Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR , III. TŘÍDA předehrávka 12. kolo 13. -14. 8. .2011

 

O K R E S N Í      P Ř E B O R

 

 

ŽELEZNORUDSKÝM SE NÁVRAT DO PŘEBORU NÁRAMNĚ VYDAŘIL

 

Mezi nejvýraznější výsledky úvodního předehrávaného 12.kola okresního přeboru je bezesporu půltuctový příděl  Železné Rudy , které tak  se po roční pauze z důvodu sestupu vyšel na úkor TJ Žihobce návrat  parádně . O roli spolufavorita si také výsledky bez obdržené branky řekly oba exúčastníci 1.B třídy. Dlouhá Ves doma zdolala nebezpečný Velký Bor  a Hrádek si přesvědčivým způsobem připsal body za výhru na horké půdě v Nezamyslicích. Na rozdíl od Nezamyslicích fotbalistů doma nezaváhala Vrhaveč s janovickou Duklou a také tento tým, by mněl v novém ročníku atakovat přední příčky tabulky. 

 

Železná Ruda  - Žihobce 6: 1 ( 3: 0)

Pavel Rudolf

Domácím se návrat do OP náramně vydařil.Tak,jak končili jarní část ,vysokou výhrou,tak pokračovali i v novém ročníku.Trochu překvapivě jim to nevýrazní hosté snadně umožnili.Po prvním oťukávání se rozhodl režii utkání převzít navrátilec Hájek.

V 10.min.dostal míč na půlicí čáře a únik po levé straně zakončil nekompromisně k tyči(1:0). Další únik Hájka opět po levé straně v 19.min znamenal zvýšení náskoku na 2:0.Míč zatáhl k brankové čáře a zpětnou náhrávku zužitkoval nejlepší střelec loňského ročníku Duda. Hosté se nedostali vůbec k žádné šanci.Naopak,o jejich bezradnosti svědčí akce ve 30.min.Neschopnost útočníků využil Greiner.Ve vlastním pokutovém území odebral hostům míč a prošel se s ním přes celé hřiště.

Nakonec nezbylo nic jiného než brankáře hostí prostřelit (3:0).Hosté dostali šanci korigovat stav utkání v 39.min.Pokutový kop Šiklovi výtečně vyrazil domácí brankář Pultr na tyč.

Druhá půle byla navlas podobná.Domácí hosty jasně přehrávali a vytvořili si množství šancí.Nutno podotknout ,že to byly šance po velice pěkných kombinacích.Hráči se překonávali v zahazování šancí.Lehečka se na to již nemohl dívat a tak v 54,min. napřáhl zdálky k tyči (4:0).Hosté se v první možnosti vstřelit branku, pomineme-li nevyužitou  penaltu,objevili až v 63.min.Brankář Pultr včas reagoval u udržel čisté konto.Naopak kapitán domácích Loos v 65.min po skvělých narážečkách přeloboval brankáře a zvýšil na 5:0.

Brankostroj domácích zakončil Markel(6:0) po té, kdy jeden z nejlepších hráčů utkání Hájek, obešel několik statických obránců včetně brankáře .Nesobecky nahrál na nabíhajícího spoluhráče,který míč dopravil do prázdné branky.Hosté se v závěru pokusili alespoň částečně výsledek korigovat.V 86.min nastřelili tyč.Jejich snaha nakonec byla korunována v 90.min.Druhou šanci z pokutového kopu Holý využil a stanovil konečný výsledek na 6:1.Domácí tak zbytečně inkasovali.Je to výsledek zasloužený.

Návrat do OP se náramně vydařil.80 diváků tak odcházelo spokojeno nejen s výsledkem,ale i  předvedenou hrou .

Branky: 10. Hájek, 19. Duda, 30. Greiner, 54. Lehečka, 65. Loos, 79. Markel – 90. Holý z PK; ŽK: 4:5. Diváků: 80 . Rozhodčí: Brůha Radek 

 

Dlouhá Ves  - Velký Bor 4: 0 ( 3: 0)

Josef Krůs

 Soupeř hraje opatrně se zbytečným respektem.Hraje se většinou na polovině hostů. Po 10.min. už můžeme zaznamenat několik slibných akcí domácích, kopají se 2 rohové kopy a ve 25.´konečně vychází standardní situace. VPK zahrává M.Krejčí a míč posílá přesně na hlavu R.Hody, který umisťuje míč do branky hostů. Ve 28.´posílá M.Krůs přesnou přihrávku na pravé křídlo.Rychlonohý P.Hosnedl přespurtuje  obránce hostů a přízemní střelou zvyšuje na 2:0. Ve 34.´ se staví k penaltě M.Krůs a bezpečně proměňuje střelou k pravé tyči.Hosté si v závěru poločasu vypracovali také několik šancí a tak dalí příležitost i domácímu brankáři,aby předvedl své umění.

2.pol. začínají hosté už bez respektu a hraje se docela zajímavý fotbal.Hosté hru částečně vyrovnávají a využívají slabších chvilek domácích, kteří po střídání už nebyli tak kompaktní. Přesto se ještě dostává ke slovu v 80.´nabíhající P.Švajka, kterému vypracoval a výborně přihrál do běhu po individuální akci Standa Kalvoda. (4:0).

Dlouhá Ves to tedy „nezabalila“ a jede dál. Děkujeme domácím i hostům za předvedenou hru a slušný fotbal.

Branky:  25.´Hoda Roman, 28.´Hoenedl Petr, 34.´Krůs Martin (PK), 80.´Švajka Petr ; ŽK: 4:2 . Diváků: 80

Rozhodčí:  Hovorka Milan

 

Vrhaveč -  Janovice 3: 0 ( 1: 0)

Jindřich Pacner

V prvním utkání nového ročníku OP přivítala na svém hřišti domácí Vrhaveč ambiciózní tým Janovic posílený o hráče Bezděkova.Od úvodního hvizdu se hrálo oboustranně ve vysokém tempu s patřičným důrazem,ale ne však záludně.S přibývajícím časem začali získávat herní převahu domácí díky stupňující nátlakové hře,aktivním pohybem a napadáním soupeře v hlouby pole,což dělalo soupeři problémy.Domácí se dočkali odměny v podobě gólu ve 21.min.,kdy po předskočení hráče V.Tomakou posunul na T.Vejskala,ten přihrál L.Vacovskému a posledně jmenovaný skákavou,leč umístěnou střelou otevřel účet tohoto utkání 1:0..Za dalších 10.min. se ocitl v nadějné šanci v pok.území K.Mundl ml.,ale bohužel svoji šanci nezužitkoval.Poté měli také dvě 100% šance hosté po chybách v domácí obraně,ale ani jedna nebyla potrestána.Do konce I.poločasu se již stav nezměnil a tak se odcházelo do kabin za příjemnějšího stavu pro domácí 1:0.

I ve II.poločase se hrálo ve svižném tempu se šancemi na obou stranách,ale míč měli opět častěji na kopačkách domácí.Zřejmě klíčový moment utkání nastal cca. v 65.min.,kdy po faulu v pok.území domácích ukázal rozhodčí na značku pok.kopu. Ovšem domácí brankář O.Pressl vystihl směr střely a penaltu chytil,čímž hosty značně rozhodil.Naopak domácí svůj výkon korunovali dalšími dvěma brankami.Nejdříve v 78.min. po milimetrově nadýchaném centru od J.Potužníka hlavičkoval D.Hrach do protipohybu hostujícího gólmana,který neměl možnost zasáhnout 2:0.Za dalších 6.min. předvedli domácí další pohlednou kombinační akci,kdy míč putoval od M.Minaříka na L.Vacovského a ten poslal na K.Mundla,který utekl hostující obraně a svůj brejk zakončil gólem a uzavřel tak stav utkání na 3:0.Výborný vstup domácích do soutěže jak výsledkově tak po herní stránce.

sestava S.Vrhaveč:O.Pressl-L.Lorenc,V.Mayer,V.Tomaka,R.Kudláček-K.Mundl,M.Minařík, J.Pacner(K), J.Potužník-T.Vejskal,L.Vacovský, střídali:D.Hrach,K.Švátora,J.Skřivánek
Branky:21' Vacovský Lukáš,78' Hrach David,84' Mundl Karel,ŽK: 3:4,Diváků:50 ,Rozhodčí:Klička Jiří

 

Nezamyslice – Hrádek  0 : 3 (0 : 2)

Branky:  vlastní,Holeček R, Brabec . ŽK:  3:1 . Diváků 80

Rozhodčí: Javorský,Koura,Špindlerová

Hlášeno opožděně (ve 20:56) což není V TERMÍNU DO JEDNÉ HODINY PO SKONČENÍ UTKÁNÍ!!!

 

TJ Sušice  "B" - Sokol  Běšiny  0: 5 ( 0 : 1 )

Vratislav Krulich

Takový vstup do nového ročníku si domácí určitě nepředstavovali ani v nejdivočejším snu. Zvláště, když v úvodu utkání nad soupeřem z Běšin jasně dominovali. Lépe kombinovali, byli rychlejší ve startu na míč a dokázali si vytvořit několik brankových šancí. Nováček z Běšin působil v úvodu utkání zakřiknutě.

Ale to vše platilo pouze úvodní čtvrthodinu. Domácí se nechali drtivým nástupem ukolébat a mysleli si, že se jim nemůže nic stát. Hosté naopak postupně odhazovali svůj respekt ze soupeře a dokázali vyrovnat hru. Prvním varováním pro sušické byl závěr prvého poločasu, kdy se hosté ujali vedení.

Sušičtí příznivci doufali, že poločasová přestávka domácí tým probere, ale opak byl pravdou. Hosté do druhého poločasu již nastoupili zcela bez respektu a v rychlém sledu vstřelili dvě branky a osusu utkání bylo rozhodnuto. Do konce zápasu byli lepším týmem, vstřelili další dvě branky a zcela po zásluze si ze Sušice odvážejí první tři mistrovské body. Domácí tým s vyjímkou první čtvrt hodiny propadl po všech směrech.

Branky:  41´ a  50´Vališ, 47´ a  62´ Kolář, 88´ Vacovský, ŽK: 1  :  1

Rozhodčí:  Hájek. Diváků:   60

Sestava TJ Sušice:Gill - Chudý, Blažek, Sachr, Michal Kodýdek - Šimeček, Hubáček, Šlais, Halas - Varga, Žežulka. Střídali: Kubů, Tomáš Klíma a Pohořal

 

Mochtín B  - V. Hydčice 3: 0 ( 2: 0)

Karel Šot

Zasloužená výhra domácí rezervy nad soupeřem, který sice podal snaživý výkon, ale za celý zápas si nevypracoval žádnou větší golovou příležitost. Ve velkém vedru se hrál fotbal jen průměrné úrovně, zápas s přehledem odřídil Fr. Petrželka, ŽK 1:0, branky: Zdeněk Novák 2 (13. a 67.minuta), Josef Křivánek 1 (25.min.), 50 diváků.

 

Luby B  - Týnec 5: 1 ( 3: 0)

Branky: Švec Radek 2, Smolík Vladislav(PK), Voráček Josef, Voráček Přemysl - Hromada; Rozhodčí: Bína Roman; ŽK: 2:3 . Diváků:   120 

 

 1.  Luby B             1   1   0   0    6:  1     3 (  0)

 2.  Železná Ruda       1   1   0   0    6:  1     3 (  0)

 3.  Běšiny             1   1   0   0    5:  0     3 (  3)

 4.  Dlouhá Ves         1   1   0   0    4:  0     3 (  0)

 5.  Vrhaveč            1   1   0   0    3:  0     3 (  0)

 6.  Hrádek             1   1   0   0    3:  0     3 (  3)

 7.  Mochtín B          1   1   0   0    3:  0     3 (  0)

 8.  Nezamyslice        1   0   0   1    0:  3     0 ( -3)

 9.  Janovice           1   0   0   1    0:  3     0 (  0)

10.  V. Hydčice         1   0   0   1    0:  3     0 (  0)

11.  Velký Bor          1   0   0   1    0:  4     0 (  0)

12.  Žihobce            1   0   0   1    1:  6     0 (  0)

13.  Týnec              1   0   0   1    1:  6     0 (  0)

14.  Sušice  B          1   0   0   1    0:  5     0 ( -3)

 

 

 

 

III.   T Ř Í D A

 

 

TÝMY Z HORAŽĎOVICKA DRANCOVALY NA HŘIŠTÍCH SOUPEŘŮ

 

Doslova pohromou skončily z pohledu sobotních výsledků úvodní zápasy III. třídy družstev mající výhodu domácího hřiště.V pěti zápasech neviděli domácí diváci ani jedinou branku v síti hostů , skóre 0:11 hovoří za vše. Čest domácích zachraňovaly v neděli Neznašovy které zvítězily zásluhou hattricku Milana Mundla na svém hřišti nad Myslívem a souboj nováčků ve Strážově pro sebe rozhodla domácí rezerva výhrou nad Sokolem N. Hory na kterou  se hodně nadřela.

 

Bolešiny -  Bezděkov 0: 1 ( 0: 0)

Branky: 68. Hraský Pavel; ŽK: 0:3. Diváků:  60  .

Rozhodčí: Dolejš Jiří

 

Hartmanice  - Hradešice B 0: 1 ( 0: 0)

Branky: 67. Nauš Václav. Diváků:  40

 Rozhodčí: Abraham Josef

 

H. M. Boží  - Veřechov 0: 4 ( 0: 0)

Branky: 50. Pojžárek Ondřej,  60. Janda Petr, 86. Brabec Jiří, 75. Přecechtěl Tomáš. Diváků: 40 .

Rozhodčí:Abraham Josef

 

Velhartice  - Malý Bor 0: 3 ( 0: 2)

Josef Chalupný

Úspěšný vstup do soutěže má za sebou znatelně omlazený kolektiv z Malého Boru.Oproti startu do minulé sezóny nenajdeme v kabině hostí hned čtveřici nejzkušenějších borců.Kvůli zranění chybí brankář Duda, činnost ukončil obránce Kodýdek, a útočníci Heřman a Vaněk, kteří po léta provětrávali vcelku pravidelně sítě soupeřů změnily dres.Navíc nedošlo k dohodě o startu Kodýdka L. a Šurala, kteří  byli uvolněni v minulé sezóně ze Sušice.Poslední ránu uštědřily Svéradice, neboť pobláznily brankáře Kyliána tak, že ani ten není k dispozici a usiluje o hostování v tomto klubu. Všem jmenovaným, děkujeme za vše, co pro maloborský tým udělali!!!!

Jedinou protiváhou těchto odchdů je příchod mladého Hozmana z Rabí.Ostatní byli nahrazeni z vlastního dorostu a tak v této sezóně velice často uvidíme mnoho mladíků dvakrát a v některém případě i třikrát za víkend.Například v brance nastoupil Jirka Petřík, který ještě loni provětrával obrany soupeřů jako útočník a je samozřejmě ještě dorostenec.Věkový průměr mužstva kazí jen záložník F.Vodička, který jediný těsně přesáhl třicítku. Ostatní jsou věkově hluboko pod pětadvaceti lety, v mnohých případech i pod hranicí dospělosti.

V utkání ve Velharticích však sehráli velmi dobrou partii, kterou zaslouženě vyhráli, přestože několik dalších příležitostí nevyužili.Za celé utkání nedovolili domácím přímé ohrožení branky a "zkušeně" dovedli zápas do vítězného konce.

Sestava M.Boru:  Petřík, Dvořák, Kocum, Sládek M., Chodl, Vodička, Jára, Šipla M., Melka V. Hozman, Hlaváč M., střídali: Šipla D.Kulda, Michálek.

Branky: 37. Šipla Miroslav, 43. Jára Karel, 74. Šipla D; ŽK: 4:2. Diváků:  40  .

Velice dobře řídil rozhodčí Staněk L.

 

Měcholupy -  Horažďovice B 0: 3 ( 0: 0) 

Zdeněk Bárta

Po sedmitýdenní pauze se opět navrátil na měcholupské hřiště fotbal. Vedení domácího klubu ještě v závěru loňské sezóny rozhodlo o založení B-týmu. V dresu Měcholup se po letní pause oblékl posla Jindra Vrba ze švihovského klubu.V prvním poločase se jednalo o vyrovnanou bitvu obou družstev, kdy byly oboustranně nevyužité šance obou mužstev.

V druhém poločase po darovaných chybách domácích se horažďovickým hráčům povedlo proměnit několik gólových situací. Domácí opět potkala zkáza loňské sezóny, kdy nebyli schopni proměnit několik vyložených gólových situací.

Sestava domácích : Jakubec David – Petelík Radek – Kanta David (Kanta Michal), Dražka Petr, Kanta Jan – Vachtl Václav (Valečka Miroslava), Tvrdík Ivan, Vrba Jindra, Kanta Michal (Blahouš Lukáš) – Škvarenina Milan, Bálek Dušan (Votava Josef)

Branky:64., 67.  Mičkal Petr 2, 59. Lávička Miroslav; ŽK: 1:0. Diváků: 60 .

Rozhodčí: Holeček Miroslav

 

Strážov B  - Nalž. Hory 2: 1 ( 0: 0)

Josef Vaněk

Domácí kteří nastoupili po tříleté odmlce ve III.třídě ze které sestoupili do zápasu s určitými obavami. Začátek zápasu  jim příliš nevyšel , nedařily se přihrávky a také velké množství míčů zbytečně nepřesnou hrou ztráceli. Také proto se vytváření brankových příležitostí rodilo velice obtížně. Až ve druhé polovině první půle byla z pohledu výkonu domácího týmu výrazně lepší, začali si vytvářet šance , ale brankář soupeře byl proti a všechny tyto příležitosti jim výbornými zákroky  zlikvidoval. Také proto skončil první poločas bez branek.

Co nevycházelo domácí rezervě v první části utkání se podařilo hned úvodu druhého poločasu. Ve 46. minutě po faulu u rohového praporku  zahrával přímý kop Plíhal , který vydařeným přesným centrem našel v pokutovém území hostů hlavu Petra Webera  a ten přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení.  To byl pro domácí signál rozhodnout v dalším průběhu vstřelením dalších branek zápas ve svůj prospěch. Herně Nalžovské Hory přehrávali po všech stránkách, ale z dalších šancí se jim dlouho nepodařilo strážce svatyně hostů překonat. Podařilo se to až v 70.minutě Karlu Kalistovi, který ze skrumáže  zvýšil na 2:0.  Domácí pak až příliš ve velké pohodě než bylo zdrávo závěr zápasu kontrolovali, ale to se jim máme vymstilo. V 87.minutě přišel trest , kdy osamocený hostující  před brankářem Vaňkem a nedal střelou pod břevno mu šanci 1 : 2. Závěrečné minuty již žádnou příležitost  nepřinesly a domácí si tak připsali zasloužené tři body. Za výkon ve druhém poločase bych chtěl domácím hráčům poděkovat.

Josef .

Sestava  Strážova: Vaněk L. – Janda V., Kalista K., Kolloross P., Hosnedl M.( 59. Vlček L.), Pláhal M., Kalista R.(70. Koláček O.), Hosnedl J.(70.Kolář M.), Maxa P., Weber P., Soušek J. (46. Čermák)

Branky: 46. Weber Petr, 70. Kalista Karel – 87. Lupoměský Patrik; Rozhodčí: Lažánek Karel; ŽK: 3:2. Diváků:  90 

 

 

Neznašovy  - Myslív 4: 2 ( 0: 0)

Branky: 52., 70., 80. Mundl Martin , 48.  Voráček Pavel – 81. Maršík Zdeněk, 84. Sládek Jan .Rozhodčí: Pastyřík.  Diváků:  40 

 

 

 1.  Veřechov           1   1   0   0    4:  0     3 (  3)

 2.  Horažďovice B      1   1   0   0    3:  0     3 (  3)

 3.  Malý Bor           1   1   0   0    3:  0     3 (  3)

 4.  Neznašovy          1   1   0   0    4:  2     3 (  0)

 5.  Strážov B          1   1   0   0    2:  1     3 (  0)

 6.  Hradešice B        1   1   0   0    1:  0     3 (  3)

 7.  Bezděkov           1   1   0   0    1:  0     3 (  3)

 8.  Nalž. Hory         1   0   0   1    1:  2     0 (  0)

 9.  Hartmanice         1   0   0   1    0:  1     0 ( -3)

10.  Bolešiny           1   0   0   1    0:  1     0 ( -3)

11.  Myslív             1   0   0   1    2:  4     0 (  0)

12.  Velhartice         1   0   0   1    0:  3     0 ( -3)

13.  Měcholupy          1   0   0   1    0:  3     0 ( -3)

14.  H. M.  Boží        1   0   0   1    0:  4     0 ( -3)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku