Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Rozhovor s fotbalistou Petrem Mužíkem

FOTBAL V DOMAŽLICÍCH JE PRIORITOU

JITKA KILBERGEROVÁ – Klatovský deník

 

 S fotbalem začínal v Lubech, prošel přes sportovní školu, přes Doubravku a Klatovy a nyní bude s Jiskrou Domažlice reprezentovat Plzeňský kraj v české fotbalové lize. Fanoušci ho mohou vidět i na palubovkách při zápasech celostátní futsalové ligy, ve které střílí góly za Trivel Klatovy. Fotbalista Petr Mužík odpovídal Deníku na otázky, jak se těší na českou ligu a jak to bude dál s futsalem.


Domažlice postoupily po loňském úspěchu v divizi do české fotbalové ligy. Co to pro vás znamená?

Pro mě je to největší úspěch v kariéře. V životě jsem nikdy nikam nepostoupil, a teď se nám to podařilo. Je to úžasný zážitek. Myslím si, že to ale bude o hodně víc náročnější než divize, budeme hrát víc zápasů, bude víc tréninků a těším se na to. Jsem zvědavý a je to šance se ukázat.

Před minulou jarní částí jste byl na „zkušené“ v prvoligové Příbrami.  Nakonec jste se vrátil do Domažlic. Jaké to bylo, trénovat s prvoligovým týmem a co vám to přineslo?

Bylo to hodně náročné. Přišel jsem tam v období, kdy se hodně běhalo. Za tři týdny jsme naběhali devadesát pět kilometrů. Navíc se trénovalo dvoufázově, na což jsem nebyl zvyklý. Byl to „záhul“, ale na druhou stranu to byla dobrá zkušenost a beru to pozitivně.

Teď se připravujete s domažlickým týmem na novou sezonu. Je vidět nějaká změna?

Nově jsme začali trénovat čtyřikrát týdně, což je změna. Samozřejmě, že tréninky jsou náročnější a změnil se i kádr.

Kde a kdy jste s fotbalem začínal?

Začínal jsem v mateřském klubu, lubském Startu, v šesti letech v minižácích. K fotbalu mě přivedli táta s dědou. V Lubech jsem hrál do mladšího dorostu, pak jsem přešel do Plzně na sportovní a podnikatelskou školu, kde jsem hrál divizi dorostu. Pak jsem hrál za muže v plzeňské Doubravce, v Klatovech a nyní již třetím rokem hraji v Domažlicích.

Jací jsou v Domažlicích fanoušci?

Na fotbal jich chodí hodně a fotbal „žerou“. Jsem za ně rád a doufám, že jich teď bude chodit ještě víc. Jsou výborní, třeba na první trénink přišlo asi třicet lidí, což jsem ještě nezažil. Chodí i domažlický starosta, prostě je vidět, že je tam o fotbal velký zájem.

Vy kromě fotbalu hrajete i futsal za Trivel Klatovy nebo plážový fotbal. Jak to bude teď, když budete hrát ligu? Budete na to mít ještě čas?

Futsal bych chtěl přes zimu hrát, je to pro mě příležitost být i přes zimní přestávku v pohybu a beru to jako přípravu na zimní přípravu ve velkém fotbale. Nevím, jak mi to vyjde, až začne v Domažlicích zimní příprava, ale během přestávky bych rozhodně chtěl za Trivel hrát. A plážový fotbal? Na ten už mi čas bohužel nezbude. Bylo to hezké, ale fotbal v Domažlicích je teď mojí prioritou.

A co klatovský futsalový tým, jak jste byl spokojený s loňskou sezonou a co plánujete v nadcházející?

Loňská sezona se nám, myslím, vydařila, bylo vidět, že jsme byli o rok zkušenější. Chtěli bychom do nové sezony posílit, ale uvidíme, až se sejdeme na tréninku. Určitě bychom si chtěli v příští sezoně zachovat účast v celostátní lize a samozřejmě bychom chtěli postoupit do play off.

Jste v podstatě místní. Jezdí vám třeba do Domažlic fandit kluci z Klatovska?

Jezdí, zvlášť když se hraje důležitý zápas, tak se kluci přijdou podívat. A já jim to vracím, když mám volno, jezdím se dívat na fotbaly. Jezdil jsem do Kolovče nebo, když mi to vyšlo, tak do Klatov, protože tady znám hodně kluků, hrával jsem s nimi.

Kdy začínáte „naostro“ s Domažlicemi?

Po výhře nad Kolovčí v Ondrášovka Cupu hostíme 10. srpna na našem hřišti Spartu Praha. Nový ročník soutěže začínáme doma, v sobotu 13. srpna na Chodské slavnosti s Pardubicemi.

Jaké máte v ligové sezoně osobní a týmové cíle?

Hlavně aby se manšaftu dařilo, mně aby se vyhýbala zranění a chtěl bych samozřejmě vstřelit gól, nebo alespoň na něj nahrát.





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku