Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
NA LETNÍM AKTIVU BYL ROZLOSOVÁN NOVÝ ROČNÍK FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ V POŠUMAVÍ

    

NA LETNÍM AKTIVU BYL ROZLOSOVÁN NOVÝ ROČNÍK FOTBALOVÝCH SOUTĚŽÍ V POŠUMAVÍ

               Na tradičním místě a v tradiční čas se kavárně   hotelu Rozvoj v Klatovech  přivítal řídící aktivu , místopředseda OFS Klatovy František Kalista   čtyřicet osm  zástupců    fotbalových klubů , kteří se zúčastnili  letního  losovacího aktivu.

               V úvodní slavností části byly oceněny první tři družstva v soutěžích mužů a dorostu  poháry a diplomy za umístění.  Neúspěšnější ze žákovských kolektivů  byly oceněny medailemi a diplomy.

Druhou slavnostní část aktivu byla věnována ocenění jubilantů .Při příležitosti významného životního jubilea  ocenil Výkonný výbor OFS Klatovy čestným uznáním a  věcným darem bývalého dlouholetého člena VV , předsedu TMK  a stále svěžího Aloise Ptáka který oslavil 2.července své 80. narozeniny. K 70. narozeninám převzal ocenění dlouholetý předseda Sokola N. Hory František Reisinger, 65. narozeniny oslaví v závěru měsíce října bývalý sekretář OFS a dlouholetý předseda Sokola Mochtín  Karel Šot a  60. narozeniny oslavil v červnu také dlouholetý člen STK , bývalý člen VV a aktivní funkcionář Startu Luby Karel Janda .

    Cenu za rozvoj fotbalu v Pošumaví při příležitosti 60. narozenin převzal z rukou druhého muže VV OFS Klatovy Františka Kalisty  Jan Červený , který od roku 2004 stojí v čele OFS , když před tím byl  dlouholetým členem VV  a mimo jiné i předsedou KR.  Cenu za rozvoj fotbalu v Pošumaví převzal poslední jubilant Miroslav Sedlmaier. K  65.narozeninám  a při příležitosti 25 let práce ve  funkci  sekretáře  OFS  ( tuto funkci vykonával   od roku 1975 do konce roku  1993 kdy na vlastní žádost jí  skončil,  v roce 2004  byl  do této funkce znovu jmenován nynějším  VV OFS a  zastává  i v součastné době.

V pracovní části aktivu  provedla řídící soutěží sportovně technická komise prostřednictvím  předsedy  STK Vratislava Krulicha  a předsedy komise mládeže  Václava Zahradníka losování nového soutěžního ročníku. Přihlásilo se do něho  114 družstev  které byly rozděleny do čtyř soutěží dospělých kterých se zúčastní 53  kolektivů , OP dorostu    8 celků,  OP starších žáků  tvoří 13 týmů, OP mladších žáků má 10 družstev, 17 mládežnických kolektivů je v kategorii starších přípravek a  13 týmů se střetnou v celkem 13 turnajích (6 podzim, 7 jaro) v nejmladší věkové kategorii mladších přípravek.

Nárůst nastal u družstev dospělých kdy znovu aktivizovaly B týmy SK Klatovy  , Sokola Měcholupy a  svojí činnost znovu obnovil rovněž Start Dešenice. Všechny tyto týmy byly zařazeny do IV. třídy skupiny A. Pozitivní na tomto počtu účastníků je, že i po té, kdy v předcházejícím ročníku  došlo k nárůstu  o devět týmů se tento trend nezastavil a v novém ročníku zaznamenáváme další přírůstek o tři družstva! Nic méně je třeba nezakrývat také to, že úbytek byl zaznamenán v nejkrizovější kategorii  dorostu a také ve srovnání s minulým ročníkem ubyly dva kolekty starších žáků.

V okresním přeboru mužů ubyly z důvodu postupu  TJ Žichovice, přibyly z 1.B třídy  se po loňském postupu vrací Svatobor Hrádek a  Tatran Dlouhá Ves . sestupující Měcholupy, Bezděkov a H.M.Boží  nahradí  postupující ze III. třídy Ž.Ruda , která se vrací po roční pauze zpět, Sokol Týnec a postup mimo pořadí Sokol Běšiny. Do III. třídy  postoupili vítězové skupiny Strážov B , ARBO Velhartice a postup mimo pořadí Sokol N. Hory. Naopak opačným směrem do IV.třídy se po loňském postupu se z důvodu sestupu  vrací  Sokol Plánice, Hrádek B a dost překvapivě je doprovodí i  Sokol Kvasetice

Mezi týmy hrající okresní soutěže nadále chybí název klubu Sokola Rabí. Většina hráčů registrovaných v Rabí bude součástí  , stejně jako v minulém ročníku TJ Žihobce B  hrající své zápasy na hřišti v Rabí.

V kategorii dorostu startuje 8 účastníků , což je o dva kolektivy méně než tomu bylo  v minulém roce Oproti minulému ročníku mimo potupujícího Kolince do KS chybí také  Sokol Plánice a TJ Žichovice, naopak nově se přihlásila Dukla Janovice.

V OP  starších žácích jsme zaznamenali  po té , kdy se již do nového ročníku nepřihlásily  Sokol Malý Bor a  Sokol  Plánice úbytek o dvě družstva, v OP žáků zústává také Sokol Myslív , který  tvoří společně se Sokolem Plánice  sdružený tým.

OP mladších žáků se již bude hrát bez SK Bolešiny a Svatoboru Hrádek, ale řady   této soutěže rozšíří rezervy Klatov a Sušice, Sušice C  a Plánice  , čímž tím se rozšíří tento přebor z osmi na deset účastníků.

 Mezi účastníky soutěže starších přípravek již nenajdeme posledního vítěze OS Nýrsko B ani Sušici B  a  Bezděkov. Novými účastníky v této kategorii jsou Strážov, Měčín, Luby B, a Chanovice.

 V mladších přípravkách chybí Švihov  a rovněž  Janovice které budou hrát jako nově utvořený společný tým pod hlavičkou  TJ Bezděkov . Nově  se ještě přihlásil  Kolinec, Klatovy C,  Luby B  a také proto  zůstal počet 13 celků hrající OPMŽ  totožný s ročníkem minulým .

Mezi novinky v okresních mistrovských soutěží ke kterým patří u okresního přeboru mužů při nerozhodném výsledku střelba pokutových kopů . Vítěz penaltového rozstřelu získá do tabulky k bodu za remízu ještě další jeden bod k dobru !

Změny doznaly i pravidla soutěží v kategorii mladších žáků  a starších a mladších přípravek . Vydaná pravidla FA ČR byla upravena na podmínky v soutěžích řízených OFS Klatovy a tyto úpravy jsou součástí připravovaného vydání rozpisu soutěží 2011/2012 které obdrží dle požadavků kluby a rozhodčí z tiskárny Olympia Praha nejpozději v první dekádě měsíce srpna.

Mistrovské soutěže začnou již za necelý měsíc. V sobotu  13.8. zahájí tři soutěže (OP, III. třída a IV.třída sk.A ). O dva týdny později zahájí IV.třída sk.B společně s OP žáků, 3.9. mimo OP mladších přípravek  (tato kategorie má I.turnaj na programu 10.9.) zahájí v Pošumaví ostatní mládežnické soutěže.  Zažazení družstev do jednotlivých soutěží a rozlosování jednotlivých soutěží v působnosti OFS Klatovy přineseme v dalších vydáních našeho deníku. 

Losování i vlastní aktiv proběhl v klidné  atmosféře , měl hladký a rychlý  průběh . Závěr aktivu provedl předseda OFS Jan Červený, který poblahopřál klubům k dosaženým výsledkům v ročníku 2010/2012 a do nového rozlosovaného ročníku 2011/2012 hodně sportovních úspěchů , k tomu klidnou přípravu a funkcionářům krátký nerušený odpočinek od nejoblíbenějšího a nejrozšířenějšího sportu v Pošumaví.

Možná , že jediným kdo asi na tento aktiv nebude vzpomínat v dobrém bude  Sokol Soběšice. Tento klub  nevyslal svého zástupce  na aktiv . Je to škoda,  neboť v opačném případě by  se mohl   aktiv označit úspěšný také co do stoprocentní účasti. Nicméně to nemění na ortelu určeného  již předem rozpisem soutěží . Pokuta 1000 Kč  které  za tento přestupek bude následovat znamená   , že pokladna tohoto klubu bude o tuto částku  chudší. 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku