Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Domažlice jedou do Králova Dvora

 

DOMAŽLICE JEDOU DO KRÁLOVA DVORA

Jiří Pojar

V neděli 21.srpna cestují domažličtí fotbalisté k druhému kolu ČFL na stadion do Králova Dvora. Kde se střetnou od 17:00 hodin s místním FK (Cábelíky). S tímto soupeřem se Jiskra v památném prvním utkání po postupu do divize po 35 letech v srpnu 2007 a porazila je 2:0(1:0).Na Střelnici tenkrát přišlo úcti hodných 1620 diváků. Když branky vstřelily Martin Šot a Milan Janeček. Utkání začalo s 25  minutovým zpožděním kvůli technické závadě na tiskárně. Disciplinární komise toto utkání zkontumovala ve prospěch hostů. Jiskra se nevzdala ani v této složité situaci a odvolala se odvolací a revizní komisi svazu. Ta ve středu před utkáním na  Doubravce rozhodla že ponechala výsledek dosažený na hřišti 2:0 a udělila Domažlicím pokutu 15000 Kč. To byl povzbuzující impuls a v sobotu to odnesla Doubravka na svém hřišti prohrála s Jiskrou 2:4!V odvetě na jaře 2008 porazily Cábelíci Jiskru jednoznačně 4:0(1:0).Králův Dvůr se odvolal k civilnímu soudu. Jak se později ukázalo zcela zbytečně, protože koupil ČFL pro sezonu 2008/2009 od Chebu a účinkuje v ní dodnes. V posledním vzájemném střetnutí zvítězila Jiskra na umělce v Domažlicích v březnu 2010 3:0. Když se trefily Hartl,Cihlář, Mifek. Králův Dvůr vstoupil do sezony remízou na pražském  Loko Vltavín 1:1.Skoré zápasu otevřel útočník Cábelíků Fulín v 18. minutě. Za domácí Lokomotivu

vyrovnal v 89. minutě M.Krimlák. Králův Dvůr nastoupil v sestavě: Kudrna- Procházka, Sabou, Šilhavý, Kratochvíl- Petr Frydrych, Pavlík, Květoň- Fulín, (87.Lira),Svátek(69.Junino)Trenér: Miroslav Kučera. V sestavě je  exligista Sabou (Žižkov, Teplice). Jiskra ještě trénovala v pátek. Na středečním tréninku se zranil útočník Lukáš Bezděk ( výron kotníku) a Jiří Bárta si stěžoval na naražené rameno, které už má od duelu s FK Hořovickem.,,Doufámm ,že se oba hráči dají před nedělním zápasem do pořádku. Dobré je, že už začali trénovat Tomáš Bahleda a Vojta Mour. Na zápas se těšíme, protože jsme s Pardubicemi přišli o bod a chtěli bychom jej získat zpět. Králův dvůr je dlouholetým  účastníkem. V ČFL jsou všechna mužstva kvalitní a zisk každého bodu se počítá. Musíme se rvát. První těžké utkání máme za sebou. Bylo vidět že jsme Pardubice v závěru kondičně přehrávali tak je třeba na to navázat“ řekl k utkání domažlický kouč Zdeněk Michálek.

Odjezd autobusu v neděli je od Střelnice 13:45 hodin. Králův Dvůr je od Domažlic vzdálený 114 kilometrů což je jedna z nejkratších vzdáleností, které Domažličtí fotbalisté v ČFL absolvují. Proto by byli rádi, aby je v co nejhojnějším počtu přijeli jejich fans povzbudit.

Utkání  bude řídit trojice rozhodčích:Vlastimil Langer(Pěnčín u Liberce),Jiří Kříž(Kunratice u Frýdlantu)),Martin Schröter(Jablonec nad Nisou) Delegát FAČR bude Jan Hanzal se Stráže nad Nežárkou.

Slavoj Koloveč nastoupí tak též v neděli 21.srpna od 16:00 hodin v krajském derby proti nováčkovi FC Rokycany ty v už v pátek12.srpna porazili překvapivě vysoko rezervu ligové Bohemky 4:0.,,do zápasu určitě nenastoupí Jan Vůjtěch, který má obnovenou únavovou  zlomeninu s přípravy s Domažlicemi. Jinak by měl být kádr v pořádku. Musíme si udobřit diváky a porazit Rokycany.Už proto že jev Kolovči pouť a je to naše druhé utkání doma.V dalším kole jedeme na hřiště dalšího nováčka do Českého Krumlova. Soupeř má lepší ofenzivní činnost než defenzivní já osobně jeho některé hráče znám. Je to nováček, který určitě bude bojovat“uvedl k utkání trenér Roman Vyleta. V kádru Rokycan vysí otazník nad startem třech hráčů základního kádru trenéra Pavla Aubrechta.Ten po vítězném utkání s Bohemians řekl:,, Prvnímu mistrovskému utkání v divizní soutěži předcházelo z naší strany velké očekávání, ale i obavy, přece jenom utkat se hned v prvním kole s rezervou prvoligového týmu zcela logicky obavy vyvolává.
Nakonec však dopadlo všechno dobře. Sešla se výborná divácká kulisa, hrál se oboustranně výborný fotbal a tři body zůstaly zaslouženě doma. Třešničkou na dortu bylo, jakým způsobem jsme k výhře dokráčeli. Mimo prvních 15.minut, kdy s hráči cloumala nervozita, podali v průběhu celého zbytku utkání naprosto soustředění výkon, hráli organizovaně, aktivně s rychlým přechodem do útočné fáze a vypracované šance dokázali proměnit. Záměrně neuvádím žádná jména, protože za výhrou stál kolektivní výkon všech kluků. Úspěšného vstupu do divize si vážím, ale jsem si plně vědom, že nás čeká velmi náročná sezona.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku