Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
V Měčíně otevřeli rekonstruhoavé habiny a hřiště

MĚČÍN  OTEVŘEL REKONSTRUHOVANÉ KABINY A TRAVNATÉ HŘIŠTĚ

TEXT  A FOTO Yvetta Musílková

Opravené hřiště i jeho zázemí slavnostně otevřeli měčínští fotbalisté. Akce, při níž hrál prim fotbal, přilákala do areálu nad školou téměř čtyři stovky lidí. Návštěvníci si prohlédli kabiny, aby pak sportovní odpoledne slovem zahájili šéf Okresního fotbalového svazu Klatovy Jan Červený a předseda oddílu kopané Tělovýchovné jednoty Sokol Měčín Evžen Veselý.

„Položili jsme nový trávník, nechybí umělé zavlažování. Upravili jsme okolí hřiště. Opravili jsme staré kabiny a přistavěli i nové. Práce trvaly rok,“ řekl předseda klubu, jehož barvy hájí celkem pět fotbalových družstev. Tři mládežnická a dvě dospělých. Dvě žákovská a jedno dorostenecké, které kope krajskou soutěž. Áčko mužů je účastníkem 1.B třídy a premiéru si na domácím zrekonstruovaném hřišti odbyde v sobotu 27. srpna proti přeštické rezervě. B tým mužů se na kvalitním domácím pažitu už představil a v prvním kole nového soutěžního ročníku fotbalové IV. třídy remizoval s hosty z Dlažova 2:2.

„Dočasný azyl naši fotbalisté pro mistrovské bitvy v době oprav našli na hřišti v sousedních Bílukách. Všichni jsme se ale už moc těšili, až se vrátí domů,“ dodal Evžen Veselý.

Při slavnostním otevření hřiště ale kvalitu nového trávníku nejdříve vyzkoušela úspěšná taneční skupina Modern z Klatov, která od publika za svá vystoupení sklidila zasloužený potlesk.

 Až pak vyběhli na zelený pažit aktéři prvního ze tří přátelských zápasů. V něm se z vítězství 5:3 radovaly žákyně plzeňské Viktorie, které porazily domácí chlapeckou přípravku. I když měčínští kluci prohráli, neúnavně bojovali a ukázali, že se nikdo o budoucnost fotbalu v Měčíně rozhodně bát nemusí.

Poté se přítomným naskytla v Měčíně netradiční podívaná, když se na trávníku předvedly dvě ženské fotbalové jedenáctky. V tomto duelu výběr žen z Pošumaví porazil 5:0 statečně hrající družstvo Lučina Ptenín.

Tečku za povedeným a horkým odpolednem, kterým přítomné provázel redaktor Českého rozhlasu Jaroslav Kopejtko, udělali fotbaloví staří páni. Domácí reprezentanti i hráči staré gardy z FC Švihov předvedli, že to se sešívaným míčem pořád umí. Z bitvy odcházeli nakonec v roli vítězů domácí, kteří vstřelili tři góly a ani jednou neinkasovali.

„Diváci se bavili, oceňovali potleskem povedené akce fotbalistek i fotbalistů, kteří, i když se utkání nesla v přátelském duchu, si na trávníku vůbec nic nedarovali. I v úmorném vedru bojovali o každou píď hřiště, o každý míč. Akce se nám povedla. Děkuji všem jejím aktérům i návštěvníkům, že si našli cestu na naše, už parádní hřiště. Myslím, že nikdo nelitoval, bylo se opravdu na co koukat,“ uvedl předseda měčínského oddílu kopané. Ten pevně věří, že fanoušci budou do Měčína na fotbal chodit dál a v hojném počtu. „Přijďte a podpořte naše malé i velké borce v bitvách o mistrovské body,“ zve na fotbal do Měčína Evžen Veselý.

  

 

Sestřih branek v utkání III. třídy STRÁZOV B - VEŘECHOV





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku