Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Trenér nýrských fotbalistů Karel Kalivoda: DŮLEŽITÉ JE, ŽE JE POŘÁD O CO HRÁT

Trenér nýrských fotbalistů  Karel Kalivoda:

DŮLEŽITÉ JE, ŽE JE POŘÁD O CO HRÁT

JITKA KILBERGEROVÁ

Nýrsko – Fotbalisté SKP Okula Nýrsko mají za sebou zajímavý ročník 2010/11, který odehráli po sestupu z 1. A třídy v 1. B třídě skupině B.  Nýrsko v této soutěži skončilo na celkovém druhém místě a o postup do druhé nejvyšší soutěže muselo bojovat v baráži. Po letošních zvláštních okolnostech, které postupy a sestupy značně zkomplikovaly a zneprůhlednily, nakonec Nýrští sice v „baráži – nebaráži“ se Sušicí neuspěli, oba zápasy prohráli, přesto si v nadcházejícím ročníku 2011/12 nakonec v 1. A třídě zahrají.

„My jsme hráli na postup, takže jsme samozřejmě rádi, že se nám to povedlo. Znamená to pro nás také starosti, ale my se toho nebojíme. Čtyři nejlepší celky postoupily do krajského přeboru, šest jich přišlo „zespodu“, takže si myslím, že soutěž bude vyrovnaná a náš tým se v ní dokáže prosadit a poprat se o uchování v 1. A třídě,“ uvedl trenér Okuly Nýrsko Karel Kalivoda (na snímku).

V loňské sezoně hrálo v druhé nejvyšší krajské soutěži pět týmů z Pošumaví – Klatovy, Horažďovice, Sušice, Luby a Strážov. Tři pošumavské celky po sezoně 1. A třídu opustily – Klatovy a Horažďovice postoupily do krajského přeboru, Strážov sestoupil do 1. B třídy. V sezoně 2011/12 se tak v 1. A třídě představí tři týmy z Pošumaví – Sušice, Luby a Nýrsko, které je staronovým účastníkem této soutěže.

„Jestli jsme si vzali nějaké poučení ze sestupu v ročníku 2009/10? My vlastně hrajeme v krajských třídách střídavě. Nám by asi vyhovovala nějaká soutěž mezi 1. A a 1. B třídou, protože v A třídě nastupují stabilně kvalitní mužstva, takže my se pohybujeme většinou ve spodní polovině tabulky. Naopak v B třídě bojujeme o přední příčky,“ usmíval se Kalivoda a dodal: „Pro nás je nejdůležitější, že každý rok o něco hrajeme, o udržení, nebo postup. Pořád je o co hrát.  Kádr máme stabilní, spoléháme už roky na vlastní odchovance, takže potrénujeme a uvidíme, na co to letos bude stačit. Cíl máme jasný – zachovat si účast v 1. A třídě a s každým soupeřem se poprat o body.“

Fotbalisté Nýrska zahajují novou sezonu v 1. A třídě v sobotu 13. srpna pošumavským derby, kdy na domácím hřišti hostí Sušici. Ve druhém kole zajíždějí na půdu Žákavy, tedy celku, který vyhrál skupinu B 1. B třídy a postoupil přímo.

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku