v tabulce. V něm byli úspěšnější zástupce Pošumaví a usadil se na trůn pro lídra soutěže. Podle očekávání také další zápasy přinesly vyrovnané souboje a stejně jako ve Spáleném Poříčí skončili tím nejtěsnějším brankovým rozdílem. Švihov zůstal věrný tradici v klání  se Sokolem Hradešice a šňůra šesti bodů získaných za sebou ho vynesla v tabulce do pater kam určitě patří. Stejným výsledkem skončil i zápas ve Starém Smolivci kde nechal body Měčín a podruhé se vrátil ze hřiště soupeře s prázdnou.  

 

Švihov  - Hradešice 3 : 2 (1: 1)

Jiří Toman

Domácí chtěli potvrdit body z Měčína a tak se od začátku pustili do dobývání hostující obrany Ve 2.min.šel sám na brankáře Havlíček,míč mu však obránce ukopl.Nedáš,dostaneš se potvrdilo v 5.min.Melka sám na bránu 0:1.Domácí měli dál převahu,chyběla jim lepší finální přihrávka i štěstí po centru Osvalda,který skončil na břevně.Ve 27.min.vystřelil z hranice vápna Špatenka 1:1.O dvě min.později mohl tentýž hráč dát gol,kdy po centru Bureše minul sám před brankářem.Ve 34.min.šel sám na bránu host.Forman,domácí brankář Zdráhal výborným zákrokem chytil.Do první šance ve druhem pol.se dostal po přihrávce Havlíčka Špatenka,jeho střela skončila těsně vedle,o pár minut později dobíhal vyražený míč opět Špatenka,který nezachoval klid a ukvapeně dal vedle,ale i hosté měli šance,zvláště Forman,ten měl vždy vychýlenou mušku.V 65.min.měl tutovku Čížek,jeho sřela šla těsně vedle,stejně se vedlo na druhé straně Starecovi.V 74.min po centru Staňka zakončil z malého vápna Osvald slabou střelou,o dvě min.později tentýž hráč po centru Bureše poslal hlavou domácí tým do vedení.V 80.min.centroval Kowalski před bránu na Čížka,domácí obránce si dal hlavou vlastní gol.V 86.min.zahrávalihosté tr.kop z hranice vápna,první střelu brankář vyrazil na dorážku Šaška už nestačil 3:2.V závěru se hosté snažili o vyrovnání,domácí taktickou hrou zasloužené vítězství uhájili.

Trenér Švihova Jiří Toman : "Měl jsem problém se sestavou,chyběl potrestaný Zadražil,Biederman a na lavici byli hráči ne zcela zdrávi a když v poločase musel odstoupit Kašpárek musel nastoupit Čížek velký srdcař a bojovník,který podal přes svůj hendikep dobrý výkon.Utkání se muselo líbit,spousta šancí na obou stranách do kterého zapadl výborný výkon rozhodčího Fanfulého."

Sestava Švihova:Zdrahal L.,Bureš,Žák,Kudjak,Pflug,Kašpárek(46.Čížek),Kowalski,Brož,Špatenka (68.Staněk), Havlíček,Osvald(89.Zdrahal J.)

Sestava Hradešic:Kolář,Řezáč,Hlaváč,Melka,Křesák,Hnojský,Forman M. Šašek,Frančík,Starec,Forman J.stř.Šmrha,Kopal,Florian

Branky: Osvald, vlastní, Špatenka - Melka, Šašek; ŽK: 1:3 . Diváků: 100 

 

St.Smolivec  - Měčín 2 : 1 (2: 0)

PODROBNOSTI NEHLÁŠENY

Branky: Brejcha, Strejc - Šleich; ŽK: 0:4; ČK: 0:1 . Diváků: 100 

 

Sp.Poříčí  - Svéradice 0 : 1 (0: 1)

Václav Dušek

Ve Spáleném Poříčí se odehrával šlágr kola mezi dvěma celky, které doposud neztratili ani bod. Domácí se snažili prezentovat svým typickým stylem, hosté přijeli na tento styl takticky připraveni. Úvodní půlhodinu však byli překvapivě aktivnější Svéradice a povedlo se jim dostat do vedení, když přímý volný kop proměnil jeden z tradičních exekutorů Lukáš Soukup. V závěrečné čtvrthodince prvního poločasu se domácí začali dostávat do tempa a dvakrát vylekali příznivce hostů v brankových příležitostech. Při té větší rozhodčí udělil pokyn k rozehrání přímého volného kopu slovem, hosté na rozehrávku vůbec nereagovali a domácí postupovali do výrazného přečíslení, které nedotáhli do konce. Druhý poločas se hrál prakticky na jednu branku. Hosté obětovali vše bránění hubeného vedení a jejich snahy o brejky domácí defenziva úspěšně eliminovala. Za zmínku stojí jen akce z 55.minuty, kdy Herout uvolnil do levé strany Chaloupku, ten utekl, zaseknutím se zbavil obránce a jeho chytrá střela pravou nohou jen těsně minula horní roh branky domácího strážce Vaidiše. Šancí domácích bylo nepočitatelně více, neustále se tlačili před Soukupa, který občas čaroval a celkem 3x mu pomohla branková konstrukce. Jediný slabší moment si svéradický golman vybral v 73.minutě, když chtěl trochu ukvapeně rozehrát a domácí záhy postupovali 3 na 1, vzápětí pak už dva zcela sami na Soukupa, ale ten ve spolupráci s vracejícími se obránci opět zachránil. Ve druhém poločase se hra hodně přiostřila a s blížícím se závěrem stoupali emoce více a více, bylo tak jen otázkou času, když se sudí trefí do druhé ŽK. To se bohužel stalo svéradickému kanonýrovi Petrovi Mičkalovi, který vyfasoval vzhledem k ostrosti a metru utkání dvě přísné ŽK během pár minut a stal se jediným vyloučeným. V úplném finiši, v 94.minutě, mohli domácí ještě přeci jen vyrovnat, ale ostrý centr z levé strany nedokázali dva klouzající domácí hráči usměrnit do odkryté branky. Záhy bylo utkání ukončeno. Domácí fotbalisté po závěrečném hvizdu popadali na trávník, nutno uznat, že hráli útočný fotbal a zejména ve druhém poločase byli jasně lepší, což ovlivnil i vývoj utkání. Na to se však historie ptát nebude a velmi cenné tři body si odvážejí Svéradice.

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek, Martínek - L.Soukup (74.Suchan, 85.Mareš), Jiřinec, Herout (77.Hora), Chaloupka (81.Prokopec) - Mičkal, Makovec

Branka: 16.Soukup Lukáš

Rozhodčí: Škarda Jiří, ŽK: 2:6, ČK: 0:1 (88.Mičkal Petr), Diváků: 200

 

Žichovice - Pačejov  2 : 1 (0:1)

Karel Sládek

Napravit čtyřgólovou prohru z minulého zápasu ve Spáleném Poříčí chtěli žichovičtí v dalším utkání doma s Pačejovem. Zaváhání v domácím zápase by bylo velmi nemilé a protože hosté hlavně v prvním poločase žichovickým zle zatápěli, byl osud zápasu až do samého konce na vážkách.Zelenobílí začali, jak se na domácí celek sluší, zhurta a hned ve druhé minutě se po rohovém kopu prodral k hlavičce Brož, jenže brankář hostů jeho pokus reflexivně vytáhl. Na druhé straně se nevedlo hostujícímu Němcovi, kterého tváří v tvář vychytal Sládek. Další šanci však už Němec dokázal proměnit, když po hlavičkovém přiťuknutí byl u míče dřív než domácí brankář a hlavou poslal hosty do vedení. Domácí se sice tlačili před hostující branku, ale hra se jim tentokrát tolik nedařila a s nakopávanými míči si hostující obrana dokázala poradit. Když už se domácí dostali do zakončení, pomohla hostům tyč jako při střele Jiříka, nebo branka byla malá jako při ráně Šišky. Standardní  situace velmi dobře zahrávané Robertem Benešem klíč k úspěchu také nepřinesly, neboť Brožovi dvakrát chyběl krůček k zakončení. Dobře bránící Pačejov využíval okénka v domácí obraně k rychlým kontrům, ovšem další dvě dobré příležitosti hosté nedokázali přesně zakončit a tak si o poločase mohli drbat hlavu, že jejich vedení není aspoň o branku vyšší.

Po důrazné domluvě v kabině se ve druhé půli v Žichovicích hrál úplně jiný fotbal. Hrálo se převážně pod taktovkou domácích a přišly i šance. Hned ve 49. minutě vyrovnal po nedůrazném odkopu hostí při svém prvním startu za Žichovice Jarda Hlaváč a na pačejovský celek se valily další útoky. Další Hlaváčovu střelu vyrazil hostující brankář, hlavičky Choda a Švehly mířily těsně vedle a akci s ligovými parametry se značkou Malý-Šiška zakončil smolař Jiřík hlavou do břevna. Hosté ohrožovali domácí branku sporadicky, ale když už se dostali do koncovky, bylo domácím horko. Střela Havlíčka po kombinační akci na šestnáctce se však mezi tři domácí tyče nevešla, další možnost zmařil včasným vyběhnutím Sládek, a tak mohl zaúřadovat domácí střelec Robert Beneš. Ten se nejprve v dobré příležitosti zastřeloval, ale když už trenéři pomalu začali dávat dohromady pětice jmen k penaltám, naběhl si na milimetrový pas Šišky za obranu a famózní šajtlí přehodil vybíhajícího brankáře Pačejova. To běžela 87. minuta. Domácí si poslední tři minuty pohlídali a mohli se tak radovat ze zaslouženého vítězství. Kvalitní utkání se šancemi se muselo osmdesáti platícím divákům líbit, ke kvalitě slušně hraného střetnutí přispěla dobrým výkonem trojice rozhodčích v čele s panem Vocelkou. Slyšet byl také kotel domácích, děkujeme a těšíme se na Vás a Vaše hlasivky i v příštím střetnutí na půdě lídra tabulky ve Svéradicích!

Řekl k utkání  trenér Žichovic Jaroslav Malý :  Tentokrát jsme první poločas prospali, špatný byl pohyb, nasazení i pokrytí středu hřiště. Většina míčů létala vzduchem a tudy cesta nevedla. Přesto jsme i v první půli měli šance, ale jak správně poznamenal autor referátu a vysloužilý autor kdysi prestižního plátku, prohrávat o gól pro nás byl relativně dobrý výsledek. Ve druhém poločase se zlepšila naše hra jako taková, ale hlavně byla konečně vidět touha po vítězství a snaha jít mu naproti. Za tento přístup bych chtěl hráčům poděkovat, i když by se mělo jednat o samozřejmost. Jsem rád, že v zápase nikdo svým výkonem nezklamal, podržel nás brankář, což nebývalo pravidlem, ale ode dneška bude, a úspěšnou premiéru si odbyl Jaromír Hlaváč. 

Branky: 49. Hlaváč, 87. Beneš Robert – 11. Němec. ŽK: 1:2. ČK: 0:0. Rozhodčí: Vocelka Milan – Šlapák František, Valenta Martin. Diváků: 80.

Sestava Žichovice: Sládek – Mourek – Brož, Švehla (77. Štěpán), Frýzek – Beneš R, Šiška, Chod, Malý (72. Šimáček), Beneš J. (46. Hlaváč) – Jiřík.

 

Přeštice B  - Mochtín 4: 2 ( 0: 0)

Karel Šot

Hosté z Mochtína neprotrhli smůlu, kterou mají v posledních vzájemných zápasech v Přešticích s místní zálohou. Byli domácím více než rovnoceným soupeřem, ale opět odjeli bez bodů. O výsledku rozhodl totální výpadek mochtínské obrany v úvodu druhého poločasu, kdy jim šikovný domácí útočník Holbergr vsítil během sedmi minut tři branky ! Hosty to otřáslo, dlouho nemohli najít svoji tvář, ale v závěru utkání přinesli do hry oživení střídající hráči a málem došlo na penalty. Domácí byli pod velkým tlakem, dvakrát odvraceli míč z brankové čáry, v 86.minutě nejdříve šikovně snižoval na 1:3 mladíček Zbyněk Smolík, vzápětí dal kontaktní gol na 3:2 kapitán Jiří Dolejš a v 90.minutě měl Mochtín další šanci na vyrovnání. To nepřišlo, naopak, v nastaveném čase šli domácí do brejku, který zakončil pojišťovacím golem Roubíček. Rozhodčí Rubáš, ŽK 3:5, branky : Holbergr 3, Roubíček - Smolík, Ji.Dolejš, 100 diváků

Branky: Holbergr 3, Roubíček - Dolejš, Smolík; ŽK: 3:5 . Diváků: 100 

 

Strážov – Chanovice   0 : 0 (0 : 0) na PK 4 : 3

Chladné a deštivé počasí příliš nepřálo pouťovému utkání 1.B.třídy na strážovském hřišti a také proto diváci neměli možnost vidět  pohledný kombinační fotbal. Hra se převážně odbývala mezi vápny na obou stranách hřiště a více se nakopávalo než kombinovalo po trávníku.

Trenér Strážova Petr Presl :  „V úvodu domácí kapitán B.Mayer bohužel nepřekonal z PK výborného hostujícího brankáře Bekeho, když rozhodčí nařídil penaltu za sražení průbojného Ondru Janského. Branka by průběhu utkání asi prospěla, ale takhle diváky zahřály a snad i trochu potěšily závěrečné úspěšné penalty o druhý bod. Pozitivem pro domácí je fakt, že velmi dobře se ukazují noví mladí hráči, které do týmu zapracováváme po loňské neúspěšné sezóně a věřím, že náš herní projev oživí a zkvalitní. Negativní je naopak produktivita, když tři vstřelené branky ve čtyřech utkáních nemůžou uspokojovat nikoho, natož náročného diváka“.

Branky  (PK) Čížek,Franc,Denk,Uruba

Rozhodčí:  Holeček, Cihlář, Fanfule. ŽK: 1:1 . Diváků : 120

Sestava Strážov :  Javorský, Čížek, Helm, Franc,Michel, Janský (55.Uruba), Chaluš, Petrželka ( 75.Denk) ,  .Presl Š.(46.Weber) Mayer ( K )

 

 Štěnovice -  Losiná 0: 3 ( 0: 2)

Branky: Veleman, vlastní, Šindelář; ŽK: 2:3; ČK: 1:0 . Diváků: 180 

 

 

 

 1.  Svéradice          4   4   0   0    9:  1    12 (  6)

 2.  Losiná             4   3   1   0   11:  4    11 (  4)

 3.  Spálené Poříčí     4   3   0   1   13:  5     9 (  0)

 4.  Strážov            4   1   3   0    3:  2     8 (  0)

 5.  Zichovice          4   2   0   2   10: 11     6 (  0)

 6.  Švihov             4   2   0   2    9: 12     6 (  0)

 7.  St. Smolivec       4   2   0   2    8: 12     6 ( -3)

 8.  Štěňovice          4   1   1   2    5:  8     5 ( -2)

 9.  Hradešice          4   1   1   2    8:  8     4 ( -2)

10.  Mochtín            4   1   1   2    6:  7     4 ( -2)

11.  Chanovice          4   1   1   2    5:  7     4 (  1)

12.  Měčín              4   1   0   3    7: 10     3 ( -3)

13.  Pačejov            4   1   0   3    3:  6     3 (  0)

14.  Přeštice B         4   1   0   3    9: 13     3 ( -3)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku