Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
NA CHODSKÉ SLAVNOSTI PŘIJEDOU PERNÍKÁŘI

NA CHODSKÉ SLAVNOSTI PŘIJEDOU  PERNÍKÁŘI

Jiří Pojar

O nadcházejícím víkendu odstartují na Domažlicku fotbalové soutěže od ČFL až po 1.A třídu. Ve šlágru prvního kola České fotbalové ligy přivítají domažličtí fotbalisté asi největšího kandidáta na postup do druhé ligy mužstvo FK Pardubice a.s.V divizní skupině A na sebe poutá pozornost utkání Slavoje Koloveč a rezervy Slávie Praha. V krajském přeboru bude mít náš okres opět dva zástupce. Těžší los čeká v prvním kole nováčka soutěže Dynamo Horšovský Týn, který již v pátek  cestuje na horkou půdu favorita na vítězství Spartaku Chrást. Druhý zástupce FK Holýšov nastoupí v sobotu v  Horní Bříze. V 1. A třídě má pro tento rok náš okres jediného zástupce a tím je domažlická rezerva, která hostí v rámci Chodských slavností v neděli nepříjemný Sokol Blovice.

  ČFL

Jiskra Domažlice - FK Pardubice , sobota 14.00 h

rozhodčí: Martin Svatík – Hrabovský- Bacík delegát: Chlaň.

Hosté absolvují tento týden jako tzv. anglický týden což znamená, že ve středu ve druhém  kole Ondrášovka Cupu porazili na domácím stadionu FK OEZ Letohrad 1:0 (0:0)  v sobotu je čeká zápas na  domažlické Střelnici.

Po opatrném začátku se nemohli domácí borci prosadit až ve druhé půli se trefil střelou k tyči domácí záložník Jeřábek a po této brance své další příležitosti neproměnili Kakrda, Rešetár a Řezníček. Pardubice nastoupily v následující sestavě: Schejbal- Přibyl, Tischler, Prorok ,Javůrek- Hundák(35.V.Kakrda), Řezníček, (79.Kudrna), Jeřábek, Rešetár- Brichta, Fikejsz (46.Petrus) trenér Pardubic, Martin Svědík viděl utkání takto: ,,Na hráčích byla vidět menší nervozita a hlavně v první půli jsme byli u všeho pozdě, prohrávali jsme osobní souboje. Letohrad byl lepší, měl všechny míče a vypracoval si i nějaké polo šance. Druhá půle už byla o něčem jiném. Zejména příchod Petruse s Kakrdou hru oživil. Z hlediska defenzivy to úplně stoprocentní nebylo, ale směrem dopředu jsme už po přestávce předváděli fotbal, na který jsme zvyklí.“

Jaroslav Veselý, trenér Letohradu: „Do inkasovaného gólu jsme byli lepší, Pardubice jsme do ničeho nepustili a sami jsme si vypracovali několik slibných příležitostí. Bohužel se potvrdilo to, co jsem říkal před sezonou, že rozdíl mezi divizí a ČFL je v produktivitě a proměňování šancí. Domácí měli první příležitost na gól, kterou proměnili, uklidnili se a přehrávali nás.“

Jiskra se celý týden pečlivě připravovala na domácím stadionu a nacvičovala herní situace. V nepříliš povedené generálce podlehla diviznímu Hořovicku.,,Bohužel natažený stehenní sval nedovoluje nastoupit záložníkovi Vojtěchu Mourovi, což mě mrzí. Další problémy se zády má snajper Tomáš Bahleda a uvidíme těsně před utkáním  zda bude moct nastoupit. Jinak je kádr v pořádku.O základní jedenáctce mají kouči Jiskra skoro jasno a hráči se jí dozví před utkáním. Pardubice jsou velmi kvalitní soupeř a 99% účastníků ČFL je tipuje za postupujícího do druhé ligy. Na druhou stranu hrajeme s ním v prvním kole a jednou s nimi hrát  musíme, alespoň budeme vědět na čem jsme. Pokud naši věrní  diváci přijdou v hojném počtu a povzbudí nás, tak hráči v naší první historické sezoně v ČFL se sebe vydají maximum a teď jde o to aby se jim ještě dařilo fotbalově a ten zápas pro nás dopadl dobře“řekl k utkání tréner Zdeněk Michálek. Na tento důležitý zápas jsme se zeptali kapitána Jiskry Michala Tesaře.,,My se utkání moc těšíme a pro Domažlice je to první zápas v ČFL. Já za mužstvo můžu slíbit , že uděláme vše proto aby jsme uspěly. Touto cestou zvu širokou nejen fotbalovou veřejnost, aby při  návštěvě Chodských slavností nás nezapomněla přijít povzbudit co v největším počtu“.

Divize skupina A- Slavoj Koloveč -  SK Slávia Praha B neděle 16.00 h rozhodčí- P.Berka, Henych, Štěrba delegát: R. Hamouz.Slavoj   od začátku přípravy trénovala čtyř fázově až poslední dva týdny stáhl kouč Roman Vyleta na tři. ,,Mužstvo se dává do hromady. Vůjtěch měl  roztrženou nohu z poháru s Domažlicemi a Baxa neměl zranění na tolik vážné. Tak že oba jsou v pořádku. Tomáš Linhart měl z posledního přípravného vyvrknutý prst na levé ruce, což vyřeší dlaha a měl by hrát“. Problém má Slavoj v brance. Vršecký bude první dvě kola chybět tak měli Kolovečtí připravenou variantu s asistentem trenéra a bývalým brankářem Viktorie Plzeň a Sparty Praha Michalem Čalounem což ale v týdnu padlo , protože není zdravotně v pořádku. Otázka brankáře je ve čtvrtek 11.8. otevřená a je možné, že Koloveč na poslední chvíli nějakého brankáře přivede, protože gólman Protivínský má namířeno do mužstva krajského přeboru Čechie Příkosice. Nastoupit, ale může i mladý brankář Bejdák. ,,Na zápas se těšíme. O Slávii mám určité informace. Je to ligová juniorka, kde rotace hráčů je enormní. V kádru mají pouhé tři nebo čtyři hráče, kteří hráli třetí ligu. Jinak mají kádr úplně nový. Byl do něj posunut ligový dorost“říká Vyleta Slávisté  mají změnu na postu hlavního trenéra Béčka, kde Pavla Řeháka (odešel do Al Alí)vystřídala další slávistická ikona Ivo Knoflíček, který mu dělal asistenta. Hrajeme v domácím prostředí proto chceme uspět když jsme si vědomi síly soupeře, ale každý je hratelný“ dodal Vyleta.

Krajský přebor

FC Spartak Chrást – Dynamo Horšovský Týn  , pátek 18.00 h.

Dynamu postavil los prvního kola do cesty těžkého  soupeře z Chrástu. Trenér Karel Krejčí k utkání řekl: Po čtvrtečním absolvování posledního předzápasového tréninku uvidíme jak na tom bude útočník Roman Svoboda, který se zranil v utkání s domažlickým béčkem jinak by jsme měli být kompletní.“.  Podle jeho dalších slov očekával pomoc o ligové Jiskra Domažlice, která nepřišla proto se musí spoléhat na velmi úzký kádr.,, V tomto zápase vidím jednoznačného favorita ,kterým jsou domácí a my můžeme akorát překvapit sami sebe a celý západočeský kraj “dodal Krejčí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku