Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
ŠVIHOVU ODEŠEL NEJLEPŠÍ STŘELEC

ŠVIHOVU ODEŠEL NEJLEPŠÍ STŘELEC

 

JITKA KILBERGEROVÁ – KLATOVSKÝ DENÍK

 

Fotbalisté Švihova mají za sebou úspěšnou sezonu v 1. B třídě skupině B a rádi by na ni navázali i přes ztrátu jednoho z klíčových hráčů i v novém ročníku. Švihovští skončili na 5. místě pouhé čtyři body za druhým postupující týmem ze soutěže, Nýrskem.

 „Sezonu musím zhodnotit jako velmi dobrou. Oproti té předchozí udělal tým velký pokrok, co se týká výsledků i herní kvality,“ řekl Deníku švihovský trenér Jiří Toman.

Fotbalisté Švihova se mohli v minulé sezoně pyšnit i tím, že se jim jako jedinému celku podařilo dvakrát porazit suveréna soutěže, Žákavu. Na podzim byl Švihov jediný, komu se podařilo v Žákavé vyhrát  (3:1) a na jaře ji porazil doma 5:3 (Žákava v jarní části pouze jednou prohrála a jednou remizovala).

V létě, stejně jako jiné týmy, čeká Švihov příprava na novou sezonu. „Začali jsme trénovat před čtrnácti dny, naplánováno máme poměrně dost přípravných utkání, takže hráči budou mít příležitost ukázat, jak na tom jsou, a vykrystalizuje se sestava,“ pokračoval Toman.

První přípravný zápas sehráli Švihovští v Lubech, odkud si odvezli porážku 0:3. V neděli sehrají další zápas v Ježovech v 10.15 hodin s Nepomukem. Dále je čekají Nýřany, Běšiny, Staňkov, Mochtín a Koloveč B.

Švihovu ale po sezoně odešel nejlepší střelec, Václav Sýkora, který nyní bude oblékat dres SK Klatovy 1898.

„Vaškův odchod se asi trochu projeví v útočné fázi, vždyť nastřílel celkem jednadvacet branek. Na jaře jsme byli nejlépe střílejícím týmem v 1. B třídě, ale dostávali jsme dost gólů, takže na tom chci s mužstvem zapracovat, to bude asi hlavní úkol. A cíle do sezony? Chtěli bychom se pohybovat v horních patrech tabulky, a co bude navíc, bude plus,“ dodal kouč.

Do soutěže vstoupí Švihov v sobotu 27. srpna zápasem ve Spáleném Poříčí. Doma se představí ve 2. kole 3. září v pošumavském derby se Svéradicemi.

 

Přípravné zápasy mužů FC Švihov

31.7.10.15 Švihov - Nepomuk hř.Ježovy

6.8.17.00 Nýřany - Švihov hř.Úlice

7.8.17.00 Švihov - Běšiny hř.Ježovy

13.8.17.00 Staňkov - Švihov

17.8.18.00 Mochtín - Švihov

20.8.16.00 Koloveč B - Švihov hř.Koloveč

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku