Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 3. kolo 10. – 11.9. 2011

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

SVÉRADICKÝ KOMPLEX HATTRICKEM VYŘEŠIL MIČKAL

 

 Třetí kolo 1. B třídy bylo ve znamení dalších derby, ale také  v brnkání divákům  na nervy. Ti neměli o dramatické okamžiky nouzi . Ve dvou duelech ve kterých se body dělily pak byli svědky penaltových rozstřelů o druhý bod . Jak se zatím ukazuje, v nich pak byli dosud stoprocentně úspěšnější hosté. Po  té kdy v minulém kole vyhrála Losiná na penalty ve Strážově , tentokráte Strážov byl úspěšnější v Mochtíně a v Hradešicích se z druhého bodu radoval nováček ze Štěňovic.  Další drama se odehrálo v Měčíně, kde ani hattrick domácího Eliáše nedokázal zastavit hostující Švihov v jeho úspěšném úsilí o zisk prvních bodů do tabulky . Na rozdíl od minulého ročníku, kdy si Svéradice na dvakrát nedokázaly poradit s celkem ze Starého Smolivce tentokráte komplex z tohoto soupeře vyřešily rázně . Hosty vyprovodily na  cestu domů čtyřbrankovým přídělem ke kterému přispěl hattrickem Mičkal hostující ve Svéradicích na junior start z Horažďovic a jako jediné z celků z Pošumaví pokračují  Svéradice soutěží bez ztráty kytičky.  

 

Měčín – Švihov   3 : 4 (2 : 4)

Evžen Veselý

Utkání začali domácí velmi aktivně. V 2. min unikl domácí Eliáš a přízemní střelou dostal domácí do vedení.  O dvě minuty později Malánova střela zastavila tyč branku hostí. Aby smůla byla vybrána do konce tak v 6.mim opět střela Malána minula těsně branku hostů. Švihov vycítil šanci a po závaru před brankou domácích Kudjak srovnal skoré. Branka hostí povzbudila a v rozmezí 15 min třemi rychlými brejky otočili skoré. V závěru prvního poločasu domácí Eliáš snížil náskok soupeře.

Do druhého poločasu opět domácí byli aktivnější a po úniku Němce Eliáš vsítil třetí branku.  Přes velký tlak domácích se již skoré neměnilo a Švihov si z Měčína odváží tři body. Utkání řídil rozhodčí Konig před návštěvou 80 diváků.

Branky domácích : Eliáš 3 - Kudjak, Biederman,Kašpárek,Špatenka.  ŽK : 1:1; ČK : 0: 1(Zadražil)

Trenér hostů Jiří Toman :   Nerad se vyjadřuju k výkonu rozhodčího,ale to co předvedl rozhodčí König jsem dlouho nezažil a doufám nezažiju. Celý druhý poločas otáčel fauly, ve prospěch domácích nařizoval jeden kop okolo vápna  hostů  za druhým.Třetí branku  Měčína z jasného ofsajdu. Hráli jsme 25.minut  o deseti a také i proto musím naše hráče pochválit za nesmírnou bojovnost a disciplinu.“

 

Sp.Poříčí  - Žichovice   4 : 1 (2:1)

Karel Sládek

Ve třetím kole zajížděli žichovičtí fotbalisté do Spáleného Poříčí a v nepříliš vydařeném utkání podlehli domácím vysoko 4:1. Přestože tomu výsledek nenapovídá, jednalo se o vcelku vyrovnanou partii, ve které domácí krutě trestali chyby hostujícího celku. Domácí začali za velkého vedra aktivně, ale z branky se jako první radovali hosté. Ukázkové nedáš - dostaneš v neprospěch domácího týmu. Brankář Sládek kryl nedůrazně zakončenou šanci domácích, dlouhým výkopem našel nabíhajícího Roberta Beneše, pro kterého bylo po zaváhání poříčského gólmana trefit prázdnou branku velmi příjemnou povinností - 0:1. Poříčí se hnalo za vyrovnáním, jenže organizovaní hosté zahustili střed hřiště a do žádných velkých příležitostí domácí nepouštěli. Naopak z rychlých brejků mohli žichovičtí svůj náskok zvýšit. Jenže oba bratři Benešové neměli přesnou mušku a ránu Oldy Choda zpoza šestnáctky kryl poříčský gólman. Domácí borci se snažili hrát po křídlech, ale s jejich centry si hostující obrana dokázala poradit a složité kombinace v žichovické šestnáctce bez pořádného zakončení taky k vyrovnání nevedly. Tohle platilo, bohužel pro hosty, jen do 40. minuty. Odvrácený trestný kop vrátili domácí do žichovické šestnáctky, na přetažený míč naběhl Fiala, zpracoval si balón na prsa a nechytatelnou bombou skóroval. Další pohroma přišla pro hosty ve 45. minutě. Robert Beneš zahrával rohový kop, který domácí obrana odvrátila, na následný dlouhý míč si naběhl Hofman a po zaváhání Ládi Stulíka vstřelil po zemi k tyči vítěznou branku zápasu.

Hosté vstoupili do druhého poločasu se snahou minimálně vyrovnat, ale tentokrát byla jejich snaha neúspěšná. V 55. minutě se po hlavičce Šimáčka řítil na domácího brankáře Olda Chod, ale poříčský gólman výborným zákrokem napravil své zaváhání z úvodu zápasu. Domácí pojistili svůj náskok v 70. minutě, když domácí kanonýr Šlajs využil při exekuci trestného kopu zpoza velkého vápna ostrého zapadajícího sluníčka a Sládek viděl míč, až když ho lovil ze své brankové sítě. Žichovičtí vrhli všechny síly do útoku, ale v závěru zápasu je potrestal z brejku do otevřené obrany střelec prvního gólu domácích Fiala.

Pohledné utkání se šancemi na obou stranách se muselo pěkné divácké návštěvě líbit. Trojice delegovaných rozhodčích odvedla výborný výkon, slyšet byli i žichovičtí kotelníci, kteří to nezabalili, ani když už bylo jasné, že domácí dobře rozehraný zápas  nepustí. Děkujeme a těšíme se na Vaše povzbuzování i příští neděli, kdy přivítáme na domácím stadionu v dalším derby nebezpečný celek Pačejova!

Branky: 40. a 83. Fiala, 45. Hofman, 71. Šlajs - 4. Beneš R. ŽK: 1:2. ČK: 0:0. Rohodčí: Kostelník Lumír - Šimek František, Lego Jan. Diváků: 150.

Sestava: Sládek -Mourek -Jeřábek (55. Štěpán), Švehla, Brož - Beneš J. (87. Pařízek), Frýzek, Šiška, Chod, Stulík (53. Šimáček) - Beneš R.

Hrající asistent  Žichovic Radim Šiška: „Fotbal je krásná hra, ve které na naší úrovni většinou nerozhodují krásné akce, ale chyby. Těch v zápasech venku děláme příliš mnoho, a tak těžko můžeme myslet na bodový zisk. Pohledné akce jsme sice především v prvním poločase předvedli také, ale góly neskončily. I přes porážku bych za skvělý výkon chtěl pochválit Oldu Choda, Roberta Beneše a za první poločas i Honzu Beneše. Proti Pačejovu se k nim musí přidat i ostatní. Děkujeme fanouškům, kteří vážili dlouhou cestu a viděli čtyři  góly v naší síti.“

 

Hradešice  - Štěnovice   3 : 3 (0:2) na PK: 2:3

Milan Černík vedoucí  domácí mužstva

V Hradešicích se v sobotu hrálo dramatické utkání se šťastnějším koncem pro hosty, kteří si odvezli po penaltovém rozstřelu 2 body. V úvodu utkání se vyznamenal domácí gólman D. Vávra, který v 8.´ a 12.´ zneškodnil dva samostatné nájezdy hostujících útočníků. V 11.´ byl mimo pokutové území hostů faulován brankářem bez míče J. Hnojský, ale brankář obdržel pouze žlutou kartu. Domácí obraně nestačila 2 varování z úvodu utkání, a tak se soupeř ve 22.´ ujal vedení po autovém vhazování a nedorozumění stopera s brankářem. Ve 29.´ vyrazil domácí brankář tečovanou střelu hostů na poslední chvíli na roh, ze kterého hosté hlavičkovali těsně nad branku. Ve 30.´ se ocitl zcela sám před hostující brankou V. Kotiš, ale trefil jen brankáře. O chvíli později měl tentýž hráč další šanci, když k němu propadl centrovaný míč, ale ten skončil pro změnu vedle branky. A tak před poločasem trestali opět hosté, když ve 44.´ proměnili další samostatný nájezd.

Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním nepříznivý výsledek změnit, ale po chybě v rozehrávce přišla další chyba obrany, když špatně vyhodnotili situaci nejprve J. Forman a pak i V. Hlaváč a hosté po dalším smrtícím brejku zvýšili na 0:3. V tu chvíli již většina domácích diváků nevěřila v obrat, ale ukázalo se, že bojovat je třeba až do konce a že i ve fotbale stačí pár minut ke vstřelení více branek. Domácím se první 2 třetiny zápasu téměř nic nedařilo, nedokázali pořádně zahrát ani rohový kop a trestné kopy létaly vysoko nad branku. K obratu zavelel velkou bojovností zejména O Starec společně s J. Hnojským a také kapitánem Fr. Šaškem. To, co se celý zápas nedařilo, šlo najednou samo. V 69.´ rozehrával V. Hlaváč společně s J. Formanem trestný kop, Formanovu střelu  brankář vyrazil a O. Starec pohodlně dorazil do odkryté branky a snížil na 1:3. O 4 min. později zahrávali domácí rohový kop a nekrytý O. Starec pohodlně hlavou snížil na 2:3. V 75.´ po další rohovém kopu propadl míč na volného kapitána domácích Šaška a ten vyrovnal stav zápasu na 3:3. Spanilou jízdu domácích v této části zápasu přibrzdil J. Kopal, který se nechal v 83.´ zcela nesmyslně vyloučit po 2. ŽK. Přesto mohli téměř ztracený zápas domácí dovést do vítězného konce, ale střela z trestného kopu z kopačky V. Hlaváče v 89.´ skončila jen na tyči hostující branky. Zápas tak dospěl k penaltovém rozstřelu, při němž byli úspěšnější hosté. Za domácí proměnili P. Řezáč a M. Hlaváč, neuspěli M. Forman, Fr. Šašek a V. Hlaváč. Jednu penaltu zneškodnil D. Vávra.

Branky: 69., 73. Starec , 75.  Šašek - Volf 2, Krásný; ŽK: 4:4; ČK: 1:0 . Diváků: 90

Rozhodčí: Pohančeník - Kříž, Hovorka, DS Legát ŽK 4:4 ČK 1:0, 90 diváků Sestava domácích: Vávra - V. Hlaváč, M. Hlaváč, J. Forman, Fr. Melka (V. Nauš), J. Hnojský, O. Starec, Fr. Šašek, P. Křesák, V. Kotiš (P. Řezáč), J. Kopal

 

Mochtín  - Strážov   1 : 1 (1:1) na PK: 0:3

Karel Šot

Očekávané derby přineslo fotbal jen průměrné úrovně. Domácí tým začal hodně nervózně a nepřesně a tak úvodní dvacetiminutovka patřila hostům ze Strážova. Ti se také ujali v 10.minutě vedení, když po centru zprava vyhrál hlavičkový souboj kapitán Bronislav Mayer a obloučkem otevřel skóre - 0:1. Hosté mohli skóre ještě navýšit, ale další šance neproměnili, jednou navíc nastřelili břevno domácí branky. Od 20. minuty ale převaha Strážova skončila, otěže převzal domácí Mochtín. Tomu se podařilo již ve 23.minutě srovnat na 1:1, autorem gólu byl domácí kapitán Jiří Dolejš, který hlavou trestal nedorozumění hostující obrany. I v další části derby měli domácí více ze hry, hosté byli nebezpeční jen při brejkových akcích. Gólových situací však bylo na obou stranách minimálně, na další góly čekali fanoušci obou táborů marně. Zápas skončil smírnou remisou a tak přišly na řadu penalty. V těch byli jasně lepší hosté (0:3), z Mochtína si tak odvezli dva mistrovské body. Utkání s přehledem odřídil Martin Valenta z Bezdružic, na čarách mu asistovali Stan. Sladký a Milan Pašek, na vše dohlížel delegát PKFS Vladimír Lešetický.

Ve střelbě pokutových kopů byli za  Strážov úspěšní Čížek, Mayer a Michel. Domácí jednou nastřelili břevno, podruhé tyč a třetí penaltu jim Michal Javorský chytil.

Branky : Jiří Dolejš - Bronislav Mayer, ŽK 0:3, 150 diváků.

 

Svéradice - Starý Smolivec  4 : 1 (3:1)

Václav Dušek

Domácí své dnešní hosty v uplynulé sezóně nedokázali ani jednou porazit, proto měli o zvýšenou motivaci postaráno. Avšak hosté opět od úvodu působili nebezpečně a v 18.minutě šli do vedení, když po centru z pravé strany skóroval hlavou Jan Strejc. Domácím pomohlo, že záhy vyrovnali, hosté nedůrazem vyklidili střed hřiště Makovcovi, který překonal brankáře Dražana. V 35.minutě již Svéradice vedly, Mičkal si udělal prostor v pokutovém území, jeho první pokus brankář ještě vyrazil, ale na opětovnou střelu byl již krátký. Domácí se na otočení výsledku poměrně nadřeli a o chvilku později mohlo být opět vyrovnáno. Po podobné akci, která předcházela úvodní brance hostů, napřáhl střelec této branky Strejc tentokrát nohou a jeho střela zacinkala na tyč Soukupovy svatyně. Domácí se uklidnili těsně před přestávkou, když opět Mičkal stál na správném místě a střelou k tyči zvýšil pro domácí na dvoubrankový náskok. Ve druhém poločase se definitivně rozhodlo v 57.minutě, hosté se na chvilku usadili na polovině domácích, ale hrubou chybou v rozehrávce, darovali míč domácím, Mičinec rychle rozehrál na Mičkala, který od poloviny postupoval sám na brankáře Dražana a chladnokrevným zakončením dokončil hattrick. Utkání se dále již jen dohrávalo, domácí oživili hru čerstvými hráči a s blížícím se závěrem utkání se dostali ještě do několika slibných možností, skóre se však již nezměnilo. S přehledem ke spokojenosti obou stran řídil zkušený arbitr Petr Štrincl z Tachova.

Branky: 21.Makovec Stanislav, 35.Mičkal Petr, 44.Mičkal Petr, 58.Mičkal Petr - 18.Strejc Jan

Rozhodčí: Štrincl Petr, ŽK: 1:2, Diváků: 170

Sestava Svéradic M.Soukup - Bouše, Mareš, Vonášek, Martínek - L.Soukup (74.Kába), Makovec, Herout (66.Prokopec), Hora (41.Jiřinec) - Pícka, Mičkal (81.Polan)

 

Chanos Chanovice - Sokol Pačejov   2 : 0 (1 : 0)

Branky : 15. Klásek Vojtěch, 66. Král Jiří . Rozhodčí : Kříž. Diváků: 220. ŽK: 5:2

 

Losiná  - Přeštice B    5: 2 (1: 0)

Branky: Hajšman, Houdek, Kašpar, Veleman, Votípka - Bečka, Horský; ŽK: 1:2 . Diváků: 100 

 

 

 

 1.  Spálené Poříčí     3   3   0   0   13:  4     9 (  3)

 2.  Svéradice          3   3   0   0    8:  1     9 (  3)

 3.  Losiná             3   2   1   0    8:  4     8 (  1)

 4.  Strážov            3   1   2   0    3:  2     6 (  2)

 5.  Štěňovice          3   1   1   1    5:  5     5 (  1)

 6.  Hradešice          3   1   1   1    6:  5     4 ( -2)

 7.  Mochtín            3   1   1   1    4:  3     4 ( -2)

 8.  Zichovice          3   1   0   2    8: 10     3 (  0)

 9.  Měčín              3   1   0   2    6:  8     3 ( -3)

10.  Chanovice          3   1   0   2    5:  7     3 (  0)

11.  Pačejov            3   1   0   2    2:  4     3 (  0)

12.  Švihov             3   1   0   2    6: 10     3 (  0)

13.  St. Smolivec       3   1   0   2    6: 11     3 ( -3)

14.  Přeštice B         3   0   0   3    5: 11     0 ( -3)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku