Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1.A třída 4. kolo 3. – 4.9. 2011

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

KLATOVY I HORAŽĎOVICE SVÉ DIVÁKY ŘÁDNĚ NAPÍNALY

 

Ve čtvrtém kole krajského přeboru měly týmy z Pošumaví opět výhodu domácího prostředí. Stejně  jako v tom posledním , které Klatovy a Horažďovice doma hrály v nich své diváky co se týče dramatické zápletky v závěru zápasu pořádně napínaly.

Po té co Horažďovice předcházejícím duelu s favorizovaným Chrástem odmítly výhru v poslední minutě neproměněným pokutovým kopem si duel s Vejprnicemi řádně zkomplikovaly, když dovolily soupeři zlikvidovat své dvoubrankové vedení a v rozmezí sedmi minut  dokonce nechali hosty otočit výsledek v jejich prospěch. V posledních dvaceti minutách ale dokázali domácí za to opět vzít a v poslední minutě pátou brankou výhru pojistit. Utkání se mimořádně vydařilo jedné z opor Horažďovic zkušenému Beránkovi, který vedle dvou branek se na dalších podílel svojí asistencí.  

Klatovy v minulém domácím klání vyhrály nad Holýšovem 2:1, když rozhodující Gól daly v poslední minutě z penalty.I když se zdá výhra nad nebezpečným soupeřem z Příkosic přesvědčivá, nebylo tomu tak. Po řadě neproměněných gólovek se nakonec střelecky domácí střelci probudili až  v závěrečných sedmi minutách ve kterých třikrát skórovali.    

 

Klatovy 1898  - Čechie Příkosice   4 : 1 (1 : 1)

Ján Gašpár

Fotbal velmi dobré úrovně a to oboustranně. Domácí do 19. min. zahodili 4 velmi dobré brankové příležitosti a vedení se ujali hosté v 28. min. z první střely na branku. Do přestávky se domácím podařilo vyrovnat. Ve prospěch domácích se utkání zlomilo v 69. min., kdy Meszaros hlavou dal hezkou branku na 2 : 1, pojistka však nepřicházela, další 2 tutovky byly zahozeny. Až v 83. min. gól Hanzlíka a poté Skaly dal výsledku konečnou podobu.

Branky : 35.  Tomáš Matějka, 89. Meszáros, 83. Hanzlík, 85. Skala -  28. Fiala

Rozhodčí : Mudra Zdeněk. Diváků: 230.ŽK: 2 : 2

 

Horažďovice – Vejprnice   5 : 3 (1 : 0)

Nečekané dilema muselo vedení domácího týmu řešit před utkáním. Z důvodu zranění všech tří klubových brankářů musel trenér Čadek sáhnout po okrajové variantě, kdy si brankářskou výstroj oblékl jinak útočník Michal Forman ml. Ten si vedl mezi tyčemi úspěšně , což prokázal hned v úvodu, kdy v 5. minutě zlikvidoval výbornou šanci hostů. Po té domácí převzali iniciativu , měli převahu, z ní vytěžili sérii rohových kopů a dalších standardních situací. Ve 26. minutě vypracoval domácím šanci Beránek , uvolnil Gregera a ten střelou k tyči  dal vedoucí branku tohoto duelu. Ve zbývající části první půle  byli nadále domácí lepší a hostům kteří hrozili z brejků toho příliš nedovolili.

Obraz hry se ani po přestávce nezměnil. Když domácí v 51. minutě  po akci Beránka kterou zakončil Koc druhou brankou v síti hostů se zdálo, že domácí přesvědčivě kráčí dalšímu vítězství. To by ale nesměl přijít výpadek po hodině hry, kdy se hosté dvoubrankové vedení domácích  otočili během sedmi minut mezi 61. a 68. minutou ve své vedení 2:3. Domácí  potkala smůla , kdy se jim v krátkém rozmezí zranili   Kotrba , Jůda i Koc . Přesto o výsledek zabojovali a podařilo se jim   strhnou zasloužené vítězství na svojí stranu. Střídající hráči za zraněné je plně nahradili a začaly padat i potřebné branky.  V 71.minutě po faulu na Koce proměnil bezpečně  první pokutový kop Horažďovic  Beránek, o čtyři minuty po té stejný hráč sice se štěstím , kdy brankář hostů si na míč sáhl proměnil další penaltu, a znovu po faulu na Koce 4 : 3.

V 85.minutě nastřelil Melka tyč a o dvě minuty na to tyč Formanovy branky zabránila hostům rovněž ve skórování. Poslední tečku na skórem a pojistku výhry udělal po akci Řivského, který našel Beránka, ten prodloužil na zcela volného Mičkala a třč body byly definitivně doma.

Manažer FK Horažďovice Milan Koželuh: „ Na můj vkus jasně vyhlížející naše vítězství zkomplikoval nečekaný výpadek po kterém jsme dovolili hostům vrátit do hry . Přesto si myslím, že se jedná o naše vítězství naprosto zasloužené. Klici nesložili zbraně kdy prohrávali , bojovali a výsledek se dostavil. Na své si museli přijít i diváci, kteří viděli osm branek “.

Branky: 71. a 75(obě PK) Beránek, 26. Grener, 51. Koc, 90. Mičkal – 61., 65. Heller, 68. Biedermann. . Rozhodčí: Kračnár. ŽK: 1 : 3. Diváků: 180.

Sestava Horažďovice : Forman Michal  ml. - Čadek , Křivanec, Greger, Nauš(70.Řivský), Beránek, Stulík, Melka, Jůda(78. Pintíř), Koc  (78. Janouškovec), Kotrba (56. Mičkal).

 

Bolevec -  Rapid    4: 2 ( 0: 2)

Branky: Bublík, Thomayer, Zitek, Černý - Cupalka, Petroutka; ŽK: 6:3; ČK: 1:0 . Diváků: 100

 

Chrást -  Chotíkov   11: 0 ( 5: 0)

Branky: Vágner 5, Bulín, Karbusický, Kučera, Křen, Roubal, Sadílek; ŽK: 1:3. Diváků:  220 

 

Doubravka -  Holýšov   6: 4 ( 5: 2)

Branky: Šperl 3, Herák 2, vlastní - Hrádek 2, Levička, Procházka; ŽK: 4:2. Diváků:  100 

 

Stod  - SK ZČE    5: 2 ( 1: 2) 

Branky: Fořt 2, Kyklhorn, vlastní, Šalina - Pata, Vohrna; ŽK: 2:0. Diváků:  100

 

Stříbro  - Hor.Bříza 1: 4 ( 0: 1)

Branky: Šaman - Frána 2, Fedorko, Hacker; ŽK: 3:0 . Diváků: 150 

 

Horš.Týn -  Přeštice 0: 0 ( 0: 0) PK: 3:2

ŽK: 1:11. Diváků: 50

 

 

 

 1.  Chrást             4   3   1   0   19:  5    11 (  1)

 2.  Stod               4   3   1   0   12:  4    11 (  4)

 3.  Horažďovice        4   3   1   0   12:  7    10 (  1)

 4.  Doubravka          4   2   2   0   10:  7     8 (  2)

 5.  SK ZČE Plzeň       4   1   2   1   12: 11     7 ( -1)

 6.  Stříbro            4   2   1   1    7:  8     7 (  1)

 7.  Klatovy  1898      4   2   0   2    7:  6     6 (  0)

 8.  Příkosice          4   1   2   1    6:  7     5 (  2)

 9.  Horní Bříza        4   1   1   2    5:  6     5 ( -2)

10.  Bolevec            4   1   1   2    6: 12     5 ( -2)

11.  Vejprnice          4   1   1   2   10: 12     4 ( -2)

12.  Rapid Plzeň        4   0   2   2    5:  8     4 ( -4)

13.  Dyn.H.Týn          4   0   2   2    6: 12     4 ( -4)

14.  Chotíkov           4   1   1   2    9: 17     4 ( -2)

15.  Holýšov            4   1   0   3    8: 10     3 (  0)

16.  Přeštice           4   0   2   2    2:  4     2 ( -4)

 

 

 

 

 

 

 

1. A  T Ř Í D A 

 

SUŠICKÝM NOVÝM HITEM  JSOU PŮTUCTOVÉ NÁŘEZY

 

Velice příjemný je z pohledu sušického fanouška závěrečný pohled na tabuli se skórem na kterém již dvakrát za sebou zůstala číslice vstřelených branek domácích borců s půltuctovou hodnotou . Tři výhry hráčů z města na Otavě za sebou je vynesli v tabulce na čtvrté místo a s počtem nastřílených 15 branek již přiřkli vizitku nejproduktivnějšího útoku.  Další dva týmy z Pošumaví na body v 1.A třídě nedosáhly , když Nepomuk si odvezl body z Lub a Nýrsko se vrátilo z Mýta rovněž s prázdnou.

 

Luby  A -  Nepomuk  1 : 2 (0 : 1)

Karel Křížek

Domácí nastoupili do utkání  s vědomím, že hosté jsou sice favoritem, ale i proti favoritovi se nechá hrát útočný fotbal, což předvedli minulé kolo  v Domažlicích, kde výborným výkonem ve druhém poločasu otočili průběh utkání a pokutovým kopem v závěru utkání, kterým domácí srovnali na 3 : 3, přišli o vítězství. Celý první poločas byl poměrně vyrovnaný, oba soupeři pozorně bránili a do vyložených šancí se příliš nedostávali. V závěru poločasu měli hosté šanci, kterou musel zachránit až domácí stoper Mlejnek. Když už se zdálo, že první poločas skončí bez branek, pronikl ve 41. minutě hostující Miroslav Švec před branku a překonal brankáře Kalaše.  Nástup do druhého poločasu se domácím nepovedl tak, jako při utkání v Domažlicích. Zaskočeni gólem do šatny začali nevýrazně, bez bojovnosti, nedařila se kombinace a nemohli se prosadit v útočné fázi. Hosté se snadno dostávali před Kalašovu branku a měli hned od úvodu druhé půle několik šancí, kde musel zachraňovat až brankář Kalaš, jednou skončil míč na břevně jeho branky. V 65. minutě udeřili hosté podruhé, když hostující útočník Miroslav Švec dostal ideální přihrávku za domácí obranu, přehodil brankáře Kalaše a svým druhým gólem zvýšil na 0 : 2 pro hosty. Až v posledních 20 minut domácí srovnali krok a dostali se do několika dobrých příležitostí, ale ve vyložené pozici minul branku Pepík Javorský, další jeho hlavička po centru skončila taky nad brankou soupeře.  Až v 90. minutě korigoval stav utkání domácí Marek Pivoňka, který prostřelil brankáře po centru Karla Křížka a uzavřel tak na konečných 1 : 2 pro hostující Nepomuk. Stínem utkání bylo zranění mladíka Aleše Čížka, na kterého si vyšlápl střídající Jan Ticháček, který tak po 7 minutách opustil trávník po červené kartě.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Turner Václav, Křížek Karel, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Javorský Josef, Mlejnek Aleš, Šnour Daniel, Kostolanský Ondřej, Smolík Pavel, Švec Radek, střídali Havlovic Marek, Čížek Aleš, Pivoňka Marek a Denk Milan.

Sestava hostů: Wallensfels Pavel, Švec Jindřich, Voráček Tomáš, Švec Miroslav, Zajíc Luboš, Kocour Stanislav, Kozák Jan, Švec Václav, Vosyka Jakub, Baran Michal, Kalabza Josef, na střídání byli připraveni Ticháček Jan, Bohatý Pavel, Váňa Petr, Vosyka Václav, Ptáček Marek a Beníšek Václav.

Branky: 90. Pivoňka Marek – 41. a 65. Švec Miroslav.Rozhodčí:Brož Petr, Sirotek Vladimír, Havránek Martin  ;ŽK:1: 0;ČK:0:1(87.Ticháček Jan);Diváků : 120.

 

Sušice -  Křimice 6: 2 (3: 0)

Vratislav Krulich

Utkání hráno za úmorného vedra před početnou "pouťovou" návštěvou.

Domácí vstoupili do utkání impozantně, zatlačili plzeňské do hluboké defenzivy. Výsledkem tlaku byla vedoucí branka v podání Tomáše Fusche. Sušičtí i nadále byli lepším týmem, hosty nepouštěli do žádných gólových šancí a přehrávali hosty z Křimic ve všech herních situacích. Výsledkem tohoto tlaku byly další dvě branky v rozmezí dvou minut. Poté domácí nepochopitelně zvolnili a do konce poločasu se nepředváděli v nejlepším světle.

Tento trend pokračoval i v první čtvrthodině druhé půle. Sušičtí mladíci vůbec nepředváděli výkon se kterým by byl trenér Staněk spokojen. Důsledkem tohoto přístupu k utkání byly na počátku poslední třetiny dvě branky v síti brankáře Jarolíma. Plzeňští vycítili šanci a rázem jich bylo plné hřiště.

Rozhodujícím pro utkání se stala šestašedesátá minuta, kdy branka Vrhela získala sušickým znovu půdu pod nohama. Znovu opanovali hřiště a začali svého soupeře přehrávat stejně jako v úvodu utkání. Svoji převahu vyjádřili dalšími dvěma góly a dovedli utkání do vítězného konce.

A tak sušičtí fanoušci odcházeli spokojeni. Sušičtí mladíci by si z tohoto utkání měli vzít do dalších bojů ponaučení, že fotbal se hraje celých devadesát minut. Příště by se jim nemuselo podařit se do zápasu vrátit tak, jako tuto neděli.

Branky:    33´ a 84´ Budil, 13´ Fusch, 31´ Szedmák, 66´ Vrhel a 88´ Králík - 60´ Královec a 63´ Ondřej Šváb

Utkání hráno bez karet. Rozhodčí: Špoták - Stockl, Pašek. Diváků:  420.

Sestava TJ Sušice: František Jarolím - Vlastimil Otta, (63´ Jiří Kysilka), Martin Kalný, Václav Jech, Jakub Mirvald (82´ Jiří Bešta) - Marek Budil, František Hrach, Jakub Szedmák, Tomáš Fusch (84´ Miroslav Bachroň) - Jaromír Králík (88´ Tomáš Klíma), Miroslav Vrhel

 

Slavoj Mýto  -  Nýrsko 2 : 0 (0 : 0)

Podrobnosti nehlášeny

Branky: Kříž, Veverka; ŽK: 2:6  . Diváků: 80 

 

Zruč  - Blovice 3: 2 ( 1: 1)

Branky: Nosek 2, Musil - Loula, Žák; ŽK: 2:4. Diváků:100  

 

Černice -  Žihle 2: 0 ( 1: 0)

Branky: Hacker, Klůc; ŽK: 2:4. Diváků: 100 

 

Chlumčany  - Domažlice B 0: 2 ( 0: 1) 

Branky: Nahledá 2; ŽK: 1:0. Diváků: 50

 

Žákava -  M.Touškov 2: 6 ( 1: 4) 

Branky: Huňáček 2 - Krumpera M. 2, Mezera 2, Chvojka, Krumpera P.; ŽK: 2:3. Diváků: 120

 

 T.Přimda  - Dl.Újezd 3: 6 ( 1: 4)

Branky: Hečko Jan, Hečko Jaroslav, Hrabovský - Bydžovský 2, Houda, Roháč, Stoklasa, Švábek; ŽK: 4:1; ČK: 1:0 . Diváků:  250

 

 

 1.  FK Nepomuk         4   4   0   0   12:  5    12 (  6)

 2.  Domažlice B        4   2   2   0   11:  5    10 (  2)

 3.  Zruč               4   3   1   0    8:  5    10 (  4)

 4.  Sušice             4   3   0   1   15:  4     9 (  3)

 5.  Žákava             4   3   0   1   10:  9     9 (  3)

 6.  Mýto               4   2   1   1    5:  3     8 ( -2)

 7.  M. Touškov         4   2   0   2   11:  9     6 (  0)

 8.  Nýrsko             4   2   0   2    4:  7     6 (  0)

 9.  Křimice            4   1   2   1    6:  8     5 ( -1)

10.  Dlouhý Újezd       4   1   1   2   11: 14     5 ( -2)

11.  Černice            4   1   1   2    3:  8     5 ( -2)

12.  Chlumčany          4   1   1   2    8: 10     4 ( -2)

13.  Žihle              4   1   0   3    9: 12     3 (  0)

14.  Luby               4   0   2   2    4:  8     3 ( -4)

15.  Blovice            4   0   1   3    8: 12     1 ( -2)

16.  Tatran Přimda      4   0   0   4    7: 13     0 ( -9)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku