Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 1. kolo 27. – 28.8.2011

 

1. B  TŘÍDA  - skupina  B  

 

 

ŠVIHOV VE SPÁLENÉM POŘÍČÍ OPĚT NEBODOVAL

 

V úvodním kole nového ročníku 1.B třídy skupina B ve které má Pošumaví zastoupení devíti kolektivy a dalších pět tvoří týmy z Plzně jihu. Proti minulosti se v posledních létech složení soutěže značně obměnilo. Ke stálicím Losiné a béčku Přeštic přibyl v minulém ročníku nováček z nejvíce vzdáleného místa ze Starého Smolivce, po dvouleté odmlce se do této krajské soutěže vrátilo  Spálené Poříčí a pátým   ze sousedního okresu jsou Štěňovice.  Sílu těchto kolektivů již okusila pětice kolektivů z Pošumaví.  Přeštická rezerva nechala body na novém pažitu v Měčíně a první vzájemný duel mezi Smolivcem a Žichovicemi pro sebe rozhodli domácí. Do Spáleného Poříčí  podruhé zajížděl Švihov v 1.B třídě. V ročníku 2008/09 zde prohrál 3:1 a s nepořízenou se vrátil po porážce 5:2 i tentokrát. S lepšími nadějemi než konečný byl nakonec výsledek 2:1 odjížděl Pačejov do Losiné, neboť v minulém ročníku si z tohoto hřiště odvezl výhru.

V dalších dvou utkáních byly na pořadu první dvě derby. V prvním v Mochtíně si domácí dokázali poradit s dlouholetým exúčastníkem krajského přeboru   Chanosem Chanovice. Druhý duel hraný v Hradešicích přinesl překvapivý úspěch hostům ze Strážova. Vzájemné zápasy mezi oběma soupeři byly vždy velmi vyrovnané a padalo v nich minimum branek. Na skoupí byli střelci i nyní a tak nakonec o třech bodech pro hosty rozhodl svojí premiérovou brankou v 1.B třídě mladíček Milan Denk.

 

Losiná – Pačejov   2 : 1 (2 : 0)

Branky: Veleman, Votípka - Ticháček; ŽK: 3:3 . Diváků: 70 

 

Hradešice - Strážov    0 : 1 (0:1)

Milan Černík - vedoucí domácího mužstva

Domácí nastoupili do nového ročníku s novou útočnou dvojicí Kopal, Hnojský, v brance s nestárnoucím M. Šmrhou a na kraji obrany poprvé s mladým Jakubem Formanem, který podal velmi solidní výkon. Na střídání byli připraveni pouze 2 hráči "B" týmu a 15-ti letý náhradní gólman Z. Říha. V 6.´ se do první velké šance domácích dostal Fr. Melka, který hlavičkoval po rohovém kopu téměř z malého vápna do země, ale hostující gólman stačil míč vytěsnit nad břevno. Ve 27.´ vstřelili hosté jediný gól utkání, když po skrumáži před brankou nejprve dvakrát nastřelili domácího brankáře Šmrhu a až třetí střela skončila v síti domácí branky. Ve 33.´ se po centru Kopala dostal do šance Hnojský, ale ve skluzu branku přestřelil.

Ve 2. pol. se ve 48.´ výborně uvolnil ve vápně Hnojský, přihrál domácímu kapitánovi Šaškovi, ale ten trefil ve skluzu jen hostujícího gólmana. V 62.´ hlavičkoval Starec po rohovém kopu jen těsně vedle hostující brány.V 72.´ měli domácí největší šanci na vyrovnání, když hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop za stažení Kopala ve vápně. Tentýž hráč ale branku z penalty vysoko přestřelil. Než se domácí vzpamatovali, mohli hosté vedení zvýšit, ale v 74.´ nastřelili jen tyč domácí branky. V závěrečném tlaku působili domácí nervózně, obrana hrála na hranici rizika, ale jedinou šanci měl až v 93.´ minutě opět Fr. Melka po rohovém kopu, ale jeho hlavičku hostující obrana se štěstím srazila na spojnici břevna a tyče. Domácí podali celkem solidní výkon, ale díky nepřesné koncovce nedosáhli ani na 1 bod.

 

Trenér hostů Petr Presl k úvodnímu zápasu nového ročníku 1B třídy do které jeho tým sestoupil po dvouletém působení v 1.A třídě řekl: „Úvodní utkání nové sezóny nebylo vůbec jednoduché a  o to cennější je pro náš nově tvořený tým zisk tří bodů a hlavně oproti přípravným zápasům i zlepšený herní projev. Domácí si příliš šancí nevytvořili, ale nebezpeční byli ze standardních situací, kterých jim nepřesný rozhodčí Špoták dopřával opravdu dost.Naši hráči měli několik dobrých příležitostí skóre navýšit a uklidnit tak sami sebe. Koncovka však byla nepřesná. Přesto musím kluky pochválit za kolektivní výkon , který přinesl zaslouženou výhru. Premiérovou brankou rozhodl utkání nováček v týmu M.Denk, který dokončil předchozí obléhání domácí branky důraznou dorážkou. Strážovský kouč si na adresu nového kapitána  týmu Majera , který se do A týmu vrátil po zdravotní odmlce neodpustil uštěpačnou poznámku: „Broňa  v tomto zápase předvedl velmi dobrý výkon , ale i tak  určitě neunikne zápisnému“.

Branky :  27. Denk Milan  .Rozhodčí:  Špoták, Brůha, Hovorka.Diváků : 80

Sestava domácích: M. Šmrha - Zd. Frančík, M. Hlaváč, J. Forman, V. Kotiš (L. Melka), Fr. Šašek, O. Starec, Fr. Melka, P. Křesák (J. Šimáček), J. Kopal, J. Hnojský

Sestava Strážova:   Javorský, Čížek, Michel, Šlégl ( 75.Franc), Helm, Urban, Petrželka, Chaluš, Denk, Mayer ©, Weber ( 46.Presl Š.)

 

St.Smolivec -  Žichovice 4: 3 ( 3: 2)

Radim Šiška

K prvnímu utkání v krajské soutěži nastoupily Žichovice bez „dovolenkářů“ i hráčů na střídavý start a za stálého deště sehrály smolný zápas. Vždy, když získaly převahu a vyrovnaly, nebo se dostaly do vedení, přišla individuální chyba, která opět posadila do sedla domácí. Nakonec tedy odjeli hosté bez bodů, přestože po celý zápas byli lepší v poli. Nedokázali se ale dostat častěji do koncovky. V této činnosti je domácí předčili a i díky tomu brali všechny body, protože na kluzkém terénu byla každá střela nebezpečná. A domácí, zvyklí na své hřiště, to zkoušeli klidně i z poloviny hřiště a díky jejich důrazu v pokutovém území byly i takové pokusy nebezpečné. Žichovice se hlavně ve druhém poločase přizpůsobili domácí hře, ale při nakopávání míčů neměli šanci. V závěru Žichovice dostaly St.Smolivec pod výrazný tlak a sahaly po remíze, ale štěstí se přiklonilo na stranu domácích. Skóre zápasu bylo jako na houpačce. Domácí vedli 1:0, prohrávali 2:1, ale poločas nakonec opět vyhráli 3:2. Nám se podařilo vyrovnat, ale zápas nakonec rozhodla penalta domácích. Za ty se střelecky prosadili Brejcha, Krejčík, Strejc a nestárnoucí Jarda Voříšek, za Žichovice skórovali oba bratři Benešové a Olda Chod. Zápas s přehledem odřídil rozhodčí Fischer. Z osmdesáti přítomných diváků bylo velké množství fanoušků Žichovic, kterým tímto děkujeme za hlasité povzbuzování.

Vstřelit tři branky na hřišti nepříjemného soupeře ze Starého Smolivce je dobrý počin, ale tentokrát se nám nedařilo v defenzivě. A to i přesto, že sestava byla postavena s ohledem na styl hry soupeře a s důrazem na defenzivu  Hráčům nelze upřít bojovnost, ale ne všem se dnes podařilo podat optimální a disciplinovaný výkon, takže do dalších zápasů máme na čem pracovat.“ uvedl k hodnocení zápasu jeden z hrajících trenérů Žichovic  Jaroslav Malý , který  na závěr dodal : „Děkujeme našim fanouškům za podporu a snad příští týden přidáme k solidnímu výkonu i nějaké body"

Sestava Žichovic: Sládek – Frýzek, Šimáček, Švehla, Brož – R.Beneš, Stulík (80.Jeřábek), Malý, Chod, J.Beneš – Šiška

Branky: Brejcha, Krejčík, Strejc, Voříšek - Beneš J., Beneš R., Chod; ŽK: 2:3 . Diváků: 80 

 

Sp.Poříčí -  Švihov 5: 2 ( 3: 1)

Jiří Toman

Hosté vstoupili do utkání tragicky a v 18.min.prohrávali po chybách v obraně 3:0.Hosté se do první šance dostali v 19.min.kdy šel sám na brankáře Čížek,v koncovce ho vychytal domácí brankář.Švihov měl ještě šanci ve 37.min.Špatenkovo střela z voleje šla těsně vedle,o min.později zahrávali domácí brankáři malou domů,ten při odkopu míč minul,který o centimetry minul branku.Ve 38.min.zahrával roh.kop Čížek,který k překvapení všech skončil v domácí síti.Domácí měli velkou šanci ve 41.min.střelu z blízka vyrazil host.brankář na roh.kop.Ve druhém poločase se hosté snažili něco s výsledkem udělat,jejich akce však končili nepřesnou přihrávkou,nebo střelou.To domácí byli v brejkových situacích daleko nebezpeční a v 71.min.zvýšili po centru ze strany na 4:1a v 80.min.po tr.kopu zvýšili na 5:1.V 85.min.zabojoval ve vápně Osvald a upravil tak výsledek na 5:2.Zasloužené vítězství domácího týmu,který host.tým přehrával půo všech stránkách.

Sestava Švihova :Zdrahal L.-Zadražil,Biederman,Havlíček(46.Kašpárek),Pflug-Špatenka(65.Žák),Bureš, Kowalski, Čížek (80.Staněk),-Osvald,Kudjak

Branky: Šlajch 3, Novotný, Čermák - Osvald, Čížek; ŽK: 1:1; ČK: 0:1. Diváků: 100 

 

Měčín  - Přeštice B 3: 2 ( 3: 0)

Branky: Němec 2, Čejka - Hořký, Stehlík; ŽK: 4:6. Diváků:  100 

 

Mochtín  -  Chanovice 3: 1 ( 1: 1)  

Vl. Kudláček

Přestože hosté na jaře ještě hráli oblastní přebor , nastoupili domácí k utkání  bez respektu  a již v 6 min se ujali vedení vlastní brankou hostů  po rohovém kopu Stana Jarabicí. Do 15 min mohli domácí vést větším rozdílem, ale to by museli proměnit vypracované vyložené šance. Domácí hráči se potom začali utápět v individuálních akcích, začali kazit jednoduché přihrávky, čímž přenechali aktivitu soupeři, který toho dokázal využít nejen ke vstřelení vyrovnávací branky v  37   min, ale i k vytvoření dalších vyložených šancí, které ale nedokázal, naštěstí pro domácí, využít.

 Do druhého poločasu nastoupili domácí jako vyměnění, zlepšili pohyb, zkvalitnili přihrávky a dokázali si vytvořit  i šance.  2 z nich dokázali hráči Mochtína využít a to 65 min kdy vstřelil vedoucí gól Kuba Schejbal po přihrávce Luboše Kašpara a v 69 min zvýšil Luboš Kašpar  na 3:1. Do konce utkání se hrál oboustranně velmi dobrý fotbal s mnoha šancemi, které ovšem borci obou týmů nedokázali proměnit. Za zmínku stojí, že v týmu domácích si v tomto zápase odbyl svoji premiéru mezi dospělými mladíček  Zbyněk Smolík-ať se daří.

Zápas s přehledem odřídil rozhodčí Václav Presl z Klenové.

Branky: Kašpar, Schejbal, vlastní - Král; ŽK: 3:2. Diváků: 100

 

Svéradice – Štěnovice  2 : 0 (1:0)

Václav Dušek

Štěnovice, vedené zkušeným trenérem Jaroslavem Urbánkem (mj. Chrást, Doubravka, ZČE Plzeň), se na hřišti ve Svéradicích o Bartolomějské pouti předvedly v dobrém světle a bez bodu odjíždí i díky zaplacení nováčkovské daně. Už jejich výkony v baráži s Dlouhou Vsí naznačily, že se s nimi bude muset počítat i ve vyšší soutěži. Ve vyrovnaném prvním poločase bylo jasné, že se lépe bude mít ten, kdo vstřelí první branku. To se povedlo domácím v 36.minutě, když centr Martínka z levé strany zužitkoval přesnou hlavičkou Mičkal. Vstřelený gól domácím pomohl a ti si do konce poločasu vypracovali převahu, z níž vytěžili šanci Herouta, který si udělal prostor v pokutovém území a jeho střela levačkou šla jen těsně nad. I úvod druhého v poločasu byl v moci domácích a podruhé se prosadil Mičkal, který zasunul do branky přihrávku Prokopce tentokrát z pravé strany. Pak však domácí přestali hrát a hosté se usadili na jejich polovině, vypracovali si několik slibných příležitostí a jen nepřesné koncovce vděčí, že utkání nedokázali zdramatizovat. Domácí měli několik možností jak hosty dorazit třetím úderem, nejblíže byl ke vstřelení branky Vonášek, ale jeho hlavička po Marešově přímém volném kopu mířila těsně vedle. Svéradice po nelehkém létě, kdy neměly pohromadě kompletní kádr a nevěděly s kým budou či nebudou moci do mistrovské soutěže počítat, vstoupily do sezóny důležitým vítězstvím proti soupeři, který se v této soutěži určitě neztratí.

Branky: 36. a  53.Mičkal Petr

Rozhodčí: Ulrych Josef, ŽK: 2:3, Diváků: 270

Sestava Svéradic: M.Soukup - Bouše, Pícka, Vonášek, Martínek - L.Soukup (60.Mareš), Jiřinec, Herout (56.Polan), Prokopec (84.Vlček) - Makovec, Mičkal (88.Kába)

 

 

 

 1.  Spálené Poříčí     1   1   0   0    5:  2     3 (  0)

 2.  Mochtín            1   1   0   0    3:  1     3 (  0)

 3.  Svéradice          1   1   0   0    2:  0     3 (  0)

 4.  St. Smolivec       1   1   0   0    4:  3     3 (  0)

 5.  Měčín              1   1   0   0    3:  2     3 (  0)

 6.  Losiná             1   1   0   0    2:  1     3 (  0)

 7.  Strážov            1   1   0   0    1:  0     3 (  3)

 8.  Zichovice          1   0   0   1    3:  4     0 (  0)

 9.  Přeštice B         1   0   0   1    2:  3     0 (  0)

10.  Pačejov            1   0   0   1    1:  2     0 (  0)

11.  Hradešice          1   0   0   1    0:  1     0 ( -3)

12.  Chanovice          1   0   0   1    1:  3     0 (  0)

13.  Štěňovice          1   0   0   1    0:  2     0 (  0)

14.  Švihov             1   0   0   1    2:  5     0 (  0)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku