Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor, 1. A třída 2. kolo 20. - 21.8.2011

 

KRAJSKÝ PŘEBOR    

 

 

HORAŽĎOVICE ODMÍTLY VÍTĚZSTVÍ NEPOROMĚNĚNÝM POKUTOVÝM KOPEM, KLATOVY BYLY ÚSPĚŠNĚJŠÍ A TŘI BODY ZŮSTALY DOMA

 

Po úvodním kole kdy se oba zástupci Pošumaví v krajském přeboru střetli o body v Horažďovicích tentokráte oba nastoupili na domácím hřišti.  Oba měli těžké soupeře a oba také spojoval stejný závěr zápasu. V Klatovech i v Horažďovicích  za nerozhodného stavu se domácím nabídla jedinečná možnost zisku třech bodů  z nařízených pokutových kop. Zatímco v Klatovech jí domácí Hanzlík zkušeně využil a proměnil v hodnotu tří bodů, v Horažďovicích tradičně úspěšný exekutor penalt Jiřík úspěšný nebyl . Vše kolem  tohoto zápasu vyjadřují slova manažera Horažďovic Milana Koželuha : „Před zápasem bych bod bral, ale po neproměněné penaltě v 89.minutě jsem zklamaný . I když byl výkon našeho týmu  nadstandardní a troufám si říci výborný, mohli jsme mít  tři body a nemuseli absolvovat penaltový rozstřel, který přinesl druhý bod ze zápasu favorizovaným hostům“ .

 

SK KLATOVY 1898 - FK HOLÝŠOV  2 : 1 (1 : 1)

Ján Gašpár

Velmi dobré utkání, taktéž vyrovnané, se šťastným koncem pro domácí. Branku na 2:1 z PK vsítil Hanzlík v 90 min., PK nařízen za hru rukou, hráč Črnohorský vyloučen v 90 min. za urážku rozhodčího.

Branky : HANZLÍK 2(1 z PK)- VRBA

Rozhodčí : Šimek František- Josefe Schneider, Jan Lego Diváků: 280 ŽK: 1:2 Cervene : 0:1 Černohorský (FK Holýšov)

 

Horažďovice – Chrást  2 : 2 (1 : 1) na PK: 3 : 4

Miroslav Sedlmaier

Výborný zápas sehrál domácí nováček přeboru s favoritem tohoto ročníku a vítězem ročníku předcházejícího KP Spartakem Chrást.

Podle očekávání  se taktovky režie utkání v úvodních dvaceti minutách ujali hosté, kteří se již ve druhé minutě ujali vedení. Zde přišlo první zaváhání brankáře domácích Kozlíka, který nejdříve se rozhodl vyběhnout proti míči který byl adresován za obranu na kanonýra hostů Roubala a ten pohodlně poslal míč za jeho záda 0 : 1. I přes tuto rychlou branku domácí odolávali v dalších dvaceti minutách fotbalové kvalitě soupeře , kterou nahrazovali velkou bojovností . Ve 23.minutě napřáhl ke střele ze 25 metrů Jůda a jeho střela k tyči přinesla domácím srovnání skóre. Po této brance domácí hru vyrovnali a do konce poločasu stačili s favoritem držet krok. Ve 35.minutě  měl možnost poslal hosty do vedení Roubal, ale pálil vedle. Na druhé straně byli blízko k překonání brankáře hostů Bláhy Koc, ale jeho hlavičku z malého vápna stačil gólman hostů reflexivně vyrazit nohou. Ve 40.minutě hostující Stružka nastřelil břevno , ale do kabin mohli nakonec odcházet šťastnější domácí kdyby… Kdyby pan rozhodčí Mokrusch našel více odvahy a za jasný faul na pronikajícího Koce který se probíjel   obranou hostů v jejich pokutovém území a byl stažen na zem nařídil pokutový kop.

Do druhé půle vstoupili opět aktivnější hosté kteří si dokázali vytvořit tlak, Ten jim také vynesl vedení v 58.minutě v podobě laciného gólu , kde došlo k druhému pochybení brankáře Kozlíka a tak lehká střela 

Z kopačky Haidlmajera skončila podruhé v jeho brance. Domácí hru ožili vydařeným střídáním které jim vyneslo i zasloužené vyrovnání.  V 79.minutě totiž viděli spokojení diváci doslova fotbalovou parádu v provedení mladého Nauše. Tento mladíček si na velkém vápně s ledovým klidem míč zpracoval na prsa, a po té z otočky bombou vymetl pavučinky v horním růžku branky hostů 2 : 2. V  89.minutě za faul brankáře Bláhy na Říského  domácí měli výhodu pokutového kopu, ale jinak velice úspěšný tradiční exekutor těchto kopů Jiřík tuto výhodu ve  vítěznou branku nezužitkoval. Škoda, první velké překvapení nového ročníku mohlo být na světě, ale i tak bod s vysokým favoritem horažďovické fotbalisty zdobí a je to velký příslib do dalších podzimních zápasů.

Branky : 23. Jůda , 79. Nauš - 2.Roubal, 58. Haidlmajer.

Rozhodčí: Mokrusch. ŽK: 4:1. Diváků: 250

Sestava Horažďovice : Kozlík, Čadek, Křivanec, Greger, Jiřík, Beránek(63.Nauš), Stulík, (63.Říský), Melka(80.Míčkal), Jůda, Koc (90. Šedivý), Kotrba.

 

Příkosice  - Hor.Bříza 1: 1 ( 1: 1) PK: 3:4

Branky: Jandoš - Janka; ŽK: 1:2 . Diváků: 170

 

Doubravka  - Rapid 1: 1 ( 0: 0) PK: 4:5

Branky: Šperl - Hodaň; ŽK: 1:3. Diváků:  120

 

Bolevec -  Přeštice 1: 1 ( 1: 1) PK: 5:3

Branky: Bublík - Benedikt; ŽK: 2:0. Diváků:  100

 

Stod  - Vejprnice 4: 0 ( 2: 0)

Branky: Kyklhorn 2, Bachroň, Fozt; ŽK: 5:3; ČK: 1:1. Diváků: 250 

 

Stříbro  - SK ZČE 3: 3 ( 0: 2) PK: 2:4

Branky: Malý 2, Jareš - Bednář, Kraus, Pata; ŽK: 2:3. Diváků:  120

 

Horš.Týn  - Chotíkov 1: 5 ( 0: 1)

Branky: Štverák - Břicháček 3, Belan, Šulan; ŽK: 1:2. Diváků:  150 

 

  1.  Stod               2   1   1   0    6:  2     5 (  1)

  2.  Chrást             2   1   1   0    6:  4     5 (  1)

  3.  Chotíkov           2   1   1   0    7:  3     4 (  1)

  4.  Horažďovice        2   1   1   0    4:  2     4 ( -2)

  5.  Stříbro            2   1   1   0    5:  4     4 (  1)

  6.  SK ZČE Plzeň       2   0   2   0    5:  5     4 ( -1)

  7.  Rapid Plzeň        2   0   2   0    3:  3     4 ( -1)

  8.  Holýšov            2   1   0   1    4:  2     3 (  3)

  9.  Vejprnice          2   1   0   1    4:  4     3 (  0)

 10.  Klatovy  1898      2   1   0   1    2:  3     3 (  0)

 11.  Příkosice          2   0   2   0    3:  3     2 ( -1)

 12.  Doubravka          2   0   2   0    3:  3     2 ( -1)

 13.  Horní Bříza        2   0   1   1    1:  4     2 ( -2)

 14.  Bolevec            2   0   1   1    1:  5     2 ( -2)

 15.  Přeštice           2   0   1   1    2:  3     1 ( -2)

 16.  Dyn.H.Týn          2   0   0   2    3:  9     0 ( -3)

 

 

 

1. A  TŘÍDA 

 

 

V SUŠICI VIDĚLI DIVÁCI PŮL TUCE BRANEK, V LUBECH ZASE  PRVNÍ PENALTOVÝ ROZSTŘEL

 

Na své si přišli diváci v Sušici i v Lubech. Zatím co v městě na Otavě viděli  půltucet branek v síti hostů. Naopak Luby které zahájily sezónu nového ročníku na domácím hřišti s tradičním soupeřem    z Křimic   se kterým se jim tradičně dařilo  se za 90 minut nedokázaly střelecky prosadit a zápas skončil bez branek.  Ke slovu přišla novinka tohoto ročníku v krajských soutěžích   penalty . V  nich již domácí  střelci nezklamali a za vítězství v tomto rozstřelu si připsali do tabulky druhý bod.Naprázdno vyšla Okula Nýrsko, která podruhé letos v Žákavé prohrala. Po těsné prohře na jaře v 1.B třídě 2:1 tentokráte bylo vítězství domácích , kteří se usadili na čele tabulky daleko výraznější.

Luby – Křimice  0 : 0,na PK 4 : 2

Karel Křížek

 Domácí hráči se představili ve druhém kole podzimní části soutěže domácím divákům a hned představili i novinku v pravidlech – střelbu pokutových kopů při nerozhodném výsledku utkání.  Od začátku zápasu se snažili odčinit porážku z minulého kola, ale nedařila se kombinace směrem k soupeřově brance. Hosté nepustili domácí hráče do vyložených brankových příležitostí a první půlhodinu utkání byli lepším týmem. Domácí srovnali krok až v závěru prvního poločasu, ale do vyložených šancí se nedostali. Během prvního poločasu stojí za zmínku šance Míry Šůse z 5. a 14. minuty, kdy musel zasahovat hostující brankář, šance Míry Křížka a Ondry Kostolanského skončily mimo branku. Naopak hosté měli vyloženou šanci hned v 7. minutě zápasu, kdy Kovačič z malého vápna netrefil branku a další vyložené šance Královce a Kovačiče zlikvidoval brankář Kalaš. Před koncem prvního poločasu kopali hosté přímý kop z hranice velkého vápna, ale Gren mířil jen do brankáře Kalaše. Rovněž druhý poločas  byl vyrovnaný co do počtu šancí, hosté však měli nebezpečnější.  Největší šanci domácích ve druhém poločasu měl  Josef Javorský, ale jeho technickou střelu vytěsnil hostující brankář na roh.  Protože ani hosté nedokázali využít ani jedinou šanci až do konce utkání, skončil zápas výsledkem 0 : 0 a kopaly se penalty. V těch prokázali domácí, že mají pevnější nervy a zvítězili poměrem 4 : 2, když pokutový kop proměnili Šůs, Javorský, Šnour a Juřina, za hosty pak Hauer a Brousil. Také při pokutových kopech prokázal své kvality brankář Kalaš, když kryl první dvě penalty a tak hlavně jeho zásluhou zůstaly doma první dva body.

Sestava domácích: Kalaš Jan, Turner Václav, Křížek Karel, Koželuh Vojtěch, Vejskal Martin, Juřina Oldřich, Mlejnek Aleš, Šůs Miroslav, Kostolanský Ondřej, Smolík Pavel a Křížek Miroslav, střídali Javorský Josef, Šnour Daniel, Hodl Petr a Denk Milan.

Sestava hostů: Hinterholzinger Václav, Šváb Ondřej, Hauer Jaroslav, Gren Vladislav, Kovačič Josef, Klement Martin, Nezval Lukáš, Novák Jiří, Královec Petr, Šváb Jan a Brousil Matěj

Branky:               PK za domácí proměnili Kostolanský, Javorský, Šnour a Juřina,  za hosty Hauer a Brousil

Rozhodčí:Kastl Jan;ŽK:3 : 3;Diváků : 150               .

Referát k utkání Luby – Křimice  

JITKA KILBERGEROVÁ – KLATOVSKÝ DENÍK

Fotbalisté Startu Luby se v novém ročníku 1. A třídy představili domácím fanouškům ve 2. kole. Hostili Křimice a po devadesáti minutách, ve kterých branka nepadla, musely o vítězi a druhém bodu do tabulky rozhodnout pokutové kopy. V těch byli úspěšnější Lubští.

Hosté zahrozili první střelou už ve 2. minutě, Lubští kontrovali ve 4. minutě, kdy brankář hostů na poslední chvíli uklidil odražený míč před nabíhajícím Juřinou. Křimičtí ale byli nebezpečnější, v 10. minutě po velké chybě domácí obrany netrefil Kovačič prázdnou branku, ve 13. a 16. minutě se předvedl výborně chytající lubský gólman Kalaš proti nebezpečným střelám.  Hosté byli lepší v kombinaci, rychlými útoky po zemi se dostávali na dostřel lubské branky, kterou ale naštěstí pro domácí těsně míjeli nebo jim stál v cestě Kalaš. Luby spoléhaly na nakopávané míče na své útočníky, ale obrana Křimic byla pozorná, a tak se diváci v první půli gólu nedočkali.

Druhá půle přinesla od začátku stejný obrázek. Hosté byli aktivnější, lubským fotbalistům se navíc přestalo dařit v kombinaci, nevycházely jim přihrávky a vůbec se nemohli dostat ke střele na branku. V brance Lub dál „čaroval“ Kalaš – v 54. minutě znovu domácí obrana pustila hodně blízko Švába, který ale zblízka ztroskotal na lubském gólmanovi. Domácí se postupně začali také prosazovat. V 56. minutě hlavou mířil vedle Koželuh, ale pořád museli Lubští hlídat hodně rychlé protiútoky Křimic, kterým ale také chyběl potřebný klid k zakončení.  Od 72. minuty vrhli domácí poslední síly do útoku a během deseti minut si velké šance vytvořili dvakrát Javorský a jednou  Šůs. Javorského parádní technickou střelu jen s velkými obtížemi vyrazil gólman hostů nad břevno, Šůsovu střelu na poslední chvíli zblokoval obránce. Pak se ale obraz hry otočil a poslední minuty utkání patřily Křimicím. Ty rozpoutaly před domácí brankou doslova peklo a Lubští, kteří najednou vypadali, že vůbec neví, co mají v obraně dělat, jen se štěstím nápor ustáli až do posledního hvizdu rozhodčího.

Po bezgólovém zápase tedy přišla letošní novinka – střelba pokutových kopů o druhý bod do tabulky. V ní uspěli Lubští díky výbornému Kalašovi, který dvě penalty chytil, zatímco domácí čtyři pokutové kopy proměnili.

„Se dvěma body jsem rozhodně spokojený, protože se v zápase ukázaly naše chyby a soupeř byl, musím sportovně uznat, lepší, měl víc gólových šancí. Měli jsme prostě víc sportovního štěstí. Udrželi jsme výsledek na 0:0 a na penalty jsme nakonec , aspoň, že tak, vyhráli. Největší problémy nám dělal rychlý přechod soupeře do útoku, kde jsme za ním zaostávali, pak jsme museli hodně bránit, a tím jsme dělali chyby. Křimice nás hlavně přehrály v záloze, a to byl také jeden z důvodů, proč se našim útočníkům nepodařilo skórovat, nedostávali dobré přihrávky. Pochvalu určitě zaslouží gólman Kalaš, který je zkušeným brankářem. Na zápas se pečlivě připravil, penalty trénuje, byl mužstvu velkou oporou, protože i v zápase chytil tři čtyři góly,“ zhodnotil zápas trenér Startu Luby Pavel Bečka.  

 

Žákava -  Nýrsko 3: 0 ( 2: 0)

Podrobnosti nehlášeny

Branky: Váňa 2, Tišl; ŽK: 1:1. Diváků: 80 

 

Sušice – Dlouhý Újezd  6 : 1 (2 : 0)

Podrobnosti nehlášeny

Branky: Fuchs 2, Vrhel 2, Otta, Šablatura - Zeman; ŽK: 1:1 . Diváků: 240.

 

Zruč  - Žihle 2: 1 ( 1: 1)

Branky: Nosek 2 - Otcovský; ŽK: 1:2 . Diváků: 150 

 

Blovice  - Nepomuk 1: 2 ( 0: 0)

Branky: Loula - Kocour, Švec Miroslav; ŽK: 2:2; ČK: 0:1. Diváků: 100 

 

Černice -  Domažlice B 0: 4 ( 0: 1)

Branky: Bahleda 2, Pačesný, Staněk; ŽK: 3:3. Diváků:90  

 

T.Přimda  - Sl.Mýto 0: 1 ( 0: 0) 

Branky: Bystřický; ŽK: 2:3. Diváků: 120

 

Chlumčany -  M.Touškov 4: 2 ( 1: 2)

Branky: Voller 2, Milota, Šobr - Chvojka, Mezera; ŽK: 4:3 . Diváků: 100 

 

 

 

 

 1.  Žákava             2   2   0   0    6:  2     6 (  3)

 2.  FK Nepomuk         2   2   0   0    7:  4     6 (  3)

 3.  Zruč               2   2   0   0    5:  3     6 (  3)

 4.  Domažlice B        2   1   1   0    6:  2     5 (  1)

 5.  Chlumčany          2   1   1   0    7:  5     4 (  1)

 6.  Sušice             2   1   0   1    6:  2     3 (  0)

 7.  M. Touškov         2   1   0   1    5:  4     3 (  0)

 8.  Mýto               2   1   0   1    3:  3     3 (  0)

 9.  Nýrsko             2   1   0   1    1:  3     3 (  0)

10.  Křimice            2   0   2   0    1:  1     2 ( -1)

11.  Luby               2   0   1   1    0:  3     2 ( -2)

12.  Černice            2   0   1   1    1:  5     2 ( -2)

13.  Dlouhý Újezd       2   0   1   1    4:  9     2 ( -2)

14.  Blovice            2   0   1   1    3:  4     1 ( -2)

15.  Tatran Přimda      2   0   0   2    2:  4     0 ( -6)

16.  Žihle              2   0   0   2    4:  7     0 (  0)

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku